Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:57:10 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 2 [3] 4 5   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: PFO - co to jest ?  (Przeczytany 26716 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka
Wiadomoci: 219

« Odpowiedz #30 : Kwietnia 22, 2009, 07:09:22 »

witam:
PFO   do końca maja karze sobie płacić za obrączki na 2010 a ztego co wiem zamówienie wysyła w paż-list. gdzie tu logika
jeszcze z 2009 nie dostali zamówione

POZDRAWIAM

Do końca maja o ile sie nie mylę zamówienia  chce mieć PZHKiPE, a nie PFO. W KHKK zamówienia na obrączki przyjmujemy do końca lipca.

ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 166

« Odpowiedz #31 : Kwietnia 22, 2009, 08:51:01 »

WITAM 
unas są inne zasady do końca maja zamówienie i trzeba  za nie też zapłacić  łSHKiPO

Reticulata
Uczeń4
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 111

« Odpowiedz #32 : Kwietnia 22, 2009, 10:12:30 »

Wczoraj, 21.04 br. zatelefonował do mnie p. Krzysztof Wilczewski, wiceprezes PFO. Rozmawialiśmy dobre pół godziny.  Szczerze, otwarcie o problemach PFO. Rozmowa była odzewem na moje maile, wysłane do wszystkich członków Rady Federacji. Niestety, nie zapytałem p. Krzysztofa, czy mogę treść naszej rozmowy upublicznić, dlatego też piszę ogólnikowo. Otóż potwierdzają się nasze przypuszczenia odnośnie pracy RF. Nawet członkowie nie mogą się ze sobą skontaktować. Zasugerowałem pewne działania w celu jak najszybszego rozwiązania niezwykle skomplikowanej sytuacji w PFO. Jeszcze trochę poczekajmy, dajmy szansę  honorowego załatwienia sprawy.

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 709

« Odpowiedz #33 : Maja 01, 2009, 01:33:34 »

Cześć forumowicze,

jestem wolnym członkiem Niemieckiego Związku Hodowców Kanarków  (Deutscher Kanarienzüchter Bund – DKB); mój numer 30/9909, gdzie cyfra przed kreską oznacza numer związku regionalnego, 99 jest symbolem wolnego członkostwa, a 09 liczbą kolejną wolnego członka w tym związku. Chociaż formalnie zapisany zostałem do DKB poprzez Saksoński Związek Hodowców Kanarków – SKV z siedzibią w Drezdnie (nr. 30), wybrałem status wolnego członka, (Einzelmitglied – nr. 99), a to z kolei oznacza, że płacąc nieco większą składkę roczną, nie muszę się udzielać w pracy mojego macierzystego, regionalnego związku, co w moim przypadku i tak byłoby trudne, ze względu na miejsce zamieszkania. Jak już napisałem, cyfry „09” mojego numeru oznaczają, że zostałem zarejestrowany jako dziewiąty wolny członek tego związku.

Z mojego „macierzystego” związku SKV w Drezdnie otrzymuję zamówione obrączki, jak również wszelkie informacje o pracy związku. Przysyłają mi także pocztą mailową zaproszenia na szkolenia, spotkania klubowe, giełdy i konkursy.

Piszę o tym tak szczegółowo, bo również śledzę dyskusję na naszym wortalu o bezczynności PFO i nie mogę wyjść ze zdumienia. W Niemczech wszystko jest tak zorganizowane, że „bezczynność” tak wielkiego związku byłaby po prostu niemożliwa, a za nieprzysłanie na czas obrączek można by wytoczyć odpowiednim ludziom proces z powództwa cywilnego i zażądać odszkodowania za poniesione straty hodowlane.

Ale z drugiej strony również członkowie są przez status zobowiązani do udzielania się w pracach związku (koła), do którego należą, np. przy organizacji wystaw, szkoleń, spotkań itp., i władze koła mają prawo ich do takiej pomocy zobligować. Jeśli członek z jakichś przyczyn udzielać się nie może (albo po prostu nie chce) musi wystąpić o przyznanie statusu wolnego członka (Einzelmitglied) i niestety płacić podwyższoną składkę. Osobiście uważam to za bardzo dobre, a przede wszystkim sprawiedliwe rozwiązanie...

