Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:54:14 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2 3 ... 10   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Mistrzostwa Polski 2013  (Przeczytany 70303 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« : Lipca 19, 2013, 02:44:42 »

Czy ktos wie, kiedy będą Mistrzostwa Poslki?

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #1 : Lipca 19, 2013, 05:42:25 »

Zobacz: http://pfo.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=353:komunikat-nr-32013-z-posiedzenia-rady-pfo-w-dniu-14-lipca-2013-r&catid=4:aktualnoci&Itemid=1.

Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365

'kundelki' też są ok!

« Odpowiedz #2 : Lipca 20, 2013, 05:41:16 »

Sorki ale nic się nie odpala pd tym linkie Smutny
Może tylko mi?

Siwobrody, smutny co nie co
Smutny

Są w życiu sprawy ważne i ważniejsze.
Zapraszam na www.schpolnoc.pl
sylabona
Go
« Odpowiedz #3 : Lipca 20, 2013, 07:46:31 »

Sorki ale nic się nie odpala pd tym linkie

U mnie, jest o.k. Umiech

stanley
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 114

Pozdrawiam

« Odpowiedz #4 : Lipca 20, 2013, 07:53:30 »

oto co tam jest Siwobrody Umiech

W dniu 14 lipca w siedzibie PFO w Katowicach przy ul. Gen. Hallera 28 odbyło się trzecie w tym roku posiedzenie Rady Federacji (RF).

W posiedzeniu uczestniczyli:
1) Andrzej Jenczura – prezydent PFO;
2) Michał Horzela – wiceprezydent ds. organizacyjnych;
3) Jerzy Kozłowski – przewodniczący KKW
4) Kazimierz Gandurski – członek KKW

oraz zaproszeni goście, którzy odpowiedzieli na apel Rady w kwestii podjęcia pracy społecznej na rzecz PFO i wyrazili chęć pomocy Radzie, w osobach:

1)    Eugeniusz Kupczak – członek stowarzyszenia ARA
2)    Artur Kupczak – członek stowarzyszenia ARA
3)    Tomasz Łukawski – członek Oddziału PZHKiPE Mysłowice

W trakcie posiedzenia RF między innymi:
1. Przyjęto uchwałę nr 1/2013 w sprawie zatwierdzenia organizatora Ornitologicznych Mistrzostw Śląska Kanarków Harceńskich, powierzając zorganizowanie konkursu i wystawy Oddziałowi PZHKiPE Radzionków.
2. Przyjęto uchwałę nr 2/2013 w sprawie zmiany w Regulaminie Sekcji Sędziów PFO.
3. Przyjęto uchwałę nr 3/2013 w sprawie procedury zakupu obrączek dla ptaków na rok 2014.
4. W związku z brakiem, ze strony stowarzyszeń członkowskich PFO, ofert na organizację Ornitologicznych Mistrzostw Polski 2013, Rada mając bardzo ograniczone pole działania zdecydowała o zastosowaniu punktu 4.6, Rozdział 4 Ogólnego regulaminu konkursów i wystaw obowiązującego w naszej federacji mówiącego: „w przypadku braku ofert na organizację OMP decyzję o ich organizacji podejmuje Rada Federacji”.
W związku z powyższym, kierując się dobrem wszystkich hodowców ptaków Rada zdecydowała o podjęciu rozmów z dotychczasowym organizatorem OMP Jerzym Kozłowskim. Rozmowy niewątpliwie utrudnia trudna sytuacja w mieście Czeladź. Po wyrażeniu ustnej zgody na organizację tegoroczych OMP przez Jerzego Kozłowskiego, Rada poprosiła o złożenie oficjalnej oferty na organizację OMP 2013, zgodnej z wymogami Ogólnego regulaminu konkursów i wystaw PFO wraz z pismem wyrażającym zgodę na udostępnienie nieodpłatnie hali sportowej MOSiR w Czeladzi w dniach 09 – 15.12.2013 roku. Te dwa dokumenty są warunkiem podpisania umowy i ustalenia zakresu obowiązków dla stron. Rada zapewniła, że w przypadku podpisania umowy udzieli ze swojej strony wszelkiej pomocy w organizacji mistrzostw. 
5. Zapoznano się z propozycjami pracy społecznej w Radzie i sekcjach działających przy Radzie przez osoby, które pozytywnie odpowiedziały na apel Rady. Ponieważ dla Rady niezmiernie ważną sprawą jest utworzenie Sekcji ds. CITES, której ze względu na brak chętnych osób do tej pory nie udało się powołać, postanowiono powierzyć panu Eugeniuszowi Kupczakowi ze stowarzyszenia ARA w Czerwionce – Leszczynach, który zgłosił chęć pracy społecznej dla PFO, przeprowadzenie rozmów z zainteresowanymi hodowcami ptaków, oraz spisanie najważniejszych problemów, którymi miałaby się zająć sekcja. Rada ma nadzieję, że zarządy i członkowie pozostałych stowarzyszeń udzielą wszelkiej pomocy panu Kupczakowi, co pozwoli wypracować wspólne zdanie, które zaprezentujemy, jako związek stowarzyszeń, w rozmowach i pismach z organami państwowymi. Inni goście posiedzenia zostali zagospodarowani zgodnie ze swoimi umiejętnościami i wiedzą.
6. Zwrócono się do gości ze stowarzyszenia ARA o rozpatrzenie organizacji tegorocznych Ornitologicznych Mistrzostw Śląska. Mediacji w tej sprawie z zarządem stowarzyszenia ARA podjął się prezydent PFO.
7. Rozpatrzono pisma, które wpłynęły do Rady od pp. Zdzisława Mikuły i Teodora Żelaski, poruszające zagadnienia sekcji kanarków harceńskich.
8. Ze względu na fakt, że na Walnym Zebraniu Delegatów nie padła żadna propozycja personalna nadania w tym roku odznaczenia „Zasłużony dla PFO” Rada zdecydowała o nieprzyznawaniu w/w nagrody w tym roku.
9. Podjęto decyzję o obniżeniu o 30 % cen standardów ptaków. Obniżenie cen obowiązuje od zaraz do dnia 30 września 2013 roku. Warunkiem tak znacznego obniżenia cen jest zakup, co najmniej 10 sztuk standardów, przy czym mogą to być standardy różnych sekcji ptaków. Zapotrzebowania należy kierować na adres: sklep@pfo.info.pl
Obniżenie ceny standardów powinno spotkać się z aprobatą hodowców, szczególnie zaś dodatnio wpłynąć na młodych hodowców, dla których powinna to być podstawowa lektura, kształtująca ich pod względem hodowlanym. Rada uprzejmie prosi zarządy stowarzyszeń członkowskich o skorzystanie z oferty i zaproponowanie nabycia standardów ptaków swoim członkom.

