Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752
|
 |
« : Stycznia 14, 2010, 08:22:14 » |
|
Co stanowi dla Was największy problem w hodowli ptaków?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rufin
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 96
|
 |
« Odpowiedz #1 : Stycznia 14, 2010, 08:35:52 » |
|
Dla mnie największy problem w hodowli, a dokładniej w nabywaniu nowego materiału hodowlanego oraz sprzętu stanowi moja małżonka ;-) (im mniej widzi ...tym Ją mniej serce boli ;-) ) poza tym ...jakie mogą być problemy (?) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351
Kanarki: żółte, białe recesywne
|
 |
« Odpowiedz #2 : Stycznia 14, 2010, 08:46:43 » |
|
Dobrze że ja jeszcze nie mam takiego problemu 
|
|
|
|
|
|
 CIH F-047
|
|
|
stennn
Uczeń1
Nowy użytkownik
Niemcy
Wiadomoci: 47
|
 |
« Odpowiedz #3 : Stycznia 14, 2010, 11:25:56 » |
|
Moj najwiekszy problem to; jak jade do handlarza ,lub do hodowcow kanarkow kupic cos ze sprzetu lub pogadac i moja zonka mowi ja jade tez ,juz wiem ze bez nowych ptakow nie wroce .Ona by chciala wszystkie miec  . A tak pozatym jak narazie wszystko jest ok. Powodzenia w hodowli i jak najmniej problemow z kanarkami .
|
|
|
|
|
|
stennn
|
|
|
Sławek
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 142
|
 |
« Odpowiedz #4 : Stycznia 14, 2010, 11:33:04 » |
|
Moim największym problemem okazało się klucie młodych niby wszystko przebiega dobrze, ale młode nie potrafią przebić skorupki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KARAIM
Uczeń1
Nowy użytkownik
Iława
Wiadomoci: 69
|
 |
« Odpowiedz #5 : Stycznia 14, 2010, 01:55:30 » |
|
Po ponad 20 latah doświadczeń w hodowli kanarków, niby człowiek nie powinien mieć problemów.Ale jak mówi przyslowie nigdy nie jest tak dobrze żeby nie mogło byc lepiej.Dlatego jak sądzę w każdej hodowli zdarzają sie drobne problemy.To młode nie klują się jednocześnie, to samiczka nie karmi jakby sie chcialo,to znów odsadzone młode nie chcą się wszystkie wziąść za jedzenie itd itd.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
men
Uczeń2
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 221
|
 |
« Odpowiedz #6 : Stycznia 14, 2010, 07:23:59 » |
|
Witam.Zaczynam dopiero przygode z Kanarkami i mam wiele problemów.Mam kanarki harceńskie i dużym wyzwaniem jest odpowiedni skład mieszanki na odpowiedni czas.Hodowcy kanarków harceńskich proszę owypowiedzi na ten temat.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcin321
Uczeń1
Nowy użytkownik
Krzesławice/Kraków/Małopolska
Wiadomoci: 14
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lutego 18, 2010, 04:14:52 » |
|
U mnie największym problemem jest to, że tata nie zgadza się żebym miał więcej niż 1 parę:( I nie mam bardzo gdzie tego trzymać  a sam sobie nie poradzę takiego regału jak np.Rafał zbudować 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2010, 06:11:41 wysane przez jot-ka11 »
|
|
|
|
|
Gege
Uczeń1
Nowy użytkownik
Zimnowoda/Staszów/Świętokrzyskie
Wiadomoci: 85
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lutego 18, 2010, 06:46:12 » |
|
Natomiast u Mnie największym problemem jest to,że nie mam gdzie trzymać tych kanarków,domownicy się nie zgadzają żeby był w kuchni czy pokojach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lutego 18, 2010, 08:41:26 » |
|
Mi wiele żeczy sprawia problem bo jestem amatorem z średnią wiedzą o kanarkach i z zerowym stopniem praktyki  ale jak tak wszyscy mówią o warunkach to ja nie mam złych nikt u mnie nie ma nic przeciwko choć jest jeden minus :/ nie mam ogrzewania w pomieszczeniu gdzie znajdują się kanarki . Temperatura w pomieszczeniu waha się miedzy 14-18 stopni .
|
|
|
|
|
|
Sygnum - D027
|
|
|
sebas
Uczeń1
Nowy użytkownik
woj.lubelskie
Wiadomoci: 129
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lutego 18, 2010, 10:14:50 » |
|
Moim największym problemem jest brak swoich pieniędzy. Jak uczyłem się w zawodówce to miałem płatne praktyki, a teraz w technikum nie.Jeszcze niedawno w niedziele mogłem dorobić, ale teraz znalazł szef kogoś na stałe i ze wszystkim muszę zwracać się do rodziców. U mnie ptaki są już po trochu w dwóch pokojach i kuchni i też już nie ma miejsca na więcej klatek. Następnym problemem jest odróżnienie płci u nowych ptaków na pierwsze lęgi poparowałem po dwie samice.I jeszcze nie mogę długo siedzieć przed komputerem bo to mi szkodzi a jeszcze tyle jest do poczytania na wortalu. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mateusz_M
Uczeń1
Nowy użytkownik
Warszawa
Wiadomoci: 128
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lutego 25, 2010, 09:26:11 » |
|
Największym problemem " stojącym " mi na przeszkodzie jest ciągła zależnośc od rodziców ... Jestem wdzięczny za to ze pozwalają mi choć w małym stopniu na utrzymywanie ptaków . Tata też lubi zwierzęta , jest hodowcą gołębi pocztowych ale wiadomo ... gorzej jest z mamą . Wytrzymuję jak na razie i nie daję się zwariować  Zbyt kocham ptaki by całkowicie z nich " zrezygnować " ot tak po prostu . Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sylvek1979
Uczeń2
Nowy użytkownik

Ruda Śląska
Wiadomoci: 77
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lutego 26, 2010, 01:19:42 » |
|
Moim największym problemem jest znalezienie dobrego materiału hodowlanego i nie chodzi mi tuta wyłącznie o kanarki ale , również o papugi jak i drobną egzotykę. Aby wybrać naprawdę dobre ptaki trzeba niestety szukać za granicą. Miałem kiedyś przypadek i to nie jeden, że kupiłem z drugiego końca polski ptaka z mojej hodowli, więc w celu odświeżania krwi zastają tylko zakupy u naszych sąsiadów lub uczciwych hodowców którzy mają młode po sprowadzonych ptakach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Badziu
Uczeń1
Nowy użytkownik
woj. mazowieckie
Wiadomoci: 113
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lutego 26, 2010, 05:56:17 » |
|
Do niedawna moim największym problemem byli rodzice... Nie pozwalali mi na żadnego ptaka. W końcu zbuntowałem się i zdecydowałem się na pierwszego kanarka, potem był kolejny a następnie inne ptaki. Teraz już wiedzą że z hodowli nie zrezygnuję i pozwalają mi na wszystko.  Aktualnie zdarzają się problemy różnego typu: -słabo dobrana para, która mimo wspólnych młodych jest wobec siebie agresywna -natarczywy samiec -atak drapieżnika (przydarzył mi się raz, ponieważ kanarki przebywały w wolierze zewnętrznej która nie miała podłogi, niestety straciłem 2 samce)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|