Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:31:23 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2 3 ... 18   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: 77 OMP 2014  (Przeczytany 96677 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
jasioj
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 265

« : Grudnia 12, 2014, 12:58:32 »

Zachęcony publikacją wysokich ocen kanarków kolorowych pojechałem rano do Czeladzi. Ptaków owszem jest dużo, ale oceny nie są adekwatne do jakości kanarków. Ptaki czerwone czy żółte zgoda, ale inne z ocenami 365 pkt i wyżej za średniej jakości kolekcję to jakaś farsa! Podobnie zresztą jest w pojedynkach 92 punkty za ptaka z opuszczonymi skrzydłami!?. Na niektórych klatkach wiszą karty ocen bez nazwisk, baz CIH-ów. Jacyś hodowcy się awanturują. Praktycznie nie ma ochrony. Można wyjąć ptaka z klatki. Na giełdzie widać, że nie tylko wystawcy sprzedają ptaki. Wybór duży, ale ptaki słabe. Za to można kupić kanarka już od 15 zł. Na dużym plusie jest egzotyka. Tylu ptaków z drobnej egzotyki nie było od dawna w Czeladzi. Ogólnie jest lepiej niż w ub. roku, ale żadnego przełomu nie ma. Nie mogę jeszcze dojść do tych tytułów. Pamiętam, że kiedyś tytuł Mistrza zdobywali hodowcy, którzy mieli oceny kolekcji na minimum 360 pkt i pojedynek na minimum 90 pkt, a teraz marna kolekcja z 339 pkt czy słaby ptak z 85 czy 86 pkt. też jest MP? To żenujące! Zwiedzających póki co nie ma za dużo, więc można dokładnie pooglądać ptaki.
Wydaje się, że organizatorzy położyli nacisk na ilość, a nie na jakość. 2000 ptaków nie zrobią dobrej wystawy przy takim chaosie jaki był dziś rano. Będę jeszcze jutro i mam nadzieję, że wszystkie niedociągnięcia do tego czasu będą naprawione.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #1 : Grudnia 12, 2014, 06:26:21 »

Podobnie zresztą jest w pojedynkach 92 punkty za ptaka z opuszczonymi skrzydłami!?
Ptaki były oceniane 2 dni temu, wtedy mogły wyglądać nieco inaczej. Dziś siedzą już kolejny dzień w klatkach wystawowych, czasami bez wody, czasami bez pokarmu, co niestety mogłem naocznie stwierdzić. Na szczęście dużo osób spośród Wystawców czuwa nad tym i chodzimy i dokarmiamy i poimy ptaki.
Co do punktów i tytułów to podzielam Twoje zdanie - ptaki z punktami <90 nie powinny być tytułowane.
I co z tego, że egzotyki jest więcej, skoro i tak konkurencja żadna, bo tyle jest ptaków, co klas (albo odwrotnie)...

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #2 : Grudnia 12, 2014, 07:47:07 »

Dziś siedzą już kolejny dzień w klatkach wystawowych, czasami bez wody, czasami bez pokarmu, co niestety mogłem naocznie stwierdzić. Na szczęście dużo osób spośród Wystawców czuwa nad tym i chodzimy i dokarmiamy i poimy ptaki.

Według mnie powinny być wyznaczone osoby do tego aby czuwać nad tym rano i wieczorem. Wiadomo nie każdy hodowca który wystawia ptaki może sobie pozwolić na to aby zostać na noc w hotelu etc. dlatego takie odpowiednie służby powinny działać i dbać o wodę i karmę ale też o czystość w klatkach aby po 3-4 dniach ptak nie siedział na kupce odchodów tylko na patyku!  

Na niektórych klatkach wiszą karty ocen bez nazwisk, baz CIH-ów. Jacyś hodowcy się awanturują. Praktycznie nie ma ochrony. Można wyjąć ptaka z klatki. Na giełdzie widać, że nie tylko wystawcy sprzedają ptaki.

Bardzo dziwna sprawa, dlaczego brakowało CIH-ów, nazwisk?? To co te ptaki bez pańskie były? Od czego jest to miejsce na karcie ocen?? Nawet jeśli był hodowca zaa granicy, to on i tak ma swój numer. Dlaczego taka drobnostka nie może być dopilnowana?

A awanturnicy powinni być od razu wywaleni z wystawy a jeśli należą do jakiegoś stowarzyszenia to powinni zostać zawieszeni!
« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2014, 07:48:49 wysane przez Jacky » Zapisane

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #3 : Grudnia 12, 2014, 07:51:19 »

Pytanie tylko, kto  jest awanturnikiem: ten, który zwraca uwagę, czy ten, który się głupio broni, bo broi...  Duy umiech

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« Odpowiedz #4 : Grudnia 12, 2014, 08:26:11 »

Dziś siedzą już kolejny dzień w klatkach wystawowych, czasami bez wody, czasami bez pokarmu, co niestety mogłem naocznie stwierdzić. Na szczęście dużo osób spośród Wystawców czuwa nad tym i chodzimy i dokarmiamy i poimy ptaki.

Według mnie powinny być wyznaczone osoby do tego aby czuwać nad tym rano i wieczorem. Wiadomo nie każdy hodowca który wystawia ptaki może sobie pozwolić na to aby zostać na noc w hotelu etc. dlatego takie odpowiednie służby powinny działać i dbać o wodę i karmę ale też o czystość w klatkach aby po 3-4 dniach ptak nie siedział na kupce odchodów tylko na patyku!  

