WIL.K.
Uczeń2
Nowy użytkownik

Warszawa
Wiadomoci: 278
|
 |
« Odpowiedz #45 : Wrzenia 18, 2013, 12:15:37 » |
|
Witam Dla zainteresowanych na internetowej stronie PFO na zakładce PTAKI jeżeli ktoś się interesuje się papugami to co najmniej od dwóch lat umieszczone są klasy wystawowe dla papużki falistej standart oraz uznanej od niedawana przez COM papużki kolorowej podane są też klasy wystawowe dla innych papug . Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jasioj
Uczeń2
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 265
|
 |
« Odpowiedz #46 : Wrzenia 18, 2013, 10:19:58 » |
|
Już miałem nie pisać nic o PFO, ale te nonsensy co wypisujecie zmusiły mnie do napisania kolejnego posta.
Zacznę od końca! Klasy wystawowe, to absolutnie pryncypialna rzecz i w hodowli i wystawach. Dlatego COM wydaje (chyba raz na kwartał o ile się nie mylę) wykaz klas wystawowych. Wprawdzie organizator ma prawo wprowadzić własne klasy wystawowe, ale powinien uzględnić ilość odmian gatunkowych hodowanych ptaków. I powinien zrobić nie tuż pred wystawą, ale odpowiednio wcześniej (np. kilka miesięcy przed wystawą).
Papuga ma rację. Czy ktoś z Was cokolwiek wie o klasach wystawowych na OMP?
A jeślichodzi o te papużki faliste, to czytałem ostatnio, że jest już ponad 750 mutacji tych papug. Jak się to ma do kanarków? Dokładnie nie wiem, ale przypuszczam, że mutacji kanarków jest sporo mniej. Zatem PFO powinno uwzględnić proporcje i dostosować klasy wystawowe do rzeczywistych reLIÓW, A NIE DO HISTORYCZNYCH ZASZŁOŚCI.
Gdyby się trzymać wytycznych COM, to na OMP powinno być tylko 6 klas wystawowych glostera i chyba 25 klas wystawowych falistych. A ile PFO stworzyło klasy wystawowych dla glosterów i dla falistych w ubiegłym roku? Proszę wytrwałych o zajrzenie do katalogu z 2012 r.
Wykaz, na który powołuje się WIL.K. jest od ponad 2 lat nieakualny. Pewnie tylko zamieszczono go i już nikt go potem nie aktualizował. To jeszcze jeden dowód na to jak doskonale pracuje PFO.
O tych laptopach nie będę się nawet wypowiadał. BEZ KOMENTARZA.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #47 : Wrzenia 19, 2013, 02:53:43 » |
|
jasioj ,dużo masz racji ale też nie można tak wszystkiego uogólniać. COM daje swoje wykazy ale większość należy nadal do organizatora. Weźmy porównanie dwóch wielkich wystaw- Mistrzostwa Świata i Międzynarodowa w Reggio Emillia. Klasa border miniatura- w ostatnich latach maksymalnie 6 klas na MŚ i 8-10 w Reggio (tylko w jednym pionie tj kolekcje lub pojedynki) . Myślę ,że nie trzeba tego komentować.
Każda wystawa rządzi się swoimi prawami. Jak PFO dalaby te 25 klas ,o których mówisz to ciekawie wygladalyby niektóre klasy wystawowe-1,2 ptaki. Przy polskich realiach prawdziwych WPF to jest tylko powielanie tytułów Mistrza Polski a myslę ,ze nie oto chodzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 409
|
 |
« Odpowiedz #48 : Padziernika 04, 2013, 10:53:17 » |
|
Tośmy sobie pogadali!! Jeden z moich kolegów chciał zainteresować członków Rady Federacji tym wątkiem (naiwny jakiś człowiek). Chciał jakiś kontakt choćby telefoniczny czy emailowy do Panów Prezydentów. Okazuje się, że Panowie nie życzą sobie kontaktu z hodowcami, Na stronie PFO nie ma żadnych danych kontaktowych poza adresem siedziby. Ponoć nawet jak się tam pofatygował, to jedynie przekonał się, że żadnego z Prezydentów tam zastać nie można. Czy Waszym zdaniem jest to normalne? Jaki jest cel takich działań? Pisz Pan na Bedyczów!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #49 : Padziernika 05, 2013, 01:48:18 » |
|
złę PFO! złe PFO ! ohh jakie złe to PFO....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #50 : Padziernika 05, 2013, 03:20:53 » |
|
nawet jak się tam pofatygował, to jedynie przekonał się, że żadnego z Prezydentów tam zastać nie można
A mieli tam siedzieć i czekać na niego? Na stronie PFO nie ma żadnych danych kontaktowych poza adresem siedziby. No popatrzmy: biuro@pfo.info.pl Prezydent PFO – prezydent@pfo.info.pl Wiceprezydent ds. organizacyjnych – org@pfo.info.pl Wiceprezydent ds. hodowlanych – hod@pfo.info.pl Administrator strony internetowej – admin@pfo.info.pl złe PFO! złe PFO ! ohh jakie złe to PFO.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 409
|
 |
« Odpowiedz #51 : Padziernika 05, 2013, 08:11:52 » |
|
złę PFO! złe PFO ! ohh jakie złe to PFO.... nawet jak się tam pofatygował, to jedynie przekonał się, że żadnego z Prezydentów tam zastać nie można
A mieli tam siedzieć i czekać na niego? Na stronie PFO nie ma żadnych danych kontaktowych poza adresem siedziby. No popatrzmy: biuro@pfo.info.pl Prezydent PFO – prezydent@pfo.info.pl Wiceprezydent ds. organizacyjnych – org@pfo.info.pl Wiceprezydent ds. hodowlanych – hod@pfo.info.pl Administrator strony internetowej – admin@pfo.info.pl złe PFO! złe PFO ! ohh jakie złe to PFO....  Jak to mówi Zagłoba: "Jam to uczynił!". Może byście się zapytali najpierw administratora strony kiedy i na jakiej zasadzie się pojawiły się te emaile Prezydentów, a swoją ironię wyładujcie w jakimś szlachetniejszym celu niż atak na kogoś, kto walczy dla Was o poprawę działania PFO.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
|
 |
« Odpowiedz #52 : Padziernika 05, 2013, 10:49:03 » |
|
a swoją ironię wyładujcie w jakimś szlachetniejszym celu niż atak na kogoś, kto walczy dla Was o poprawę działania PFO.
