Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:18:22 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Ankieta
Pytanie: Jak oceniasz zarząd sekcji sędziów?  (Gosowanie skoczone: Marca 22, 2016, 02:39:34 )
tragicznie - 3 (27.3%)
źle - 2 (18.2%)
neutralnie - 4 (36.4%)
dobrze - 2 (18.2%)
genialnie - 0 (0%)
Gosw w sumie: 10

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Ocena zarządu sędziów  (Przeczytany 41742 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #45 : Marca 20, 2016, 11:43:15 »

Jeśli mam być szczery,słyszałem,że Justynka miała już wszystko poustawiane,jednak szczegółów nie znam,poza tym chyba jej się sprawy pokomplikowały,bo słyszałem,że nie została delegatem,mimo ogromnych chęci na fotel prezydencki.Uważam,że to dobra wiadomość dla federacji,choć całość należy rozpatrywać przez pryzmat ploteczki.Ale wiemy wszyscy,że w każdej ploteczce jest ziarno prawdy Umiech
Jest już jakiś układ czy go nie ma?
Ja myślę,że jeszcze jest(nie już)i trzeba go rozwalić.Zdyscyplinować trochę zarząd sędziowski.Myślę,że ta ankieta uwidacznia to,co gada się na zebraniach.JEDEN głos w obronie...Ja bym się zastanowił.

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #46 : Marca 21, 2016, 10:30:42 »

Ktoś do mnie napisał,że nie zdążył zagłosować.No cóż.Mała prośba do jakiegoś moderatora,aby zaznaczyć jeden głos na "dobrze".
dziękuję

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #47 : Marca 21, 2016, 03:19:49 »

Ktoś do mnie napisał,że nie zdążył zagłosować.No cóż.Mała prośba do jakiegoś moderatora,aby zaznaczyć jeden głos na "dobrze".
dziękuję
Nie mamy takiej mocy, być może admin coś zaradzi.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #48 : Marca 21, 2016, 08:29:06 »

Zrobione.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #49 : Marca 21, 2016, 09:27:26 »

No,to mamy dwa głosy popierające,cztery neutralne i pięć opinii negatywnych,z czego trzy skrajnie negatywne.
Nie jest to dobry wynik,niestety i wcale mnie nie cieszy.Trzeba zaufanie hodowców budować od poziomu -3!(minus trzy silnia).To gorzej niż 0,czyli jabyśmy dopiero zaczynali się w tym kraju organizować.Wtedy mielibyśmy przynajmniej rzeszę zapaleńców,jeszcze nie zrażonych.Widzicie to?Wiecie,co staram się Wam pokazać?

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #50 : Marca 21, 2016, 09:28:43 »

aha,dzięki Jacky ! Buziak

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa

Z066

« Odpowiedz #51 : Marca 21, 2016, 09:36:09 »

No,to mamy dwa głosy popierające,cztery neutralne i pięć opinii negatywnych,z czego trzy skrajnie negatywne.
Nie jest to dobry wynik,niestety i wcale mnie nie cieszy.Trzeba zaufanie hodowców budować od poziomu -3!(minus trzy silnia).To gorzej niż 0,czyli jabyśmy dopiero zaczynali się w tym kraju organizować.Wtedy mielibyśmy przynajmniej rzeszę zapaleńców,jeszcze nie zrażonych.Widzicie to?Wiecie,co staram się Wam pokazać?
Nie zrozum mnie źle wiem o co Ci chodzi i żebyś zaraz nie wyskoczył to zaznaczam że nikogo nie bronię, tylko te 11 osób głosujących na forum to żadna wykładnia, nic o nich nie wiesz - może nawet nigdy nie byli na żadnej wystawie.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #52 : Marca 21, 2016, 09:56:45 »

nigdy nie byli na żadnej wystawie.
Zacznijmy wreszcie rozróżniać:
1. "wystawy" - czyli pokazy bez oceny
2. "konkursy" - imprezy z oceną
Proszę!

