Priam
Uczeń1
Nowy użytkownik
Sosnowiec
Wiadomoci: 82
|
 |
« : Stycznia 22, 2013, 10:18:57 » |
|
W internecie pojawiają się informacje o OSTROPEŚCIE jako nasionach, które wspomagają pracę wątroby kanarków. Niestety nigdzie nie podane są podstawowe informacje.
Moje pytania: 1- Jaka jest dawka nasion na jednego ptaka? 2- W jakiej postaci podawać ostropest? (nasiona są spore - należy je pokruszyć czy skiełkować?)
Z góry dziękuję za odpowiedŹ.
----- nie piszemy tych samych postów w kilku wątkach!
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2013, 08:24:35 wysane przez klapuch »
|
|
|
|
|
bloker22
Uczeń1
Nowy użytkownik
Łódź
Netykieta: Jarosław Osiwała
Wiadomoci: 83
|
 |
« Odpowiedz #1 : Stycznia 22, 2013, 01:38:59 » |
|
Witam ja dodaję do mieszanki, ale można podać w deserówce. Przed podaniem mielę w młynku. Pozdrawiam Jarek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #2 : Stycznia 22, 2013, 01:40:18 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kanarek2012
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wrocław
Wiadomoci: 80
|
 |
« Odpowiedz #3 : Stycznia 22, 2013, 02:59:59 » |
|
Witam, ja podaję nasiona ostropestu kanarkom na litrowy słoik mieszanki daję im płaską łyżkę stołową. Większe nasiona ostropestu przed podaniem kroje nożem na pół, moje ptaki zmielonych nasion nie chcą jeść. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CarIvan
Go
|
 |
« Odpowiedz #4 : Stycznia 23, 2013, 12:10:13 » |
|
Priam szanowny kolego ogrodniku i miłośniku kanarków - możesz podawać w postaci zmielonej w mieszance jajecznej, w marchwi, w wodzie. Jeśli chodzi o dawkę to np. na jedno jajko dajesz dawkę taką samą jak barwnika przy kolorowaniu ptaka jeśli już kupiłeś sobie ten Intensiv Rot z Quiko i raz , dwa razy w tygodniu starczy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #5 : Stycznia 23, 2013, 08:27:36 » |
|
Priam szanowny kolego ogrodniku i miłośniku kanarków - możesz podawać w postaci zmielonej w mieszance jajecznej, w marchwi, w wodzie. Jeśli chodzi o dawkę to np. na jedno jajko dajesz dawkę taką samą jak barwnika przy kolorowaniu ptaka jeśli już kupiłeś sobie ten Intensiv Rot z Quiko i raz , dwa razy w tygodniu starczy. CarIvan - o czym Ty piszesz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Priam
Uczeń1
Nowy użytkownik
Sosnowiec
Wiadomoci: 82
|
 |
« Odpowiedz #6 : Stycznia 23, 2013, 12:13:04 » |
|
Bardzo dziękuję koleom za cenne informacje. Wypróbuje obie wersje zmieloną w mieszance jajecznej i przekrojone na połówki w mieszance podstawowej. Zobaczymy, która opcja bardziej przypadnie kanarkom do gustu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CarIvan
Go
|
 |
« Odpowiedz #7 : Stycznia 24, 2013, 11:52:06 » |
|
Priam szanowny kolego ogrodniku i miłośniku kanarków - możesz podawać w postaci zmielonej w mieszance jajecznej, w marchwi, w wodzie. Jeśli chodzi o dawkę to np. na jedno jajko dajesz dawkę taką samą jak barwnika przy kolorowaniu ptaka jeśli już kupiłeś sobie ten Intensiv Rot z Quiko i raz , dwa razy w tygodniu starczy. CarIvan - o czym Ty piszesz? Zależy o co pytasz? czy o to że znam kolegę Przemka i jego zamiłowanie do ogrodnictwa i tak zacząłem pisać czy o podawaniu Ostropestu a Przemek wie o czym pisze jeśli idzie o barwnik. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matek
Uczeń1
Nowy użytkownik
łaziska Górne
Wiadomoci: 79
|
