Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:31:59 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 2 [3] 4   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: OMP 2014 Czeladz  (Przeczytany 25685 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
CarIvan
Go
« Odpowiedz #30 : Wrzenia 26, 2014, 07:42:08 »

Giełda ptaków służy do sprzedaży ptaków przez wystawców oraz hodowców posiadających obrączki PFO

Hodowca, który nie wystawia ptaków w konkursie oznacza stoisko symbolem CIH, numerem telefonu i oznaczeniem „NW”.
Sprzedawane ptaki powinny mieć założone zamknięte obrączki. Jeśli ptak nie ma takiej obrączki sprzedający musi zapewnić identyfikację sprzedawanego ptaka np. dołączając wizytówkę hodowli.

Chciałem zwrócić uwagę że te trzy punkty należało by lekko poprawić tzn. Jeśli hodowca (czy handlarz) jaki nie ma swojego CIH, nie należy do PFO i ptaki ma nieobrączkowane nie powinien mieć możliwości wykupienia tego stoiska a pozwolenie na wydrukowanie sobie wizytówek np. na komputerze że ptaki pochodzą z hodowli amatorskiej załóżmy Jasia Kowalskiego z Lublina który należy do PFO i ma CIH np. Kxxx a ptaków niezobrączkował to pozwolenie na handel ptakami niewiadomego pochodzenia i nikt nie będzie w stanie potwierdzić skąd ptaki pochodzą? jaki to problem znaleźć w sieci jakiegoś hodowcę jaki jest z np. pomorza i nie wystawia ptaków i napisać sobie wizytówkę z jego CIH że ptaki się kupiło od niego, nadal będzie mógł takowy "handlarz" sprzedawać ptaki nieobrączkowane, nieswoje i bez określonego pochodzenia a na wystawie czy przed nią nikt nie będzie miał czasu by to kontrolować, tzn. każdego kto będzie chciał sprzedawać ptaki na giełdzie. Choć może to wyolbrzymiam ale na zimne lepiej dmuchać.

Co innego jeśli hodowca ma swój CIH i nie zaobrączkował jakichś ptaków z swojej hodowli to ok ale wizytówka ta powinna określać że są to ptaki z hodowli owego hodowcy jaki je sprzedaje a ponadto druga wizytówka powinna określać rasę i wiek niezaobrączkowanego ptaka i powinna być załączona do każdego sprzedawanego ptaka kupującemu bo ptak niezaobrączkowany dla nie znającego się nie jest do określenia w jakim jest wieku.  Mrugnicie

A ogólnie wreszcie bardzo porządny regulamin, który mam nadzieję podniesie poziom OMP.  Mrugnicie

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #31 : Wrzenia 26, 2014, 08:00:48 »

No i to jest przyklad co zrobila PFO przez wszystkie te lata.Nawet siedziby sie nie dorobila.

Oj, może nie pisz co Ci tylko przyjdzie do głowy? Piszesz o stowarzyszeniach to odpisuję Ci jak wygląda wynajmowanie pomieszczenia przez stowarzyszenia. A Ty nagle wyskakujesz z takim tekstem, nie wiadomo skąd wziętym. Pomyśl, proszę, czasem co piszesz.

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« Odpowiedz #32 : Wrzenia 26, 2014, 09:49:26 »

RNA07TE ,a dlaczego do Ministra Sportu ? Tak jest we Włoszech? Nie chce mi się w to wierzyć....Po pierwsze raczej do ochrony środowiska
Zwracam honor. Wiesz dobrym argumentem jest to ze polscy hodowcy nie reprezentuja kraju na arenie swiatowej. W calej europie mozna zobaczyc panstwa biedniejsze od naszego a jednak uczestnicza.

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

« Odpowiedz #33 : Wrzenia 26, 2014, 09:59:41 »

RNA07TE ,a dlaczego do Ministra Sportu ? Tak jest we Włoszech? Nie chce mi się w to wierzyć....Po pierwsze raczej do ochrony środowiska
Zwracam honor.
. W calej europie mozna zobaczyc panstwa biedniejsze od naszego a jednak uczestnicza. se wyśmiano by prośbę o pieniądze na zakup klatek. Dobrym argumentem jest to ze w europie sa biedniejsze panstwa od naszego a jednak uczestnicza. A probowaliscie pukac gdziekolwiek Co?

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

« Odpowiedz #34 : Wrzenia 26, 2014, 10:08:50 »

Oj, może nie pisz co Ci tylko przyjdzie do głowy?
Moj post jest taki jakie moje wnioski. Wydawalo mi sie ze PFO jest na tyle powazna "firma" ze stac ja chociaz na jakis magazynek. Dziwne jest dla mnie to ze nie ma pomocy z gminy itd. Ale tak jak pisalisci tu i w Polsce realia roznia sie a ja w ojczyznie juz dlugo nie bylem wiec co moge powiedziec.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #35 : Wrzenia 26, 2014, 10:11:28 »