Pozdrawiam

Aż się łza w oku kręci,jak się czyta takie rzeczy ,zaproszenia na spotkania,szklenia, wystawy jednym słowem normalność.I aż się samo ciśnie pytanie na usta dlaczego ONI umieją a my nie.Jak ktoś wie coś nowego co się dzieje w sprawie PFO to proszę pisać bo nam temat przysycha.

Granos
Go
« Odpowiedz #34 : Maja 01, 2009, 09:20:54 »

Myślę ,ze to własnie takze dzięki normalności w związku poziom  niemickich hodowli jest tak wysoki. Zastanawiam się ile Polska mogłaby osiagnąć przy takim normalnym stosunku federacji. Nikt wtedy się nie martwi np. czy będzie w stanie zaobrączkować ptaki lub czy mistrzostwa kraju się odbędą a jak tak czy nie bedą kompromitacja dla hodowców- poprostu nie maja na głowie tak wielkich kłopotów stowarzyszenia zrzeszającego tylko spokojnie zajmują sie hodowlą osiagajac świetne wyniki.

ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #35 : Maja 08, 2009, 09:13:27 »

witam
komisja kontroli wewnętrznej PFO w dniu 22.12.2008w piśmie [ otrzymali je wszyscy członkowie Rady Federacji oraz
stowarzyszenia będące członkami PFO ] w związku z tym zobowiązała Radę Federaci PFO do przedctawienia do dnia
15 stycznia 2009 roku sprawozdania na piśmie z działalności  Rady Federacji za rok 2007 i 2008.
Ponadto w terminie do 25 stycznia 2009 roku żąda sprawozdania finansowego.
Jednocześnie wyznacz spotkanie miejscem spotkania ma być siedziba PFO .
Według statutu &4 terenem działalności PFO jest obszar Rzeczypospolitej Polski , a siedzibą władz jest miasto
KATOWICE  Co?? szukaj adresu.

Według pisma skierowanego do stowarzyszeń informuje :
Jeżeli nasze statutowe prawa nie zostaną spełnione w wyznaczonym terminie,będziemy zmuszeni zawiadomić
Prokuraturę Wojewódzką w Katowicach o działaniu członków Rady Federacji PFO na szkodę Polskiej Federacji
Ornitologicznej. Poprosimy Urząd Skarbowy w katowicach o przeprowadzenie kontroli.

Proszę państwa mamy miesiąc maj padły terminy wyznaczone przez Przewodniczącego Komisji Kontroli Wewnętrznej
trzy ktoś wie o tym coś, może powiniśmy się spytać naszych władz stowarzyszeń może dostali jakieś pisma
informujące od Komisji Kontroli Wewnętrznej.
Miesiąc maj jest tym miesiącem co składasię  zamówienia na obrączki a więc jest okazja spytać naszych
władz w stowarzyszeniach naszych do których należymy o informacje odnośnie pisma  z dnia 22.12.2008 od
Komisji Kontroli Wewnetrznej PFO

POZDRAWIAM

Reticulata
Uczeń4
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 111

« Odpowiedz #36 : Maja 14, 2009, 02:12:33 »

