Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:34:20 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Konkursy, Wystawy....  (Przeczytany 55903 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #45 : Listopada 20, 2015, 10:49:24 »

ja mogę pomóc: środa-piątek całodobowo, w sobotę jeszcze nie wiem, ale mogę być w rezerwie jakby co, w niedzielę najpewniej do południa mnie nie będzie
mogę być do wszystkiego, ale najmniej chętnie do komputera

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #46 : Listopada 20, 2015, 01:31:03 »

http://www.4stream.pl/poradniki/123-jak-stworzyc-wlasne-radio-internetowe.html

Można to wykorzystać,podłączyć do komputera dwa mikrofony,komputer do łącza stałego i spróbować zrobić transmisję live konkursu kanarków śpiewających.
Radio internetowe.

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #47 : Listopada 20, 2015, 09:07:16 »

Prędzej to: http://docs.divante.pl/videocms/VideoCMS_guide_live_pl.pdf

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #48 : Listopada 20, 2015, 10:25:47 »

Kanarki spiewajace nie potrzebuja obrazu,dlatego wystarczy radio internetowe.
E-tv to dla mnie za trudny temat,zebym mogl dyskutowac.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #49 : Listopada 22, 2015, 12:03:58 »

Znalazłem coś takiego
http://www.musiccenter.com.pl/product/14162/yamaha-mg-10-mikser-dzwieku-4-kanaly-mikrofonowe.html
Za stosunkowo niewielkie pieniądze fajna zabawka.Do tego trzeba by 4 mikrofonów najlepiej(nie musi być mega jakość).Sklejka,trochę kabli,komputer,niezbyt droga usługa sieciowa i Ameryka.Jeszcze małe oszustwo.Trzeba te mikrofony tak ustawić,żeby ich nie było.Ale to już mój mózg przemielił.
W każdym bądź razie,ja twierdzę,że da się zrobić ładne radio,za stosunkowo niewielką kasę.I można by pokusić się o coś takiego,jak "kaseta Malinowskiego" w całkiem zajefajnej jakości.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #50 : Listopada 22, 2015, 12:26:52 »

Nieźle! Ty się tak nie wczuwaj, bo wbrew woli awansujesz z "noszowego" na "kablowego" hehe  Mrugnicie Duy umiech Duy umiech Duy umiech

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #51 : Listopada 22, 2015, 10:27:52 »

Nawet się nie spodziewasz,jak celna jest Twoja Umiech
...uwaga Umiech

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #52 : Listopada 22, 2015, 04:09:21 »

Poszperałem nieco i znalazłem jeszcze inne rozwiązania.
Można pokombinować z mikrofonem pojemnościowym i prostszym mikserem.Nie trzeba by się bawić w kilka mikrofonów, tylko(hehe-TYLKO)
jakoś zneutralizować otoczenie.Taki prosty wzmachol z mikrofonem można wytargać kilka stówek(no,do 1000)
Jest kwestia tego,gdzie taki mikrofon postawić i tu wymyśliłem małe oszustwo.Za kolekcją ptaków stoi ekran z dechy.Bo regulamin.Ale jeśli by tą dechę zamienić na płótno(grube,które posłuży za filtr,nieprześwitujące)dalej byłby ekran,tylko z płótna.Oczywiście naciągnięte płótno(tak jak w obudowach głośników).

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #53 : Listopada 22, 2015, 04:15:36 »

aaa i najważniejsze
http://czeladz.manifo.com/newsy
p.Mikuła pisze o kabinie.Taka kabina odpowiednio przygotowana pod kątem akustycznym(choćby wytłumiona jajcarkami),to też nieduża kasa(płyty,wkręty),a daje niesamowite wręcz możliwości.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #54 : Listopada 22, 2015, 10:18:55 »

