Ale w tym bałagan... Połapać się trudno...
Niestety, nowa strona na której robi się ankiety i forma wyników nie wygląda super. Kolejna będzie robiona w innym serwisie z którego korzystamy w pracy od lat - powinno być lepiej.
Smieszy mnie fakt ze znowu ktos wymienil obraczki jako wazna sprawe PFO.
Ludzie zyjemy w 21 wieku i nie trzeba ich wydlubywac w kamieniu i jest to najmniejsza rzecz jaka powinna sie szczycic PFO.
to fakt, są ważniejsze tematy o których warto wspominać.
Smieszy mnie fakt ze
Bo to taka śmieszna ankieta jest. Najbardziej mi się podoba:
"Prezes mówił kiedyś na zebraniu, że nawet się do nikogo dodzwonić nie może, jak coś potrzebuje."
A to że ktoś napisał że
Chyba nikt z PFO nie hoduje ptaków
albo
chyba nie znają języków obcych
to też śmieszne?
Ktoś też napisał że to niby PFO organizuje Międzynarodową wystawę ptaków w Nowym Targu. to jest dopiero śmieszne.
A ja jestem nastawiony wybitnie negatywnie do ankiety.
Odpowiedzi nie są na temat, a ankieta posłużyła wielu osobom, żeby sobie anonimowo pobluźnić, a nie powiedzieć cokolwiek konkretnego.
"Ufundowała Kozłowskiemu OMP"? To znaczy co - szanowny hodowca twierdzi, że p. Kozłowski się nudzi w domu i żeby mu było lepiej to PFO zrobiła dla Niego "misztszostwa"? Jak w ogóle można brać pod uwagę takie wypowiedzi? A nawet jeśli to nie PFO zrobiła dla Niego mistrzostwa tylko dokładnie odwrotnie. Gdyby nie Jego udział to szanowny hodowca, który to wpisał oglądałby w grudniu śnieg za oknem a nie brał udział w mistrzostwach. Ale żeby pojąć taką prostą zależność to trzeba pozbyć się trochę swojej zawiści i pomyśleć.
A właśnie - zawiści. "Siedzą tylko przy żłobie"? Kolejny radosny, za przeproszeniem, wieśniak.
"Zero kontaktów z hodowcami i stowarzyszeniami" ale jak na OMP było zebranie to NIKT nie pofatygował się nawet żeby przyjść. NIKT. Ale jest okazja, żeby sobie ponarzekać to czemu nie? Szkoda tylko, że nie odróżniają stowarzyszenia od PFO.
Nie, nie będę pisał dalej, za bardzo mnie to irytuje. Zawiść, narzekania i jęki - oto wyniki ankiety.
klapuch Ty i kilka osób zawsze będziecie negatywnie nastawieni do ankiety ponieważ dotyczy ona PFO.
Jak w ogóle można brać pod uwagę takie wypowiedzi?
Takie i inne wypowiedzi będą brane pod uwagę, nie będą usuwane i poprawiane bo wyniki mają być takie jakie przedstawia ankieta a komentarze takie jakie zostaną napisane. Dlaczego nie napisałeś tak gdy w pierwszej ankiecie padały obraźliwe komentarze? ja wiem dlaczego - bo nie tyczyły się one PFO tylko twórców ankiety.
Niech PFO zrobi ankietę to będziecie sobie usuwali co chcecie i wyjdzie wspaniała ankieta, taką jaką chcecie, z wybranymi wypowiedziami
Kolejny radosny, za przeproszeniem, wieśniak.
Jak członek RF PFO może obrażać hodowcę / hodowców? wypowiedz jedna ale może hodowców mających takie samo lub podobne zdanie jest wielu? Po takim działaniu na pewno zadowolonych z PFO osób będzie przybywać.
Chyba najbardziej zgadzam się z klapuchem. Znaczna część uczestników ankiety to niekulturalni, rozżaleni i zapatrzeni w siebie ludzie - sądząc po wpisach. Ankieta ta pokazała wg mnie - oprócz cech wymienionych wyżej, a charakteryzujących nasze środowisko hodowlane - całkowitą niewiedzę oraz ignorancję w zakresie znajomości struktur i przepisów PFO oraz stowarzyszeń.
Wg mnie ponawianie ankiet będzie wiązało się z tym, że będzie w niej brało udział coraz mniej osób, a te, które się na to zdecydują to będą tylko krytykanci. Dlatego kolejne ankiety będą coraz mniej wiarygodne i będą budziły coraz większą niechęć wśród środowiska.
Jakie ankiety będą to czas pokaże, w dalszym ciągu będą pokazywane prawdziwe wyniki i komentarze - także będzie wiarygodna.
Niby mniej osób wzięło udział w ankiecie w porównaniu do pierwszej, jednak nie ma zbytnio co tego porównywać bo w pierwszej był problem taki że każdy przez pierwszych kilka dni mógł kilkakrotnie wypełnić ankietę. Tym razem tak nie było, co pewnie niektórzy byli niezadowoleni z tego faktu.
Choć jestem przeciwnikiem takich badań to jednak nie sposób nie zauważyć, że większość hodowców dostrzega to co robi PFO i Rada Federacji a wyniki takich ankiet są laurką za ciężką całoroczną pracę na rzecz hodowców. Nie ma co się dziwić, że wyniki są jakie są.
większość hodowców
Mówisz o tych 2% którzy wypełnili ankietę?
PFO powinno liczyć się z każdą wypowiedzią hodowców, czy to wypowiedz jest nawet jeśli jest niekulturalna.
Sprostować też trzeba dwa wpisy. Ktoś napisał że Międzynarodowe Mistrzostwa w Nowym Targu oraz Gloster Show Poland organizuje PFO, dla sprostowania te imprezy organizuje PZHKIPE zresztą z bardzo dobrymi efektami.