Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:59:00 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Wasze oceny tegorocznych OMP  (Przeczytany 15818 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #15 : Grudnia 29, 2012, 09:55:28 »

więc udałoby się wynegocjować dobrą cenę
Pewnie tak.

Zapytam tylko - czy udałoby się również wynegocjować dobrą jakość?
Uważam, że nie należy o tym zapominać. Jak klatki będą tanie, ale będą np. się rozlatywać albo ranić ptaki nic dobrego z tego nie wyjdzie.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #16 : Grudnia 29, 2012, 09:57:38 »

albo zrobić jakiś przetarg i ta firma musiałaby go wygrać
hi hi, lepiej nie mów takich rzeczy Umiech
Dlaczego? Przecież nic nie sugeruję, tylko zwyczajnie stwierdzam, że ta firma musiałaby wygrać, żeby korzystać z jej sprzętu.

Może PFO mogłaby albo rozprowadzać, albo wskazać producenta krajowego.
Ustalić z nim cenę.
Byłoby to duże zamówienie, więc udałoby się wynegocjować dobrą cenę.
30 zł za klatkę z wyposażeniem myślę że jest do osiągnięcia - może nawet mniej.
Ma to znaczyć, że koszty klatek miałaby pokryć PFO? Dlaczego?

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« Odpowiedz #17 : Grudnia 29, 2012, 10:21:44 »

Ma to znaczyć, że koszty klatek miałaby pokryć PFO? Dlaczego?

Nie, nie o to mi chodziło.
Mając na uwadze, że duża ilosć hodowców bylaby zmuszona  kupic klatki, ktos móglby wynegocjowac dobre ceny

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #18 : Grudnia 29, 2012, 10:30:07 »

No tak... Niby tylko klatki, a jednak nie taka prosta sprawa... Jednak te jednorazowe to chyba najlepsze rozwiązanie... Tak na prawdę koszt niewielki, są lekkie, po wystawie można je po prostu wyrzucić. A zachowując fronty przy zakupie następnych pewnie byłoby taniej...

WIL.K.
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 278

« Odpowiedz #19 : Grudnia 30, 2012, 02:30:55 »

Witam
W nawiązaniu do wypowiedzi odnośnie klatek kartonowych dla kanarków kolorowych,drobnej egzotyki,fauny europejskiej,
są to klatki  dopuszczne przez C.O.M  na konkursach i wystawach krajowch,międzynarodowych,Mistrzostwach Świata.
Dla organizatora  posiadanie takich  klatek jest dużym ułatwieniem ponieważ zgromadzone przed motażem klatki  i po  wystawie
same fronty nie zajmują dużo miejsca tym samym koszty składowania czy transportu w dowolne miejsce jest bardziej ekonomiczne.
Oczywiście  karton po wystawie utylizujemy.Na przygotowanych klatkach przed konkursem organizator ma możliwość naniesinia
numeracji i klas konkursowch dla zgłoszonych  wcześniej ptaków i praktycznie tak oznaczne klatki czekają na ptaki od konkretnego
hodowcy a po wpuszczeniu do klatki jest ona plombowana na czas trwania konkursu i wystwy.
Cena kompletnej klatki kartonowej wynosi 4-5 Euro w zależności od ilości zamówienia,nowy karton do montażu 1,30 Euro
Czy jest to dużo ?
Pozdrawiam

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #20 : Grudnia 30, 2012, 02:37:15 »

Może być dużo, ale raczej tylko przy pierwszym zamówieniu. Przy kolejnych (samych kartonach) już nie.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #21 : Grudnia 30, 2012, 04:19:10 »

Tak mi jeszcze przyszło do głowy: papierowe klatki nie będą się nadawać dla nierozłączek albo większych papug, bo się zwyczajnie wygryzą z klatek...

WIL.K.
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 278

« Odpowiedz #22 : Grudnia 30, 2012, 05:01:38 »

Witam
Dlatego C.O.M wykluczył możliwość zastosowania klatek kartonowych dla papug na konkursach i wystawach.
Pozdrawiam

Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351

Kanarki: żółte, białe recesywne

« Odpowiedz #23 : Grudnia 30, 2012, 05:30:58 »

Jestem za klatkami typu QUIKO bo wg. mnie ptaki lepiej prezentują się w tych klatkach i są one bardziej stabilne.
Jeżeli miałbym się zgodzić na klatki papierowe to tylko takie jak na tym filmie: http://www.youtube.com/watch?v=45yIsX0WTjA
Bez drzwiczek przednich.

Warto zwrócić też uwagę na stanowiska do oceny ptaków, pomimo dobrego światła dziennego zastosowane jest światło sztuczne.
Daje to równe szanse wszystkim ptakom, niezależnie o jakiej porze są oceniane.

CIH F-047
Bocian
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Frankfurt a.M
Wiadomoci: 108

Kanarki Harceńskie

« Odpowiedz #24 : Grudnia 30, 2012, 09:54:42 »

Czytajac kilka ostatnich postow uwazam ze to wstyd ,co do kartonowych klatek czy my polacy musimy zawsze udawac trzeci swiat, jak my wygladamy w oczach innych.Przeciez te klatki wystawowe nie kosztuja majatku
http://www.graf-versand.de/?categorieId=489&offset=0   
,kazdy hodowca ,ktory ma zamiar wystawic ptaki na arenie miedzynarodowej za trzy lub cztery sprzedane ptaki ma nowa orginalna klatke taka jak powinna byc ,to zenujace co jest pisane.

Grzegorz Ziemba
Landesverband 04-Rhein-Main im Deutschen Kanarien und Vogelzüchterverbund DKB.
29 -Verein Edelroller 1901 Frankfurt für Kanarienzucht und Vogelschutz i pasywny czlonek
45 Edelroller Maintal-Odenwald
Sygnum 04-29-10
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #25 : Grudnia 30, 2012, 10:10:30 »

Nie uważam, że papier to od razu trzeci świat. Po pierwsze rodzaje klatek mogą się zmienć - dziś kupisz 10 z Quiko, a w przyszłym roku będziesz musiał kupić 10 innych, przy czym starych już nie sprzedasz, bo będą nieaktualne. O higienie już pisaliśmy. O ekonomii finansowej, transportu i przechowywania również.
Poza tym teraz wszyscy przechodzą na piapier, bo to jest "pro-eco". Nawet san-epid zaleca używanie ręczników papierowych w szpitalach czy przedszkolach, bo inne są niehigieniczne i droższe (materiał + koszty prania i dezynfekcji).
Jak dla mnie klatki papierowy to same plusy.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #26 : Grudnia 30, 2012, 10:16:08 »

za trzy lub cztery sprzedane ptaki ma nowa orginalna klatke taka jak powinna byc ,to zenujace co jest pisane.

Wiesz, może wypowiadaj nieco ostrożniej takie osądy. Za cztery ptaki można przeżyć przez ok. 3 tygodnie...
Kupując, według tego co piszesz, 4 klatki, czyli jedną kolekcję, wydajesz utrzymanie jednej osoby przez 3 miesiące. Nadal uważasz, że to żenujące?
Nie każdy wystawiający ptaki jest milionerem, a raczej musiałbym powiedzieć - niewielu wystawiających nie musi trzymać się za portfele.

Bocian
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Frankfurt a.M
Wiadomoci: 108

Kanarki Harceńskie

« Odpowiedz #27 : Grudnia 30, 2012, 10:29:18 »

Kolego Klapuch nie wiem jak w Polsce ale ja w Niemczech dokladam do mojego hobby ,te czasy juz dawno minely zeby utrzymywac rodziny za sprzedaz ptakow i kazdy hodowca ktory ma zamiar pokazac sie na arenie miedzynarodowej powinien sie w takie klatki zaopatrzyc. A na oddzialowych czy gdzie i ndiej moze wystawiac  w kartonach czy nawet trzymac w rece.

Grzegorz Ziemba
Landesverband 04-Rhein-Main im Deutschen Kanarien und Vogelzüchterverbund DKB.
29 -Verein Edelroller 1901 Frankfurt für Kanarienzucht und Vogelschutz i pasywny czlonek
45 Edelroller Maintal-Odenwald
Sygnum 04-29-10
Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351

Kanarki: żółte, białe recesywne

« Odpowiedz #28 : Grudnia 30, 2012, 11:36:02 »

Kolego Klapuch nie wiem jak w Polsce ale ja w Niemczech dokladam do mojego hobby ,te czasy juz dawno minely zeby utrzymywac rodziny za sprzedaz ptakow i kazdy hodowca ktory ma zamiar pokazac sie na arenie miedzynarodowej powinien sie w takie klatki zaopatrzyc. A na oddzialowych czy gdzie i ndiej moze wystawiac  w kartonach czy nawet trzymac w rece.

Kolego Bocian, do tego hobby dokłada większość hodowców. Takie niestety są czasy.
Kupno klatek typu QUIKO (wiem po sobie bo sam kupowałem) nie jest tanie bo po przeliczeniu na złotówki koszt jednej oryginalnej kolekcji klatek to spory wydatek.

CIH F-047
JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« Odpowiedz #29 : Grudnia 31, 2012, 08:38:06 »

Czytajac kilka ostatnich postow uwazam ze to wstyd ,co do kartonowych klatek czy my polacy musimy zawsze udawac trzeci swiat, jak my wygladamy w oczach innych.Przeciez te klatki wystawowe nie kosztuja majatku
http://www.graf-versand.de/?categorieId=489&offset=0   
,kazdy hodowca ,ktory ma zamiar wystawic ptaki na arenie miedzynarodowej za trzy lub cztery sprzedane ptaki ma nowa orginalna klatke taka jak powinna byc ,to zenujace co jest pisane.

Jaki trzeci świat?
Pooglądaj zdjęcia z Mistrzostw Świata, z Mistrzostw Włoch, Mistrzostw Hiszpanii. Jakie tam są klatki?

Strony: 1 [2] 3   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!