Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 06:18:24 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Lęgi u moich kanarków- Granos  (Przeczytany 61447 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
BOOG22
Go
« Odpowiedz #60 : Stycznia 26, 2009, 06:55:58 »

Witam.Wiesz co Granos przekonales mnie.A noz faktycznie bedzie cos niesamowitego i zniesie 8.Nie bede ryzykowal.Pozdrawiam i zycze 300 mlodych.

BOOG22
Go
« Odpowiedz #61 : Stycznia 26, 2009, 06:59:02 »

Witam.Dzieki Pina za udzielenie odpowiedzi.No bardzo ladnie ze masz juz tyle mlodych.Tak trzymaj. Pozdrawiam.

Granos
Go
« Odpowiedz #62 : Stycznia 27, 2009, 09:38:43 »

Moja glosterka zakończyął znoszenie. Efektem są cztery jajeczka. Jak wczesniej wspomniałem wysiaduje je od wczoraj. Duy umiech

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #63 : Stycznia 27, 2009, 08:17:19 »

Granos to powodzenia, oby były 100% pełne:)

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
Granos
Go
« Odpowiedz #64 : Stycznia 27, 2009, 09:07:14 »

Dzięki! Prześwietlam w piątek to dam znać. Najwyzej będę się uczył na błedach i wyciagnewnioski na drugi lęg (nie podciąłem piórek w okolicy kloaki).

Granos
Go
« Odpowiedz #65 : Stycznia 29, 2009, 03:23:32 »

Jutro prześwietlam jajeczka więc okaże się Mrugnicie... mam nadzieję ,że  będą zapłodnione. Odnośnie zabierania jajeczek na prześwietlenie mam do Was pytanie: czemu hodowcy nie opisują by zamiast wyjętego gniazda włożyć takie samo z jajeczkami podkładowymi ( myślę ,ze samcizka by się wtedy mniej nie pokoiła)?

BOOG22
Go
« Odpowiedz #66 : Stycznia 29, 2009, 05:52:47 »

Witam.Z tego co wyczytalem to nikt tak nie robi.Pewnie jest to niepotrzebne.Samica nie zdenerwuje sie jak wyciagniesz gniazdo.Przyjmijmy jednak jezeli bys dal to dtugie gniazdo.To moze zdarzyc sie tak ze podczas sprawdzania samica zasiadzie ci na gniezdzie z atrapami.Bedziesz wtedy musial czekac az samica zejdzie z atrap aby podlozyc prawidlowe gniazdo z prawdziwymi jajkami.Jednak decyzja nalezy do Ciebie.Hej.

Rafał
Uczeń4
Nowy użytkownik

Warszawa
Wiadomoci: 311

« Odpowiedz #67 : Stycznia 29, 2009, 10:59:24 »

Odnośnie zabierania jajeczek na prześwietlenie mam do Was pytanie: czemu hodowcy nie opisują by zamiast wyjętego gniazda włożyć takie samo z jajeczkami podkładowymi ( myślę ,ze samcizka by się wtedy mniej nie pokoiła)?

To nie jest chyba potrzebne. Samo prześwietlanie trwa chwilkę i nie wymaga zamiany gniazd. Może to nawet posłużyć samicy, gdyż ta na pewno w tym czasie nieco się posili.

Jutro prześwietlam jajeczka więc okaże się Mrugnięcie... mam nadzieję ,że  będą zapłodnione.

Będzie dobrze. Trzymam kciuki!

malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
Tytuły: Hodowca Roku 2017
Wiadomoci: 452

lizard, czerwona i żółta mozaika

« Odpowiedz #68 : Stycznia 29, 2009, 11:11:21 »

czemu hodowcy nie opisują by zamiast wyjętego gniazda włożyć takie samo z jajeczkami podkładowymi

Granos nie ma potrzeby  podmieniania gniazd. Jak wcześniej sobie wszystko przyszykujesz, to samo prześwietlanie zajmie ci minute góra dwie Mrugnicie

Ludzie na mieście mówią, że tylko jedno będziesz miał niezapłodnione Spoko, ale  daj znać jak prześwietlisz Mrugnicie

Granos
Go
« Odpowiedz #69 : Stycznia 29, 2009, 11:15:37 »

Dziękuje szystkim za wsparcie i odpowiedzi!

Granos
Go
« Odpowiedz #70 : Stycznia 30, 2009, 10:09:48 »

Witam! Prześwietliłem jajeczka i..proszę o pomoc. Nie wiem czy są one zapłodnione mianowicie: nie wiem co oznaczają gdy jajeczko jest czarne o dolnej nasady (po prześwietleniu) - jest to ciemna plama . W trzech jajeczek wustępuje ona tylko w szerszej częsci jajeczka a w jednym po oby dwóch końcach . Co to oznacza? Co?

malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
Tytuły: Hodowca Roku 2017
Wiadomoci: 452

lizard, czerwona i żółta mozaika

« Odpowiedz #71 : Stycznia 30, 2009, 10:43:59 »

ja dzisiaj bede prześwietlał u "harceńskiej", to postaram się wrzucić fotki porównawcze Mrugnicie

Granos
Go
« Odpowiedz #72 : Stycznia 30, 2009, 10:49:42 »

a nie wiesz co moze oznaczaćtakie częściowe zaciemnienie? W temacie o zalężeniu Mark pisał ,ze nie zapłodnoine jajeczka są całkowicie ciemne więc mam nadzieję ,ze moje są zapłodnione tylko to taka wczesna faza zarodka Mrugnicie. Myślę ,ze prześwietle ok .środy jeszcze raz i zobaczę czy cos sie rozwija.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #73 : Stycznia 30, 2009, 11:28:40 »

a nie wiesz co moze oznaczaćtakie częściowe zaciemnienie?

Zarodek rozwija się bardzo powoli i od razu nie zajmuje całego jajka. Jak prześwietlisz jajka za kilka dni, to prawdopodobnie będzie całe ciemne.

Granos
Go
« Odpowiedz #74 : Stycznia 30, 2009, 11:54:55 »

Dzięki wielkie! Super ,ze powstało to forum Umiech.Mam nadzieję ,ze wszystko sie ułoży.

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!