Na tym posiedzenie zakończono.

Rada PFO

ciesz się zdrowiem, ale pamiętaj, że niedługo umrzesz

"jesteście ważniejsi niż wiele wróbli, u Was nawet włosy na głowie są policzone" - Pan Jezus
ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 166

« Odpowiedz #5 : Lipca 21, 2013, 11:01:50 »

Witam, jest pytanie a jednocześnie prosi się o odpowiedz( zgodnie z statutem PFO).
Pytanie: czy Rada Federacji w składzie dwuosobowym morze podejmować uchwały PFO.

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Lipca 21, 2013, 07:19:27 »

Te dyrdymały to już czytałem!
Pytanie dotyczy innej kwestii.
Rada Federacji w tym komunikacie powołuje się na swój własny Regulamin, który stanowi, że ubiegający się o organizacje OMP mają składać na pisemne zgłoszenia do 30 września roku poprzedzającego mistrzostwa. W przypadku braku ofert na organizację OMP decyzję o ich organizacji podejmuje Rada Federacji. Poniewaz do 30 września 2012 r nie wpłyneła żadna oferta na organizację OMP 2013, więc Rada powinna od 1 października 2012 r. podjąć jakieś konkretne działania na rzecz organizacji tej imprezy. Tymczasem Rada nie dość,że przez 10 miesięcy nic nie zrobiła w tej sprawie i z tego co wiem odrzuciła co najmniej jedną propozycję organizacji mistrzostw wystosowaną przez stowarzyszenie członkowskie. Teraz u progu sezonu wystawowego Rada próbuje w akcie rozpaczy w tym komunikacie  zwalić organizację tej dużej imprezy prywatnemu inwestorowi. Ciekaw jestem kto poniesie odpowiedzialność finansową np. za padnięte rzadkie gatunkipapug (czego oczywiście nikomu nie życzę, ale do końca wykluczyć tego nie można), których wystawienie rozważałem.
Myślałem, że Rada Federacji sama zorganizuje tę wystawę, wykorzystując do tego celu powołaną ostatnio spółkę, ale okazuje się, że spółka jest tylko dla spółki, a wszystko dalej stoi na głowie.

Nawet na tym forum widać jak członkowie Rady Federacji atakują wszystkich kto ma odmienne zdanie od Nich. Panowie z Rady! Zamiast marnować swój potencjał na ataki na inaczej patrzacych proszę Was o współpracę z hodowcami i stowarzyszeniami. To Wy jesteście dla nas, a nie my dla Was!! Moglibyście przykładowo zaproponować ZBYSZKOWI O710 wpółpracę w organizacji OMP. Na swojej stronie narzekacie tylko, że nikt nie chce z Wami współpracować, ale je śli tak wygląda współpraca w RF jak dyskusja na tymforum, to ja wcale się nie dziwię, że nikt nie chce i że niektórzy rezygnują.

Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

'kundelki' też są ok!

