Lukas
Redaktor
Użytkownik
Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746
Z066
|
 |
« Odpowiedz #15 : Lutego 07, 2016, 09:34:01 » |
|
Widzę,że można zadawać pytanie a i tak nikt nie odpowie. Nie ma łączności na linii zwykły user( tu nazywany uczniem ) a moderatorami kimś kto tu nadzoruje Bo i po co Tyle odsłon dziennie ..tyle wątków ,postów,jest się czym chwalić Lecz czy nie zrażacie do siebie takim zachowaniem ludzi Na siłę nie będę się prosił Tylu tu jest ,ze ten czy tamten.... Pozdrawiam i trzymajcie się ptaszniki A gdzie to pytanie ? Jeśli chodzi Ci o edycję postów to tak jak zauważyłeś nie ma takiej możliwości ,dlaczego nie wiem, musiałbyś pytać administracji. Jeśli byś się gdzieś pomylił możesz napisać do mnie, poprawię.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2016, 09:36:09 wysane przez Lukas »
|
|
|
|
|
|
januszomd
Go
|
 |
« Odpowiedz #16 : Lutego 07, 2016, 12:02:43 » |
|
No tak... Cześć Nie wiem czy mam założyć nowy temat,czy w tym ciągnąć dalej,oraz jak to wszystko ugryżć,aby dobrze i ze zrozumieniem się czytało i tu brak pytajnika (  ??)  Była to moja odpowiedż na pytanie Pandan0 ,który zapytał mnie cytuję: ,,mam nadzieję, że dowiemy się co nieco o Twoich doświadczeniach hodowlanych. Może też nam przekażesz informację o funkcjonowaniu organizacji hodowców w kraju zamieszkania?"Nie wiem czy to jest niezrozumiałe?   ? dla mnie logiczne jest otrzymać odpowiedż w stylu np.: Odnośnie funkcjonowania organizacji hodowców w Holandii załóż temat w wątku xxxxx Swoje doświadczenia możesz np.w tym wątku kontynuować.. To jest tylko oczywiście mój przykład jakie powinien wg.mnie zajać stanowisko ,ktoś kto tu moderuje,pomaga nowym na forum itd. Bardzo mało ostatnio wpisów na forum,więc nawet z nudów można by chyba odpisać  Trzeba być tylko bardziej produktywnym i przyjażnie nastawionym  P.s bez urazy ale fora holenderskie są na lepszym poziomie i jako Polak to mówię,powinniśmy im dorównać ..ba ,przewyższyć  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #17 : Lutego 07, 2016, 08:23:49 » |
|
Wiesz, czasem ciężko jest wywnioskować w dyskusji pisanej, co do kogo piszemy. Dlatego fajnie jest zacytować tekst, do którego odpowiedź się odnosi, zwłaszcza, kiedy pytań i odpowiedzi w wątku jest wiele. Ułatwia to komunikację - przynajmniej mi.  Kiedyś na początku mojej przygody z wortalem też zadawałem pytania o edycję i zakładanie tematów przekierowano mnie do odnośnika "POMOC". 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
januszomd
Go
|
 |
« Odpowiedz #18 : Lutego 07, 2016, 10:06:35 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
januszomd
Go
|
 |
« Odpowiedz #19 : Lutego 13, 2016, 07:21:20 » |
|
W tym roku nastawiam się aby ,,pociągnąć" gile,szczygły,czyżyki,dziwonie i makolągwy( z tym to chyba będzie największy problem  ) Poza tym liczę na jakiegoś bastarda po szczygle,,dziwoni,czyżku Kanarki: to wyłącznie gloster wchodzi w tym roku w rachubę. Lęgi planuję zaczynać pod koniec marca. Teraz jeszcze powiększenie jednej z wolier z 3 metrów do 4.8 m. i zaczynamy  Co będzie zobaczymy  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676
|
 |
« Odpowiedz #20 : Lutego 13, 2016, 07:25:53 » |
|
Niy jeżeś Ślązok ? 
