|
Granos
Go
|
 |
« : Sierpnia 30, 2011, 02:13:31 » |
|
Witam! Jest jakiś środek do pomieszczeń dla ptaków(urzadzenie ?) neutralizujacy zapach?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sebas
Uczeń1
Nowy użytkownik
woj.lubelskie
Wiadomoci: 129
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 31, 2011, 08:35:34 » |
|
Mam ten sam problem. Hoduje ptaki w mieszkaniu i mimo tego że codziennie sprzątam klatki to przy tej liczbie ptaków szczególnie w zimie gdy nie da się otworzyć na długo okien jest już czasem taki inny zapach w tym pokoju co są ptaki. Zastanawiam się nad kupnem jonizatora ale nie wiem czy to w ogóle działa. Pani doktor mi doradziła zamgławianie mieszkania virkonem lub innym preparatem dezynfekującym raz dwa w tyg i to trochę odświeża powietrze i przy okazji dezynfekuje. Ale trzeba opryskiwać tak bardziej w powietrze i przed sprzątaniem bo zostają plamy na meblach po wodzie. Widziałem też u jednego hodowcy że ma zamontowany w pomieszczeniu z kanarkami taki zwykły wentylator elektryczny w oknie który pracuje na okrągło. Ale czy było czuć ptaki to nie wiem bo od ptaków oczu nie mogłem oderwać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jg1945
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 67
|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzenia 01, 2011, 09:28:34 » |
|
Kiedy zaczołem stosować Serinol zapach został zlikwidowany przy ilości 50 ptaków.Dziękuje Panu Markowi za doradzenie stosowania Serinolu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzenia 01, 2011, 07:24:36 » |
|
Jak serinol pomaga do neutralizacji zapachu. Serinol stosuje sie kilka kropli do wody do picia lda ptakow. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zz667
Go
|
 |
« Odpowiedz #4 : Wrzenia 01, 2011, 08:36:59 » |
|
Zapewne kilka kropel do gorącej wody. Równie dobrze można używać innych olejków eterycznych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matek
Uczeń1
Nowy użytkownik
łaziska Górne
Wiadomoci: 79
|
 |
« Odpowiedz #5 : Wrzenia 02, 2011, 09:26:22 » |
|
Witam! Ja w swojej hodowli używam jonizatora powietrza od jesieni aż do wiosny gdy pomieszczenie jest prawie cały czas zamknięte (od wiosny mam drzwi z siatki i jest otwarte) i jonizator neutralizuje zapach mam taki z allegro choć ,,elektrody,, które się w nim znajdują często się oblepiają i trzeba je czyścić . Zastanawiam się czy nie kupić urządzenia z jonizatorem oczyszczającego powietrze. Urzywam również olejku eterycznego anyżowego który ładnie pachnie i moim zdanie odstrasza muchy i komary. Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 208
|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzenia 02, 2011, 10:27:37 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzenia 02, 2011, 03:13:34 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351
Kanarki: żółte, białe recesywne
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzenia 02, 2011, 06:01:49 » |
|
Granos ja u siebie w ptaszarni mam taki oczyszczacz http://allegro.pl/super-oczyszczacz-powietrza-climatic-508-i1794431426.html spisuje się całkiem nieŹle. Pomieszczenie ma ok 18 m2. włącza się on zawsze na kilka godzin rano i wieczorem (jest podłączony do włącznika czasowego). Całkowicie specyficznego zapachu nie eliminuje, ale jest lepiej. Polecam ten produkt. Dużym plusem jest to, że można go łatwo czyścic.
|
|
|
|
|
|
 CIH F-047
|
|
|
Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351
Kanarki: żółte, białe recesywne
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzenia 02, 2011, 06:05:54 » |
|
|
|
|
|
|
|
 CIH F-047
|
|
|
matek
Uczeń1
Nowy użytkownik
łaziska Górne
Wiadomoci: 79
|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzenia 02, 2011, 08:05:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140
|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzenia 02, 2011, 08:59:40 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #12 : Wrzenia 02, 2011, 09:02:37 » |
|
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Najpierw chyba pojadę rozejrzeć się w Castoramie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosia121
Go
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wrzenia 02, 2011, 10:06:03 » |
|
Te wszystkie urządzenia które zostały podane są bardzo dobre,ale służą wyłącznie do neutralizacji pyłu i kurze wytwarzanego przez kanarki oraz przy sprzątaniu.Ja zastosowałem jonizator,który mimo wszystko nie zdawał w 100% egzaminu.Kurz w mieszkaniu w dalszym ciągu był. Wymienione przez hodowców urządzenia nie likwidują zapachów.Stosowałem przy gołębiach i obecnie przy kanarkach esensję anyżową z dobrym skutkiem,ponieważ w pomieszczeniu unosił się aromat anyżowy,który likwidował nieprzyjemny zapach.W trudnościach z otrzymaniem esensji/tylko u piekarzy cukrowników/ stosowałem olejek anyżowy do ciasta.Esensje można podawać od 2-3 kropli do grysu oraz przy myciu klatek,olejek trochę więcej kropli.Powyższy aromat można stosować nie tylko w mieszkaniu,lecz w każdym pomieszczeniu,kanarki jak i ludzie zapach ten lubią.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|