Tylko po co Ci mikser i wzmacniacze za cenę połowy komputera? Jak masz dobry komputer to podłączasz dwa mikrofony i transmitujesz sygnał stereo. Nic poniżej 256 kbps nie przekaże takiej jakości, żeby można było zauważyć różnicę pomiędzy zwykłym i lepszym mikrofonem, a co dopiero sygnałem z miksera. A do ciągłej transmisji 256 kbps potrzebujesz łącza minimum 512 prędkości rzeczywistej, bo inaczej nic z tego nie będzie. Nie nastawiaj się na super jakość, spróbuj najpierw uzyskać sygnał mono z mikrofonu i transmisję stereo np. 192 kbps. Jak to wyjdzie poszukaj mikrofonów stereo i spróbuj jak wygląda transmisja wyższej jakości - 256 - 320 - 448 kbps. Oczywiście zakładając, że odbiorcą będzie tylko jedno stanowisko - mówiłeś o wykupieniu czegoś. Bo jak chcesz transmitować bezpośrednio z komputera dla wszystkich to nie uzyskasz jakości większej niż 32 kbps / osobę, chyba, że w Czeladzi mają światłowód.
-------
a o takiej kabinie mówi się od jakiegoś czasu i moim zdaniem powinna już dawno być zrobiona

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #55 : Listopada 22, 2015, 10:38:28 »

Nie jest to taki prosty temat.W zasadzie powinno się zacząć od kabiny,czyli otoczenia mikrofonu.To determinuje całą resztę.
Ile tych mikrofonów będzie,jaki sprzęt dodatkowy(bramka szumów i inne takie),jakiej jakośći-to wszystko zależy od pieniędzy.
Jeszcze dziś (w zasadzie za chwilę) zasiądę do stołu z fachowcem.
Sam sposób wysłania sygnału na serwer to inna brocha niż nagłośnienie.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #56 : Listopada 23, 2015, 12:41:44 »

Bo jak chcesz transmitować bezpośrednio z komputera dla wszystkich to nie uzyskasz jakości większej niż 32 kbps / osobę, chyba, że w Czeladzi mają światłowód.

Możesz puścić sygnał zamiast do głośnika,do transmitera radiowego fm.I teraz każdy kto siedzi na sali słucha sobie własnego radia fm ze słuchawkami.Jak w kinie samochodowym.Słuchasz radia,które ja nadaję.Transmiter oczywiście małej mocy,wszak nie wolno zakłócać stacji radiowych,ale myślę,że z piwnicy sygnał byłby do opanowania.
Radio internetowe działa jeszcze inaczej.Masz komputer,z którego puszczasz sygnał do serwera i ten serwer sobie już dalej puszcza do iluś tam odbiorców.I tu nie potrzebujesz jakiegoś megałącza,bo łączysz się tyklo z serwerem.
Jeśli chodzi o sposób rejestrowania dźwięku,macher upiera się przy co najmniej 4 mikrofonach.Można zrobić na dwóch pojemnościowych,ale różnica(wierzcie mi)jest ogromna.
Na pewno utwierdzam się w przekonaniu,że możemy sobie pozwolić na milowy krok i nawet pokuszę się o tezę,że możemy zadziwić świat,jeśli troszkę zainwestujemy.

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #57 : Listopada 24, 2015, 04:36:49 »

Panowie!
Zejdźcie na ziemię. Nikt nie oczekuje transmisji online z OMP, przynajmniej ja nikogo takiego nie znam. Wszyscy oczekują natomiast dobrej organizacji i braku tych licznych patologii, które opisane są choćby w wątkach z OMP 2013 i OMP 2014. Będzie to spełnieniem marzeń wszystkich hodowców.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #58 : Listopada 24, 2015, 08:03:38 »

A ja znam kogoś takiego.
Ponadto ciężko nie zauważyć,że hodowcy kanarków szlachetnych,zwanych w Polsce harceńskimi(  Duy umiech ) potrzebują kopa.Pozytywnego.I to mógłby być taki kop.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #59 : Listopada 24, 2015, 10:23:39 »

fajnie coś zrobić ale chyba powinno się zacząć od czegoś co jest potrzebne na ''już'', ważniejszych rzeczy jest cała masa. 

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!