Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 11:59:45 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 28   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Co zrobiła PFO w 2015 roku?  (Przeczytany 112324 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #120 : Lutego 08, 2015, 12:34:57 »

Marcin a co sądzisz o tym by przed zbieraniem składek każdy się określił podpisując się na przygotowanym druku czy będzie wystawiał ptaki na OMP w danym roku czy też nie? Jeśli będzie lub zamierza wystawić (niezależnie czy wystawi czy nie bo deklaruje chęć wystawienia) płaci składkę np. 100 zł na PFO prócz tej na Stowarzyszenie, jeśli się deklaruje że nie wystawia nie ma możliwości wystawić w danym roku ani nie ma możliwości dopłacić później by wystawić jednak ptaki.
Szkoda Ci 40 zł na cały rok?
Albo płacą wszyscy na równych prawach, albo nie bawmy się w urządzanie imprez. Bo jakbym miał np. się deklarować wcześniej i potem płacić 100zł (pomijając całą wcześniejszą argumentację, która do mnie trafia), to wtedy bym zaczął grymasić - nie wyobrażam sobie bowiem, żeby za moje 100zł była kupowana taka duża ilość zbędnych pucharów.

LaKi
Uczeń2
Użytkownik
**

Wiadomoci: 541

« Odpowiedz #121 : Lutego 09, 2015, 12:30:55 »

LaKi dziwie się że poruszasz tu na forum takie problemy od rozwiazywania problemów jest Walne gdzie je się rozwiązuje i wytacza nowe kierunki ,jednak na Walnym tego nie widać i nie słychać ,słychać coś innego.Co do składki i jej podniesienie to szalony pomysł ,nigdy na to zgody nie bedzie.A dlaczego nie bo nie ma na co nie ma planów projektów przedstawianych na walnym, to po co.Co do pracy RF ,chyba człowiek który się decyduje na pracę społeczną jest tego świadomy,jak nie daje rady to niech zrobi miejsce takiemu co to potrafi.Platforma ciekawy temat,ciekawe to jest kto to robi,nigdy tego się na pewno nie dowiemy,jak sie dowiemy to chyba cene ale wątpie nawet w to.Nie rozumię tego jak można odebrać produkt nie skończony ,i go uruchomiać.Ale cóż LaKi przecież ty a chyba się nie myle ,jak się myle to mnie popraw jesteś we władzach PFO i to w jakich władzach co mogą bardzo dużo a nawet wszystko.Na poczatek nowego ROKU Panowie z RF musza sobie zadać jedno podstawowe pytanie dla kogo oni zostali wybrani , i to jest meritum sprawy.
Jeden tylko przykład ,człowiek poważny tak mi się wydaje Vice Prezydent PFO ogłasza na forum publicznie że powstanie regulamin dotyczący organizacji MP i że zostanie przesłany do Stowarzyszeń w celu informacji hodowców o zmianach jakie będa na MP aby na spotkaniach w Stowarzyszeniach go omówić. I co został ogłoszony na stronie PFO a gdzie ta informacja do stowarzyszeń ja takiej nie otrzymałem ,co mam możliwości przekazania większosci członkom za pomocą e-mail oraz była możliwośc na spotkaniu, i o czym tu dyskutować.
pozdrawiam i lęgi pora zaczynać.

Proszę czytaj uważniej moje posty. Widzę że moje przesłanie nie zawsze jest odbierane tak jak bym chciał. A czy mogę "wszystko" nie wydaje mi się nie jestem BOGIEM. Jzyk Jeśli chcesz o czymś porozmawiać znajdziesz na mnie namiary nie kryje się z nr tel czy mailem.

kanarek66
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 72

« Odpowiedz #122 : Lutego 14, 2015, 02:21:21 »

