wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676
|
 |
« Odpowiedz #105 : Grudnia 14, 2015, 10:56:38 » |
|
Podoba mi sie,ze harcenow nie ocenia sie w kategoriach zielony,zolty,szek 50% czegos tam-zielone nogi,szek 25%czegos tam-zolte nogi,zielona glowa,szek z bialym ogonem,zielone z jednym piorkiem bialym...itd.
|
|
|
|
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935
|
 |
« Odpowiedz #106 : Grudnia 14, 2015, 11:05:44 » |
|
ta ocena u kolegów z zachodu na jaki system Wam wygląda Ciezko wydedukowac ze zdjecia ale moim zdaniem wyglada to tak. Ptaki na 1 i 2 miejsce zostaly wybrane ( dwie pierwsze klatki). Drugi rzad to ptaki z ktorych wybiora 3 reszta to odrzut po 86 87 88punktow. Bardzo podoba mi sie takie sedziowanie . Niestety ocena przy sztucznym swietle to nie jest to . Nawet te jazeniowki moga byc dobre ale nie polecam. Widac ze ptaki byly oceniane bardzo pozno wiec skorzystano ze sztucznego swiatla. Mam nadzieje ze to nie pozycja lub ksztalt bo w takim wypadku ocena bylaby bardzo wypaczona.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
Tytuły: Hodowca Roku 2017
Wiadomoci: 452
lizard, czerwona i żółta mozaika
|
 |
« Odpowiedz #107 : Grudnia 14, 2015, 11:51:38 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lukas
Redaktor
Użytkownik
Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746
Z066
|
 |
« Odpowiedz #108 : Grudnia 15, 2015, 12:51:43 » |
|
Z ciekawostek. Wystawiono jakieś 2050 ptaków i rozdano 535 nagród Czyli ponad 25% zostało nagrodzonych. Jest nieźle  Czyli statystycznie,jeśli wystawione byłyby tylko kolekcje,każdy(słownie KAŻDY)hodowca mógłby wrócić z jakimś pucharem  Oczywiście zaraz ktoś powie,że to jest źle liczone(i ja się zgadzam),ale statystyka to statystyka  chyba zacznę robić szafki na puchary i medale. kierując swoją ofertę do wystawców na OMP zarobię fortunę:) co roku wychodzą z OMP bardziej obładowani Jak się ma to do tego: 25 % nagrodzonych hodowców z tego 15% dostało jakieś kieliszki co do kieszeni mozna sobie wsadzić wielu hodowców się smiało ze kieliszki już mają tylko flaszkę kupić.Hodowcy wystawiający pojedynki to co jacyś gorsi czy co dyplomik,kieliszek i kawałek blaszki i to nie dla wszystkich na 5 tytułów 1 kieliszek,blaszka no i te dyplomiki bez podpisów organizatora.WSTYD Sami widzicie że dla dużego grona wystawców puchary to to po co głównie przyjeżdżają. NORWIK, jeśli wróci do mnie moja klatka i jeśli poprawi Ci to humor to sprezentuję Ci fajny puchar może na nim nawet pisać MISTRZ POLSKI.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #109 : Grudnia 15, 2015, 03:53:06 » |
|
Nie jest wstydem jechać po nagrody.W końcu lubimy je wszyscy.Nie jest wstydem nieumiejętność wysłania zgłoszenia drogą elektroniczną. Wstyd to ta banda ożartych kmiotków i żuli,jarających szlugi wśród zwiedzających.To się powinno tępić z pełną stanowczością,nieważne jak utytułowany jest ów żulokmiotek. KU CHWALE HODOWLI!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #110 : Grudnia 15, 2015, 04:06:24 » |
|
Lukas,a dla mnie by się znalazł jakiś? Może być mały i z napisem Mistrz Dzielnicy  Kieliszka nie chcę,bo pijam piwo i najlepiej takie,które sam sobie uwarzę.Polecam pszeniczniaki i stout'y 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NORWIK
Uczeń1
Nowy użytkownik
Opole
Wiadomoci: 120
|
 |
« Odpowiedz #111 : Grudnia 15, 2015, 08:33:36 » |
|
|
|
|
|
|
|
U-010
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #112 : Grudnia 15, 2015, 08:39:06 » |
|
To ja chcę ten puchar!! Ja !! Ja!!  "Miszczu na dzielni" niech pisze I plastikowy kubek do picia jaboli 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NORWIK
Uczeń1
Nowy użytkownik
Opole
|
 |
« Odpowiedz #113 : Grudnia 15, 2015, 08:53:40 » |
|
Włoczykij a starej exoty z 2009 roku to nie chcesz bo takowy prezent też dostałem 
|
|
|
|
|
|
U-010
|
|
|
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 409
|
 |
« Odpowiedz #114 : Grudnia 15, 2015, 08:54:21 » |
|
25 % nagrodzonych hodowców z tego 15% dostało jakieś kieliszki co do kieszeni mozna sobie wsadzić wielu hodowców się smiało ze kieliszki już mają tylko flaszkę kupić. Z tego co wiem, to owe kieliszki były pełne. Ciekawe co się stało, że rozdawali puste.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
|
 |
« Odpowiedz #115 : Grudnia 15, 2015, 09:06:07 » |
|
PFO przyznała puchary za pojedynki mimo, iż należały się tylko medale - źle. Koledzy zachowujecie się co niektórzy jak te babeczki poniżej 12.5.2. Dyplomy przyznawane będą w każdej klasie za trzy pierwsze miejsca we wszystkich sekcjach niezależnie od ilości zdobytych punktów. 12.5.3. Medale, zgodnie z decyzją sędziego, odpowiednio złoty, srebrny lub brązowy, przyznawane będą we wszystkich klasach wszystkich sekcji jedynie w przypadku uzyskania minimum 360 pkt przez kolekcję lub 90 pkt przez pojedynczego ptaka. Dla sekcji A, B i C nie ustala się limitów punktowych. 15 12.5.4. Puchary przyznawane będą kolekcjom ptaków w zależności od ilości wystawianych kolekcji ptaków w klasie, przy jednoczesnym spełnieniu warunku uzyskania minimum 360 pkt przez kolekcję w następującej ilości: a) do trzech wystawionych i sklasyfikowanych kolekcji – 1 puchar, b) do siedmiu wystawionych i sklasyfikowanych kolekcji – 2 puchary, c) powyżej siedmiu wystawionych i sklasyfikowanych kolekcji – 3 puchary. Dla sekcji A, B i C nie ustala się limitów punktowych
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #116 : Grudnia 15, 2015, 09:21:47 » |
|
to po co są te regulaminy ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NORWIK
Uczeń1
Nowy użytkownik
Opole
|
 |
« Odpowiedz #117 : Grudnia 15, 2015, 09:28:42 » |
|
malypro puchary czy te kieliszki popierdułki 
|
|
|
|
|
|
U-010
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #118 : Grudnia 15, 2015, 09:36:29 » |
|
Nie widziałem jeszcze kieliszka popierdółki  Ale piłem już ze szklanek - nie polecam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
|
 |
« Odpowiedz #119 : Grudnia 15, 2015, 09:47:30 » |
|
malypro puchary czy te kieliszki popierdułki  oj tam oj tam, "nie rozmiar lecz technika zrobi z ciebie zawodnika" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|