Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 11:05:23 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Największe problemy  (Przeczytany 5144 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Stycznia 14, 2010, 08:22:14 »

Co stanowi dla Was największy problem w hodowli ptaków?

rufin
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 96

« Odpowiedz #1 : Stycznia 14, 2010, 08:35:52 »

Dla mnie największy problem w hodowli, a dokładniej w nabywaniu nowego materiału hodowlanego oraz sprzętu stanowi moja małżonka ;-) (im mniej widzi ...tym Ją mniej serce boli ;-) )
poza tym ...jakie mogą być problemy (?)
 Mrugnicie

Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351

Kanarki: żółte, białe recesywne

« Odpowiedz #2 : Stycznia 14, 2010, 08:46:43 »

Dobrze że ja jeszcze nie mam takiego problemu Umiech

CIH F-047
stennn
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Niemcy
Wiadomoci: 47

« Odpowiedz #3 : Stycznia 14, 2010, 11:25:56 »

Moj najwiekszy problem to; jak jade  do handlarza ,lub do hodowcow kanarkow kupic  cos ze sprzetu lub pogadac  i moja zonka mowi ja jade tez ,juz wiem ze bez nowych ptakow nie wroce .Ona by chciala wszystkie miec  Umiech.
A tak pozatym jak narazie wszystko jest ok.
Powodzenia w hodowli i jak najmniej problemow z kanarkami .

stennn
Sławek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 142

« Odpowiedz #4 : Stycznia 14, 2010, 11:33:04 »

Moim największym problemem okazało się klucie młodych niby wszystko przebiega dobrze, ale młode nie potrafią przebić skorupki

KARAIM
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Iława
Wiadomoci: 69

« Odpowiedz #5 : Stycznia 14, 2010, 01:55:30 »

Po ponad 20 latah doświadczeń w hodowli kanarków, niby człowiek nie powinien mieć problemów.Ale jak mówi przyslowie nigdy nie jest tak dobrze żeby nie mogło byc lepiej.Dlatego jak sądzę  w każdej hodowli zdarzają sie drobne problemy.To młode nie klują się jednocześnie, to samiczka nie karmi jakby sie chcialo,to znów odsadzone młode nie chcą się wszystkie wziąść za jedzenie itd itd.

men
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 221

« Odpowiedz #6 : Stycznia 14, 2010, 07:23:59 »

Witam.Zaczynam dopiero przygode z Kanarkami i mam wiele problemów.Mam kanarki harceńskie
i dużym wyzwaniem jest odpowiedni skład mieszanki na odpowiedni czas.Hodowcy kanarków
harceńskich proszę owypowiedzi na ten temat.Pozdrawiam.

Marcin321
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Krzesławice/Kraków/Małopolska
Wiadomoci: 14

« Odpowiedz #7 : Lutego 18, 2010, 04:14:52 »

U mnie największym problemem jest to, że tata nie zgadza się żebym miał więcej niż 1 parę:( I nie mam bardzo gdzie tego trzymać Smutny a sam sobie nie poradzę takiego regału jak np.Rafał zbudować Smutny Szok
« Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2010, 06:11:41 wysane przez jot-ka11 » Zapisane

Gege
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Zimnowoda/Staszów/Świętokrzyskie
Wiadomoci: 85

« Odpowiedz #8 : Lutego 18, 2010, 06:46:12 »

Natomiast u Mnie największym problemem jest to,że nie mam gdzie trzymać tych kanarków,domownicy się nie zgadzają żeby był w kuchni czy pokojach.

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #9 : Lutego 18, 2010, 08:41:26 »

Mi wiele żeczy sprawia problem bo jestem amatorem z średnią wiedzą o kanarkach i z zerowym stopniem praktyki Umiech ale jak tak wszyscy mówią o warunkach to ja nie mam złych nikt u mnie nie ma nic przeciwko choć jest jeden minus :/ nie mam ogrzewania w pomieszczeniu gdzie znajdują się kanarki . Temperatura w pomieszczeniu waha się miedzy 14-18 stopni .

Sygnum - D027
sebas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj.lubelskie
Wiadomoci: 129

« Odpowiedz #10 : Lutego 18, 2010, 10:14:50 »

Moim największym problemem jest brak swoich pieniędzy. Jak uczyłem się w zawodówce to miałem płatne praktyki, a teraz w technikum nie.Jeszcze niedawno w niedziele mogłem dorobić, ale teraz znalazł szef kogoś na stałe i ze wszystkim muszę zwracać się do rodziców. U mnie ptaki są już po trochu w dwóch pokojach i kuchni i też już nie ma miejsca na więcej klatek. Następnym problemem jest odróżnienie płci u nowych ptaków na pierwsze lęgi poparowałem po dwie samice.I jeszcze nie mogę długo siedzieć przed komputerem bo to mi szkodzi a jeszcze tyle jest do poczytania na wortalu. Umiech

Mateusz_M
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 128

« Odpowiedz #11 : Lutego 25, 2010, 09:26:11 »

Największym problemem " stojącym " mi na przeszkodzie jest ciągła zależnośc od rodziców ... Jestem wdzięczny za to ze pozwalają mi choć w małym stopniu na utrzymywanie ptaków . Tata też lubi zwierzęta , jest hodowcą gołębi pocztowych ale wiadomo ... gorzej jest z mamą . Wytrzymuję jak na razie i nie daję się zwariować Mrugnicie Zbyt kocham ptaki by całkowicie z nich " zrezygnować " ot tak po prostu .

Pozdrawiam Mrugnicie

sylvek1979
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Ruda Śląska
Wiadomoci: 77

« Odpowiedz #12 : Lutego 26, 2010, 01:19:42 »

Moim największym problemem jest znalezienie dobrego materiału hodowlanego i nie chodzi mi tuta wyłącznie o kanarki ale , również o papugi jak i drobną egzotykę. Aby wybrać naprawdę dobre ptaki trzeba niestety szukać za granicą. Miałem kiedyś przypadek i to nie jeden, że kupiłem z drugiego końca polski ptaka z mojej hodowli, więc w celu odświeżania krwi zastają tylko zakupy u naszych sąsiadów lub uczciwych hodowców którzy mają młode po sprowadzonych ptakach.

Badziu
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj. mazowieckie
Wiadomoci: 113

« Odpowiedz #13 : Lutego 26, 2010, 05:56:17 »

Do niedawna moim największym problemem byli rodzice... Nie pozwalali mi na żadnego ptaka. W końcu zbuntowałem się i zdecydowałem się na pierwszego kanarka, potem był kolejny a następnie inne ptaki.
Teraz już wiedzą że z hodowli nie zrezygnuję i pozwalają mi na wszystko.  Umiech

Aktualnie zdarzają się problemy różnego typu:
-słabo dobrana para, która mimo wspólnych młodych jest wobec siebie agresywna
-natarczywy samiec
-atak drapieżnika (przydarzył mi się raz, ponieważ kanarki przebywały w wolierze zewnętrznej która nie miała podłogi, niestety straciłem 2 samce) 

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!