Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:57:19 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 2 [3]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Nowe klatki lęgowe  (Przeczytany 37760 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Rafał
Uczeń4
Nowy użytkownik

Warszawa
Wiadomoci: 311

« Odpowiedz #30 : Marca 23, 2009, 06:52:26 »

Granos pokombinuj troszkę. Na pierwszy rzut oka wygląda to dość ciężko. Natomiast jak załapiesz juz o co chodzi to będzie łatwiej. Ciężko to troszkę wytłumaczyć. Podpowiem tylko, że potrzeba troszkę powyginać te odstające pręty (jeden musi trzymać się w klatce a drugi za plastikową lub metalową przykrywkę karmika). Uwaga na palce Chichot

Granos
Go
« Odpowiedz #31 : Marca 23, 2009, 08:54:08 »

Dzięki widzę ,zę nie tylko ja mam z tym kłopot Chichot.Jakoś trzeba bedzie zamcować chociaż dziwi mnie ,ze taka firma jak quiko nie dała chociaż jakieś podpowiedzi. Co?

malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
Tytuły: Hodowca Roku 2017
Wiadomoci: 452

lizard, czerwona i żółta mozaika

« Odpowiedz #32 : Marca 23, 2009, 10:47:35 »

jak zamocować sprężynki do karmnikia? Diostałem zestaw sprężynek tylko nie wiem jak je użyć by prawidłowo funkcjonawały a jak wiemy nie maja one żadnych pokręteł do zaminięcia więc ptak mógłby sie łatwo wydostać przed czym powinna chrnić właśnie sprężynka.

zamontuj je w tensposób. Ptaki napewno nie wydostana się same, a pojemniczek napewno nie pęknie.

Granos
Go
« Odpowiedz #33 : Marca 24, 2009, 09:48:08 »

Dzięki wczoraj wykombinowałem takze jeszcze jeden sposób ale ten wydaje się lepszy.Zabezpieczacie czymś druciki by ptaki sie nie poraniły?

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #34 : Marca 24, 2009, 03:43:05 »

Granos ten górny drut zagnij sobie aby się nie obsunoł a nadmiernie wystający kawałek obetnij.

Granos
Go
« Odpowiedz #35 : Marca 24, 2009, 03:49:04 »

Dzięki wszystkim za rady! Dzis przeglądajac nowe wątki feno-typa zauważyłem ,ze na zdjeciach fruwalki fajnie widać to co pokazał malypro .Powiem szczerze ,że te nacięcie w pręcia na włożenei sprężynki zauważyłem dopiero wczoraj wieczorem Chichot.

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #36 : Stycznia 19, 2010, 01:51:01 »

Oto moje zaległe zdjęcia regału lęgowego xD może i nie jest jakiś ładny ale ptaszki nie maja styczności z odchodami bo zrobiłem je na siatce Umiech zresztą sami zobaczcie Umiech przy okazji na fotce gdzie jest pokazany ruszt jest moja samiczka z glosterów koroniastych Umiech proszę o wypowiedzi na temat mojego regału Umiech

« Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2010, 02:46:07 wysane przez Jacky » Zapisane

Sygnum - D027
Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice

« Odpowiedz #37 : Stycznia 21, 2010, 09:05:14 »

Widzę że nikt się chyba nie wypowie no ale trudno :/ tylko nie rozumiem po co mówiliście żebym te zdjęcia zamieszczał ?

Sygnum - D027
LaKi
Uczeń2
Użytkownik
**

Wiadomoci: 541

« Odpowiedz #38 : Stycznia 27, 2010, 09:01:30 »

Damian908 nie rozumiem o co ci chodzi masz bardzo fajny regał, ruszty są bardzo popularne w zachodniej europie, napisz czy miałeś już młode w tej klatce ?? chodzi mi o to jak młode po wylocie czy nie mają problemów z rusztem ??

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice

« Odpowiedz #39 : Stycznia 28, 2010, 09:07:43 »

no nie miałem jeszcze młodych zaczynam dopiero z hodowlą. A co mówisz że złe są ? a o to mi chodziło że panowie wyżej mówią żebym zamieścił zdjęcia a nie oceniają Umiech ale nieważne Umiech a jest jakiś problem z tymi rusztami? kanarki nie mają najmniejszych problemów z chodzeniem po nich nie wiem jeszcze jak młode ale samiczki nie mają żadnych Umiech myślisz że będą miały problem? :/

Sygnum - D027
Gege
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Zimnowoda/Staszów/Świętokrzyskie
Wiadomoci: 85

« Odpowiedz #40 : Stycznia 28, 2010, 09:28:46 »

Damian908,może Ja się wypowiem co Ja myślę,otóż Ja myślę,że młode kanarki nie będą miały z tym problemów no bo przecież nie będą się zawieszać hehe,tylko będą normalnie skakać może z początku coś być nie tak,ale mam nadzieję,że nic nie będzie się dziać.Póki nie spróbujesz to się nie dowiesz.

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice

« Odpowiedz #41 : Stycznia 28, 2010, 11:25:57 »

nom dziękuje za wypowiedz bo trochę się zaczynałem martwić teraz buduje wolierę można powiedzieć że już kończę no i zrobiłem jeszcze 2 takie klatki jak ten regał Umiech wiec jeśli to by miało być nie korzystne dla młodych to trochę pracy by poszło w błoto :/ jak narazie pobudzam samiczki już do lęgów i zobaczymy jak będą młode co z tego będzie Umiech napewno napisze na forum Umiech

Sygnum - D027
LaKi
Uczeń2
Użytkownik
**

Wiadomoci: 541

« Odpowiedz #42 : Stycznia 28, 2010, 11:52:23 »

Damian908 nie powinno się nic dziać ale obserwuj młode zaraz po wylocie, a pytałem też z czystej ciekawości bo też planuje coś podobnego zrobić Umiech

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice

« Odpowiedz #43 : Stycznia 29, 2010, 01:14:54 »

aha Umiech no ja gdzieś mam te sklepowe klatki jak mam coś takiego to nie mają wogule styczności z odchodami Chichot i są zawsze piękne ładne i czyste Umiech wszystkie klatki zamierzam tak zrobić:) teraz właśnie robię wolierę jak skończę to zamieszczę znów zdjęcia .

Sygnum - D027
Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice

« Odpowiedz #44 : Lutego 09, 2010, 08:12:58 »

No i jak mówiłem we wcześniejszych postach że zamieszczę zdjęcia mojej wolierki to oto one Umiech nie są za ładne bo wieczorem robione . Na spodzie też jest dany ruszt z siatki tylko na tych zdjęciach nie bardzo go widać ale daje jeszcze linka do filmiku Umiech choć jakość tego filmiku tez nie rewelacja xD no ale co zrobić jak się nie ma sprzętu ( nie zwracać uwagi na częsienie telefonem Umiech

http://yfrog.com/5g100218174459j

http://yfrog.com/5f100218174535j

http://yfrog.com/0f100218174627j

http://yfrog.com/iy100218174648j

http://www.youtube.com/watch?v=OgFoPNbJ7us

Sygnum - D027
Strony: 1 2 [3]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark