Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:32:00 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Witajcie  (Przeczytany 19615 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #15 : Lutego 07, 2016, 09:34:01 »

Widzę,że można zadawać pytanie a i tak nikt nie odpowie.
Nie ma łączności na linii zwykły user( tu nazywany uczniem ) a moderatorami kimś kto tu nadzoruje
Bo i po co  
Tyle odsłon dziennie ..tyle wątków ,postów,jest się czym chwalić
Lecz czy nie zrażacie do siebie takim zachowaniem ludzi  
Na siłę nie będę się prosił
Tylu tu jest ,ze ten czy tamten....
Pozdrawiam i trzymajcie się ptaszniki

A gdzie to pytanie ?
Jeśli chodzi Ci o edycję postów to tak jak zauważyłeś nie ma takiej możliwości ,dlaczego nie wiem, musiałbyś pytać administracji.
Jeśli byś się gdzieś pomylił możesz napisać do mnie, poprawię.
« Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2016, 09:36:09 wysane przez Lukas » Zapisane

januszomd
Go
« Odpowiedz #16 : Lutego 07, 2016, 12:02:43 »

No tak...
Cześć
Nie wiem czy mam założyć nowy temat,czy w tym ciągnąć dalej,oraz jak to wszystko ugryżć,aby dobrze i ze zrozumieniem się czytało
i tu brak pytajnika (Co???)  Duy umiech Duy umiech Duy umiech
Była to moja odpowiedż na pytanie Pandan0 ,który zapytał mnie  cytuję:

,,mam nadzieję, że dowiemy się co nieco o Twoich doświadczeniach hodowlanych. Może też nam przekażesz informację o funkcjonowaniu organizacji hodowców w kraju zamieszkania?"

Nie wiem czy to jest niezrozumiałe?Co?Co??
dla mnie logiczne jest otrzymać odpowiedż w stylu np.:
Odnośnie funkcjonowania organizacji hodowców w Holandii załóż temat w wątku xxxxx
Swoje doświadczenia możesz np.w tym wątku kontynuować..
To jest tylko oczywiście mój przykład jakie powinien wg.mnie zajać stanowisko ,ktoś kto tu moderuje,pomaga nowym na forum itd.
Bardzo mało ostatnio wpisów na forum,więc nawet z nudów można by chyba odpisać  Co? Co? Co?
Trzeba być tylko bardziej produktywnym i przyjażnie  nastawionym  Duy umiech
P.s bez urazy ale fora holenderskie są na lepszym poziomie i jako Polak to mówię,powinniśmy im dorównać ..ba ,przewyższyć  Umiech
Pozdrawiam

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #17 : Lutego 07, 2016, 08:23:49 »

Wiesz, czasem ciężko jest wywnioskować w dyskusji pisanej, co do kogo piszemy. Dlatego fajnie jest zacytować tekst, do którego odpowiedź się odnosi, zwłaszcza, kiedy pytań i odpowiedzi w wątku jest wiele. Ułatwia to komunikację - przynajmniej mi. Umiech
Kiedyś na początku mojej przygody z wortalem też zadawałem pytania o edycję i zakładanie tematów przekierowano mnie do odnośnika "POMOC". Jzyk

januszomd
Go
« Odpowiedz #18 : Lutego 07, 2016, 10:06:35 »

fajnie też by było jakby ludzie czytali posty w całości a nie wyrywkowo  Duy umiech Duy umiech Duy umiech
Pozdro  Umiech

januszomd
Go
« Odpowiedz #19 : Lutego 13, 2016, 07:21:20 »

W tym roku nastawiam się aby ,,pociągnąć" gile,szczygły,czyżyki,dziwonie i makolągwy( z tym to chyba będzie największy problem  Niezdecydowany )
Poza tym liczę na jakiegoś bastarda po szczygle,,dziwoni,czyżku
Kanarki: to wyłącznie gloster wchodzi w tym roku w rachubę.
Lęgi planuję zaczynać pod koniec marca.
Teraz jeszcze powiększenie jednej z wolier z 3 metrów do 4.8 m. i zaczynamy  Umiech
Co będzie zobaczymy  Jzyk
Pozdrawiam

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #20 : Lutego 13, 2016, 07:25:53 »

Niy jeżeś Ślązok ?  Spoko

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
januszomd
Go
« Odpowiedz #21 : Lutego 13, 2016, 07:31:35 »

Niy jeżeś Ślązok ?  Spoko
wcześniej Gliwice  Duy umiech

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #22 : Lutego 13, 2016, 07:37:27 »

Ha! Duy umiech Konopy się tak ciężko ciągnie?

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #23 : Lutego 13, 2016, 07:47:10 »

Poza tym liczę na jakiegoś bastarda po szczygle,,dziwoni,czyżku
Jak to jest z tymi bastardami? Jak pisałem wniosek o pozwolenie, to musiałem zapewnić urzędasów, że ptaki nie będą się mieszać między gatunkami. Nieźle się nawysilałem, żeby ich usatysfakcjonować na tyle, co by dostać pozwolenie.