Witam kolegów hodowców. Jestem świeżo po próbie wypełnienia ankiety. Już na pierwszej stronie zdałem sobie sprawę że nie znam odpowiedzi na postawione pytania. Przeleciałem do końca wstawiając przypadkowe znaki i przyznać się muszę jestem pełen podziwu dla autorów (autora) pytań. Zadałem sobie pytanie-czemu służyć ma taka ankieta? Zacznę teraz z trochę innej "beczki".
Mieszkam w centralnej Polsce, w mieście kiedyś wojewódzkim około 250 tys. mieszkańców. Lata osiemdziesiąte , w lokalnym oddz. PZHKiPE 70 hodowców , na premiowaniu 10 na śpiew, 30 na kolor była rywalizacja. Najlepsi jechali na MP. Dwadzieścia lat póżniej 15 hodowców. Konkursu śpiewu już brak , na kolor 4 czy 5 wystawców . Nadeszła era PFO. PO informacji o kolejnej składce hodowców 10. Konkursu w oddziale brak, ewentualnie jakaś wystawa ze związkiem hodowców gołębi. Kilku zapaleńców holowało oddzał przez parę lat. Najstarsi się wykruszyli z przyczyn naturalnych. Pojawiali się czasami zapaleńcy, chętni na tytuł " Mistrza Polski" lecz znikali po jednym sezonie . Jedyna okazja do pokazania się z ptactwem to Kłomnice i ewentualnie po dobrym wyniku OMP w Czeladzi. Generalnie hodowców jest mało, a i oni mają problem co zrobić z ptakami zbędnymi w hodowli.
  Podziwiam ludzi którym się chce działać społecznie otrzymując w zamian masę pretensji zwłaszcza za działania do wykonania których brak chętnych. Czego można się spodziewać realizując imprezę za kwotę która nie starczy do wynajęcia innej hali. Cieszmy się że w Czeladzi są przychylne władze miasta. Oczywiście nie należy wpadać w zachwyt i trzeba się starać ulepszać imprezę jak tylko się da. Zacznijmy od przestrzegania regulaminów dotyczących porządku. Wizerunek to jedyne czym możemy zainteresować . Pozdrawiam i przepraszam za trochę chaotyczną wypowiedż.

PZHKiPE oddział Radom
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #123 : Lutego 14, 2015, 09:53:26 »

Lata osiemdziesiąte , w lokalnym oddz. PZHKiPE 70 hodowców , na premiowaniu 10 na śpiew, 30 na kolor była rywalizacja. Najlepsi jechali na MP. Dwadzieścia lat póżniej 15 hodowców. Konkursu śpiewu już brak , na kolor 4 czy 5 wystawców . Nadeszła era PFO. PO informacji o kolejnej składce hodowców 10. Konkursu w oddziale brak, ewentualnie jakaś wystawa ze związkiem hodowców gołębi. Kilku zapaleńców holowało oddzał przez parę lat. Najstarsi się wykruszyli z przyczyn naturalnych. Pojawiali się czasami zapaleńcy, chętni na tytuł " Mistrza Polski" lecz znikali po jednym sezonie . Jedyna okazja do pokazania się z ptactwem to Kłomnice i ewentualnie po dobrym wyniku OMP w Czeladzi. Generalnie hodowców jest mało, a i oni mają problem co zrobić z ptakami zbędnymi w hodowli.

To o czym to może świadczyć? może za kolejne 10 lat nie będzie już hodowców ( zrzeszonych) ?

Czego można się spodziewać realizując imprezę za kwotę która nie starczy do wynajęcia innej hali. Cieszmy się że w Czeladzi są przychylne władze miasta. Oczywiście nie należy wpadać w zachwyt i trzeba się starać ulepszać imprezę jak tylko się da. Zacznijmy od przestrzegania regulaminów dotyczących porządku. Wizerunek to jedyne czym możemy zainteresować .
Problem pieniędzy pojawia się co rusz. Obecnie kwoty jakie są nie starczają na wiele.
Skąd zatem wsiąść większe pieniądze? :

Podnieść składki - ogólne niezadowolenie.
Sponsorzy - jeśli myślimy o dobrych pieniądzach od sponsorów na organizację OMP, to jest i będzie ciężko bo co można zaoferować tym sponsorom? Na chwilę obecną jest kilku ale to dobrej kasy nie przynosi.
Wsparcie PFO spółka z.o.o - skąd spółka ma wziąć pieniądze?

Ze sprzedaży standardów i znaczków PFO nie da się polepszyć OMP.

Jakieś inne pomysły?

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #124 : Marca 27, 2015, 08:59:43 »

Piszecie, że zorganizowanie OMP jest takie dochodowe to dlaczego nie było chętnego aby je zorganizować?? Ludzie jeśli to jest taki prosty zarobek to dlaczego nikt z tego nie korzysta ?? Mamy tylu bogaczy że nie potrzebne są Wam pieniądze? Czy po prostu boicie się tego ogromu pracy który trzeba włożyć w OMP?
pozdrawiam wszystkich

A jednak OMP 2014, jak wcześniej pisałem, były dochodowe. W rozliczeniu, które dotarło do stowarzyszeń dopiero w dniu 25 marca (dlaczego tak późno; zapewne dlatego, żeby nie wszyscy przedstawiciele stowarzyszeń mogli się z tym rozliczeniem zapoznać) PFO wykazało zyski z organizacji OMP. Widzę, że sprawozdanie to było sprawdzone przez Komisję Kontroli Wewnętrznej, więc proszę nie wprowadzać Użytkowników i Czytelników wortalu w błąd, że trzeba dopłacać do organizacji OMP. Zatem nie widzę żadnej podstawy, żeby podnosić składkę na organizację OMP. Należałoby wreszcie obniżyć tę składkę, bo widać ze sprawozdania, że PFO ma grube tysiące złotych niewykorzystanej kasy na koncie.
Na koniec chciałbym się jeszcze dowiedzieć kto z obsługi wystawy otrzymał wynagrodzenie i w jakiej wysokości?

