Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 753
|
 |
« : Sierpnia 28, 2009, 12:42:20 » |
|
Gdyby jesienią bieżącego roku w łodzi była organizowana wystawa o zasięgu regionalnym, krajowym lub międzynarodowym, to czy zdecydowalibyście się na wystawienie w łodzi swoich ptaków? Czy przyjechalibyście obejrzeć taką wystawę? Co sądzicie o zorganizowaniu takiej wystawy w łodzi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 28, 2009, 01:12:29 » |
|
Byłoby super? Są takie plany?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 753
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpnia 28, 2009, 01:42:12 » |
|
Jeżeli tylko znajdą się chętni do wystawienia i obejrzenia ptaków ... Czekam na Wasze opinie w tej sprawie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wojtek
Uczeń1
Nowy użytkownik
KOłO
Wiadomoci: 36
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpnia 28, 2009, 02:09:44 » |
|
Super tylko w pazdzierniku musiało by byc 17-18 pazdziernik to zgrywa pomysł do zrealizowania. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jasioj
Uczeń2
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 265
|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpnia 28, 2009, 03:05:17 » |
|
zgrywa pomysł do zrealizowania.  Co to znaczy, że zgrywa pomysł do zrealizowania?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpnia 28, 2009, 11:03:51 » |
|
Pomysł super.łódż to przecież środek kraju i dla wielu hodowców łatwiej tutaj dojechac niż np. na Śląsk.Jeżeli termin nie będzie kolidował z innymi wystawami to myślę, że z frekwencją nie powinno byc problemu.Duży wpływ na udział wystawców i publiczności miec będzie napewno ranga i profil wystawy, czyli jej atrakcyjnośc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lukas
Redaktor
Użytkownik
Lasocice/Nysa
Wiadomoci: 746
Z066
|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpnia 28, 2009, 11:27:00 » |
|
Pomysł super.łódż to przecież środek kraju i dla wielu hodowców łatwiej tutaj dojechac niż np. na Śląsk.Jeżeli termin nie będzie kolidował z innymi wystawami to myślę, że z frekwencją nie powinno byc problemu.Duży wpływ na udział wystawców i publiczności miec będzie napewno ranga i profil wystawy, czyli jej atrakcyjnośc.
Krótko i na temat, nic dodać nic ująć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpnia 29, 2009, 11:41:29 » |
|
A jaki jest problem dojechac na Śląsk???Sam pomysł jak najbardziej trafiony, myśle że wszysko by wypaliło. Skoro MP są w Czeladzi to np.wystawa miedzynarodowa może być w łodzi.ale istotna sprawą tak jak każdy pisze jest termin imprezy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpnia 29, 2009, 04:38:02 » |
|
Nie mam nic przeciwko wystawom na Śląsku, mieszkam w Częstochowie i do Czeladzi czy łazisk jest mi nawet bliżej, lecz co mają powiedziec hodowcy z północy Polski? Co do terminu myślę, że im póżniejszy tym lepszy np.ptaki przejdą przez sito wystaw oddziałowych i hodowcy z ambicjami nie wystawią ptaków słabych(słabo ocenionych wcześniej).Zastanawiam się jednak czy organizator takiej imprezy(kto?)będzie miał na tyle pomysłów by zachęcic hodowców do udziału w niej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka
Wiadomoci: 219
|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpnia 29, 2009, 06:10:39 » |
|
Ja powiem szczerze z chęcią bym się wybrał z ptakami do łodzi jeżeli oczywiście moje kolekcje nie byłyby jedynymi w swojej rasie albo nie były wystawiane np z czerwonymi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpnia 29, 2009, 09:26:40 » |
|
Podział musi być , skoro w Czeladzi sa MP to inna ważna wystawa może być gdzieś inndziej, dlaczego tylko hodowcy którzy mieszkają daleko mają ponośić więcej kosztów:)Niech jest po równoAle głównie mi chodzi oto czy ktoś ma problemy z dotarciem na Śląsk.:)ale mniejsza oto.Taka wystawa miedzynarodowa musiałaby być przygotowana naprawde bardzo dobrze , ale musieli by sie tym zając ludzie którzy zrobili by to z ogromną pasją.Wszystko trzeba by było przemyśleć, może jakieś dodtatkowe atrakcje były by dobrym rozwiązaniem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
monique750
Uczeń1
Nowy użytkownik
Zagłębie Dąbrowskie ;)
Wiadomoci: 25
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpnia 29, 2009, 09:32:15 » |
|
A orientuje sie ktos czy w Czeladzi dalej organizuja wystawy? Sama jestem z Czeladzi ale nic nie wiem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
monique750
Uczeń1
Nowy użytkownik
Zagłębie Dąbrowskie ;)
Wiadomoci: 25
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpnia 29, 2009, 09:46:01 » |
|
ehh, przepraszam, nie doczytalam do konca poprzednich postow.  teraz widze ze piszecie ze MP sa jednak organizowane w Czeladzi. Napiszcie cos wiecej na ten temat proosze  (kiedy np)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpnia 30, 2009, 12:01:38 » |
|
Gdyby to miała byc z założenia wystawa o wysokim prestiżu np. międzynarodowa, należałoby coś zaoferowac hodowcom, których ptaki dobrze wypadły na uznanych już wystawach tj.OMP,PPKK czy np.OMŚl np. zwolnienie z opłat kolekcyjnych.Napewno zachętą byłyby jakieś nagrody ufundowane przez ewentualnych sponsorów(np.producentów pasz, czy innych art.zoologicznych). Uważam, że do zorganizowania takiej imprezy dobre byłoby również każde inne miasto posiadające odpowiednie warunki i potencjał ludzki(pasjonatów).Oczywiscie w organizację takiego przedsięwzięcia winna się włączyc PFO z nowowybranym zarządem. Co do wątpliwosci Balcara to uważam,że organizatorzy żadnej wystawy nie będą w stanie nikogo zapewnic, że dana rasa czy odmiana barwna nie bedzie wystawiana tylko przez jednego hodowcę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpnia 30, 2009, 09:24:14 » |
|
Myśle że dobrym rozwiązaniem bedzie też szukanie sponsorów nie tylko w firmach zajmujących się art.zoologicznymi, mysle że jakieś szkółki dzrzew ozdowbnych - też można spróbować, mieć dodatkowo na hali wystawowej jakieś krzewy do dekoracji, bo np. na wystawach w Czechach chyba coś takiego było, w kazdym bądz razie widziałęm w jednym z nr.Egzoty.,Ogólnie całe wystawiane ptaki można by było ładnie wyeksponować, Wyekspoonowanie kanarków to raczej jest wszedzie takie same / podobne, ale ptaki egzotyczne extra sie prezentują w otoczeniu choinek, jakis nietypowych kwiatów w drewnianej altanie.Pewnie sie ktos będzie śmiał z mojej fantazji, ale mi osobiście bardzoby się to podobało, i jakbym niemiał ptaków a wybierał bym sie na wysatwe tylko jako zwiedzający to zaskoczyło by mnie takie coś w i to pozytywnie. http://egzota.pl/index.htmlmonique750 - Pod tym po prawej stronie na brązowym tle masz napisane co nieco o MP, jest tam data, i raczej podobna (albo taka sama ) bedzie w tym roku.Ogólnie wystawa ok. według mnie(a byłem tylko trzech takich imprezach) ale poziom samego organizowania dały by się jednak podnieść bardzo wysoko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|