DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #30 : Padziernika 06, 2015, 09:20:07 » |
|
Jak już został poruszony temat szczygłów to może warto przy tej okazji zgłębić temat pewnego stowarzyszenia. Kiedy powstawał AVES to obecny prezydent PFO chodził i wszędzie ogłaszał ile to teraz szczygłów będzie na polskich wystawach.
Zapytam słowami Prezesa Sedziów PFO: "Gdzie te szczygły?". Panie Prezydencie kiedy będzie jakaś wystawa oddziałowa AVESu? Miało to być wzorcowe stowarzyszenie, a wyszło jak zawsze...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676
|
 |
« Odpowiedz #31 : Padziernika 06, 2015, 10:09:02 » |
|
Oj,klapuch,jak Ty nic nie rozumiesz...Nick w 100% pasuje.To,ze sie kiedys stare durnie zlapaly o to,ktory madrzejszy,nie usprawiedliwia waszej bezczynnosci.Rada Federacji ma organizowac ludzi,zeby wspolny wysilek przyniosl jakis efekt. Ale skad tych ludzi brac?I zaczynaja sie schody...Jestescie jak ja-za male Wacki.Malo znajomosci,malo wiedzy,malo doswiadczenia,wyksztalcenie-jedyny atut.Daliscie sie wrobic,ale tez na wlasne zyczenie-ta Twoja poczciwosc wyszla.Nie mial kto,poszedles Ty.I po co Ci to bylo? I zgadzam sie z Toba,ze PFO zostalo zj....ne juz wczesniej.Ale byla nadzieja,ze wy-mlode chlopy cos rozkulacie.Wyszla dupa.Mikro-fikro,list z kanady,tyle. Dobre checi to za malo. Kazdy jeden dzialacz w tym kraju powinien sobie pluc w brode za to,co sie stalo z PFO.Patrzcie,do czego doprowadziliscie.
|
|
|
|
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #32 : Padziernika 07, 2015, 11:34:53 » |
|
Myślę że tych wszystkich uwag nie powinniśmy kierować tylko do klapucha. Wiem, sam piszę o ludziach w PFO i kieruję to jakby tylko do klapucha ale PFO to nie sam klapuch. Co roczne pisanie wszystkiego od nowa nie ma sensu, bo czytamy tylko kiepskie odpowiedzi i nic więcej. Klapuch tylko odbija piłeczkę a inne osoby z PFO tylko czytają to wszystko i nie raczą włączyć się do dyskusji.
oczywiście nie chcę tutaj nikogo z PFO usprawiedliwiać a dyskusja niech trwa, tylko że jeśli chcemy zmian musimy coś w tym kierunku zrobić. proponuję aby wszystkie pomysły, sugestie etc. opracować, jeśli trzeba to również zrobić kosztorys i przygotować plan realizacji.
Odpowiednio przygotowane projekty powinny pomóc w jakimś stopniu RF i liczę że Rada będzie łaskawa się nad tym pochylić i współpracować ale najpierw muszę się zobligować do wprowadzenia zmian aby nie było tak że coś się dla niech przygotuje, oni powiedzą że jest to ok, po czym odłożą to do szuflady.
klapuch - jako członek RF liczę na komentarz w tej sprawie. Co o tym myślisz? Czy PFO było by zainteresowane taką formą wsparcia?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #33 : Padziernika 07, 2015, 09:26:43 » |
|
Chciałem jeszcze dopytać o `kilka spraw związanych z OMP 2015.
Do OMP pozostało niewiele czasu, a regulaminu jak i klas wystawowych nie ma tak nie ma. W ubiegłym roku były przestarzałe klasy. Wiadomo kiedy te informacje zostaną podane do wiadomości?
Już w roku poprzednim był problem bo karty ocen były nieaktualne, czy w tym roku będą już uaktualnione karty?
