malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
Tytuły: Hodowca Roku 2017
Wiadomoci: 452
lizard, czerwona i żółta mozaika
|
 |
« Odpowiedz #75 : Stycznia 30, 2009, 12:17:22 » |
|
Jak prześwietlisz jajka za kilka dni, to prawdopodobnie będzie całe ciemne.
jajko nigdy nie będzie całe ciemne, ponieważ znajduje się w nim komora powietrza, którym będzie oddychał młody ptak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
|
 |
« Odpowiedz #76 : Stycznia 30, 2009, 12:33:51 » |
|
tutaj pokazane jest , jak zmienia się komora powietrza w jajku w zależności od dnia wysiadywania (1,7 14 dzień). 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rafał
Uczeń4
Nowy użytkownik

Warszawa
Wiadomoci: 311
|
 |
« Odpowiedz #77 : Stycznia 30, 2009, 12:41:06 » |
|
BądŹ cierpliwy i poczekaj kilka dni. Z tego co opisujesz to jajka powinny być zalężone. U mnie w zeszłym roku jajka wyglądały podobnie do opisywanych przez Ciebie i każdego stawały się "pełniejsze"! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BOOG22
Go
|
 |
« Odpowiedz #78 : Stycznia 31, 2009, 12:09:13 » |
|
Witam.Granos jajko nieplodne jest przezroczyste.Cos ci sie pomylilo.Mark pisal inaczej.Hej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #79 : Stycznia 31, 2009, 01:50:18 » |
|
Witam.Granos jajko nieplodne jest przezroczyste.Cos ci sie pomylilo.Mark pisal inaczej.Hej Oczywiście masz rację .Przez przypadek dopisałem nie zapłodnione zamiast zapłodnione.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #80 : Lutego 04, 2009, 10:10:37 » |
|
Dziś postanowiłem prześiwetlić kolejny raz jajeczka - wysiadywane są juz dziesiąty dzień . Według mnie jest dwa na dwa (dwa zapłodnione dwa nie )- choć nie miałbym nic przeciwko temu aby wykluły się wszystkie  . Teraz pozostaje mi czekać i obserwować rozwój zdarzeń.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BOOG22
Go
|
 |
« Odpowiedz #81 : Lutego 04, 2009, 12:20:28 » |
|
Witam.Jezeli chcesz to daj na wode o temperaturze jak pisal Mark 40-42.Te dobre powinny plywac i drgac.Bardzo latwo wtedy stwierdzisz jak to faktycznie jest.Powodzenia.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #82 : Lutego 04, 2009, 01:01:12 » |
|
Nie będę tego stosował .Zobaczymy co się stanie to się stanie- nic to nie zmieni jak zobaczymy czy jest zapłodnione czy nie (oprócz naszej ciekawości ).Nie będę experymentował. Samiczka niech spokojnie wysiaduje bez zbędnego nie pokojenia jej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BOOG22
Go
|
 |
« Odpowiedz #83 : Lutego 04, 2009, 01:07:29 » |
|
Witam.Moze to tak strasznie wyglada splawianie jajek.Ale w gruncie rzeczy to bardzo prosta czynnosc.Na poczatku to czlowiek duzo rzeczy sie boii.Wiem to z wlasnego przykladu.Lecz potem to mija.Zgodze sie z Toba ze to juz nic nie zmieni.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rafał
Uczeń4
Nowy użytkownik

Warszawa
|
 |
« Odpowiedz #84 : Lutego 04, 2009, 01:10:58 » |
|
Granos poczekamy do weekendu i wszystko będzie jasne ;] Trzymam kciuki!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #85 : Lutego 04, 2009, 02:16:57 » |
|
Witam.Moze to tak strasznie wyglada splawianie jajek.Ale w gruncie rzeczy to bardzo prosta czynnosc.Na poczatku to czlowiek duzo rzeczy sie boii.Wiem to z wlasnego przykladu.Lecz potem to mija.Zgodze sie z Toba ze to juz nic nie zmieni.Pozdrawiam. Nie chodzi mi oto ,ze to "strasznie wygląda".Tylko poprostu w aktualnej chwili jest mi to nie potrzebne. Postanowiłem poskromić ciekawość i poczekać do weekendu tak jak mówi Rafał.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #86 : Lutego 06, 2009, 02:32:31 » |
|
Witam! jako ,ze na razie jakos nie jest mi dane wstawiczdjęcia z mojej hodowli postanowiłem zamieścić bardzo ciekawy filmik,który znalazłem w internecie . Film jest oparty o lęgi hodowcy .Bardzo fajnie pokazany jest sposób prześwietlenia jajeczek ,ksiegowania hodowli,zakładania obrączek i inne ciekawe rzeczy. Film jest to seria trzech odcinków -wszystkie z nich można znaleŹć u użytkownika od ,ktorego jest zamieszczony ten filmik . ja zamieszczam częśc dwa bo jest według mnie najbardziej aktualna .CZeść jeden jest głównie o rasach a trzecai o wystawach . Miłego oglądania  . http://www.youtube.com/watch?v=GpARSVFwM0s&feature=channel_page
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik

Jaworzno
Wiadomoci: 271
|
 |
« Odpowiedz #87 : Lutego 08, 2009, 08:45:03 » |
|
Ciekawy ten filmik oczywiście pod wzgledem wizualnym bo z treści kompletnie nic nierozumiem  . A te kanarki kture zdobyły nagrody to Garbusy Japońskie czy Włoskie  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rafał
Uczeń4
Nowy użytkownik

Warszawa
|
 |
« Odpowiedz #88 : Lutego 08, 2009, 08:52:24 » |
|
Granos jak tam lęgi! Wszystko powinno być już jasne. Nie trzymaj nas długo w niepewności 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
|
 |
« Odpowiedz #89 : Lutego 09, 2009, 11:39:23 » |
|
Dołączam się do pytania Rafała.To o ile sztuk powiększyła Ci się hodowla?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|