Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:55:30 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: CO WY NA TO.....  (Przeczytany 2644 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« : Stycznia 25, 2014, 10:35:18 »

Dzisiaj skladalem moje wyrazy dumy jednemu z moich przyjaciol ktory w Bari zdobyl 4 czy piec medali. On przyjal komplementy i odpowiedzial; wiesz ja gram w drugiej lidze nie tak jak ty. Ty masz kanarki.(on hoduje faliste)
 Wiadomo ze liczba kanarkow na wystawach jest duza a co za tym idzie konkurencja wysoka. Wsrod malej egzotyki jest troche mniej a duza reprezentuje bardzo malo hodowcow. Czy  Waszym zdaniem hodowcy ktorzy wygrywaja ale nie maja konkurencji sa zadowoleni ? Jak to jest u WAS?

Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351

Kanarki: żółte, białe recesywne

« Odpowiedz #1 : Stycznia 25, 2014, 10:47:48 »

Dzisiaj skladalem moje wyrazy dumy jednemu z moich przyjaciol ktory w Bari zdobyl 4 czy piec medali. On przyjal komplementy i odpowiedzial; wiesz ja gram w drugiej lidze nie tak jak ty. Ty masz kanarki.(on hoduje faliste)
 Wiadomo ze liczba kanarkow na wystawach jest duza a co za tym idzie konkurencja wysoka. Wsrod malej egzotyki jest troche mniej a duza reprezentuje bardzo malo hodowcow. Czy  Waszym zdaniem hodowcy ktorzy wygrywaja ale nie maja konkurencji sa zadowoleni ? Jak to jest u WAS?

Coś w tym jest. Wygrać zasłużenie w wyrównanej "walce" ;-) to jest to.
Chciałbym żeby w na mistrzostwach Polski w kanarkach żółtych była taka sama liczba kolekcji jak w czerwonych.

CIH F-047
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #2 : Stycznia 26, 2014, 07:16:31 »

Niektórzy hodowcy kupują rzadkie rasy ptaków, żeby łatwiej odnieść sukces na wystawach. Ale z reguły jest tak, że jak nie ma konkurencji to następuje regres w hodowli danej rasy czy gatunku ptaków. Emailowałem ostatnio dość dużo z jasioj-em i doszliśmy do wniosku, że właśnie konkurencja jest siłą napędową rozwoju hodowli. Z Jego relacji wynikało, że w niektórych rasach postęp jest widoczny gołym okiem. Jakościowo ptaki, które rok temu zdobyły mistrzostwo świata w bieżącym roku nie załapałyby się nawet na pudełko. Ponoć wystarczy przejrzeć katalog, żeby rozpoznać jakość ptaków. Trudno mi to potwierdzić, bo nie mam możliwości obejrzeć ptaków, ale przypuszczam, że coś jest na rzeczy.

misza
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 15

« Odpowiedz #3 : Stycznia 26, 2014, 10:34:47 »

Moim zdaniem trzeba jednak docenić hodowców wystawiających rzadsze rasy,
głównie chodzi mi o kanarki ponieważ gdyby nie oni na naszych wystawach
mogli byśmy zobaczyć tylko kilka podstawowych odmian. Zgadzam się że jakość
tych ptaków najczęściej odbiega od jakości ras najliczniej hodowanych. Poza tym
jest przepis PFO o nagradzaniu kolekcji ocenionej na co najmniej 360 pkt i ptaków
pojedynczych na 90 pkt

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!