Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:54:53 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2 3   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: hodowca ?  (Przeczytany 15207 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Raza93
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Niemcy NRW
Wiadomoci: 20

« : Czerwca 07, 2014, 10:06:20 »

Ile trzeba miec kanarkow aby byc hodowca i zapisac sie do zwiazku ?
Czy majac 2-3 pary np glosterow , mozna sie juz nazwac hodowca glosterow ?
Pozdrawiam
Pawel

cieslm
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Dzierżoniów
Wiadomoci: 185

CIH C033

« Odpowiedz #1 : Czerwca 07, 2014, 10:18:43 »

Ja myślę ,że tak ...hodowcą jest się w  sercu a nie na umówiony znak i ilość sztuk. Ja miałem 15 ptaków i zapisałem się do związku .Dobrze że są jeszcze ludzie którzy chcą się zapisywać do związku.  Niezdecydowany.u Nas od roku nikt się nie zapisał...ubyło 3-ch..... Pacz

Raza93
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Niemcy NRW

« Odpowiedz #2 : Czerwca 08, 2014, 04:23:57 »

Szkoda ,ze tak malo osob udziela sie w tym watku Smutny . Ciekawi mnie z iloma ptakami wy startowaliscie Duy umiech

JK
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Czeczewo
Wiadomoci: 164

« Odpowiedz #3 : Czerwca 08, 2014, 05:51:17 »

Znam takich, którzy nie posiadali ptaków, a należeli do Związku. Przynależność nie jest związana z ilością posiadanych ptaków - choć mile widziana, a raczej z chęcią doskonalenia swej wiedzy na temat ptaków /choćby hodowanych przez kolegów, jesli nie posiada się własnych/

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #4 : Czerwca 09, 2014, 09:03:02 »

2 pary Umiech

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #5 : Czerwca 09, 2014, 10:14:15 »

bo jedna para to nie hodowla  Umiech

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #6 : Czerwca 09, 2014, 10:34:55 »

bo jedna para to nie hodowla  Umiech

No pewnie, że nie! Zabawa zaczyna się jak 20 kanarków rozlatuje się po pomieszczeniu, a Ty w pocie czoła kombinujesz gdzie tu upchnąć jeszcze 3 klatki Umiech Umiech Chichot
A tak naprawdę to odpisywałem na pytanie ile miałem kanarków zaczynając. Dwie pary - a dokładniej 1,5 pary - dwie samice i samca.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #7 : Czerwca 12, 2014, 10:59:59 »

Szkoda ,ze tak malo osob udziela sie w tym watku Smutny . Ciekawi mnie z iloma ptakami wy startowaliscie Duy umiech

Ja startowałem identycznie jak klapuch, z trzema ptakami, które dość nieoczekiwanie pojawiły się u mnie w domu. Po kilu tygodniach posiadania ptaków zapisałem się do stowarzyszenia, gdzie nikt nikogo nie pyta o ilość hodowanych ptaków. W kolejnym roku debiutowałem na wystawie z 1 ptaszkiem. Do dziś moja hodowla jest niewielka i raczej tylko nakierowana na chęć posiadania i opiekowania się ptakami niż na jakieś inne cele.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2014, 11:10:09 wysane przez Jacky » Zapisane

alex24
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 62

« Odpowiedz #8 : Czerwca 13, 2014, 12:07:25 »

No pewnie, zawsze dobro ptaków powinno być na pierwszym miejscu przed innymi celami. Sami zaczynaliśmy od jednej tak trochę bez przekonania,a teraz tak jak pisze Klapuch gdzie by tu jeszcze klatkę......

Raza93
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Niemcy NRW

« Odpowiedz #9 : Czerwca 13, 2014, 11:21:05 »

Mam zamiar zakupic z 3 pary miniatur Hiszpańskich mam zamiar hodować właśnie tą rase . Czy z młodych tych 3 par dałoby radę stworzyć kolekcję aby móc zadebiutować na wystawie ? Albo 3 pary to za mało ? Ptaki mam zamiar zakupić od dobrych Niemieckich hodowców , nawet niedaleko mnie mieszka jeden Polak, który zajął 2 miejsce na mistrzostwach Niemiec .

cieslm
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Dzierżoniów
Wiadomoci: 185

CIH C033

« Odpowiedz #10 : Czerwca 14, 2014, 07:12:33 »

a skąd  Ty Jesteś ,a co do ułożenia kolekcji czasem uda się złożyć z 10 młodych a czasem..... Co? z 10 młodych ma 2 pojedynki tylko..... Zo
« Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2014, 08:35:40 wysane przez klapuch » Zapisane

Raza93
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Niemcy NRW

« Odpowiedz #11 : Czerwca 14, 2014, 07:39:39 »

Od 6 lat mieszkam w Niemczech  Mrugnicie.

A jakie były wasze debiuty na wystawach było kolorowo czy raczej lipa ?

alex24
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 62

« Odpowiedz #12 : Czerwca 14, 2014, 10:51:37 »

Więc startuj, lepiej być miło zaskoczonym, jeśli nie oczekujesz niczego to zostaniesz miło zaskoczony. Piszę to z naszego doświadczenia, w ubiegłym roku na naszej wystawie oddziałowej wystawialiśmy po raz pierwszy, bez oczekiwań i okazało się że nasze ptaki okiem sędziego zasługują na pudło, pewnie można dywagować czy noty były zasłużone, czy Polscy sędziowie są przygotowani odpowiednio do oceny ptaków, jednak nas to tylko zmotywowało do dalszej ciężkiej pracy hodowlanej, a czy w tym roku będzie dobrze czas pokarze. Nas do pokazania ptaków w konkursie i nie tylko, zmotywował nasz kolega forumowy Pina 1954 i nasz sekretarz oddziałowy, oby więcej tak zaangażowanych ludzi w hodowlę ptaków mogli spotykać na swojej drodze ci którzy zaczynają swoją przygodę z ptakami. My wystawialiśmy małą egzotykę i konkurencja nie była powalająca, ale pewnie z kanarkami też warto zaryzykować, jeśli jesteś chłopie pozytywnie na ptaki zakręcony to nie bój się pokazać swojego dorobku, niezależnie od tego jaki jest skromny.

Raza93
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Niemcy NRW

« Odpowiedz #13 : Czerwca 14, 2014, 03:38:08 »

Dzięki za zmotywowanie  Mrugnicie

CarIvan
Go
« Odpowiedz #14 : Czerwca 14, 2014, 05:05:09 »

My wystawialiśmy małą egzotykę i konkurencja nie była powalająca, ale pewnie z kanarkami też warto zaryzykować, jeśli jesteś chłopie pozytywnie na ptaki zakręcony to nie bój się pokazać swojego dorobku, niezależnie od tego jaki jest skromny.
Pewnie że warto nawet jeśli nie zajmie się żadnego z punktowanych najwyżej miejsc w konkursie lub wogóle nie będą pozytywnie ocenione, to jest to jak dla mnie nie przegraną a motywacją do dążenia by wyhodować jeszcze lepsze ptaki.  Mrugnicie

wystawialiśmy małą egzotykę
Co wystawialiście?  Mrugnicie

Strony: [1] 2 3   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!