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa

Z066

« Odpowiedz #53 : Marca 21, 2016, 10:01:54 »

nigdy nie byli na żadnej wystawie.
Zacznijmy wreszcie rozróżniać:
1. "wystawy" - czyli pokazy bez oceny
2. "konkursy" - imprezy z oceną
Proszę!
W sumie racja Umiech

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« Odpowiedz #54 : Marca 21, 2016, 10:03:45 »

Dokladnie Lukas ja nie widzialem nigdy pracy sedziow ale wiem jak to jest organizowane.
Watek dotyczy oceny zarzadu sedziow ale jak mozna oceniac kogos kto z gory jest zmuszony na negatywna ocene.
Trzeba zastanowic sie z czego to wynika i naprawic bledy.
Brakuje szkolen i sedziow ktorzy sa zmuszeni oceniac zbyt duza ilosc ptakow ,przerastajaca limity czasowe i fizyczne -przeciez to sa takze ludzie. Pozniej dochodzi do bledow bo musi do nich dojsc jesli robi sie cos na sile.
Na dokladke -hodowcy ktorzy przedstawiaja ptaki  o ktorych sami nie maja zielonego pojecia pokrzyzowane jakos tam...
 Takie standardy opublikowane za darmo byly by jakims krokiem przynajmniej dla hodowcow. Reszta to szkolenia ,duzo szkolen...... ale z drugiej strony pytam sie beda chetni nauczyc sie oceniac Co?Co??

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #55 : Marca 21, 2016, 10:19:33 »

Myślę,że nie wolno zapominać o czymś takim,jak team spirit.Przecież w zdrowej atmosferze podnosi się poziom chęci do pracy.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #56 : Marca 22, 2016, 08:06:06 »

Brakuje szkolen i sedziow ktorzy sa zmuszeni oceniac zbyt duza ilosc ptakow ,
To jest rzeczywiście problem. Brakuje sędziów, bo nie ma kandydatów. Hodowcy chcieliby się szkolić, ale nie chcą być sędziami. Nie wiem, dlaczego. Kasa za mała i się nie opłaca? Sędziowanie to za duży obowiązek, zwłaszcza w okresie konkursowym? Może nie chcą sędziować, bo wtedy nie mogliby wystawiać ptaków w konkursach? A może boją się takich ankiet i polewania pomyjami?

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #57 : Marca 22, 2016, 08:35:23 »

A może zanim powstały ankiety i polewanie pomyjami,też nie było chętnych?Sugerujesz,że wszyscy się boją mnie?  Spoko
Ja myślę,że to rzeczony zarząd zamiast na szkoleniu sędziów,koncentruje się na podróżowaniu.

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #58 : Marca 22, 2016, 09:39:16 »

Dokładnie!
Przecież kiedyś Wilczewski podawał różne niuanse z COM-u jak był Koordynatorem COM OMJ przy PFO. Czyli można, jak się chce, a obecny Koordynator jest mocno nieskoordynowany jeśli chodzi o kontakty z COM i kontakty z hodowcami. Po co dalej bronić taki stan rzeczy? Gołym okiem każdy widzi, że to chory układ. Pisanie, że jest OK, tylko pogarsza sprawę i powoduje niechęć do całego PFO.
Działacze PFO i hodowcy występujący w obronie PFO muszą zrozumieć, że odwracając się od hodowców, odcinając się od ich opinii, niczego nie da się osiągnąć. W takich Czechach np. wszystkie obrady i zebrania są jawne. Każdy może przyjść i obserwować. Nie musi nawet należeć do stowarzyszenia. Już po reakcji hodowców widać czy dana decyzja jest trafna czy chybiona.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #59 : Marca 22, 2016, 10:55:54 »

Ja myślę,że to rzeczony zarząd zamiast na szkoleniu sędziów,koncentruje się na podróżowaniu.
cyt.: "A kto za to zapłaci?" (chodzi o szkolenia dla hodowców)

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!