« Odpowiedz #7 : Lipca 22, 2013, 08:04:48 »

Ups...
to może byc tak że nie będzie wcale Mistrzostw Polski? Smutny

A przy okazji kto cos wie o Mistrzostwach Kanarków Kształtnych które w zeszłym roku odbywały sie w Łaziskach?
Czy one też są zagrożone?

Pozdrawiam
Siwobrody
Ps. WIELKIE dzięki Stanley-u!

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #8 : Lipca 25, 2013, 06:45:06 »

Puchar Polski zapewne się odbędzie. Sądząc jednak po braku odpowiedzi członków KHKK na Twoje pytanie przez kilka dni można mieć też pewne wątpliwości czy impreza dojdzie do skutku. Tak na marginesie to kiedyś elitarny Klub Hodowców Kanarków Kształtnych mocno podupadł w ostatnich latach. Ciekawe np. co stało się ze stroną KHK?Słychać opinie, że organizacja imprezy i prestiż nie są już te same, co przed laty. Trochę szkoda, bo przez kilka ostatnich lat wybierałem się do Łazisk i wybrać nie mogłem i pewnie już nie pojade, bo i po co!

Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

'kundelki' też są ok!

« Odpowiedz #9 : Lipca 26, 2013, 06:10:19 »

...kurcze ja też się w zeszłym roku wybierałem jak nie przymierzając słynna sójka za morze...
Miałem dylematy czy Łaziska czy Czeladź i w końcu wyszedł guzik Smutny
A teraz kurcze mogę nie mieć dylematu... Smutny

Ale raz jeszcze zapytam starsze stażem Koleżeństwo czy mistrzostwa kanarków kształtnych tez są zagrożone?
Siwobrody

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź

« Odpowiedz #10 : Lipca 29, 2013, 06:10:59 »

Wydaje mi się, że trochę odbiegacie od tematu. O Pucharze Polski, o Klubie Hodowców Kanarków Kształtnych itp możecie pisać  osobnych wątkach. Tutaj proszę pisać jedynie o organizacji Ornitologicznych Mistrzostw Polski w 2013 r.

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #11 : Lipca 30, 2013, 10:55:03 »

O Mistrzostwach Polski?
To już nudne!!! Rada Federacji tworzy jakieś dziwaczne regulaminy jak np. OGÓLNY REGULAMIN KONKURSÓW I WYSTAW POLSKIEJ FEDERACJI ORNITOLOGICZNEJ, a potem tego zupełnie nie przestrzega! Przykładowo w w/w regulaminie jest zapis, że ubiegajacy się o organizacje OMP muszą składa do Rady Federacji PFO pisemne zgłoszenie oferty w terminie do 30 wrzesnia roku poprzedzajacego mistrzostwa, a potem na stronie: http://pfo.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=350:zaproszenie-do-skadania-ofert-na-organizacj-77-ornitologicznych-mistrzostw-polski-w-2014-r&catid=4:aktualnoci&Itemid=1 czytam, że oferty na organizację OMP 2014 należy składać w terminie do 30 października 2013 roku. Skąd Panowie Prezydenci wziął się ten termin 30 października? Macie na to jakąś podstawę prawną, choćby stworzoną przez Was samych?
Podobnie zresztą sprawa się ma z organizacją OMP2013. Co oznacza zapis: "Rada poprosiła [Jerzego Kozłowskiego] o złożenie oficjalnej oferty na organizację OMP 2013, zgodnej z wymogami Ogólnego regulaminu konkursów i wystaw PFO" na stronie http://pfo.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=353:komunikat-nr-32013-z-posiedzenia-rady-pfo-w-dniu-14-lipca-2013-r&catid=4:aktualnoci&Itemid=1? Wymogów Ogólnego regulaminu konkursów i wystaw PFO nie da się już w żaden sposób spełnić. Zdajecie sobie sprawę, że wypisujecie nonsensy?
Apeluję do wszystkich Prezydentów PFO o przestrzeganie prawa, o nie wprowadzanie w błąd hodowców i nie wypisywanie nieprawdy na Waszej oficjalnej stronie internetowej!!!
Może zamiast tego należałoby więcej wysiłku włożyć w kontakt ze stowarzyszeniami i hodowcami? Żeby w przszłości sytuacja się nie powtórzyła!!

jasioj
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 265

« Odpowiedz #12 : Sierpnia 01, 2013, 06:08:48 »

To jeszcze jeden dowód na to, że PFO działa zgodnie z literą prawa!

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź

« Odpowiedz #13 : Sierpnia 30, 2013, 04:06:19 »

Jest już oficjalny komunikat na stronie PFO, że ornitologiczne MP odbędą się w Czeladzi (http://pfo.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=367:komunikat-nr-42013-z-posiedzenia-rady-pfo-w-dniu-25-sierpnia-2013-r&catid=4:aktualnoci&Itemid=1) w dniach 9-15 grudnia.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #14 : Sierpnia 30, 2013, 07:06:32 »

Dość zdawkowe informacje...

Strony: [1] 2 3 ... 10   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca