Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:32:04 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3 4   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: OMP 2014 Czeladz  (Przeczytany 25689 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #15 : Wrzenia 25, 2014, 04:12:26 »

Ano właśnie! Tylko JK to napisał: BRAWO! Cieszę się, że taki regulamin jest! Podoba mi się!

forpus94
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 164

« Odpowiedz #16 : Wrzenia 25, 2014, 07:12:14 »

Dobra robota. Logiczne zmiany wprowadzone w porównaniu z zeszłym rokiem. Brawo

G001      forpus-klub.cz     kanarkipapugiastryldy.org.pl
MateoHodowla
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sosnowiec / Będzin
Wiadomoci: 73

« Odpowiedz #17 : Wrzenia 25, 2014, 07:39:23 »

Fajny czytelny regulamin Chichot

Mateusz Chudyka
CIH - C058
Mikolaj
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Leńcze
Wiadomoci: 107

« Odpowiedz #18 : Wrzenia 25, 2014, 08:10:47 »

Wszystkim się podoba , a mi nasuwają się dwa pytania: dla czego projekt tego regulaminu zostaje udostępniony na publicznym forum przed opublikowaniem go na stronie PFO ? i oczywiście przed zapoznaniem się przez zarządy stowarzyszeń należących do PFO ? Wszyscy zarzucają,  że nie ma regulaminu , panuje chaos na giełdzie idt. Nowy zarząd PFO stara się wszystko poukładać wszystkie te klocki , by w końcu MP stanęły na odpowiednim poziomie , a tu nagle (ogromna) według mnie wpadka Wiceprezydenta do spraw organizacyjnych.Na koniec dodam jeszcze że sam mówił że w pierwszej kolejności o szczegółach organizacji 77 MP dowiedzą się stowarzyszenia.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #19 : Wrzenia 25, 2014, 08:22:22 »

dlaczego projekt tego regulaminu zostaje udostępniony na publicznym forum przed opublikowaniem go na stronie PFO ?

Dlatego, że jest to projekt. Oficjalne wydanie będzie po zatwierdzeniu i zostanie wysłane do Stowarzyszeń.

Na koniec dodam jeszcze że sam mówił że w pierwszej kolejności o szczegółach organizacji 77 MP dowiedzą się stowarzyszenia.

Ostatnio był problem, bo informacje o cenach obrączek były podane oficjalnie. Teraz jest problem, bo projekt regulaminu został podany publicznie. Nie mam zamiaru ukrywać istotnych informacji i wiadomości. KAŻDY hodowca powinien móc zapoznać się z regulaminem - czy to na forum, czy na stronie PFO czy w stowarzyszeniu. Nie ma nic do ukrycia, a Stowarzyszenia dowiedzą się pierwsze po oficjalnym zatwierdzeniu regulaminów.

tu nagle (ogromna) według mnie wpadka Wiceprezydenta do spraw organizacyjnych.
Kto nic nie robi ten nie wpada Umiech

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #20 : Wrzenia 25, 2014, 08:25:18 »

Publikacja regulaminu na forach pomoże zapoznać się z tym regulaminem przez wielu hodowców, którzy potem łatwiej zaakceptują jego postanowienia, niż w przypadku publikacji samego regulaminu na stronie PFO przed wystawą. Poza tym nie jest to ostateczny regulamin, tylko wersja, w której można jeszcze zrobić poprawki w przypadku, gdyby ktoś zauważył jakieś niedociągnięcia. Z tych powodów uważam sam pomysł publikacji tego regulaminu za strzał w dziesiątkę.

forpus94
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #21 : Wrzenia 25, 2014, 08:42:26 »

Mikołaj, chyba ważniejsze jest to ,że PFO pracuje nad tymi zmianami a nie kto pierwszy się dowie o planach prawda ? Lepiej aby RF nic nie robila ? Fakt,wtedy nie było by kłopotu gdzie najpierw taki regulamin pokazać. Umiech

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« Odpowiedz #22 : Wrzenia 25, 2014, 09:29:21 »

To ze regulamin pojawij sie na forum to swietny pomysl . Brawo Klapuch.