Teraz jeszcze powiększenie jednej z wolier z 3 metrów do 4.8 m. i zaczynamy  Umiech
Masz gdzieś zdjęcia woliery? Chętnie bym zobaczył...

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #24 : Lutego 13, 2016, 07:48:36 »

Też słyszałem, że makolągwy ciężko uchować. I zięby też.
januszomd: jak uchowasz makolągwy i dziwonie, to ustawiam się pierwszy w kolejkę po młode!

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #25 : Lutego 13, 2016, 07:56:40 »

U nas wsadzili by Cię do pierdla za pół grama trawy,czy dwa grzyby z Korbielowa.Kolega mieszka w Holandii.
Podobno słyszałem,że tam nawet Murzyny łażą po ulicach Duy umiech ,więc chyba można krzyżować ptaki bez pozwoleń.Zwłaszcza,że nie musisz mieć pozwoleń na te ptaki,bo po co?

januszomd
Go
« Odpowiedz #26 : Lutego 13, 2016, 08:56:36 »

no właśnie te makolągwy ,są młode z tamtego roku,szczygły też..dwa z pierwszego lęgu ,jeden z trzeciego.
Makolągwa bardzo płochliwa jest ,najmniej gilki ..te jak włażę do woliery to witają mnie przy drzwiach i fruwają nade mną  Duy umiech
Czyż też nie bojący..ale pozostałe to bardzo ostrożne .
Zdjęcia wolier wrzucę w całości jak ukończę przedłużkę .
Mam tam jakieś jak stawiałem tą ostatnią z aluminium
zaczęło się od tej  Duy umiech http://www.fotosik.pl/zdjecie/f2a1ef87c93958d2
teraz jest praktycznie tak,tylko tu bez ptactwa...i tą wolierę w rogu z drewna przenoszę w inne miejsce(koło oczka wodnego),tam będą glostery..a tą aluminiową właśnie przedłużam w miejsce tej drewnianej  http://www.fotosik.pl/zdjecie/beb4c5e188b4aa6b
Wszystko nabierze całości za około miesiąc ,teraz to okres ustawiania,dobierania ....ale czas już mieć wizję koncową...aha i jeszcze dojdzie regał aluminiowy ,na około 80-90 cm długości trzypoziomowy z przedziałkami ,takie coś muszę zrobić i wstawić .
Poza tym mam tam jeszcze klatki 90 cm  typowo zewnętrzne ale te już zajęte przez bastardy .

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #27 : Lutego 13, 2016, 09:16:01 »

Fajne to masz.I fajny zestaw tych"dzików".Ja bym tylko dziwonie na kulczyki zamienił,ale to już sprawa gustu.
Bardzo mi się podoba.Na lęgi rozdzielasz te ptaki,czy hodujesz tak, we wspólnej klatce?

januszomd
Go
« Odpowiedz #28 : Lutego 13, 2016, 09:50:37 »

2 pary dziwoni,para kulczyków,para czyżyków,para gili,para makolągw,para szczygłów oraz pojedyńcze egzemplarze ,,dzików"
Samca gila trzymam na następny rok,jak będzie potomstwo to może znajdzie się dla niego dziewczyna  Co?
Nie chcę za bardzo się galopować,zawsze żona chce zostawiać ptaki,jak mam coś z własnego chowu sprzedać to robi prześwietlenie ,kto kupuje,jakie warunki ma ,czy porządny przyszły właściciel czy nie.Jak coś się jej nie spodoba,to ptak niestety nie do sprzedania....coś na miejscu wymyśli ,że chory był czy coś tam  Duy umiech Duy umiech Duy umiech
Zamówione mam 2 pary glosterów od gościa ,który wygrał w tamtym roku wystawę światową w Rosmalen .Nie wiem czy się bawić w wystawy,za dużo ustawek ,nie jestem znany itd.Zresztą byliśmy tu z naszym owczarkiem na wystawie w Zwolle i zajął drugie miejsce a był zdecydowanie najmocniejszy,kazdy zresztą tak sądził,były gwizdy ale co to dało..sędzia pod ,,gospodarza" się ustawił....i to było ,,języczkiem u wagi" ,ze przestaliśmy bawić się w wystawy  Szok
Jestem nie handlarzem tylko miłosnikiem !!!
Kto by na przykład jak mu ucieknie paro miesięczny bastard zapłacił 100€ nagrody  Co?
a ja tak własnie zrobiłem i ptak siedzi w domku w swojej klatce ..wszyscy sąsiedzi po krzakach goni za ptakiem  Umiech
http://www.fotosik.pl/zdjecie/5355cc290012cc4d

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #29 : Lutego 13, 2016, 10:04:18 »

Nie ma takich żon,co to się nie każą pozbywać nadwyżek Duy umiech
Niezły numer z tym basztardem.