 |
« Odpowiedz #8 : Stycznia 24, 2013, 05:00:05 » |
|
Witam! ja zamiast Ostropestu podaje silvet z Biofacktora raz w tygodniu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chiara
Go
|
 |
« Odpowiedz #10 : Padziernika 27, 2013, 12:55:06 » |
|
Priam szanowny kolego ogrodniku i miłośniku kanarków - możesz podawać w postaci zmielonej w mieszance jajecznej, w marchwi, w wodzie. Jeśli chodzi o dawkę to np. na jedno jajko dajesz dawkę taką samą jak barwnika przy kolorowaniu ptaka jeśli już kupiłeś sobie ten Intensiv Rot z Quiko i raz , dwa razy w tygodniu starczy. CarIvan - o czym Ty piszesz? Zależy o co pytasz? czy o to że znam kolegę Przemka i jego zamiłowanie do ogrodnictwa i tak zacząłem pisać czy o podawaniu Ostropestu a Przemek wie o czym pisze jeśli idzie o barwnik.  O Boże... Cordovan vel CarIvan, może po prostu napisz, że to Ty jesteś Przemek- zamiast jak u mnie, po zbanowaniu, mieć kilka nicków...  (w tym..."bożenka" i "chinta" ...  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CarIvan
Go
|
 |
« Odpowiedz #11 : Padziernika 27, 2013, 07:50:02 » |
|
Priam szanowny kolego ogrodniku i miłośniku kanarków - możesz podawać w postaci zmielonej w mieszance jajecznej, w marchwi, w wodzie. Jeśli chodzi o dawkę to np. na jedno jajko dajesz dawkę taką samą jak barwnika przy kolorowaniu ptaka jeśli już kupiłeś sobie ten Intensiv Rot z Quiko i raz , dwa razy w tygodniu starczy. CarIvan - o czym Ty piszesz? Zależy o co pytasz? czy o to że znam kolegę Przemka i jego zamiłowanie do ogrodnictwa i tak zacząłem pisać czy o podawaniu Ostropestu a Przemek wie o czym pisze jeśli idzie o barwnik.  O Boże... Cordovan vel CarIvan, może po prostu napisz, że to Ty jesteś Przemek- zamiast jak u mnie, po zbanowaniu, mieć kilka nicków...  (w tym..."bożenka" i "chinta" ...  ) Owszem mam tak na imię i Priam również, nie doczytałaś. Ps. U ciebie na forum nadal jestem tylko nie piszę bo twoje forum to twoje prywatne podwórko i wyrażenie jakiejkolwiek negatywnej opinii a nie daj Boże w twoim kierunku wiąże się z Banem. Odwal się od mnie i siedź sobie na tym swoim forum jak ci dobrze. Gdybym chciał to kupiłbym to twoje forum i tyle było by twoje (już się dowiadywałem że jest to możliwe) tylko jest mi niepotrzebne. A jak masz coś do mnie to na pw a nie zaśmiecasz tutaj forum spamem, starczy że śmietnik masz u siebie. Żegnam. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
|
 |
« Odpowiedz #12 : Padziernika 27, 2013, 08:04:34 » |
|
Odwal się od mnie Kolego, nie pomyliło Ci się forum z podwórkiem? Nie życzę sobie tutaj takich wyrażeń.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CarIvan
Go
|
 |
« Odpowiedz #13 : Padziernika 27, 2013, 08:52:30 » |
|
Odwal się od mnie Kolego, nie pomyliło Ci się forum z podwórkiem? Nie życzę sobie tutaj takich wyrażeń. A co w tym złego? nie napisałem odp...l czy jeszcze inaczej, słowo jakiego użyłem jest nietaktowne? bez przesady, jak inaczej wyrazić ładniej komuś by się od ciebie od...ał?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
|
 |
« Odpowiedz #14 : Padziernika 27, 2013, 09:02:22 » |
|
jak inaczej wyrazić ładniej komuś by się od ciebie od...ał? Odpiszę Ci przykładem: Szachiści pytają czy zwrot "szachuje" jest poprawny. Doktor Miodek odpisał, ze owszem, tak, ale lepiej używać zwrotu "Ciszej Panowie"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|