|
|
|
|
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
|
januszomd
Go
|
 |
« Odpowiedz #21 : Lutego 13, 2016, 07:31:35 » |
|
Niy jeżeś Ślązok ?  wcześniej Gliwice 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #22 : Lutego 13, 2016, 07:37:27 » |
|
Ha!  Konopy się tak ciężko ciągnie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
|
 |
« Odpowiedz #23 : Lutego 13, 2016, 07:47:10 » |
|
Poza tym liczę na jakiegoś bastarda po szczygle,,dziwoni,czyżku
Jak to jest z tymi bastardami? Jak pisałem wniosek o pozwolenie, to musiałem zapewnić urzędasów, że ptaki nie będą się mieszać między gatunkami. Nieźle się nawysilałem, żeby ich usatysfakcjonować na tyle, co by dostać pozwolenie. Teraz jeszcze powiększenie jednej z wolier z 3 metrów do 4.8 m. i zaczynamy  Masz gdzieś zdjęcia woliery? Chętnie bym zobaczył...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
|
 |
« Odpowiedz #24 : Lutego 13, 2016, 07:48:36 » |
|
Też słyszałem, że makolągwy ciężko uchować. I zięby też. januszomd: jak uchowasz makolągwy i dziwonie, to ustawiam się pierwszy w kolejkę po młode!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #25 : Lutego 13, 2016, 07:56:40 » |
|
U nas wsadzili by Cię do pierdla za pół grama trawy,czy dwa grzyby z Korbielowa.Kolega mieszka w Holandii. Podobno słyszałem,że tam nawet Murzyny łażą po ulicach  ,więc chyba można krzyżować ptaki bez pozwoleń.Zwłaszcza,że nie musisz mieć pozwoleń na te ptaki,bo po co?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
januszomd
Go
|
 |
« Odpowiedz #26 : Lutego 13, 2016, 08:56:36 » |
|
no właśnie te makolągwy ,są młode z tamtego roku,szczygły też..dwa z pierwszego lęgu ,jeden z trzeciego. Makolągwa bardzo płochliwa jest ,najmniej gilki ..te jak włażę do woliery to witają mnie przy drzwiach i fruwają nade mną  Czyż też nie bojący..ale pozostałe to bardzo ostrożne . Zdjęcia wolier wrzucę w całości jak ukończę przedłużkę . Mam tam jakieś jak stawiałem tą ostatnią z aluminium zaczęło się od tej http://www.fotosik.pl/zdjecie/f2a1ef87c93958d2teraz jest praktycznie tak,tylko tu bez ptactwa...i tą wolierę w rogu z drewna przenoszę w inne miejsce(koło oczka wodnego),tam będą glostery..a tą aluminiową właśnie przedłużam w miejsce tej drewnianej http://www.fotosik.pl/zdjecie/beb4c5e188b4aa6bWszystko nabierze całości za około miesiąc ,teraz to okres ustawiania,dobierania ....ale czas już mieć wizję koncową...aha i jeszcze dojdzie regał aluminiowy ,na około 80-90 cm długości trzypoziomowy z przedziałkami ,takie coś muszę zrobić i wstawić . Poza tym mam tam jeszcze klatki 90 cm typowo zewnętrzne ale te już zajęte przez bastardy .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #27 : Lutego 13, 2016, 09:16:01 » |
|
Fajne to masz.I fajny zestaw tych"dzików".Ja bym tylko dziwonie na kulczyki zamienił,ale to już sprawa gustu. Bardzo mi się podoba.Na lęgi rozdzielasz te ptaki,czy hodujesz tak, we wspólnej klatce?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
januszomd
Go
|
 |
« Odpowiedz #28 : Lutego 13, 2016, 09:50:37 » |
|
2 pary dziwoni,para kulczyków,para czyżyków,para gili,para makolągw,para szczygłów oraz pojedyńcze egzemplarze ,,dzików" Samca gila trzymam na następny rok,jak będzie potomstwo to może znajdzie się dla niego dziewczyna  Nie chcę za bardzo się galopować,zawsze żona chce zostawiać ptaki,jak mam coś z własnego chowu sprzedać to robi prześwietlenie ,kto kupuje,jakie warunki ma ,czy porządny przyszły właściciel czy nie.Jak coś się jej nie spodoba,to ptak niestety nie do sprzedania....coś na miejscu wymyśli ,że chory był czy coś tam  Zamówione mam 2 pary glosterów od gościa ,który wygrał w tamtym roku wystawę światową w Rosmalen .Nie wiem czy się bawić w wystawy,za dużo ustawek ,nie jestem znany itd.Zresztą byliśmy tu z naszym owczarkiem na wystawie w Zwolle i zajął drugie miejsce a był zdecydowanie najmocniejszy,kazdy zresztą tak sądził,były gwizdy ale co to dało..sędzia pod ,,gospodarza" się ustawił....i to było ,,języczkiem u wagi" ,ze przestaliśmy bawić się w wystawy  Jestem nie handlarzem tylko miłosnikiem !!! Kto by na przykład jak mu ucieknie paro miesięczny bastard zapłacił 100€ nagrody  a ja tak własnie zrobiłem i ptak siedzi w domku w swojej klatce ..wszyscy sąsiedzi po krzakach goni za ptakiem http://www.fotosik.pl/zdjecie/5355cc290012cc4d
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #29 : Lutego 13, 2016, 10:04:18 » |
|
Nie ma takich żon,co to się nie każą pozbywać nadwyżek  Niezły numer z tym basztardem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|