To co mnie zastanawia dlaczego nasza federacja nie dysponuje swoimi klatkami wystawowymi. Dla mnie to smieszne a zarazem tragiczne. Tak sobie mysle jak jakis hodowca bedzie chcial wystawic 20 ptakow to co ma wynajac busa zeby to wszystko zabrac. Przykro mi bo wiem ze to jeden z powodow ktory wstrzymuje orhganizacje wystaw miedzynarodowych i ogolnie organizacje.
Bez rezerwacji i dostepnych klatek przygotowanie jakiejkolwiekm wystawy jest utrudnione.

I tak sobie myslac jesli PFO albo zwiazki nie posiadaja materialow do organizacji mistrzostw powinno sie jakos zareagowac. I teraz napisze cos co moze wzbudzi nie zadowolenie wielu hodowcow ale moim zdaniem PFO powinna szukac pieniedzy aby takie materialy zakupic. Moze trak podniesc skladke,ceny za obraczki albo nie wiem jak to jest ale moze powinna napisac prosbe do ministra sportu o jakas dotacje czy cos.
PFO funkcjonuje juz bardzo dlugo (nie wiem ile bo to mnie nie interesuje) i przez ten caly okres nie dala rady zakupic swoich klatek. Teraz zrozumialem i wspolczuje PFO jest zostawiona sama sobie. Klapuch wydaje mi sie ze masz potencjal wiec moze Ty cos zrobisz w tym kierunku.

JK
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Czeczewo

« Odpowiedz #23 : Wrzenia 25, 2014, 09:42:48 »

RNA07TE - pieknie mówisz o zakupie klatek przez PFO - jestem za. Jest jednak pewien problem - ich składowania po wystawie

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

« Odpowiedz #24 : Wrzenia 25, 2014, 10:14:14 »

RNA07TE - pieknie mówisz o zakupie klatek przez PFO - jestem za. Jest jednak pewien problem - ich składowania po wystawie
Mysle ze skladowanie to najmniejszy problem. Chyba kazde stowarzyszenie ma swoja siedzibe i tam powinno byc miejsce. Pisalem o PFO i moze to blad  bo jak pisalem we wczesniejszych postach powinna ona sprawowac bardziej funkcje reprezentacyjna i nadzorcza a nie organizacyjna. Wiec moze nasze zwiazki postaraja sie o zakup calego materialu. Wiadomo ze nie da sie tego zrobic w jeden rok ale z czasem pojedyncze zwiazki beda wstanie samodzielnie organizowac wystawy. Napewno sa stowarzyszenia ktore utrzymuja ze soba dobre stosunki niech sobie pomoga majac klatki i reszte materialu wspolnie beda mogly organizowac wystawy chocby na poziomie MP.
Juz w tym roku podniesc skladki i prowizje za obraczki .

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #25 : Wrzenia 25, 2014, 10:30:31 »

Mysle ze skladowanie to najmniejszy problem. Chyba kazde stowarzyszenie ma swoja siedzibe i tam powinno byc miejsce.

No właśnie nie bardzo - mamy miejsce w budynku, ale jak chcemy się spotkać to rezerwujemy salę, bo w innych terminach są tam zajęcia. O składowaniu czegokolwiek, nawet sprzętu biurowego nie ma mowy. Podejrzewam, że większość stowarzyszeń wynajmuje pomieszczenia na podobnych zasadach.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #26 : Wrzenia 25, 2014, 10:32:48 »

Nierealne. Nasi hodowcy są bardzo wrażliwi na podnoszenie składek. Głównym powodem chęci odłączenia się od PZHKiPE bydgoskiego oddziału jest właśnie niechęć do płacenia składek.
A z miejscem jest tak, jak napisał JK: nie ma miejsca. Siedziba związku to u nas pojęcie bardzo względne, najczęściej jest to tylko adres na papierze, pod którym związku nie ma. A skoro nie ma siedziby, to i miejsca nie ma.

