Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 11:00:29 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Jaka rasa?  (Przeczytany 16050 razy)
0 uytkownikw i 2 Goci przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #15 : Maja 28, 2009, 07:54:57 »

w pobliżu mojego miasta nie ma żadnej hodowli raczej

A gdzie mieszkasz? Napewno w promieniu kilkunastu kilometrów od Twego miejsca zamieszkania są jacyś hodowcy kanarków. Poza tym sporo osób decyduje się na wysyłkę ptaków pocztą. Zatem jeśli nikogo nie znajdziesz w pobliżu możesz kupić ptaszki z wysyłką. jot-ka11 ma rację: najwięcej ptaszków będzie do sprzedaży po zakończeniu pierzenia, czyli dopiero na jesień. Myślę jednak, że warto poczekać.

Tina
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 22

« Odpowiedz #16 : Maja 28, 2009, 05:00:57 »

Jak już chyba mówiłam kanarka/kanarki planuję nie wcześniej niż właśnie na jesień. Mieszkam w Sulechowie (to koło Zielonej Góry). 

orlik-1943
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 83

« Odpowiedz #17 : Lutego 13, 2010, 02:15:39 »

Kto mi wyjaśni jaka jest różnica pomiędzy białym kanarkiem recesywnym a dominującym.

Daniel K.
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Piece
Wiadomoci: 85

« Odpowiedz #18 : Lutego 13, 2010, 03:04:04 »

orlik, było już o tym na forum:
http://kanarki.eu/index.php?topic=623.0

queen_once
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 3

« Odpowiedz #19 : Lutego 16, 2010, 11:07:02 »

witam  , mam rocznego kanarka i planuję dokupić samiczkę , wiem że na lęgi mój samczyk jest raczej za młody ale  nie tak łatwo znaleŹć starsza samiczkę i mam w związku z tym zakupem pytanie jakiego ja mam kanarka bo z opisów w necie wychodzi mi że jest nieintensywny , to czy mam kupić mu konkretną czerwoną kanarzyce ? nie mogę skumać  , proszę o pomoc jakby była możliwość to o podesłanie jakiegos linka ze zdjęciem jakiego koloru ma być kanarzyca - poglądowo , poniżej mój kanarek 
http://img64.imageshack.us/i/pic1171.jpg/
http://img519.imageshack.us/i/pic1170.jpg/

sylvek1979
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Ruda Śląska
Wiadomoci: 77

« Odpowiedz #20 : Lutego 17, 2010, 11:07:30 »

Tak powinna wyglądać samiczka do twojego samczyka jeśli oczywiście jest nieintensywny
http://www.deschinkel.be/Nieuwe%20site/Lipochroom/Foto%27s/29%20oktober%202006/4.jpg

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #21 : Lutego 17, 2010, 06:07:25 »

Samiczka może byc również pomarańczowa, lecz dobrze byłoby aby była intensywna.Roczny samiec jest w pełni dojrzały do lęgów.

queen_once
Amator
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #22 : Lutego 22, 2010, 06:23:37 »

dziękuję bardzo za podpowiedzi a zaczynając szukać samiczki zaczęłam się zastanawiać czy ja na pewno mam samczyka bo  jest zeszłoroczny mam go od wiosny i jeszcze nie śpiewał poćwierkuje bardzo często i grzdylek mu drga ale śpiewu nie słyszę ( miałam wcześniej 2 kanarki i te śpiewały więc wiem jak to powinno brzmieć )                                                                                   http://www.youtube.com/user/sonne556#p/a/u/0/QecL7p5A4g4

tymm
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2012
Wiadomoci: 376

« Odpowiedz #23 : Lutego 22, 2010, 06:36:50 »

Kanarek w filmie nie śpiewa, więc z pewnością masz samiczkę.
Pozdrawiam

queen_once
Amator
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #24 : Lutego 22, 2010, 11:01:41 »

hmm a może jeszcze zacznie śpiewać tylko bodŹca mu brakuje ? spróbowałam te voodo  co jest w temacie rozróżnianie płci  z igłą i nitką raz tak a raz tak się kręci a po dmuchnięciu w interes to kloaka jest wystająca i są piórka ? teraz to dopiero mam dylemat , może jakieś jeszcze propozycje ?

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #25 : Lutego 22, 2010, 11:12:27 »

Jeżeli to był cały kunszt wokalny Twojego kanarka to jest to samica lub........bardzo kiepski śpiewak.

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!