NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 208
|
 |
« Odpowiedz #45 : Maja 27, 2009, 07:44:57 » |
|
Witam wszystkich zainteresowanych ratowaniem P.F.O. W dniu wczorajszym do przewodniczącego Komisji Rewizyjnej Pana Władysława Mroza, wpłynęła rezygnacja wiceprezydenta P.F.O. Pana Dariusza Stępnia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #46 : Maja 28, 2009, 07:39:59 » |
|
Oficjalny komunikat Komisji Rewizyjnej P.F.O. W związku z rezygnacją wiceprezydentów i cofnięciem akredytacji prezydentowi P.F.O. od dnia 29.05.2009r. Przewodniczący Komisji Rewizyjnej przejmuje zarząd komisaryczny w Polskiej Federacji Ornitologicznej. Wszelkie sprawy związane z P.F.O. proszę kierować do przewodniczącego Pana Władysława Mroza. Informacja zamieszczona na prośbę i za zgodą Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #47 : Maja 28, 2009, 09:53:18 » |
|
Witam. No widze żecoś uda się załątwić z PFO i że będzie teraz to inaczej wyglądało.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752
|
 |
« Odpowiedz #48 : Maja 28, 2009, 09:58:23 » |
|
Witam. No widze żecoś uda się załątwić z PFO i że będzie teraz to inaczej wyglądało.
Co do tego nie mam żadnych wątpliwości.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #49 : Maja 28, 2009, 10:22:33 » |
|
Informacja zamieszczona na prośbę i zgodą Zarządu Komisarycznego P.F.O.:
KOMUNIKAT NR 1 ZARZ¡DU KOMISARYCZNEGO P.F.O.
Zarząd komisaryczny zawiadamia, że w łodzi (łDK) dnia 28-06-2009 r. odbędzie się Walny Zjazd P.F.O.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maja 28, 2009, 11:09:57 wysane przez Jacky »
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
|
 |
« Odpowiedz #50 : Maja 28, 2009, 11:07:57 » |
|
Widzę, że szybko zapadają pierwsze decyzje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 166
|
 |
« Odpowiedz #51 : Maja 28, 2009, 04:54:42 » |
|
No cóż tylko pogratulować takich wyników chwała. Aja może bym wrócił do wpisu Pana Mark pisze on między innymi: Mam sporo wątpliwości co do tej wypowiedzi ponieważ to że Pan Robert Kacprzyk nie jest członkiem łSHKiPE wcale nie oznacza że przestał być także Prezydentem PFO. Jeżeli Pan Kacprzyk nie złożył rezygnacji to nadal jest Prezydentem PFO. chciałbym żeby tak nie było wiele pracy ludzi poszło by na marne. Chciałbym i tak uważam żeby komunikat numer 1 KKW był że z dniem [ data [ w PFO jest ustanowiony ZARZ¡D KOMISARYCZNY podpisał przewodniczący Pan Mróz.
Co do Pana Prezydenta naszej Federacji taki przykład; Dam taki prosty przykład może być zbyt ambitny ale przyszedł mi na myśl. Trzy marszałka sejmu powołuje sejm trzy jego organizacja Trzy cofając mu rekomendacje mandat przez jego organizacje jest równoczesne z pozbawieniem go fotela marszałka NIE to sejm musi go odwołać albo sam się poda do dymisji. Zostawiam to do przemyśleń. Otóż chciałbym żeby było inaczej i nowy powołany zarząd PFO nie musiał myśleć o paragrafach w statycie tylko zają się pracą która nam pomaga a nie przeszkadza taki mamy statut. Jeszcze raz gratuluje posunięć a stawiam uwage nie ja sam
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mark
Administrator
Użytkownik
Częstochowa
Wiadomoci: 709
|
 |
« Odpowiedz #52 : Maja 28, 2009, 07:51:59 » |
|
Liczba postów na naszym wortalu przekroczyła już 5000. Jubileuszowego posta napisał NORWIK 24. Był to post o treści: Oficjalny komunikat Komisji Rewizyjnej P.F.O. W związku z rezygnacją wiceprezydentów i cofnięciem akredytacji prezydentowi P.F.O. od dnia 29.05.2009r. Przewodniczący Komisji Rewizyjnej przejmuje zarząd komisaryczny w Polskiej Federacji Ornitologicznej. Wszelkie sprawy związane z P.F.O. proszę kierować do przewodniczącego Pana Władysława Mroza. Informacja zamieszczona na prośbę i za zgodą Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej.