JK
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Czeczewo

« Odpowiedz #27 : Wrzenia 25, 2014, 10:43:14 »

Siedziba Stowarzyszenia, to np. w naszym przypadku wynajmowanie sali osiedlowej na spotkania, a o jakimś składowaniu czegokolwiek, to można po prostu zapomnieć.

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

« Odpowiedz #28 : Wrzenia 25, 2014, 11:00:42 »

No właśnie nie bardzo - mamy miejsce w budynku, ale jak chcemy się spotkać to rezerwujoemy salę, bo w innych terminach są tam zajęcia.
No i to jest przyklad co zrobila PFO przez wszystkie te lata.Nawet siedziby sie nie dorobila.Ale nie pisze zeby tu kogos krytykowac raczej motywowac. Przeciez to wstyd dla calej Polski. A  jak to jest z naszymi wladzami czy mozna liczyc na jakas pomoc. Przeciez takie reprezentacyjne (na arenie swiatowej) stowarzyszenia jakie PFO powinna miec gwarantowana pomoc ze strony panstwa??? A czyktos wogole prosil o taka pomoc?Co?Co???

Nierealne. Nasi hodowcy są bardzo wrażliwi na podnoszenie składek. Głównym powodem chęci odłączenia się od PZHKiPE bydgoskiego oddziału jest właśnie niechęć do płacenia składek.
No to sie nie dziwie po wszystkich tych latach placenia i efektow nie ma .

forpus94
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #29 : Wrzenia 26, 2014, 12:27:20 »

nie wiem jak to jest ale moze powinna napisac prosbe do ministra sportu o jakas dotacje czy cos

RNA07TE ,a dlaczego do Ministra Sportu ? Tak jest we Włoszech? Nie chce mi się w to wierzyć....Po pierwsze raczej do ochrony środowiska,po drugie podejrzewam ,że wyśmiano by prośbę o pieniądze na zakup klatek.

Zauważmy ,że  realia są zupełnie inne niż we Włoszech. My nie jesteśmy ornitologiczną potęgo tak jak Italia.
Jeśli byłaby opcja wypożyczenia klatek to myślę ,że w grę wchodziłyby tylko klatki z wymiennymi wkładami tekturowymi. Po pierwsze oszczędność czasu na czyszczenie,po drugie ja np. wątpię abym zdecydowałbym się na wystawienie w klatkach "niejednorazowych"-po prostu bałbym czy coś nie przeniósł tam poprzedni ptak a później takiej klatki nie doczyszczono,nie zdezynfekowano.

I tutaj kolejne problemy, trzebaby co roku sprowadzać takie wkłady z zagranicy. Nie wiem również jak to się dotyczy niedawnej dyskusji na tym forum odnośnie stosowania przepisowej barwy tła w klatkach. Wiadomo ,że w takich wkładach tła są białe.

U nas niestety są problemy ,żeby zmienić cokolwiek. Zanim zastanawiać się jak ułatwić wystawę ptakom to my myślimy czy aby mamy przepisową wystawówkę (do tej pory się zastanawiam dlaczego tak u nas jest).... Niemcy zrezygnowali z "borderówek" na rzecz telewizorków aby ograniczyć stres, we Włoszech ptaki wystawiane są na białych tłach czy też ,w przypadku borderówek , w sporo większych klatkach niż u nas ,w Hiszpanii mini bordery wystawiane były w ogóle w czymś co przypomina najbardziej klatki dla ptaków kędzierzawych. I w dodatku zasady państw były i są stosowane bez problemów na Mistrzostwach Świata w ostatnich latach np. w Almerii.

Strony: 1 [2] 3 4   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!