Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 08:49:50 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Konkursy, Wystawy....  (Przeczytany 55984 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #60 : Listopada 24, 2015, 10:52:15 »

fajnie coś zrobić ale chyba powinno się zacząć od czegoś co jest potrzebne na ''już'', ważniejszych rzeczy jest cała masa. 
Dla sekcji kanarków śpiewających taka kabina to potrzebna rzecz.Co jest dla nas potrzebne na"już"?My chcemy mieć fajny konkurs a to nam umożliwi"fajność".

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #61 : Listopada 24, 2015, 11:17:11 »

generalnie chodzi o organizacje OMP, klasy konkursowe, klatki wystawowe etc. kabina którą potrzebujecie- ok. niech będzie bo jak ma być to MA być ale mikrofony i transmisje online to już za dużo, ludzie mają przyjść na wystawę a nie siadać przed kompem.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #62 : Listopada 24, 2015, 11:27:08 »

generalnie chodzi o organizacje OMP, klasy konkursowe, klatki wystawowe etc. kabina którą potrzebujecie- ok. niech będzie bo jak ma być to MA być ale mikrofony i transmisje online to już za dużo, ludzie mają przyjść na wystawę a nie siadać przed kompem.
Kanarków śpiewających się słucha.Jeśli jest możliwość,stosunkowo niewielkimi środkami osiągnąć coś przyszłościowego(pozwól,że tak to ujmę),to dlaczego nie?Dlaczego nie stworzyć sobie takiej możliwości?
Ludzie MOGĄ przyjść na wystawę.Tym się różni Polska 2015 od Polski 1970.Nie muszą-MOGĄ.Trzeba ich zachęcać.Między innymi nowinkami i możliwościami.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #63 : Listopada 25, 2015, 10:08:47 »

Jeśli miałbym wybierać między kabiną a sprzętem do nagłośnienia i rejestracji,wybrałbym to drugie.Więcej korzyści.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #64 : Listopada 25, 2015, 10:29:40 »

Fajna sytuacja: z jednej strony ciągle psioczący na pomysły i ich realizację innych wloczykij teraz ma i próbuje realizować swój pomysł i źle czuje się z tym, że inny malkontent, który widocznie krytykuje dla zasady wszystko, źle wypowiada się o Jego pomyśle...   Szok Szok Szok Szok Szok Szok Szok Szok Szok

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #65 : Listopada 25, 2015, 10:42:40 »

Fajna sytuacja: z jednej strony ciągle psioczący na pomysły i ich realizację innych wloczykij teraz ma i próbuje realizować swój pomysł i źle czuje się z tym, że inny malkontent, który widocznie krytykuje dla zasady wszystko, źle wypowiada się o Jego pomyśle...   Szok Szok Szok Szok Szok Szok Szok Szok Szok

Błąd,wcale mnie to nie irytuje.Szukam kontrargumentów,szczepię ideę w umysłach,ogłaszam wszem i wobec,szukam sprzymierzeńców Duy umiech
Ja w ogóle nie biorę pod uwagę,że może mi się nie udać Umiech
Kwestia tylko kiedy Umiech *

*z dokładnością do 2-ch dekad  Duy umiech

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #66 : Listopada 25, 2015, 03:12:01 »

Ja też jestem gorącym zwolennikiem wszelkich nowości techniki i ich upowszechnianiu, ale jak mam wybierać między między kabiną a sprzętem do nagłośnienia i rejestracji, to wybieram to pierwsze, które jest absolutnie konieczne, a sprzęt do nagłaśniania to zwykły wodotrysk, fajerwerk. Najpierw niech PFO skupi się na porządnej organizacji, na systemie nagród i wyróżnień, na prawidłowych, zalecanych przez COM klasach wystawowych, na aktualnych kartach ocen, na szybkim i sprawnym przyjęciu ptaków, na przeprowadzeniu sprawiedliwej oceny (najlepiej dokonanej przez zagranicznych sędziów, żeby sędziowie nie oceniali swoich własnych ptaków), na karmieniu i pojeniu ptaków, na czystości obiektu, na ochronie ptaków i  obiektu, na opiece weterynaryjnej wystawy, na uzupełnionych kartach ocen itp. Spraw do załatwienia jest dużo, a czasu już niewiele.
Uważam, że obecna Rada Federacji nie dorosła do przeprowadzania transmisji na żywo z OMP, Trzeba najpierw załatwić kwestie priorytetowe dla hodowców, a dopiero potem sięgać po fajerwerki, a u nas jak zwykle wszystko robi się na odwrót. Najpierw fajerwerki, a reszta pewnie nigdy.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #67 : Listopada 25, 2015, 04:58:03 »

