Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 06:18:22 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Lęgi u moich kanarków- Granos  (Przeczytany 61447 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
Tytuły: Hodowca Roku 2017
Wiadomoci: 452

lizard, czerwona i żółta mozaika

« Odpowiedz #75 : Stycznia 30, 2009, 12:17:22 »

Jak prześwietlisz jajka za kilka dni, to prawdopodobnie będzie całe ciemne.

jajko nigdy nie będzie całe ciemne, ponieważ znajduje się w nim komora powietrza, którym będzie oddychał młody ptak.

malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie

« Odpowiedz #76 : Stycznia 30, 2009, 12:33:51 »

tutaj pokazane jest , jak zmienia się komora powietrza w jajku w zależności od dnia wysiadywania (1,7 14 dzień).

Rafał
Uczeń4
Nowy użytkownik

Warszawa
Wiadomoci: 311

« Odpowiedz #77 : Stycznia 30, 2009, 12:41:06 »

BądŹ cierpliwy i poczekaj kilka dni. Z tego co opisujesz to jajka powinny być zalężone. U mnie w zeszłym roku jajka wyglądały podobnie do opisywanych przez Ciebie i każdego stawały się "pełniejsze"! Mrugnicie

BOOG22
Go
« Odpowiedz #78 : Stycznia 31, 2009, 12:09:13 »

Witam.Granos jajko nieplodne jest przezroczyste.Cos ci sie pomylilo.Mark pisal inaczej.Hej

Granos
Go
« Odpowiedz #79 : Stycznia 31, 2009, 01:50:18 »

Witam.Granos jajko nieplodne jest przezroczyste.Cos ci sie pomylilo.Mark pisal inaczej.Hej

Oczywiście masz rację .Przez przypadek dopisałem nie zapłodnione zamiast zapłodnione.

Granos
Go
« Odpowiedz #80 : Lutego 04, 2009, 10:10:37 »

Dziś postanowiłem prześiwetlić kolejny raz jajeczka - wysiadywane są juz dziesiąty dzień . Według mnie jest dwa na dwa (dwa zapłodnione dwa nie )- choć nie miałbym nic przeciwko temu aby wykluły się wszystkie Mrugnicie. Teraz pozostaje mi czekać i obserwować rozwój zdarzeń.

BOOG22
Go
« Odpowiedz #81 : Lutego 04, 2009, 12:20:28 »

Witam.Jezeli chcesz to daj na wode o temperaturze jak pisal Mark 40-42.Te dobre powinny plywac i drgac.Bardzo latwo wtedy stwierdzisz jak to faktycznie jest.Powodzenia.Pozdrawiam.

Granos
Go
« Odpowiedz #82 : Lutego 04, 2009, 01:01:12 »

Nie będę tego stosował .Zobaczymy co się stanie to się stanie- nic to nie zmieni jak zobaczymy czy jest zapłodnione czy nie (oprócz naszej ciekawości ).Nie będę experymentował. Samiczka niech spokojnie wysiaduje bez zbędnego nie pokojenia jej.

BOOG22
Go
« Odpowiedz #83 : Lutego 04, 2009, 01:07:29 »

Witam.Moze to tak strasznie wyglada splawianie jajek.Ale w gruncie rzeczy to bardzo prosta czynnosc.Na poczatku to czlowiek duzo rzeczy sie boii.Wiem to z wlasnego przykladu.Lecz potem to mija.Zgodze sie z Toba ze to juz nic nie zmieni.Pozdrawiam.

Rafał
Uczeń4
Nowy użytkownik

Warszawa

« Odpowiedz #84 : Lutego 04, 2009, 01:10:58 »

Granos poczekamy do weekendu i wszystko będzie jasne ;] Trzymam kciuki!

Granos
Go
« Odpowiedz #85 : Lutego 04, 2009, 02:16:57 »

Witam.Moze to tak strasznie wyglada splawianie jajek.Ale w gruncie rzeczy to bardzo prosta czynnosc.Na poczatku to czlowiek duzo rzeczy sie boii.Wiem to z wlasnego przykladu.Lecz potem to mija.Zgodze sie z Toba ze to juz nic nie zmieni.Pozdrawiam.

Nie chodzi mi oto ,ze to "strasznie wygląda".Tylko poprostu w aktualnej chwili jest mi to nie potrzebne. Postanowiłem poskromić ciekawość i poczekać do weekendu tak jak mówi Rafał.

Granos
Go
« Odpowiedz #86 : Lutego 06, 2009, 02:32:31 »

Witam! jako ,ze na razie jakos nie jest mi dane wstawiczdjęcia z mojej hodowli postanowiłem zamieścić bardzo ciekawy filmik,który znalazłem w internecie . Film jest oparty o lęgi hodowcy .Bardzo fajnie pokazany jest sposób prześwietlenia jajeczek ,ksiegowania hodowli,zakładania obrączek i inne ciekawe rzeczy. Film jest to seria trzech odcinków -wszystkie z nich można znaleŹć u użytkownika od ,ktorego jest zamieszczony ten filmik . ja zamieszczam częśc dwa bo jest według mnie najbardziej aktualna .CZeść jeden jest głównie o rasach a trzecai o wystawach . Miłego oglądania  Mrugnicie.http://www.youtube.com/watch?v=GpARSVFwM0s&feature=channel_page

ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Jaworzno
Wiadomoci: 271

« Odpowiedz #87 : Lutego 08, 2009, 08:45:03 »

Ciekawy ten filmik oczywiście pod wzgledem wizualnym bo z treści kompletnie nic nierozumiem  Chichot Chichot. A te kanarki kture zdobyły nagrody to Garbusy Japońskie czy Włoskie  Co?.

Rafał
Uczeń4
Nowy użytkownik

Warszawa

« Odpowiedz #88 : Lutego 08, 2009, 08:52:24 »

Granos jak tam lęgi! Wszystko powinno być już jasne. Nie trzymaj nas długo w niepewności Umiech

malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie

« Odpowiedz #89 : Lutego 09, 2009, 11:39:23 »

Dołączam się do pytania Rafała.To o ile sztuk powiększyła Ci się hodowla?

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!