Witajcie

,
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za głosowanie na mój tekst. Nie spodziewałem się tego wyniku. Chcę też podziękować inicjatorowi tego konkursu, nieocenionemu
RNA07TE za pomysł, ufundowanie nagrody i zachęcanie nas wszystkich do uczestnictwa w pisaniu tekstów.
Prace konkursowe czytałem po kilka razy i też znajdowałem wspólne z moimi doświadczenia. Dziękuję ich autorom za te przeżycia. Pewna koncentracja na sobie, w tym przypadku poprzez ptaki, mimo że w jakiś sposób izoluje nas od innych, to uczy wytrwałości w dążeniu do celu i ważności relacji z rodziną, przyjaciółmi, i osobami obcymi. W kontekście naszego hobby poznajemy siebie i innych. Sami z siebie nie możemy poznawać świata. Chciałem Wam przekazać, jak można próbować być w życiu mimo różnych przeciwności i sprzeczności nami miotających. Mam nadzieję, że mój przekaz będzie jakąś pomocą dla innych osób, nie tylko hodowców, borykających się z trudnościami najróżniejszego rodzaju.
Jeszcze raz bardzo dziękuję
RNA07TE i wszystkim uczestnikom konkursu, i innym Wortalowiczom za to, że jesteście i za to świetne wydarzenie konkursowe, które mam nadzieję, będzie kontynuowane w następnych latach.

Pozdrawiam