Kiedyś na OMP zauważyłem takiego starszego pana przyklejonego do charczącego głośnika, w gwarnym korytarzu.
Pomyślałem sobie,że mógłby siedzieć jak człowiek a głośnik mógłby nie charczeć.
Sędzia musi mieć zapewnione warunki,ale sędzia ma płacone.To ten,który płaci ma mieć dobrze.A hodowca będzie miał dobrze nie jak sedzia bedzie siedział w kabinie.Hodowca będzie miał dobrze,jak będzie wyraźnie słyszał ptaki.Będzie miał niecharczący głośnik i wygodne miejsce,żeby usiąść.Jest możliwość,że Tomek,który wyśle ptaki,będzie mógł siedząc za biurkiem w robocie posłuchać(nie oglądać) konkursu odpalając aplikację w komputerze,czy telefonie.Wtedy Tomek też będzie miał dobrze.Poza tym rejestrując ten konkurs,mogę sobie powycinać ptaki,poukładać turkoty,flety,nagrać komentarz eksperta i stworzyć "kasetę Malinowskiego 2",3,4,5...Do tego prosta kamerka internetowa i monitor na sali.Idealnie....Dlatego wolałbym sprzęt.
Co do możliwości organizacyjnych całości.Zorganizowanie konkursu ograniczałoby się do zadzwonienia do chłopa,że przyjedziesz po te dwie-trzy skrzynie w czwartek i rozłożenie tego(2-3 godziny) zamiast dzwonienia,kombinowania kamer,głośników i angażowania iluś tam osób( nie mówiąc o wk..j żonie,bo nie będzie miała na czym oglądać"M jak miłość",czy szlochających dziatek,bo tata zabrał laptopa).
Dzwonisz,przyjeżdża/jedziesz po to,rozkładasz.Cała robota.Nadaje się na jakieś międzyzwiązkowe większe zawody.
Kosztuje za pierwszym razem.Potem tylko transport.No i przechowywanie,ale czy grupa dorosłych mężczyzn nie potrafi tego przechować?
Godziwe warunki dla hodowców-to jest ważne.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #68 : Listopada 25, 2015, 08:20:39 »

Kosztuje za pierwszym razem.Potem tylko transport.No i przechowywanie,ale czy grupa dorosłych mężczyzn nie potrafi tego przechować?
Godziwe warunki dla hodowców-to jest ważne.

no właśnie - KOSZTUJE. jak znamy sytuację to w PFO to oczywiście wszystko może być ale grunt aby było za DARMO.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #69 : Listopada 25, 2015, 09:41:56 »

hmm...jak rozwiązać ten nierozwiązywalny problem?Może trzeba się zrzucić?Może coś centrala dorzuci?Jedyny realny problem to kasa.
Mimo to jestem optymistą Umiech
Jestem przekonany,że przedsięwzięcie warte jest zainwestowania.
Swoją drogą,chętnie zobaczyłbym majątek,jakim dysponuje PFO.  Duy umiech Dorobek pokoleń hodowców  Duy umiech
Cały  Duy umiech

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #70 : Listopada 26, 2015, 10:45:36 »

Zejdźcie na ziemię. Nikt nie oczekuje transmisji online z OMP, przynajmniej ja nikogo takiego nie znam.

Masz rację Papuga, nikt niczego nie oczekuje.
Więc tym łatwiej będzie wszystkich pozytywnie zaskoczyć.

Test kamery online:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Yq8OdzxJnIM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Yq8OdzxJnIM</a>

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #71 : Listopada 26, 2015, 11:25:55 »

No i widzisz? Da się!  Duy umiech
Teraz pokombinuj,jakby tu kamerę postawić na stole sędziowskim,żeby sędziemu nie przeszkadzać i do sali dla hodowców monitor postawić.
I masz podgląd.Online.Potrafisz  Duy umiech
Chyba,że na wzór angielski zrobić stadion za ekspertem  Duy umiech

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #72 : Listopada 27, 2015, 10:57:19 »

Teraz pokombinuj,jakby tu kamerę postawić na stole sędziowskim,żeby sędziemu nie przeszkadzać

To akurat najprostsze - kamera ma coś 4x2 cm więc można ją dać wszędzie. Ale na pytanie o łącze na razie nie odpowiadają, zobaczymy.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #73 : Listopada 27, 2015, 11:15:42 »

Powiem tak,jesteś na dobrej drodze,ale pogadaj z ekspertem/ami.
Ja na przykład usłyszałem,że nic nie może płoszyć ptaków,dlatego mikrofon nie może stać przy klatce(a zbliżony mikrofon to podstawa),więc musiałem troszkę pogłówkować.
Trzeba to zrobić tak,żeby nie złamać regulaminu,nie przeszkadzać ekspertowi,nie płoszyć ptaków i jednocześnie zadowolić publikę.  Łatwe,nie ? Duy umiech
Trzymam kciuki!

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #74 : Listopada 27, 2015, 11:18:51 »

eee, no bez przesady!
Mikrofon to nie żmija, kanarki go nie zauważą nawet jak będzie stał na środku stołu.

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!