Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:50:30 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 2 [3]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: List otwarty Pezesa PZHKiPE do Prezydenta PFO  (Przeczytany 14355 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #30 : Marca 20, 2012, 08:52:19 »

To, że ktoś jest dobrym hodowcą, czy też gorszym nie zawsze koreluje z ogólną wiedzą na tematy prawne, organizacyjne lub ze znajomością języków obcych. Można być specjalistą w dziedzinie rozmnażania dużych papug nie znając przy tym zupełnie regulacji prawnych dotyczących ich hodowli.
Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że młodsi hodowcy to też nie zawsze złoty środek na wszystko.

Bardzo ciekawym pomysłem jest powołanie specjalistów, tak jak to zaproponował JAD. Kryteria jednak muszą obejmować postawę hodowcy, zaangażowanie społeczne, merytorykę w danej dziedzinie (np. prawo, CITES, j.obce, ekonomia itp.).

Jacky: dyskusja tylko w tym temacie to za mało. Nadal uważam, że podobny temat można było założyć na innych dostępnych forach internetowych o tematyce ptasiej... No ale od czegoś trzeba zacząć. Mam nadzieję, że dyskusja przeniesie się i rozgorzeje na dobre, no i może przyniesie jakieś wymierne efekty w trakcie Zjazdu Delegatów.

mag
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Częstochowa
Wiadomoci: 5

« Odpowiedz #31 : Marca 20, 2012, 09:02:52 »

Zawsze można przekonać, poddać pod głosowanie - bo przecież w PFO to nie rada federacji - tylko zebranie delegatów jest można powiedzieć "bogiem" i na zwyczajnym zebraniu może wprowadzić zmiany do porządku obrad i je przegłosować i tak dalej. do czego zmierzam - dlaczego by nie podpiąć pod stronę PFO forum na którym będzie się omawiało tylko sprawy z PFO związane ?

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #32 : Marca 20, 2012, 09:47:46 »

Forum przy stronie PFO istniałoby zapewne tak długo jak długo poruszane byłyby na nim tematy wygodne dla RF. Jako przykład może posłużyć fakt, że po pierwszym niewygodnym wpisie została usunięta ze strony PFO opcja komentowania. Są w internecie strony, na których można prowadzić dyskusje na tematy związane z PFO czy Stowarzyszeniami. Przykładem może być choćby nasz wortal, na którym zalogowani są również członkowie RF i choć nie biorą udziału w toczącej się dyskusji to ją obserwują.

NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 208

« Odpowiedz #33 : Marca 23, 2012, 10:46:06 »