Na niektórych klatkach wiszą karty ocen bez nazwisk, baz CIH-ów. Jacyś hodowcy się awanturują. Praktycznie nie ma ochrony. Można wyjąć ptaka z klatki. Na giełdzie widać, że nie tylko wystawcy sprzedają ptaki.

Bardzo dziwna sprawa, dlaczego brakowało CIH-ów, nazwisk?? To co te ptaki bez pańskie były? Od czego jest to miejsce na karcie ocen?? Nawet jeśli był hodowca zaa granicy, to on i tak ma swój numer. Dlaczego taka drobnostka nie może być dopilnowana?

A awanturnicy powinni być od razu wywaleni z wystawy a jeśli należą do jakiegoś stowarzyszenia to powinni zostać zawieszeni!

Z kartami niestety prawda. Tragedia.
Są poprzywieszane  do klatek ale nie wypisane nazwiska, CIH, i nry obrączek.

Nie wiem do końca czy ktoś uznał, że tak ma być, czy, że nie miał kto tego zrobić.

Ja sobie najwyżej je jutro wypisze sam.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #5 : Grudnia 12, 2014, 08:31:32 »

Myślę, że to taki chwyt marketingowy, żeby katalogi sprzedawać. Tylko że to w niczym by nie przeszkadzało, bo samo nazwisko albo CIH to nie numer telefonu, który jest w katalogu.
To ja też sobie wypiszę.

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« Odpowiedz #6 : Grudnia 12, 2014, 08:50:25 »

Z kartami niestety prawda. Tragedia.
A ja nie widzialem na zadnym konkursie (poza tym na mistrzostwach swiata) zeby byly nazwika albo cih.
To ja też sobie wypiszę.
No i tu lekka przesada karty ocen sa nietykalne i wszystko lezy w rekach organizatorow wiec najpierw ich spytajcie.

ryba.k
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 42

« Odpowiedz #7 : Grudnia 12, 2014, 09:08:04 »

Wydaje się, że organizatorzy położyli nacisk na ilość, a nie na jakość. 2000 ptaków nie zrobią dobrej wystawy przy takim chaosie jaki był dziś rano.

Mogłeś przywieść następne 2000 ptaków najwyższej jakości i wtedy było by ich dużo i jakość której byś nie kwestionował.

Będę jeszcze jutro i mam nadzieję, że wszystkie niedociągnięcia do tego czasu będą naprawione.

A co ty żeś zrobił by cokolwiek kwestionować?

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

« Odpowiedz #8 : Grudnia 12, 2014, 09:16:31 »

To powiedz po co na druku karty jest miejsce na imię i nazwisko hodowcy?
Na wystawach zagranizą na jakich byłem zawsze była naklejka z Nazwiskiem hodowcy i obraczkami ptaków.
U was na kartach nie ma nazwiska?
Chcesz komuś pokazac ile twoj ptak dostał pkt i pokazujesz mu karte oceny bez nazwiska hodowcy?

ryba.k
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 42

« Odpowiedz #9 : Grudnia 12, 2014, 09:26:04 »

A ja nie widzialem na zadnym konkursie (poza tym na mistrzostwach swiata) zeby byly nazwika albo cih.

RNA07TE znając przepisy COM które obowiązują wszystkie organizacje członkowskie to niezależnie w którym kraju mieszkasz to wiesz o czym mowa i jaki jest tryb postępowania. Jak zdążyłeś zauważyć 90% wypowiadających się to abnegaci (którym tylko wydaje się, że są nie omylni) ale za to "0" znajomości prawa.

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

« Odpowiedz #10 : Grudnia 12, 2014, 09:27:59 »

nie nawet na mistrzostwach  nie ma takich wpisow. Osobiscie nie widze powodow zeby na karcie ocen bylo nazwisko bo po co ? Troche skromnosci. Mrugnicie

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

« Odpowiedz #11 : Grudnia 12, 2014, 09:28:58 »

RNA07TE znając przepisy COM które obowiązują wszystkie organizacje członkowskie to niezależnie w którym kraju mieszkasz to wiesz o czym mowa i jaki jest tryb postępowania. Jak zdążyłeś zauważyć 90% wypowiadających się to abnegaci (którym tylko wydaje się, że są nie omylni) ale za to "0" znajomości prawa.

WOW!
A kim ty jesteś?

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

« Odpowiedz #12 : Grudnia 12, 2014, 09:34:48 »

I ogolnie kiedys widzialem pare zdjec z konkursow i te karty ocen o ile sie nie myle a4  oprawione jakby jakies arcydzielo dajcie spokoj.

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

« Odpowiedz #13 : Grudnia 12, 2014, 09:48:29 »

Wiesz, miło mi się przypomina mistrzostwa  jak oglądam karty ptaków sprzed dziesięciu lat.
W tym roku dostałem 93 pkt – może za dużo – i kartę na pewno zostawię sobie na pamiątkę.

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

« Odpowiedz #14 : Grudnia 12, 2014, 09:55:26 »

Ja tez ogladam swoje pierwsze karty z najwieksza duma i sentymentalnoscia. To co mam na mysli ze powinnismy bardziej eksponowac nasza pasje a nie nasze ego. Chociaz tak sobie myslac moze to nie jest zly pomysl taka eksponacja. W koncu to wystawa jest dla hodowcow . Szczerze nie wiem co mylec .

Strony: [1] 2 3 ... 18   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!