Przeglądając obsadę sędziowską na OMP, dla sekcji B, został przyznany ten sam sędzia co w zeszłym roku. niestety z powodu problemow zdrowotnych nie był obecny ten sędzia. czy w tym roku PFO jest przygotowane na taki nagły przypadek? Z planu obsady sędziowskiej wynika że NIE. Czy od zeszłego roku kto kolwiek zdobył uprawnienia na sędziego sekcji B?? odbyło się chociaż jakieś zebranie w tym kierunku czy były organizowane zapisy na szkolenie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gulda
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 30
|
 |
« Odpowiedz #34 : Padziernika 07, 2015, 10:25:54 » |
|
Ale najlepsze jest to,że działania RF,pisząc z dużym uproszczeniem, koncentrowały się na tym,co tu zrobić,żeby nie trzeba było rejestrować np.szczygłów W tym przypadku działania RF nie musiały się na tym aspekcie koncertować , ponieważ szczygłów nie trzeba rejestrować.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676
|
 |
« Odpowiedz #35 : Padziernika 08, 2015, 09:29:16 » |
|
No widzisz 
|
|
|
|
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #36 : Padziernika 08, 2015, 12:10:09 » |
|
Tak na szybko: a regulaminu jak i klas wystawowych nie ma tak nie ma. W ubiegłym roku były przestarzałe klasy. Wiadomo kiedy te informacje zostaną podane do wiadomości? Regulaminy będą podobne jak poprzednio, o klasach nic nie wiem Już w roku poprzednim był problem bo karty ocen były nieaktualne, czy w tym roku będą już uaktualnione karty? Z tego co wiem są nowe Przeglądając obsadę sędziowską na OMP, dla sekcji B, został przyznany ten sam sędzia co w zeszłym roku. niestety z powodu problemow zdrowotnych nie był obecny ten sędzia. czy w tym roku PFO jest przygotowane na taki nagły przypadek? Z planu obsady sędziowskiej wynika że NIE. Czy od zeszłego roku kto kolwiek zdobył uprawnienia na sędziego sekcji B?? odbyło się chociaż jakieś zebranie w tym kierunku czy były organizowane zapisy na szkolenie?
Sędzia jak przyjedzie to zrobi egzamin na sekcję B, nie było egzaminu, bo właśnie ten sędzia ma to zrobić. Nie ma co przygotowywać - z tego co wiem nie ma u nas sędziów sekcji B. Zapisy na szkolenie są cały czas, jak ktoś chce to się może zgłosić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935
|
 |
« Odpowiedz #37 : Padziernika 08, 2015, 12:30:15 » |
|
Regulaminy beda,o klasach nic nie wiem,z tego co wiem . No to sa konkrety 50 pare dni przed omp
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #38 : Padziernika 08, 2015, 02:37:57 » |
|
Przeglądając obsadę sędziowską na OMP, dla sekcji B, został przyznany ten sam sędzia co w zeszłym roku. niestety z powodu problemow zdrowotnych nie był obecny ten sędzia. czy w tym roku PFO jest przygotowane na taki nagły przypadek? Z planu obsady sędziowskiej wynika że NIE. Czy od zeszłego roku kto kolwiek zdobył uprawnienia na sędziego sekcji B?? odbyło się chociaż jakieś zebranie w tym kierunku czy były organizowane zapisy na szkolenie?
Sędzia jak przyjedzie to zrobi egzamin na sekcję B, nie było egzaminu, bo właśnie ten sędzia ma to zrobić. Nie ma co przygotowywać - z tego co wiem nie ma u nas sędziów sekcji B. Zapisy na szkolenie są cały czas, jak ktoś chce to się może zgłosić. Czy jak w zeszłym roku, nie ma rezerwowego sędziego na wypadek nagłej nie obecności tego który ma być planowo. może po OMP 2015 się to zmieni i doczekamy się sędziego w tej sekcji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
|
 |
« Odpowiedz #39 : Padziernika 10, 2015, 09:54:41 » |
|
klapuch - jako członek RF liczę na komentarz w tej sprawie. Co o tym myślisz? Czy PFO było by zainteresowane taką formą wsparcia?