Dodając do listu otwartego PZHKiPE
Jutro jak się nie mylę Zjazd Delegatów PFO.
Więc myślę, że wiele spraw się wyjaśni. Delegaci to najwyższa władza PFO, a nie jej Zarząd który zawsze nabiera wody w usta jak coś dzieje się nie tak jak planowali.
Panie Prezydencie PFO- łatwo jest krytykować, prowadzić polityczne zagrywki. Ciężko jest natomiast konkretnie i rzeczowo odpowiadać na zadawane pytania. Z perspektywy czasu, wielu dało się nabrać, czego teraz skrycie żałują!
Jakiś czas temu miałem ten zaszczyt być w ZK PFO który w jakimś tam stopniu przyczynił się do uratowania tej organizacji. Po dwóch Pana pismach, które nie zostały poparte żadnymi działaniami, odzyskana i jak mniemam jedyna  dokumentacja została przekazana ponownie do PFO. Nie będę pisał,  powtarzając się: Pana pisma to jakieś brednie które ładnie ubrane w słowa, można uznać za prawdziwe. Czy pisząc te dziwaczne wezwania myślał Pan i Zarząd PFO, że dokumentacja przyjdzie sama, że ponownie wsiądę w samochód i przyjadę w sumie 500 km i zrobię wszystkim Członkom Rady przyjemność i zaoszczędzę cennego czasu?   Tak się jakoś stało, że dokumentacja dotarła do  Członków Zarządu PFO. Przekazałem ją po zabraniu delegatów dwa lata temu, przedstawiłem Panu koszty rocznego prowadzenia Zarządu które poparte były delegacjami i rachunkami. Bardzo długo czekałem na odpowiedŹ dając czas na jej sprawdzenie, odpowiedŹ nie przyszła. Wysłałem pismo do RF jak również rozmawiałem dwukrotnie ze skarbnikiem słuchając jakiś dziwnych wyjaśnień. Na podstawie jego wypowiedzi mogłem już wtedy powiedzieć, że człowiek zajmujący się finansami PFO nie posada odpowiedniej wiedzy, niezbędnej do piastowania tego stanowiska. Wyjaśnienia i tłumaczenia przyjmowałem jak akt bezradności Rady. Podobno przekazano wszystkie dokumentu specjaliście który je sprawdzał. Podobno, podkreślam, zarzucono mi brak jakiś potwierdzeń odbytych wizyt w US w Katowicach. Szanowna Rado proponuję zerknąć do ustaw, a potem zajmować stanowisko, najlepiej na piśmie.
Z wielki uśmiechem przeczytałem sprawozdanie Rady. Oj! Jakie było ważne zamieszczenie w nim informacji w sprawie wizyty w US w Katowicach. Składania deklaracji NIP-2. Członkowie Rady błądzicie we mgle. NIP – 2 o którym piszecie to tylko aktualizacja którą musieliście wykonać po rezygnacji sekretarza RF.  Już wielokrotnie się przekonałem, że w tej tak marnej kwestii nie wiecie jak postępować (jestem w posiadaniu Waszych pism i kontakcie z osobą które te zmiany prowadzi).
Krótko sumując.
RF PFO skończyły się pomysły, nie wie jak postępować, drepcze w miejscu udając, że przebywa daleką i trudną drogę.
Panie Prezydencie PFO- sumując:
Kiedy doczekam się Pana odpowiedzi w sprawie przekazanych dokumentów?
Kiedy odpowie mi Pan na zadane przez siebie na ZjeŹdzie  pytanie: Ile jestem winien PFO?
Kiedy dostanę zwrot należnych mi prawem, udokumentowanych pieniędzy, które z własnej kieszeni wyłożyłem na funkcjonowanie PFO.
W tym miejscu się zatrzymam i odpowiem tym Panom, którzy nadal twierdzą, że działałem społecznie.
Szanowni Panowie.
Nawet w Polsce poprzedniej epoki i teraz,  jak ktoś organizuje prace społeczne, zabezpiecza przysłowiowe „grabie”.  Więc nie mówcie o pracy społecznej, a zastanówcie się, że roczne Wasze składki pozostały w PFO, a inni łożyli własne pieniądze na jej utrzymanie (listy, druki, telefony, wyjazdy). Czas który na te działania przeznaczyli był społeczny- nie podlega opłacie.
Darek J

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #34 : Marca 25, 2012, 10:37:52 »

Jeżeli rozpatrujemy wykształcenie członków RF to wydaje mi się, że wszyscy (lub prawie wszyscy) jej członkowie posiadają wykształcenie wyższe.Niektórzy posiadają tytuły naukowe. Nie zawsze wykształcenie idzie w parze z kompetencjami człowieka, w jedną i drugą stronę.
Pisząc ten post nie miałem na myśli kompetencji członków RF co można byłoby wnioskować z mojego wpisu (niestety nie posiadam wyższego wykształcenia filologicznego). Pisząc o kompetencjach chciałem się odnieść do poprzednich wypowiedzi dotyczących wykształcenia toczących się w tym wątku. Jeżeli moim niefortunnym sformułowaniem Ktoś poczuł się urażony to bardzo przepraszam.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #35 : Stycznia 04, 2015, 06:59:45 »

od czasu napisania tego listu minęło już trochę czasu, wszak RF się zmieniła ale problemy pozostały i nic się w tej sprawie nie dzieje. Kiedy będą podjęte jakieś działania w kierunku rozwiązania tych ważnych   problemów dla hodowców?

Wydaje się że tylko problem obrączek został rozwiązany.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #36 : Stycznia 21, 2015, 09:47:39 »

Zapewne jeszcze wiele, wiele lat musi upłynąć.

Strony: 1 2 [3]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!