Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:50:16 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Ostropest  (Przeczytany 12759 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Priam
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sosnowiec
Wiadomoci: 82

« : Stycznia 22, 2013, 10:18:57 »

W internecie pojawiają się informacje o OSTROPEŚCIE jako nasionach, które wspomagają pracę wątroby kanarków. Niestety nigdzie nie podane są podstawowe informacje.

Moje pytania:
1- Jaka jest dawka nasion na jednego ptaka?
2- W jakiej postaci podawać ostropest? (nasiona są spore - należy je pokruszyć czy skiełkować?)

Z góry dziękuję za odpowiedŹ.

-----
nie piszemy tych samych postów w kilku wątkach!
« Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2013, 08:24:35 wysane przez klapuch » Zapisane

bloker22
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Jarosław Osiwała
Wiadomoci: 83

« Odpowiedz #1 : Stycznia 22, 2013, 01:38:59 »

Witam ja dodaję do mieszanki, ale można podać w deserówce.
Przed podaniem mielę w młynku.
Pozdrawiam Jarek

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #2 : Stycznia 22, 2013, 01:40:18 »

http://kanarki.eu/index.php/topic,2961.0.html

kanarek2012
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wrocław
Wiadomoci: 80

« Odpowiedz #3 : Stycznia 22, 2013, 02:59:59 »

Witam, ja podaję nasiona ostropestu kanarkom na litrowy słoik mieszanki daję im płaską łyżkę stołową. Większe nasiona ostropestu przed podaniem kroje nożem na pół, moje ptaki zmielonych nasion nie chcą jeść.  Umiech

CarIvan
Go
« Odpowiedz #4 : Stycznia 23, 2013, 12:10:13 »

Priam szanowny kolego ogrodniku i miłośniku kanarków - możesz podawać w postaci zmielonej w mieszance jajecznej, w marchwi, w wodzie. Jeśli chodzi o dawkę to np. na jedno jajko dajesz dawkę taką samą jak barwnika przy kolorowaniu ptaka jeśli już kupiłeś sobie ten Intensiv Rot z Quiko i raz , dwa razy w tygodniu starczy.  Mrugnicie

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #5 : Stycznia 23, 2013, 08:27:36 »

Priam szanowny kolego ogrodniku i miłośniku kanarków - możesz podawać w postaci zmielonej w mieszance jajecznej, w marchwi, w wodzie. Jeśli chodzi o dawkę to np. na jedno jajko dajesz dawkę taką samą jak barwnika przy kolorowaniu ptaka jeśli już kupiłeś sobie ten Intensiv Rot z Quiko i raz , dwa razy w tygodniu starczy.  Mrugnicie

CarIvan - o czym Ty piszesz?

Priam
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sosnowiec

« Odpowiedz #6 : Stycznia 23, 2013, 12:13:04 »

Bardzo dziękuję koleom za cenne informacje.
Wypróbuje obie wersje zmieloną w mieszance jajecznej i przekrojone na połówki w mieszance podstawowej.
Zobaczymy, która opcja bardziej przypadnie kanarkom do gustu Mrugnicie

CarIvan
Go
« Odpowiedz #7 : Stycznia 24, 2013, 11:52:06 »

Zależy o co pytasz? czy o to że znam kolegę Przemka i jego zamiłowanie do ogrodnictwa i tak zacząłem pisać czy o podawaniu Ostropestu a Przemek wie o czym pisze jeśli idzie o barwnik.  Mrugnicie

matek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

łaziska Górne
Wiadomoci: 79

« Odpowiedz #8 : Stycznia 24, 2013, 05:00:05 »

Witam! ja zamiast  Ostropestu podaje silvet z Biofacktora raz w tygodniu.

Priam
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Sosnowiec

« Odpowiedz #9 : Stycznia 24, 2013, 07:58:58 »

Jeżeli po konsultacji z weterynarzem okaże sie ze wart to zapewne się rozejrzę i gdzieś znajdę Mrugnicie
http://www.kacikpupila.pl/biofaktor-silivet-preparat-odzywczy-dla-golebi-100ml-p-6531.html

Chiara
Go
« Odpowiedz #10 : Padziernika 27, 2013, 12:55:06 »

Zależy o co pytasz? czy o to że znam kolegę Przemka i jego zamiłowanie do ogrodnictwa i tak zacząłem pisać czy o podawaniu Ostropestu a Przemek wie o czym pisze jeśli idzie o barwnik.  Mrugnicie
O Boże... Niezdecydowany Cordovan vel CarIvan, może po prostu napisz, że to Ty jesteś Przemek- zamiast jak u mnie, po zbanowaniu, mieć kilka nicków... Z politowaniem (w tym..."bożenka" i "chinta" ... Chichot)

CarIvan
Go
« Odpowiedz #11 : Padziernika 27, 2013, 07:50:02 »

O Boże... Niezdecydowany Cordovan vel CarIvan, może po prostu napisz, że to Ty jesteś Przemek- zamiast jak u mnie, po zbanowaniu, mieć kilka nicków... Z politowaniem (w tym..."bożenka" i "chinta" ... Chichot)

Owszem mam tak na imię i Priam również, nie doczytałaś.

Ps. U ciebie na forum nadal jestem tylko nie piszę bo twoje forum to twoje prywatne podwórko i wyrażenie jakiejkolwiek negatywnej opinii a nie daj Boże w twoim kierunku wiąże się z Banem. Odwal się od mnie i siedź sobie na tym swoim forum jak ci dobrze. Gdybym chciał to kupiłbym to twoje forum i tyle było by twoje (już się dowiadywałem że jest to możliwe) tylko jest mi niepotrzebne. A jak masz coś do mnie to na pw a nie zaśmiecasz tutaj forum spamem, starczy że śmietnik masz u siebie. Żegnam.  Zo

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #12 : Padziernika 27, 2013, 08:04:34 »

Odwal się od mnie

Kolego, nie pomyliło Ci się forum z podwórkiem?
Nie życzę sobie tutaj takich wyrażeń.

CarIvan
Go
« Odpowiedz #13 : Padziernika 27, 2013, 08:52:30 »

Odwal się od mnie

Kolego, nie pomyliło Ci się forum z podwórkiem?
Nie życzę sobie tutaj takich wyrażeń.
A co w tym złego? nie napisałem odp...l czy jeszcze inaczej, słowo jakiego użyłem jest nietaktowne? bez przesady, jak inaczej wyrazić ładniej komuś by się od ciebie od...ał?

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #14 : Padziernika 27, 2013, 09:02:22 »

jak inaczej wyrazić ładniej komuś by się od ciebie od...ał?

Odpiszę Ci przykładem:

Szachiści pytają czy zwrot "szachuje" jest poprawny.
Doktor Miodek odpisał, ze owszem, tak, ale lepiej używać zwrotu "Ciszej Panowie"

Strony: [1] 2   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!