fupsja
Amator
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 18
|
 |
« Odpowiedz #15 : Sierpnia 17, 2013, 11:58:49 » |
|
Imiona nadaję zawsze związane z wyglądem lub zachowaniem. ADUŚ - od ADHD - bardzo ruchliwy, ciekawski, nadpobudliwy, GELBUŚ - trochę z niemieckiego, cały żółty gloster, KULKA - jego siostra, okrągła jak kuleczka, BLANKA - cała biała, z ciemną koronką - przepiękna glosterka, CZARUŚ - amadyniec, który przygląda się mi i czaruje śpiewem, jakbym była jego wybranką, DZIOBAK - nierozłączka, siła dzioba mówi sama za siebie, i... GUCIO - młodziutki glosterek, który jest niezłym zawadiaką, straszący swą ogromną posturą (wielki jak hipopotam Gucio, z mojego ogrodu zoologicznego) stroszy pióra przy każdej okazji do niewyobrażalnych rozmiarów. Możecie go zobaczyć w akcji obrony własnego terytorium  Zapraszam i pozdrawiam! http://www.youtube.com/watch?v=ELl5jEw2dus
|
|
|
|
|
|
|
|
|
stanley
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 114
Pozdrawiam
|
 |
« Odpowiedz #16 : Sierpnia 17, 2013, 12:34:26 » |
|
hehe 
|
|
|
|
|
|
ciesz się zdrowiem, ale pamiętaj, że niedługo umrzesz
"jesteście ważniejsi niż wiele wróbli, u Was nawet włosy na głowie są policzone" - Pan Jezus
|
|
|
oranżada
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 74
|
 |
« Odpowiedz #17 : Sierpnia 17, 2013, 12:47:32 » |
|
Cytrus- imię od koloru jest żółty jak cytryna Oranżada- również od koloru jest pomarańczowa jak oranżada z proszku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #18 : Sierpnia 18, 2013, 01:44:58 » |
|
i... GUCIO - młodziutki glosterek, który jest niezłym zawadiaką, straszący swą ogromną posturą (wielki jak hipopotam Gucio, z mojego ogrodu zoologicznego) stroszy pióra przy każdej okazji do niewyobrażalnych rozmiarów. Możecie go zobaczyć w akcji obrony własnego terytorium
A myślałem, że mój, jak odgania wszystkich od spodeczka, jest bardzo waleczny... Musisz uważać, bo w końcu Cię do pokoju nie wpuści bez smakołyku. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fupsja
Amator
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 18
|
 |
« Odpowiedz #19 : Sierpnia 20, 2013, 12:30:30 » |
|
Dokładnie Klapuch - strach się bać!!! Jak podaję słonecznik na otwartej dłoni, to najpierw musi (!) mnie udziobnąć w palec, a później dopiero bierze się za ziarno. Obecnie trenuje doskoki z głębi klatki do otwartych drzwiczek, niczym pies obronny. Czegoś takiego w życiu nie widziałam. Jednak jego siostra, niby taka gapcia, z koronką spod której niewiele widzi- zawsze z nim wygra. Obrała metodę wielkich drapieżników, niczym orzeł wskakuje mu na kark "wbijając się pazurkami" i bije go dziobem po łepetynce, a ten spada z kretesem na podłogę. To prawda, co ostatnio pisała na Fejsie - Agata canarissimo - kanarki nie są stadnymi ptakami. U mnie jest to szczególnie widoczne, ale zabawy i śmiechu z nimi....  , o nudzie nie może być mowy!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Agatka
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 7
|
 |
« Odpowiedz #20 : Wrzenia 16, 2013, 11:06:55 » |
|
A mój ptasior to Andrzejek  Ewentualnie Andrzejka, bo 100% pewności jeszcze nie mam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #21 : Wrzenia 16, 2013, 11:15:24 » |
|
Ewentualnie Andrzejka, bo 100% pewności jeszcze nie mam  Trzeba dać łuskane ziarenko słonecznika, to stary i znany sposób 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Agatka
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 7
|
 |
« Odpowiedz #22 : Wrzenia 16, 2013, 12:12:23 » |
|
Ptasior jeszcze się pierzy,a wcześniej chorował, także muszę cierpliwie czekać. Ale za radę dziękuję, na pewno z niej skorzystam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bogdan
Uczeń1
Nowy użytkownik
UK
Wiadomoci: 30
|
 |
« Odpowiedz #23 : Wrzenia 18, 2013, 08:24:48 » |
|
harceński - Bolek - bo jest żółty gloster - Władek - bo jest szaro biało z czapeczką 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nula
Go
|
 |
« Odpowiedz #24 : Wrzenia 30, 2013, 05:28:19 » |
|
To i ja się pochwalę imionkami moich ptaszątek zaczynając od najstarszego :Maciuś, Iwo, Cwaniak, Lusia,Primus,Filutka,Maluszek,Szrek i Fiona,Marlo i Moni, Śnieżynek i Nula,Ognik i Ada.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #25 : Grudnia 30, 2015, 09:34:08 » |
|
mój najnowszy kanarek nazywa się "żółty ząb"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
canarissimo
Redaktor
Nowy użytkownik
Aachen
Wiadomoci: 387
fan izabelek
|
 |
« Odpowiedz #26 : Grudnia 30, 2015, 11:12:15 » |
|
hehe, to na pewno kanarek?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #27 : Grudnia 31, 2015, 10:19:34 » |
|
aha, miniatura
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
januszomd
Go
|
 |
« Odpowiedz #28 : Lutego 05, 2017, 11:01:59 » |
|
No to ja Wam przedstawię trochę swojej rodzinki  Domownik,5 letni ,,Dziurka" ...odkupiłem go chorego,teraz śpiewa,cieszy ucho i oko...  Dlaczego ,,Dziurka" nie trzeba chyba pytać  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676
|
 |
« Odpowiedz #29 : Lutego 05, 2017, 11:25:31 » |
|
Kojarzy się dwuznacznie  A co on to ma?Pourazowe,czy taki urok?
|
|
|
|
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
|