Po trzykrotnych bardzo długich rozmowach z jednym z wiceprezydentów PFO i sugestiach oraz chęci czynnej pomocy z mojej strony, aprobowanych przez drugą, niestety nic się nie zmieniło. Nadal nie widać żadnej działalności ze strony Rady Federacji. Dlatego czas najwyższy na radykalne przedsięwzięcia. W życiu zawodowym podejmowałem i podejmuję wiele zdecydowanych decyzji i zwykle są to trafione działania. Tak więc, gdybym dzisiaj był prezesem PZHKiPE  podjąłbym i zrealizował następującą strategię:
1.   Do dorocznych Mistrzostw Polski PZHKiPE nie dopuściłbym hodowców z organizacji z których pochodzą członkowie Rady Federacji. Ktoś powie dlaczego mają cierpieć wszyscy? Odpowiem: to oni wybierali swych przedstawicieli, a dziś nie stać ich na to, by ich odwołać, wycofać rekomendację? Jeśli to uczynią do wakacji, sprawa uczestnictwa jest otwarta.
2.   Nie zapraszałbym do sędziowania podczas MP ekspertów z innych organizacji. Uzasadnienie: PFO już od wielu miesięcy nie działa, a więc jest nieaktywną organizacją. PZHKiPE ma wielu bardzo dobrych ekspertów.
3.   Niezwłocznie rozpocząłbym działania zmierzające do reaktywowania członkowstwa PZHKiPE w COM. Kiedyś Związek był członkiem i na pewno zostanie przyjęty w miejsce PFO, bowiem jest największą organizacją w Polsce. Uzasadnienie: Jak najszybciej odciąć się i przeciwstawić kreciej robocie członków obecnej RF oraz zakusów innych organizacji na członkostwo w COM.
4.   Byłbym otwarty na wszelkie inne sensowne propozycje od wszystkich zainteresowanych uzdrowieniem PFO. Jednakże do pewnego czasu, bowiem wielu doradza, a niewielu coś robi, a czas płynie wraz z nieodwracalnymi skutkami.
5.   Zdecydowanie zaprzestałbym robienia czegoś pod szyldem PFO. Dziwi mnie takie postępowanie. Czy ktoś z Rady  PFO kieruje tymi działaniami? Nikt. Dlaczego na siłę coś jest robione. Wydaje mi się, że akceptujemy ten nienormalny stan i dla dobrego własnego samopoczucia udajemy, że PFO jeszcze dział. To totalny absurd organizacyjny, moralny i prawny, mogący mieć poważne konsekwencje.

Zdaje sobie sprawę, że moje propozycje wywołają wiele kontrowersji, będą na mnie psy wieszane,  jednakże, tak jak wcześniej napisałem, tak bym postąpił. Czy mam moralne prawo tak pisać? Sądzę że tak, albowiem byłem kiedzyś prezesem PZHKiPE oraz założycielem PFO.
Przepraszam moich Kolegów za radykalne propozycje, ale ktoś kiedyś musiał tak napisać.   

NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 208

« Odpowiedz #37 : Maja 19, 2009, 11:02:44 »

Panowie
   Najwyższy czas podjąć konkretne działania w celu uzdrowienia PFO.
Oficjalnie mogę już podać, że istnieje możliwość zorganizowania Walnego Nadzwyczajnego  Zjazdu  PFO w łodzi w dniu 28.06.2009r (niedziela). Sala została zarezerwowana. Inicjatorem całego przedsięwzięcia jest, łSHKiPE. Biorąc częściową odpowiedzialność, że to z naszej organizacji wybrany został Prezydent PFO robimy wszystko w celu naprawy tak ważnej dla nas wszystkich organizacji.

W celu zorganizowania Zjazdu PFO podjedliśmy wszelkie działania by Nadzwyczajny Zjazd PFO doszedł do skutku. A mianowicie:
1.   Poprosiliśmy wszystkich Prezydentów o dobrowolną rezygnację z zajmowanego stanowiska. Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć, że z naszej propozycji skorzystały dwie osoby. Największy problem mamy jednak z Panem, o którym zapewne pisał poprzednik wyżej. Ja jeszcze nie spotkałem takiego człowieka. Osoba, która jednego dnia mówi, że rezygnuje dla dobra sprawy, a drugiego robi wszystko by zachować przysłowiowy stołek, nie może nigdzie nas panowie reprezentować. Może któryś Panów podejmie się ponownej negocjacji.
2.   Drugie rozwiązanie. Przygotowane są i czekają na wysłanie pisma do Prezydenta Miasta Katowic oraz Sądu. Są to radykalne i ostateczne rozwiązania, ale w aktualnej sytuacji mogą się okazać jedynymi.