Czytając takie posty mam wrażenie, że uczestniczymy wspólnie w jakimś przełomowym, historycznym wydarzeniu. Jubileuszowego posta napisał NORWIK 24. w sprawie ,o którą wspólnie tutaj walczyliśmy czyli doprowadzenia do wyboru nowych władz PFO.Ta -5000- to dobry omen dla dalszych losów naszego PFO. Cieszę się że sprawy przybrały tak dobry dla wszystkich hodowców obrót.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maja 29, 2009, 08:18:16 wysane przez Jacky »
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
|
 |
« Odpowiedz #53 : Maja 29, 2009, 08:16:01 » |
|
No cóż tylko pogratulować takich wyników chwała. Aja może bym wrócił do wpisu Pana Mark pisze on między innymi: Mam sporo wątpliwości co do tej wypowiedzi ponieważ to że Pan Robert Kacprzyk nie jest członkiem łSHKiPE wcale nie oznacza że przestał być także Prezydentem PFO. Jeżeli Pan Kacprzyk nie złożył rezygnacji to nadal jest Prezydentem PFO. chciałbym żeby tak nie było wiele pracy ludzi poszło by na marne. Chciałbym i tak uważam żeby komunikat numer 1 KKW był że z dniem [ data [ w PFO jest ustanowiony ZARZ¡D KOMISARYCZNY podpisał przewodniczący Pan Mróz.
Co do Pana Prezydenta naszej Federacji taki przykład; Dam taki prosty przykład może być zbyt ambitny ale przyszedł mi na myśl. Trzy marszałka sejmu powołuje sejm trzy jego organizacja Trzy cofając mu rekomendacje mandat przez jego organizacje jest równoczesne z pozbawieniem go fotela marszałka NIE to sejm musi go odwołać albo sam się poda do dymisji. Zostawiam to do przemyśleń. Otóż chciałbym żeby było inaczej i nowy powołany zarząd PFO nie musiał myśleć o paragrafach w statycie tylko zają się pracą która nam pomaga a nie przeszkadza taki mamy statut. Jeszcze raz gratuluje posunięć a stawiam uwage nie ja sam
pozdrawiam
Akturat tym to bym się już nie przejmował, skoro Przewodniczący Komisji Rewizyjnej zwołał już Walne Zgromadzenie, to musiał mieć ku temu przesłanki prawne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #54 : Czerwca 02, 2009, 09:42:05 » |
|
ZAWIADOMIENIE:Zarząd komisaryczny Polskiej Federacji Ornitologicznej zwołuje na dzień 28 czerwca Walny Zjazd Delegatów. Zjazd odbędzie się w łodzi w łódzkim Domu Kultury ul . Traugutta 18. Rozpoczęcie zjazdu godz. 10. Prezesów organizacji zrzeszonych w P.F.O. prosi się o potwierdzenie przybycia delegatów: (do 25 czerwiec 2009r na adres jagielskilodz@poczta.onet.pl) Proponowany porządek obrad w załączniku (PDF). Pismo zamieszczone za zgodą i prośbę Zarządu Komisarycznego.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2009, 10:15:32 wysane przez Jacky »
|
|
|
|
|
NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #55 : Czerwca 03, 2009, 02:03:58 » |
|
Witam Walne Zjazd PFO w wyznaczonym terminie stoi pod wielkim znakiem zapytania. Dlaczego? Sam sobie zadaje to pytanie. W chwili obecnej mogę tylko wyrazić swoją opinię: W szeregach naszych znajdują się osoby których mottem życiowym jest „Nic nie robię. Krytykuję wszystko”. Nie biorą pod uwagę dobra całej rzeszy hodowców. Już wyjaśniam, co mam na myśli: Zarząd Komisaryczny zwołał Walny Zjazd na 28-06-2009r. I tu zaczyna się problem. Każda organizacja zrzeszona w PFO zgodnie ze statutem powinna zostać powiadomiona o terminie zjazdu z wyprzedzeniem 30 dni. Co znaczy powiadomiona?. Niektórzy panowie powiadomienie formalne łączą wyłącznie z wizytą listonosza. Droga elektroniczna, telefoniczna lub inna ich nie interesuje. Dziwne w dobie XXI wieku. Nie dziwne jest natomiast korzystanie przez tych Panów z telefonów komórkowych i częste zmiany numerów telefonicznych( gdzie ustalenie numeru graniczy z cudem). Proszę wybaczyć, ale nie mam już siły. Zrobiłem wszystko by Zarząd nad PFO przejął Komisarz. Spędziłem godziny na prywatnym telefonie o przejechanych kilometrach nie wspomnę. Załatwiłem z Prezesem łSHKiPO (Markiem Mistrzakiem) salę by zjazd się odbył w przyzwoitych warunkach ( A dlaczego w łodzi? Padło pytanie, jak siedziba PFO jest w Katowicach. O jakiej siedzibie mówimy!. Papierowej. Posiada