jasioj zastanawiam się czy wszyscy sędziowie znają rozmiarówki obrączek na pamięć

, albo czy mają przy sobie podaczas ocen takową listę. Dlatego raz jeszcze przypomne, że warto by
ZNORMALIZOWAÆ rozmiary i pozbyć się zbędnych rozmiarów 2,9 i 3,1 a zastąpić je 3,0 łatwiej zapamiętać. - ale o tym już pisałem wcześniej
Mark czytaj proszę uważniej. Ja nie należę do klubu pod PFO bo obecnie nie jest mi to potrzebne, ale mój kolega tak. I z tego co wiem jego kanarki były już na wstawie organizowanej przez PFO! I muszę Cię zdziwić nie posiadały symbolu PFO na obrączce. Wiec proszę opanuj się troszkę, zadałem pytanie i otrzymałem na nie odpowiedŹ zadowalającą.
Odnośnie dalszej treści Twojego postu - Tobie może nie zależy i nie będzie zależeć nigdy, ale zapamiętaj tylko że KANARKI TO NIE WSZYSTKO i na wystawach powinna być różnorodność.
Wiesz jak organizował nasz pierwszy pokaz zaproszenia wysłałem do wszystkich KLUBÓW PFO i do zarządu PFO. Wiesz jak zarząd PFO zareagował, co dostałem w odpowiedzi na zaproszenie ?? Dostałem głupie pytanie:
czy oceniać będzie sędzia PFO?? Widocznie w Twoim kochanym PFO nawet pokaz musi się odbyć pod ścisłym regulaminem PFO i ocena innego sędziego niż z PFO jest nie dobra, bo sędzia nie przystawi pieczątki PFO. Najśmieszniejsze jest to że Twój post nie wnosi nic do dyskusji poza poniższym.
Po to między innymi właśnie jest PFO żeby znormalizować rozmiary obrączek i zaopatrzyć w nie swoich członków. Rozmiary obrączek w PFO są zgodne z zaleceniami COM, ale ten temat był przedstawiony w tym wątku wcześniej. << to akurat chyba nie bardzo wyszło bo co to za
normalizacja jak wprowadzają rozmiar 2,9 i 3,0 ?? Chyba nie wszyscy wiedzą co oznacza normalizacja

polecam zajrzeć do słownika. - ale o tym już też pisałem wcześniej a nie lubię się powtarzać. Z załatwieniem obrączek w tym roku też chyba nie będzie tak łatwo, ale to już odbieganie od tematu. Przepraszam
pigmej wzór obrączki, chyba wzór napisu jaki ma się znajdować na obrączce. A co w przypadku gdy ktoś zamówi sobie obrączki 3,0 z napisem 2,9 ??

wtedy naprawdę musimy zaopatrzyć sędziego w bardzo dokładny przyrząd pomiarowy