Jednocześnie informujemy, że aktualny Prezydent PFO Robert Kasprzyk nie jest już członkiem naszego Stowarzyszenia.
W związki z powyższym utracił również mandat delegata na wszystkie Zjazdy organizowane przez PFO.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #38 : Maja 19, 2009, 11:29:21 »

Jednocześnie informujemy, że aktualny Prezydent PFO Robert Kasprzyk nie jest już członkiem naszego Stowarzyszenia.
W związki z powyższym utracił również mandat delegata na wszystkie Zjazdy organizowane przez PFO.

Jestem zaskoczony tą informacją!  Szok Super!

NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

« Odpowiedz #39 : Maja 19, 2009, 12:59:54 »

SprostowanieBardzo przepraszam ale Źle napisałem nazwisko. Oczywiście chodzi o Roberta Kacprzyka

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #40 : Maja 20, 2009, 09:00:55 »

Dziś otrzymałem pocztą elektroniczną od Pana wice-prezydenta PFO Krzysztofa Wilczewskiego dokument poniższej treści z prośba o jego zamieszczenie w całości na forum,co też poniżej czynie.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Krzysztof Wilczewski                                         Warszawa, 15.05.2009
Wiceprezydent d/s organizacyjnych
C.O.M. i O.M.J.
Polska Federacja Ornitologiczna

Pan Władysław Mróz
Przewodniczący Komisji Rewizyjnej
Polska Federacja Ornitologiczna

Oświadczam, że z dniem 28.05.2009 rezygnuję z pełnionej funkcji Wiceprezydenta P.F.O. ds. organizacyjnych C.O.M. i O.M.J.
   Decyzję o rezygnacji podjąłem w wyniku braku kontaktu i współpracy ze strony pozostałych członków Rady Federacji, uniemożliwiającymi mi wykonywanie statutowych zadań dla członków i na rzecz Polskiej Federacji Ornitologicznej.
   Ponadto przyczyna rezygnacji ma jeszcze związek z nie otrzymaniem żadnej pisemnej odpowiedzi od Komisji Rewizyjnej na mój wniosek z dnia 26.11.2008, dotyczący dokonania w trybie pilnym kontroli wewnętrznej, uwzględniającej w szczególności stan gospodarki środkami finansowymi i ich sprawozdawczości. Wyjaśnienia sytuacji personalnej członków Rady P.F.O. – np. rezygnacje.
   Przy braku odpowiedzi nie chcę dłużej firmować swoim nazwiskiem niejasnej sytuacji finansowej P.F.O. i personalnej Rady Federacji.
   Wierzę, że moja decyzja pozwoli Komisji Rewizyjnej podjąć właściwe czynności wynikające ze statutu P.F.O.

Z poważaniem

Krzysztof Wilczewski

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #41 : Maja 21, 2009, 06:27:44 »

Cytat z wypowiedzi  NORWIKA 24 -Jednocześnie informujemy, że aktualny Prezydent PFO Robert Kasprzyk nie jest już członkiem naszego Stowarzyszenia.
W związki z powyższym utracił również mandat delegata na wszystkie Zjazdy organizowane przez PFO

Mam sporo wątpliwości co do tej wypowiedzi ponieważ to że Pan Robert Kacprzyk nie jest już członkiem łSHKiPE wcale nie oznacza że przestał być także Prezydentem PFO .Do cofnięcia przez  łSHKiPE  rekomendacji do pracy w Radzie PFO jest potrzebna uchwała  łSHKiPE o cofnięciu tej rekomendacji,czy taka uchwała istnieje i czy została wysłana do Pana Mroza czyli przewodniczącego komisji rewizyjnej ?.
Myślę że jeśli Pan Kacprzyk nie jest już członkiem  łSHKiPE to jeśli nie ma uchwały o cofnięciu rekomendacji do pracy w PFO to nie za bardzo teraz można odbierać taką rekomendacje komuś kto nie jest już członkiem  łSHKiPE .Tak że sytuacja się raczej zagmatwała  niż wyjaśniła.

Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć, że z naszej propozycji skorzystały dwie osoby- cytat z NORWIKA24 jak się domyślam ta druga osoba to Pan Dariusz Stępień drugi wice-prezydent pytam więc czy jego decyzja istnieje na piśmie i czy została wysłana do Pana Mroza? jeśli nie ma tej decyzji na piśmie to również w tym przypadku nie ma o czym mówić.

Jak widać poniżej jedyna decyzja o rezygnacji  na piśmie i wysłana pod właściwym adresem to decyzja Pana Krzysztofa Wilczewskiego.

NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

« Odpowiedz #42 : Maja 21, 2009, 10:27:59 »

Witam Panowie
Rezygnacja Pana Wilczewskiego jest.
Proszę zerknąć na datę rezygnacji i w statut PFO.
I odpowiedzieć mi na pytanie:
Czy Walny Zjazd PFO może się odbyć w zaplanowanym terminie 26.06.2009?.

Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka
Wiadomoci: 219

« Odpowiedz #43 : Maja 21, 2009, 04:50:17 »

Witam Panowie
Rezygnacja Pana Wilczewskiego jest.
Proszę zerknąć na datę rezygnacji i w statut PFO.
I odpowiedzieć mi na pytanie:
Czy Walny Zjazd PFO może się odbyć w zaplanowanym terminie 26.06.2009?.

Zacznijmy od tego że  nadzwyczajny walny zjazd planowany jest na 28.06 09 a nie 26.06.09.
A poza tym nawet gdyby to było tego 26.06.09 to w czym problem? Cytat z statutu:

"§36
Nadzwyczajny Walny Zjazd zwołuje Rada Federacji najpóŹniej w ciągu 30 dni od daty
wniesienia prawomocnego żądania, a o jego terminie członkowie powinni być
powiadomieni dwa tygodnie wcześniej"

A przypominam że to narazie jest tylko rezygnacja a nie wniosek Przewodniczącego Komisji Wewnętrznej który w przypadku ustąpienia prezydentów bedzie sprawował zarząd komisaryczny.

ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #44 : Maja 21, 2009, 09:05:20 »

WITAM

No cóż samo gdybanie, niepoparte żadnymi dukumentami [ to nie targowica ] jedyny dukument jaki się
pojawił wystawiony przez Komisje Kontroli Wewnętrznej to dokument z dnia 22.12.2008 informujący o
pewnych posunięciach KKW mamy go na stronach dzięki Panu Andrzejowi i z niego możemy coś wywnioskować
i co dalej.
Panowie jeżeli w przypadku ustąpienia prezydenta i wiceprezydentów Rady Federacji,do czasu najbliższego
Walnego Zjazdu przewodniczący Komisji Kontroli Wewnętrznej sprawuje zarząd komoisaryczny &46

Jest pytanie : trzy członkowie - założyciel Federacji otrzymali taką informacj z tego co trzytam wpisy
               takiej nie ma.
Chciałem zaznaczyć że zgodnie ze statutem obowiązują terminy każdy może podważyć decyzje niezgodną z
statutem.
Uważam że Pan Mróz to do niego [ zakładam że panowie jest ich trzech złożyli rezygnacje na piśmie ]
teraz należy że z dniem [ data ] przestała zarządzać PFO Rada Federacji jego obowiązują terminy
wyznaczenia Nadzwyczajnego Zjazdu.

Proszę o tym pamiętać ? jeżeli są jakieś dokumenty wystawione przez KKW a my o nich nić nie wiemy to
jest inny obraz tego marazmu a może wszystko odbywa się pod stolikiem.
Niektóre posunięcia obecne już są niezgodne ze statutem.

Mam prośbe trzy Pan Mróz trzyta nasze wpisy , jeżeli tak to może by nam podał jakieś konkretne informacje
tym sposobem rozwiał by wiele spraw niejasnych.
Na koniec było by dobrze żebyśmy mieli zokończoną sprawe RF jesteśmy bardzo bardzo na końcu!!!!!

POZDRAWIAM

Strony: 1 2 [3] 4 5   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!