Papuga, a wziąłeś pod uwagę, że lokale, w których odbywają się wystawy są zajęte w czasie wyborów właśnie przez te wybory?
A co ja mam brać pod uwagę albo nie brać. Każdy organizator wystawy najpierw musi ustalić miejsce i czas wystawy. Jeśli sam nie posiada odpowiedniego obiektu wystawowego, to musi taki obiekt wynająć. Jeśli wynajmuje się obiekt wystawowy to podpisuje się umowę najmu. Mając podpisaną umowę najmu ma się gwarancję użyczenia obiektu w wyznaczonym terminie. I tyle! Żadne wybory nie są w stanie tego zmienić prawa.
papuga, wybory są obowiązkiem obywatelskim.
[moderacja - nie dotyczy wątku ani forum]Namawiasz do nie brania udziału w wyborach?
Nie namawiam do bojkotu wyborów. Udział w wyborach to sprawa osobista. Przytoczę jeszcze raz fragment mojej wypowiedzi, bo niektórzy nie czytają uważnie:
Jeśli dla kogoś wybory są ważniejsze to oczywiście weźmie w nich udział i nie pojawi się na wystawie, ale jest cała masa hodowców, która chce uciec jak najdalej od polityki i właśnie chętnie w czasie wyborów pojawi się na wystawie ptaków. Inni natomiast być może przy okazji wyborów odwiedziliby ptaki pokazywane na wystawie, która odbywa się gdzieś w pobliżu lokalu wyborczego.