DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #90 : Grudnia 14, 2015, 09:23:39 » |
|
Z ciekawostek. Wystawiono jakieś 2050 ptaków i rozdano 535 nagród Czyli ponad 25% zostało nagrodzonych. Jest nieźle  Czyli statystycznie,jeśli wystawione byłyby tylko kolekcje,każdy(słownie KAŻDY)hodowca mógłby wrócić z jakimś pucharem  Oczywiście zaraz ktoś powie,że to jest źle liczone(i ja się zgadzam),ale statystyka to statystyka  chyba zacznę robić szafki na puchary i medale. kierując swoją ofertę do wystawców na OMP zarobię fortunę:) co roku wychodzą z OMP bardziej obładowani
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676
|
 |
« Odpowiedz #91 : Grudnia 14, 2015, 09:28:45 » |
|
Chuck Norris odmówił przyjęcia odznaczenia,którego nikt mu nie proponował  Odznaczenie samo się zaproponowało  Ze strachu 
|
|
|
|
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #92 : Grudnia 14, 2015, 09:33:44 » |
|
To, że Amadyna srebrna białopierśna jest oceniana jako mutacja Ino to mały pikuś przy tym co się działo przy ocenie. Co dokładnie masz na myśli? Podczas OMP wyszła ''fajna'' sprawa. był sobie jeden człowieczek ( nawet nie był hodowcą ), wystawił kupione miejsce i zdobył czołowe miejsce. Jak się to stało? ano stało się, nikt obrączek nie sprawdził, z jakiego stowarzyszenia tez nie. takie małe niedopatrzenie.
Co dokładnie masz na myśli?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #93 : Grudnia 14, 2015, 09:34:39 » |
|
To, że Amadyna srebrna białopierśna jest oceniana jako mutacja Ino to mały pikuś przy tym co się działo przy ocenie. Co dokładnie masz na myśli? Podczas OMP wyszła ''fajna'' sprawa. był sobie jeden człowieczek ( nawet nie był hodowcą ), wystawił kupione miejsce i zdobył czołowe miejsce. Jak się to stało? ano stało się, nikt obrączek nie sprawdził, z jakiego stowarzyszenia tez nie. takie małe niedopatrzenie.
Co dokładnie masz na myśli? sorki, błąd, miałem napisać że wystawił kupione ptaki a nie kupione miejsce. resztę opisałem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lukas
Redaktor
Użytkownik
Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746
Z066
|
 |
« Odpowiedz #94 : Grudnia 14, 2015, 09:37:36 » |
|
sorki, błąd, miałem napisać Jak zwykle miałeś ....ale nie zrobiłeś. Byłeś ? Widziałeś ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #95 : Grudnia 14, 2015, 09:43:26 » |
|
Widziałem ocenę,bo wpadałem na harceny,więc przechodziłem przez halę kilka razy. Nie wiem,jak oceniane są inne rasy,ale to co widziałem wyglądało mi na ten system angielski. Harceny ocenia się tak,że kolekcje jedna po drugiej idą do eksperta.U reszty nie raz było tak,że kilka kolekcji stało na stole sędziowskim. Jeśli o mnie chodzi,dla Was,hodowców innych ras niż śpiewające,chyba ten angielski system jest najbardziej widowiskowy,prawda? Tylko to co tam na hali było to ani jedno,ani drugie:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #96 : Grudnia 14, 2015, 09:47:23 » |
|
sorki, błąd, miałem napisać Jak zwykle miałeś ....ale nie zrobiłeś. Byłeś ? Widziałeś ? Jak zwykle? raz się zdarzyło. Ty za to nigdy nie zapominasz niczego:) to się chwali. Dobrze wiesz że nie byłem bo nie mogę,więc po co pytasz? ale były inne osoby które widziały.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 409
|
 |
« Odpowiedz #97 : Grudnia 14, 2015, 09:54:15 » |
|
miałem napisać że wystawił kupione ptaki a nie kupione miejsce. resztę opisałem. To taka jedna z niespodzianek, jaką hodowcy przygotowali dla organizatorów. Okazuje się, że to żadna sztuka na OMP. Nie wiem,jak oceniane są inne rasy,ale to co widziałem wyglądało mi na ten system angielski. Według mnie też tak wyglądało, ale przypominam wszystkim, że ocena była teoretycznie wykonywana tradycyjnie według zasad COM.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #98 : Grudnia 14, 2015, 09:56:59 » |
|
miałem napisać że wystawił kupione ptaki a nie kupione miejsce. resztę opisałem. To taka jedna z niespodzianek, jaką hodowcy przygotowali dla organizatorów. Okazuje się, że to żadna sztuka na OMP. no to akurat nic dziwnego. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NORWIK
Uczeń1
Nowy użytkownik
Opole
Wiadomoci: 120
|
 |
« Odpowiedz #99 : Grudnia 14, 2015, 10:00:01 » |
|
25 % nagrodzonych hodowców z tego 15% dostało jakieś kieliszki co do kieszeni mozna sobie wsadzić wielu hodowców się smiało ze kieliszki już mają tylko flaszkę kupić.Hodowcy wystawiający pojedynki to co jacyś gorsi czy co dyplomik,kieliszek i kawałek blaszki i to nie dla wszystkich na 5 tytułów 1 kieliszek,blaszka no i te dyplomiki bez podpisów organizatora.WSTYD
|
|
|
|
|
|
U-010
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #100 : Grudnia 14, 2015, 10:02:18 » |
|
Dobrze wiesz że nie byłem bo nie mogę,więc po co pytasz? ale były inne osoby które widziały.
To się chyba nazywa "plotki"  Coś się zdarzyło, jeden hodowca to widział, opowiedział drugiemu, a wujek powiedział bratowej siostrzenicy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #101 : Grudnia 14, 2015, 10:06:23 » |
|
ja tam mam nadzieję że takie coś nie miało miejsca. ale ...zawsze jest jakieś ale.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
Tytuły: Hodowca Roku 2017
Wiadomoci: 452
lizard, czerwona i żółta mozaika
|
 |
« Odpowiedz #102 : Grudnia 14, 2015, 10:19:25 » |
|
Nie wiem,jak oceniane są inne rasy,ale to co widziałem wyglądało mi na ten system angielski. Według mnie też tak wyglądało, ale przypominam wszystkim, że ocena była teoretycznie wykonywana tradycyjnie według zasad COM. a ta ocena u kolegów z zachodu na jaki system Wam wygląda? Jest dobrze przeprowadzona wg Was? Nadmienię, że sędziowie/eksperci wcześniej przed przyznawaniem punktów obejrzeli wszystkie ptaki na stole. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #103 : Grudnia 14, 2015, 10:26:35 » |
|
Ale hodowcow harcenow Chuck Norris zdyskwalifikowal za zlamanie regulaminu. To jak to z tymi regulaminami jest?Stosujemy je,czy nie?I na jakich zasadach?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #104 : Grudnia 14, 2015, 10:28:03 » |
|
To, że Amadyna srebrna białopierśna jest oceniana jako mutacja Ino to mały pikuś przy tym co się działo przy ocenie. papuga: Co dokładnie masz na myśli?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|