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #125 : Marca 29, 2015, 12:22:46 »

Piszecie, że zorganizowanie OMP jest takie dochodowe to dlaczego nie było chętnego aby je zorganizować?? Ludzie jeśli to jest taki prosty zarobek to dlaczego nikt z tego nie korzysta ?? Mamy tylu bogaczy że nie potrzebne są Wam pieniądze? Czy po prostu boicie się tego ogromu pracy który trzeba włożyć w OMP?
pozdrawiam wszystkich

A jednak OMP 2014, jak wcześniej pisałem, były dochodowe. W rozliczeniu, które dotarło do stowarzyszeń dopiero w dniu 25 marca (dlaczego tak późno; zapewne dlatego, żeby nie wszyscy przedstawiciele stowarzyszeń mogli się z tym rozliczeniem zapoznać) PFO wykazało zyski z organizacji OMP. Widzę, że sprawozdanie to było sprawdzone przez Komisję Kontroli Wewnętrznej, więc proszę nie wprowadzać Użytkowników i Czytelników wortalu w błąd, że trzeba dopłacać do organizacji OMP. Zatem nie widzę żadnej podstawy, żeby podnosić składkę na organizację OMP. Należałoby wreszcie obniżyć tę składkę, bo widać ze sprawozdania, że PFO ma grube tysiące złotych niewykorzystanej kasy na koncie.
Na koniec chciałbym się jeszcze dowiedzieć kto z obsługi wystawy otrzymał wynagrodzenie i w jakiej wysokości?

Bardzo ciekawe informacje. Umiech

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #126 : Marca 31, 2015, 04:19:15 »

A ja powiem,że po raz pierwszy widzę pozytywne światełko w działaniu rady.

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #127 : Marca 31, 2015, 04:25:01 »

A co się stało, że zmieniłeś zdanie?

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #128 : Marca 31, 2015, 07:38:41 »

Narazie jeszcze nic,ale na stronie stoi,że może w końcu ktoś się zajmie na poważnie OMP.
Żeby nie było,jak ostatnio.

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #129 : Kwietnia 01, 2015, 01:38:04 »

Dlaczego Przewodniczący i Sekretarz nie podpisali protokołu z Walnego Zgromadzenia Delegatów PFO zaraz po zakończeniu zebrania? Czy na przeszkodzie stanęły jakieś przesłanki prawne?

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #130 : Kwietnia 01, 2015, 07:45:29 »

Dlaczego Przewodniczący i Sekretarz nie podpisali protokołu z Walnego Zgromadzenia Delegatów PFO zaraz po zakończeniu zebrania? Czy na przeszkodzie stanęły jakieś przesłanki prawne?

Pomyśl, Papuga, a sam na to wpadniesz.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #131 : Kwietnia 01, 2015, 08:57:54 »

A kto w ogóle był przewodniczący i sekretarzem na walnym PFO?

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #132 : Kwietnia 05, 2015, 03:04:14 »

A czy ktoś coś wie odnośnie tematu mistrzostw świata,czy PFO będzie organizować jakiś konwój?
Pojawiła się jakaś informacja na stronie(i fajnie),ale co dalej?

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #133 : Kwietnia 05, 2015, 03:07:21 »

A czy ktoś coś wie odnośnie tematu mistrzostw świata,czy PFO będzie organizować jakiś konwój?
Pojawiła się jakaś informacja na stronie(i fajnie),ale co dalej?

Zapytaj się w swoim Stowarzyszeniu, na pewno przekażą wszystkie wiadomości.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #134 : Kwietnia 05, 2015, 03:19:03 »

Umiech
to się nie dzieje Umiech
Ale pomysł dobry.Zapytam na najbliższym zebraniu za tydzień.Może będzie ktoś z władz PFO, to zapytam u źródła.A jak nie,to na pewno władze związkowe będą poinformowane.
Dzięki za odpowiedź!
Umiech

Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 28   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!