W calej europie mozna zobaczyc panstwa biedniejsze od naszego a jednak uczestnicza.
Myślę, że nie zależy to od zasobności państwa, tylko od mentalności jego obywateli. A u nas problemem jest roczna składka w wysokości 30-40 zł na stowarzyszenie macierzyste, tudzież nadrzędne... Poza tym nasze głąby (większość, bo nie wszyscy) nie znają języków obcych, zgubili by się gapy w świecie.
A probowaliscie pukac gdziekolwiek Co?
To pytanie do poprzedniej Rady Federacji. I zadanie do odrobienia dla obecnej.
« Ostatnia zmiana: Wrzenia 26, 2014, 10:20:13 wysane przez klapuch » Zapisane

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #36 : Wrzenia 26, 2014, 11:57:40 »

Moj post jest taki jakie moje wnioski. Wydawalo mi sie ze PFO jest na tyle powazna "firma" ze stac ja chociaz na jakis magazynek.

Ale ja w ogóle nie pisałem o PFO! Pisałem o stowarzyszeniach więc Twoje wnioski są błędne.

Mikolaj
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Leńcze
Wiadomoci: 107

« Odpowiedz #37 : Wrzenia 26, 2014, 05:55:20 »

10)   Wysokość opłat za stoisko ustala się w zależności od całkowitej ilości wystawianych ptaków: do 10 szt – 10 zł. Do 25 szt – 40 zł, Do 50 szt. – 100 zł. Powyżej 50 szt – 2,50 zł / szt. Osobom zgłaszającym udział w giełdzie elektronicznie (do 20 listopada b.r.) udziela się 10% rabatu. Dla hodowców, którzy nie biorą udziału w konkursie do ceny dodaje się 50%.
Proponował bym by wprowadzić jednakową opłatę od ptaka np. 2 zł. Wyeliminuje to pretensje sprzedających odnośnie różnic opłat za każdego ptaka: do 10 szt wychodzi po 1 zł a tu nagle powyżej 100 po 2,5zł. Każdy hodowca określa liczbę ptaków które przywiezie w zgłoszeniu i płaci za każdego ptaka osobno. Wiadomo że w przypadku, który jest zaproponowany w regulaminie jak i moim pomyśle nie da się do końca sprawdzić czy dany sprzedający nie oszukuje oczywiście optycznie powinno się to sprawdzić , ale nie liczyć co do sztuki (  ,za dużo czasu by to zajmowało a wiadomo nie od dziś że rąk do pracy brakuje )

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #38 : Marca 11, 2015, 09:25:46 »

Czy PFO zamierza ukarać hodowców, którzy złamali regulaminy na OMP 2014? Jeśli tak to kiedy? A jeśli nie to dlaczego zezwala na jawne łamanie regulaminu/ów?

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #39 : Marca 11, 2015, 10:12:07 »

Czy PFO zamierza ukarać hodowców, którzy złamali regulaminy na OMP 2014?
Co?

MateoHodowla
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sosnowiec / Będzin
Wiadomoci: 73

« Odpowiedz #40 : Marca 12, 2015, 01:54:49 »

Darek udzielasz sie, krytykujesz całyczas OMP 2014 a z tego co wiem to  na nich nie byłeś wiec czego ty oczekujesz ?

Mateusz Chudyka
CIH - C058
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #41 : Marca 12, 2015, 09:11:54 »

Czy PFO zamierza ukarać hodowców, którzy złamali regulaminy na OMP 2014? Jeśli tak to kiedy? A jeśli nie to dlaczego zezwala na jawne łamanie regulaminu/ów?

Nie zamierza! W 2013 r PFO ukarało tylko hodowców kanarków harceńskich. Spotkało się to z tak dużo falą krytyki, że teraz PFO boi się ukarać kogokolwiek, więc przymyka oczy na każde przewinienie.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #42 : Marca 12, 2015, 09:56:43 »

Darek udzielasz sie, krytykujesz całyczas OMP 2014 a z tego co wiem to  na nich nie byłeś wiec czego ty oczekujesz ?

Mat, zmian oczekuję. Nie muszę być na OMP aby dowiedzieć się jak i co. Tobie może się wszystko podobać, ale z czas em zobaczysz że jest inaczej, tylko że ja nie dam sobie oczu mydlić. Umiech

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #43 : Marca 12, 2015, 10:05:37 »

Nie zamierza! W 2013 r PFO ukarało tylko hodowców kanarków harceńskich. Spotkało się to z tak dużo falą krytyki, że teraz PFO boi się ukarać kogokolwiek, więc przymyka oczy na każde przewinienie.

To chyba hodowcy powinni ukarać PFO za złe przygotowanie:) PFO musi działać według zasad, jeśli kogoś trzeba ukarać to trzeba i koniec. Nie wolno się bać że ukarany hodowca nie zagłosuje na RF w kolejnych wyborach bo został ukarany, taki hodowca z czasem przyzna racje i nauczy się stosować do regulaminów. Przez wyciąganie odpowiednich konsekwencji PFO zyska szacunek i przychylność innych.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #44 : Marca 12, 2015, 10:57:19 »

O jakie łamanie regulaminu Wam chodzi? Bo na razie piszecie, ale nie wiadomo o czym.

Strony: 1 2 [3] 4   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!