Trudno jest mi odpowiadać w tej sprawie w imieniu całej rady - ja na pewno chętnie zapoznałbym się z czymś takim i wykorzystał pomysły i propozycje. Co jest potrzebne na już to spójna organizacja giełdy, bo ostatnio było ciut lepiej, ale bałagan i tak był. Trzeba wyraźnie oznaczyć miejsca, opłaty brać nie od ptaków, ale od miejsca (żeby "hodowcy" nie upychali kanarków po kieszeniach), nie wpuszczać wszystkich na giełdę na hurra tylko przy wejściu zbierać opłaty i dawać kartki z identyfikacją hodowcy i opisem miejsca i od razu wiadomo kto wykupił metr, a kto dwa metry. I do obsługi giełdy muszą być co najmniej 4 osoby praktycznie od piątku do niedzieli. Wydrukować Kartki A4 lub A5 z nadrukiem "Giełda OMP", miejscem na CIH i telefon hodowcy i ilością miejsca + potwierdzenie przyjęcia opłaty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #40 : Padziernika 12, 2015, 12:29:23 » |
|
Trudno jest mi odpowiadać w tej sprawie w imieniu całej rady - ja na pewno chętnie zapoznałbym się z czymś takim i wykorzystał pomysły i propozycje. Co jest potrzebne na już to spójna organizacja giełdy, bo ostatnio było ciut lepiej, ale bałagan i tak był. Trzeba wyraźnie oznaczyć miejsca, opłaty brać nie od ptaków, ale od miejsca (żeby "hodowcy" nie upychali kanarków po kieszeniach), nie wpuszczać wszystkich na giełdę na hurra tylko przy wejściu zbierać opłaty i dawać kartki z identyfikacją hodowcy i opisem miejsca i od razu wiadomo kto wykupił metr, a kto dwa metry. I do obsługi giełdy muszą być co najmniej 4 osoby praktycznie od piątku do niedzieli. Wydrukować Kartki A4 lub A5 z nadrukiem "Giełda OMP", miejscem na CIH i telefon hodowcy i ilością miejsca + potwierdzenie przyjęcia opłaty. jeśli jeszcze coś ma być na tych kartkach identyfikacyjnych po za tym co już napisałeś to daj mi znać, postaram się coś przygotować. Myślę że warto już rozpocząć prace nad OMP 2016, w najbliższym czasie postaram się przygotować kilka zmian które można by wprowadzić na kolejnych OMP. nie które rzeczy można załatwić wcześniej, dzięki czemu unikniemy zamieszania i ciśnienia na samych OMP dzięki czemu atmosfera powinna się trochę rozluźnić. Ale to wszystko wkrótce. Z tego co się orientuję to ten system którego używacie jest bardzo ograniczony i podstawowy, jednak można zrobić odpowiednie rozwiązanie które będzie krokiem milowym. Jeśli masz pytania to jestem do dyspozycji. pracy jest dużo i potrzeba kilka osób aby którzy będą chcieli się tą organizacją zająć już teraz. Fajnie by było aby taka sekcja powstała o której mówiłem już wcześniej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
|
 |
« Odpowiedz #41 : Padziernika 23, 2015, 01:39:22 » |
|
Potrzebne są osoby do pomocy podczas przyjmowania ptaków. Co najmniej 8 osób, w tym dwie z umiejętnością obsługi komputera. Potrzebne są 4 osoby do obsługi giełdy. Osoby, które będą pomagać w organizacji otrzymają obiad i napoje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
|
 |
« Odpowiedz #42 : Listopada 20, 2015, 09:40:09 » |
|
Miałem pisać co jest potrzebne.
Harmonogram pracy jest taki:
- wtorek (8-19) potrzeba 3 osoby do obsługi komputera i ok. 10 osób do przyjmowania ptaków - środa (8-19) potrzeba 3 osoby do obsługi komputera i ok. 20 osób do pomocy przy sędziowaniu - czwartek (9-15) potrzeba ok. 15 osób do ustawiania ptaków - piątek potrzeba 3 osoby do obsługi giełdy i ok. 10 osób na halę główną - sobota potrzeba 3 osoby do obsługi giełdy i ok. 10 osób na halę główną + 2-3 osoby do czytania wyników podczas wręczania nagród - niedziela potrzeba 3 osoby do obsługi giełdy i ok. 10 osób do południa i najlepiej ok. 18 osób do pomocy wydawania ptaków
kto może pomóc?
I krok w stronę "świata" - kto może opracować system lub wskazać działające rozwiązania przekazywania obrazu/dźwięku na żywo z OMP? Potrzebny jest program do nadawania sygnału (darmowy lub w normalnej cenie, najlepiej pod linuxa) oraz oprogramowanie na stronę WWW (np. flowplayer, jest darmowy, ale trzeba spełnić wymagania techniczne transmisji). Mile widziana alternatywa przesyłu buforowanego tzn. kamera+komputer - słabe łącze - komputer główny - mocne łącze - WWW.
- oczekiwane parametry: rozdzielczość minimum 480x360, minimum 6 kl/s, najlepiej ok. 12, możliwość ustawienia strumienia danych, kamera USB lub IP.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2