ta siedziba salę konferencyjną? Kto ma do niej klucze? Kto za własne pieniądze i marnując swój czas ma ją przygotować na przyjęcie delegatów? Może ktoś ma ją zamówić? Kto to ma to zrobić? Brzmią moje pytania.) Napisałem proponowany porządek obrad. Rozesłałem stosowne pisma do zainteresowanych osób. I nic z tego nie wyszło (zawinił listonosz, a raczej brak listonosza { w PFO jak widać dalej pozostał wiek XIX. Przesadziłem XX}). Jeszcze wiele zarzutów usłyszałem pod swoim adresem, szkoda mi już czasu na ich opisywanie. Chcę zobaczyć wszystkich tych, co tak mocno krytykują, co sami potrafią zrobić, jakie mają realne pomysły na prężne funkcjonowanie PFO (niektórzy byli już działaczami). Nie będę się rozpisywał. Na koniec swojego działania chcę podziękować wszystkim tym, którzy wspomogli mnie w działaniach na rzecz ratowania PFO, a pozostałym życzyć powodzenia. Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz i dziękuję. Reszta spraw w rękach innych ludzi. Sam natomiast stanę z boku i popatrzę. O swoich spostrzeżeniach może kiedyś napiszę. Darek J.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
|
 |
« Odpowiedz #56 : Czerwca 03, 2009, 02:42:30 » |
|
To chyba najmutniejsza wiadomość, jaką przeczytałem na swoim wortalu. Potwierdzam wielkie osobiste zainteresownie Dariusza J. w sprawy ratowania PFO. Pan Dariusz zaangażował nie tylko swój czas i pieniądze, ale też cały swój autorytet hodowcy. Szkoda, że dzieje się tak, że najważniejszy głos w sprawie ratowania PFO ma listonosz. Chciałem w imieniu wszystkich użytkowników na łamach naszego wortalu podziękować Panu Dariuszowi i kilku innym ludziom w osobiste zainteresowanie sprawami PFO. Z tego też miejsca chciałbym zaapelować do wszystkich, którzy czekają na listonosza, aby nie próbowali krytyką budować nowej PFO, bo będzie to powrót do przeszłości (w statucie PFO nie ma nawet wzmianki o listonoszu: "członkowie powinni być zawiadomieni co najmniej o 30 dni wcześniej"). Jacky Sam natomiast stanę z boku i popatrzę. O swoich spostrzeżeniach może kiedyś napiszę. Darek J.
Proszę koniecznie napisać.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2009, 02:44:08 wysane przez Jacky »
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140
|
 |
« Odpowiedz #57 : Czerwca 03, 2009, 07:41:25 » |
|
A może by tak z nazwiska?Kto tak skrupulatnie przestrzega terminów?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mark
Administrator
Użytkownik
Częstochowa
Wiadomoci: 709
|
 |
« Odpowiedz #58 : Czerwca 03, 2009, 10:32:16 » |
|
A CO BÊDZIE JEŚLI ZJAZD SIÊ ODBÊDZIE TAK JAK BYł PLANOWANY ,A TYDZIEÑ PO ZJEżDZIE KTOŚ PODWAżY UCHWAłY TEGO ZJAZDU BO UDOWODNI żE TEN ZJAZD ODBYł SIÊ BEZPRAWNIE WTEDY ŚWIEżO WYBRANA RADA PFO STANIE SIÊ POŚMIEWISKIEM.Wtedy to rzeczywiście będzie koniec PFO bo nikt ponownie nie będzie ryzykował stania się pośmiewiskiem hodowców . A kto zgodzi się wejść do Rady PFO jeśli nie będzie miał pewności że Rada została powołana zgodnie z prawem? RADÊ PFO MOżNA I TRZEBA ODWOłAÆ ALE ZGODNIE Z OBOWI¡ZUJ¡CYM PRAWEM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 166
|
 |
« Odpowiedz #59 : Czerwca 04, 2009, 12:50:05 » |
|
No cóż nierozumiem słowa pisanego [ pod wielkim znakiem zapytania ] dlaczego? Ano dlatego że jest statut PFO i tam jest wszystko napisane.Trzy nam się to podoba trzy nie to musimy go przeszczegac każde słowo każdy paragraw i nawet kropke trzy przecinek postawiony . Z jednych wpisów pisząc do mnie poza forum [przyokazji mnie o........ ] pisał Pan że tylko &46 się liczy a reszte to b..... , a teraz pisze Pan o 30 dniach a to jest już paragraf 44 pk.5. O 30 dniach mówi też &36 . Jeżeli zgodne ze statutem nie będzie znaków zapytania. RADA FEDERACJI STAR¡ TRZEBA ODWOłAÆ i powołać nową bo to nasz przyszłość w grupie można zrobić więcej. Być może robiąc to chciał Pan zrobić dobrze to rozumie ale wyręczać KKW tego nie rozumię. Listonosz to dobry facet przynosi mi listy emeryture .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|