Rafał
Uczeń4
Nowy użytkownik

Warszawa
Wiadomoci: 311
|
 |
« Odpowiedz #30 : Marca 23, 2009, 06:52:26 » |
|
Granos pokombinuj troszkę. Na pierwszy rzut oka wygląda to dość ciężko. Natomiast jak załapiesz juz o co chodzi to będzie łatwiej. Ciężko to troszkę wytłumaczyć. Podpowiem tylko, że potrzeba troszkę powyginać te odstające pręty (jeden musi trzymać się w klatce a drugi za plastikową lub metalową przykrywkę karmika). Uwaga na palce 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #31 : Marca 23, 2009, 08:54:08 » |
|
Dzięki widzę ,zę nie tylko ja mam z tym kłopot  .Jakoś trzeba bedzie zamcować chociaż dziwi mnie ,ze taka firma jak quiko nie dała chociaż jakieś podpowiedzi. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
Tytuły: Hodowca Roku 2017
Wiadomoci: 452
lizard, czerwona i żółta mozaika
|
 |
« Odpowiedz #32 : Marca 23, 2009, 10:47:35 » |
|
jak zamocować sprężynki do karmnikia? Diostałem zestaw sprężynek tylko nie wiem jak je użyć by prawidłowo funkcjonawały a jak wiemy nie maja one żadnych pokręteł do zaminięcia więc ptak mógłby sie łatwo wydostać przed czym powinna chrnić właśnie sprężynka.
zamontuj je w tensposób. Ptaki napewno nie wydostana się same, a pojemniczek napewno nie pęknie. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #33 : Marca 24, 2009, 09:48:08 » |
|
Dzięki wczoraj wykombinowałem takze jeszcze jeden sposób ale ten wydaje się lepszy.Zabezpieczacie czymś druciki by ptaki sie nie poraniły?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lukas
Redaktor
Użytkownik
Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746
Z066
|
 |
« Odpowiedz #34 : Marca 24, 2009, 03:43:05 » |
|
Granos ten górny drut zagnij sobie aby się nie obsunoł a nadmiernie wystający kawałek obetnij.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #35 : Marca 24, 2009, 03:49:04 » |
|
Dzięki wszystkim za rady! Dzis przeglądajac nowe wątki feno-typa zauważyłem ,ze na zdjeciach fruwalki fajnie widać to co pokazał malypro .Powiem szczerze ,że te nacięcie w pręcia na włożenei sprężynki zauważyłem dopiero wczoraj wieczorem  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481
|
 |
« Odpowiedz #36 : Stycznia 19, 2010, 01:51:01 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2010, 02:46:07 wysane przez Jacky »
|
|
Sygnum - D027
|
|
|
Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
Olkusz - Niesułowice
|
 |
« Odpowiedz #37 : Stycznia 21, 2010, 09:05:14 » |
|
Widzę że nikt się chyba nie wypowie no ale trudno :/ tylko nie rozumiem po co mówiliście żebym te zdjęcia zamieszczał ?
|
|
|
|
|
|
Sygnum - D027
|
|
|
LaKi
Uczeń2
Użytkownik

Wiadomoci: 541
|
 |
« Odpowiedz #38 : Stycznia 27, 2010, 09:01:30 » |
|
Damian908 nie rozumiem o co ci chodzi masz bardzo fajny regał, ruszty są bardzo popularne w zachodniej europie, napisz czy miałeś już młode w tej klatce ?? chodzi mi o to jak młode po wylocie czy nie mają problemów z rusztem ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
Olkusz - Niesułowice
|
 |
« Odpowiedz #39 : Stycznia 28, 2010, 09:07:43 » |
|
no nie miałem jeszcze młodych zaczynam dopiero z hodowlą. A co mówisz że złe są ? a o to mi chodziło że panowie wyżej mówią żebym zamieścił zdjęcia a nie oceniają  ale nieważne  a jest jakiś problem z tymi rusztami? kanarki nie mają najmniejszych problemów z chodzeniem po nich nie wiem jeszcze jak młode ale samiczki nie mają żadnych  myślisz że będą miały problem? :/
|
|
|
|
|
|
Sygnum - D027
|
|
|
Gege
Uczeń1
Nowy użytkownik
Zimnowoda/Staszów/Świętokrzyskie
Wiadomoci: 85
|
 |
« Odpowiedz #40 : Stycznia 28, 2010, 09:28:46 » |
|
Damian908,może Ja się wypowiem co Ja myślę,otóż Ja myślę,że młode kanarki nie będą miały z tym problemów no bo przecież nie będą się zawieszać hehe,tylko będą normalnie skakać może z początku coś być nie tak,ale mam nadzieję,że nic nie będzie się dziać.Póki nie spróbujesz to się nie dowiesz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
Olkusz - Niesułowice
|
 |
« Odpowiedz #41 : Stycznia 28, 2010, 11:25:57 » |
|
nom dziękuje za wypowiedz bo trochę się zaczynałem martwić teraz buduje wolierę można powiedzieć że już kończę no i zrobiłem jeszcze 2 takie klatki jak ten regał  wiec jeśli to by miało być nie korzystne dla młodych to trochę pracy by poszło w błoto :/ jak narazie pobudzam samiczki już do lęgów i zobaczymy jak będą młode co z tego będzie  napewno napisze na forum 
|
|
|
|
|
|
Sygnum - D027
|
|
|
LaKi
Uczeń2
Użytkownik

Wiadomoci: 541
|
 |
« Odpowiedz #42 : Stycznia 28, 2010, 11:52:23 » |
|
Damian908 nie powinno się nic dziać ale obserwuj młode zaraz po wylocie, a pytałem też z czystej ciekawości bo też planuje coś podobnego zrobić
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
Olkusz - Niesułowice
|
 |
« Odpowiedz #43 : Stycznia 29, 2010, 01:14:54 » |
|
aha  no ja gdzieś mam te sklepowe klatki jak mam coś takiego to nie mają wogule styczności z odchodami  i są zawsze piękne ładne i czyste  wszystkie klatki zamierzam tak zrobić:) teraz właśnie robię wolierę jak skończę to zamieszczę znów zdjęcia .
|
|
|
|
|
|
Sygnum - D027
|
|
|
|
|