Witam
yotan w nawiązaniu do Twojego pytania, nikt niestety nie pofatygował się, aby cokolwiek napisać. Może moja wypowiedź, nie będzie odebrana jako bezstronna, ale co tam. Najwyżej dostanę kilka negatywów.

1. skład nowej RF uważam za w pełni udany, w mojej ocenie bardzo dobrze że wybrany został taki a nie inny Prezydent. Będzie On dalej prowadził rozpoczęte projekty. Pozostałe osoby wydaje się, że są na tyle odpowiednie że wspólnie włączą się do działania i postarają się
"COŚ" zrobić dla PFO. Tu od razu chciałbym życzyć całej RF dużego zapału.
2. dobrze że rada nie uległa próbom wyprowadzenia z równowagi i zachowała stoicki spokój. Jak to mówią krowa, która dużo muczy mało mleka daje! Niektórym jakoś brakowało argumentów do rozmowy. Ludzie zacznijcie wreszcie szanować ludzi, którzy coś robią dla Was! Siedzieć w domu i krytykować każdy potrafi, ale np. zapytać czy można jakoś pomoc? to już nikt się nie odważy. Osobiście jak zauważam błąd, przekazuje swoje uwagi, a nie krytykuje po różnych forach internetowych! Nikt nie jest nieomylny, ludzie zachowajcie zdrowy rozsądk. Jakoś na tym zebraniu nie widziałem zbyt wielu chętnych do pracy
NON PROFIT.
3. KKW nie zauważyła żadnych uchybień w pracy poprzedniej RF. W związku z czym przypuszczam że powołanie spółki z o.o. w ich mniemaniu było w pełni zgodne ze statutem. Z tego co mi wiadomo Spółka została powołana dla transparentności przepływów finansowych i zgodności z obowiązującym prawem w Polsce. Ale jak ktoś się doszukuje nie wiadomo czego i rzuca obelgi, świadczy to tylko i wyłącznie o jego krótkowzroczności.
4. Przykro mi jak widzę że ludzie zamiast próbować scalać PFO próbują pokazać swoją "wielkość" w ilości członków i robić coś poza PFO. Ludzie zacznijmy łączyć a nie dzielić. Jeśli nie połączymy sił to nadal będziemy mieli takie a nie inne prawo! I nadal w naszych hodowlach nie będzie ptaków takich jak na zachodzie. Jak zaczniemy robić małe wystawy to nie będzie możliwości porównania ptaków!
POZDRAWIAM I KU CHWALE HODOWLI!