Hej,
wystawy sa tak naprawde odwiedzane glownie przez hodowcow - niestety. W tym roku widac jakos mocniej chca postawic na sciagniecie szerszej publiki - alemoze tak jest co roku, ze sie to haslo przewija
Nie wiem jak wystawa wyglada w PL...
Tutaj regaly sa ozdabiane roslinami, stawiane wolierki ladnie wyposazone albo piekne wystawki - takie ozdobne klatki z drewna - to przyciaga laikow bardziej niz setki mini klateczek... W naszym stowarzyszeniu robia pod spodem regalow jeszcze takie korytko z kwiatkami. Dla gosci jest bufet z ciastami, kawa, herbata... Oraz gry fantowe - gdzie o fanty/nagordy sie staraja ludzie u roznych firm. To wszystko ma przyniesc zyski stowarzyszeniu. Jeszcze nie wiem za dobrze na co potem te pieniadze ida, ale na pewno miedzy innymi na prezenty dla starszych "rownych" jubilatow oraz na wspolna kolacje zamykajaca stary i poczatkujaca nowy sezon hodowlany.
Dla wystawy robione sa ulotki, plakaty oraz banner co zawisnie na budynku. Ale to do tej pory raczej skromnie - mam nadzieje nasze stowarzyszenie troche w tym punkcie wesprzec.

Mysle, ze np reklamy przyklejane do auta tez by byly ok.
Ja mysle, ze warto by bylo ludziom przyblizyc to hobby poprzez jakas scianke z duzymi fotgrafiami z ladnych i zadbanych hodowli - ze ptaki mieszkaja tam w wolierach, ze maja rowniez do legow przestronne klatki... bo jednak coraz wiecej ludzi stara sie o coraz lepsze warunki dla swoich ptakow, a powrzechnie panuje stereotyp, ze hodowcy trzymaja swoje kanarki w tyhc mini klitkach co wdiac na wystawach - i moze wlasnie dlatego nie chca przychodzic i patrzec na te "meczarnie"...

Troche zdjac ten woal bylejakosci i pokazac jego nowoczesnosc...
Agata