Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 09:25:43 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Pasożyty  (Przeczytany 31276 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
jankanarek
Go
« Odpowiedz #15 : Stycznia 24, 2010, 01:25:58 »

Nie zrobisz kanarkom krzywdy nic się nie bój patyczkiem najlepiej moczysz i smarujesz na kark lub pod skrzydełko gdzie tobie wygodnie nie musisz liczyć kropel po prostu zamocz smaruj to że moczą się pióra to ni ważne nie ma to żadnego znaczenia coś takiego jak przedawkowanie nie istnieje jest to dziecinnie prosty zabieg.

^RideR^
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Cybinka
Wiadomoci: 60

« Odpowiedz #16 : Stycznia 25, 2010, 03:22:55 »

A znacie może jakąś stronę gdzie będę mógł zakupić Vetamectin i Ardap? Bo weterynarz w mojej miejscowości nie ma tego a nie wiem kiedy będę jechał gdzieś do większej miejscowości.

Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351

Kanarki: żółte, białe recesywne

« Odpowiedz #17 : Stycznia 25, 2010, 04:10:34 »

Vetamectin czy Iwermektyne (ja takie stosuje to samo co Vetamektin, różni się tylko nazwą) możesz kupić raczej tylko u lekarza wet.
A jeżeli chodzi o Ardap to niżej masz link do sklepu internetowego.

http://www.hodowlapapug.pl/?co=shop&act=show&id=825

Ardap możesz też zamówić przez telefon w sklepie Animal z Sosnowca: (32) 292-77-78

CIH F-047
^RideR^
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Cybinka

« Odpowiedz #18 : Stycznia 25, 2010, 04:18:18 »

Więc będę musiał się wybrać do jakiejś większej miejscowości po Vetamectin a Ardap już zamawiam.
a czy można też tym spryskać gniazdo w czasie lęgów?

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #19 : Stycznia 25, 2010, 05:43:06 »

Vetamectin,Biomectin i ivomec to preparaty posiadające w swoim składzie iwermektynę(substancja czynna),które mają takie samo działanie i mogą byc stosowane zamiennie.

NORWIK
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Opole
Wiadomoci: 120

« Odpowiedz #20 : Stycznia 25, 2010, 07:44:02 »

Cevamec 1% też jest dobry i w miare tani 100ml to +- 60zł

U-010
^RideR^
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Cybinka

« Odpowiedz #21 : Stycznia 25, 2010, 10:13:07 »

Czyli Cevamec najlepiej kupić? A gdzie go mogę dostać?

marcelolsztyn
Go
« Odpowiedz #22 : Stycznia 25, 2010, 11:09:28 »

człowieku  wszystko ludzie ci napisali  prosciej nie mozna ....
Kup co chcesz  wazne zeby substancja czynna była Iwermektyna.
Kazdy producent inaczej nazywa swoj lek  bo tak musi .Czy Ivomec czy Vetamektin to to samo
Płacisz za firme jeden lek kosztuje  15 zł a drugi  identyczny  100 zł ale innej firmy
Masz kase to kup Ivomec bedziesz spał spokojnie .Chc to to samo co Vetamektin za 15 zł  Umiech ale inna nazwa

marko54
Go
« Odpowiedz #23 : Stycznia 26, 2010, 08:32:31 »

Marcelolsztyn nie wiedziałem ,że w Olsztynie są tacy nerwowi ludzie.
Jak nie chcesz to nie musisz mu odpisywać i po sprawie.
Nie każdy jest taki kumaty jak ty.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2010, 09:01:15 wysane przez jot-ka11 » Zapisane

marcelolsztyn
Go
« Odpowiedz #24 : Stycznia 26, 2010, 08:54:06 »

Marcelolsztyn nie wiedziałem że w Olsztynie są tacy nerwowi ludzie.
Jak niechcesz to nie musisz mu odpisywać i po sprawie.
Czy ja jestem nerwowy Co? Człowiek  sam nie wie czego chce  ludzie mu piszą  jak kawa na ławę co zastosować i gdzie .Zeby to zrozumieć nie trzeba być kumatym wystarczy troszkę pomyśleć  Co?
A twój wpis uważam za zwykła złośliwość bo on sam nic do tematu nie wniósł Spoko

^RideR^
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Cybinka

« Odpowiedz #25 : Stycznia 30, 2010, 04:43:53 »

Marcelolsztyn nie wiedziałem że w Olsztynie są tacy nerwowi ludzie.
Jak niechcesz to nie musisz mu odpisywać i po sprawie.
Czy ja jestem nerwowy Co? Człowiek  sam nie wie czego chce  ludzie mu piszą  jak kawa na ławę co zastosować i gdzie .Zeby to zrozumieć nie trzeba być kumatym wystarczy troszkę pomyśleć  Co?
A twój wpis uważam za zwykła złośliwość bo on sam nic do tematu nie wniósł Spoko

Nie wnoszę bo nie mam co. Kanarki nie mają pasożytów bo sprawdzałem z dziadkiem ale i tak zdezynfekowałem klatki.
Na razie nie szczepię bo nie mogę nigdzie dostać preparatu. 

stennn
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Niemcy
Wiadomoci: 47

« Odpowiedz #26 : Stycznia 31, 2010, 09:14:34 »

RideR -narobiles zamieszania ,zamim sie zaczniesz o cos pytac to najpierw sie upewnij czy napewno tak jest jak ty myslisz (np. jak z tymi pasozytami ).
Ludzie glowkoja jak Ci pomoc a ty na koncu piszesz ze twoje kanarki nie maja pasozytow bo sprawdziles z dziadkiem .
Najpierw sprawdzaj ,a pozniej pytaj.
Powodzenia.

stennn
orlik-1943
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 83

« Odpowiedz #27 : Marca 09, 2010, 08:22:43 »

Nie zaszczepiłem Vetamectiną kanarków przed lęgami. Czy tym środkiem mogę szczepić bez ryzyka kanarki w czasie trwania lęgów?. Jeżeli nie mogę to ile tygodni przed lęgami należy zaszczepić kanarki ?
Za udzielenie odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję.
Jeszcze jedno czy ktoś z Was stosował środek o nazwie Insektin w proszku - jeżeli tak to proszę o krótką opinię. Sprawdza się u kanarków czy nie? Pytam ponieważ polecił mi go weterynarz a jest to proszek do podania na skórę dla psów kotów i gołębi. Nabyłem go w razie ewentualnej potrzeby.

jankanarek
Go
« Odpowiedz #28 : Marca 09, 2010, 08:41:33 »

Możesz szczepić ptaki nawet w czasie lęgów ja tak robię i jest ok . A jeżeli chodzi o proszek INSEKTIN to w momencie obrączkowania pisklaków po zaobrączkowaniu zasypuję gniazdo nie ptaki profilaktycznie tak robię od 20 lat i jest ok  wszystkie ptaki u mnie są wolne od wszelkiego paskudztwa.

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 709

« Odpowiedz #29 : Marca 09, 2010, 10:25:31 »

Iwermektyne należy podawać regularnie co ok.2,5 miesiąca.Ptaki możesz śmiało szczepić podczas lęgów ,na pewno nic im się nie stanie.Pamiętaj tez o szczepieniu młodych ptaków,najlepiej to robić jak ptaki maja ok. miesiąca.
Ja profilaktycznie spryskuje  gniazda i ściany regału hodowlanego Ardapem.
Ardap jest o tyle lepszy od innych środków że nawet jak spryskasz nim ptaki to też w żaden sposób im nie zaszkodzisz.
Jeśli ma się ptaki zaszczepione Iwomektryną a klatki i gniazda spryskane Ardapem to można spać spokojnie na pewno żaden pasożyt nie ma szans na przeżycie.

Strony: 1 [2] 3   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!