No popatrz, nawet nie wiedziałem, że walczysz za Nas. A, że tak zapytam, ktoś Cię prosił o to? Pisałem kilka razy, abyś podawał konkrety, jak na razie takich brak. Może skończ już z tą misją ataku na PFO? A dane kontaktowe były także w "polityce prywatności". I jeszcze drobne pytanie na koniec - po co hodowca ma pisać emaile do prezesa PFO?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Granos
Go
|
 |
« Odpowiedz #53 : Padziernika 05, 2013, 11:39:53 » |
|
Jak to mówi Zagłoba: "Jam to uczynił!". Może byście się zapytali najpierw administratora strony kiedy i na jakiej zasadzie się pojawiły się te emaile Prezydentów, a swoją ironię wyładujcie w jakimś szlachetniejszym celu niż atak na kogoś, kto walczy dla Was o poprawę działania PFO. Walką nazywasz krytykowanie wszystkiego na każdym kroku? Ty już wiesz,że będziesz krytykował jak jeszcze nie wiesz o co chodzi. Twoje teksty są również bez najmniejszego znaczenia więc równie dobrze i ty mógłbyś wyładować swój zapał w bardziej przydatny sposób. 3 dni temu potrzebowałem mail kontaktowy to prezydenta PFO-znalazłem w 3 minuty więc aż tak źle nie jest. No popatrz, nawet nie wiedziałem, że walczysz za Nas. A, że tak zapytam, ktoś Cię prosił o to? dokładnie I jeszcze drobne pytanie na koniec - po co hodowca ma pisać emaile do prezesa PFO? Akurat tutaj się nie zgodzę bo akurat w ostatnim czasie musiałem zaczerpnąć informacji "u góry" więc mail sięprzydał 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365
'kundelki' też są ok!
|
 |
« Odpowiedz #54 : Padziernika 06, 2013, 07:57:24 » |
|
Witajcie Mili,
jakiś czas mnie nie było na forum, dziś zaglądam... ...kiedy są OMP a kiedy PKK a tu widzę taką... ...szermierkę słowną czy może raczej pranie brudów!
I dobrze, dobrze trzeba prostować rzeczywistość ale w szacunku do siebie by budować! I pamiętać/szukać tego co nas łączy a nie dzieli!
Panie i Panowie!
Rozmawiać, dyskutować, reformować, naprawiać i poprawiać, tworzyć i budować ale wszystko wspólnie kreatywnie i konstruktywnie! Przedkładać, jeśli ktoś się utożsamia z naszym 'kanarczaną społecznością', jej interes nad własny! Precz z prywatą jeśli to jest hoby czy pasja!
Jeśli ktoś to traktuje już jako sport czy biznes to przechodzi na 'ciemną stronę mocy' nie, nie żartuję!  Przechodzi na stronę działalności gospodarczej gdzie to właśnie 'prywata' czyli interes jest ważniejszy, I to też jest ok, tylko trzeba głośno o tym powiedzieć i na pewno znajdą się i klienci i partnerzy.
Moim skromnym zdaniem najwięcej sporów czy emocjonalnych nie porozumień powstaje na w relacji czy w kontakcie 'kanarczany miłośnik/hobbysta' i 'kanarczany hodowca/przedsiębiorca' zwłaszcza jak cele czy zmierzenia obu stron pozostają w sferze domysłów a jak każdy będzie wiedział czy druga strona robi coś dla idei czy dla pieniędzy oraz sam będzie uczciwie i jasno przed sobą i innymi postępował to konflikty czy nieporozumienia można zminimalizować czy wręcz zlikwidować.
Tyle teoria ale teoria z mojego życia którą w paru społecznościach czy kręgach zainteresowanych osób jedną tematyką, z powodzeniem praktykujemy! 
Dobrej niedzieli całej! Darek Siwobrody
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #55 : Padziernika 06, 2013, 08:36:52 » |
|
Siwobrody, nie wiem, czy Cię dobrze zrozumiałem, ale chyba nie trafiłeś w temat... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365
'kundelki' też są ok!
|
 |
« Odpowiedz #56 : Padziernika 06, 2013, 09:08:39 » |
|
To była swobodna refleksja na temat relacji między ludzkich, a nie wypowiedź w temacie MP!  W przy okazji czy ktoś byłby na tyle uprzejmy i życzliwy by potwierdzić mi terminy i podać jakieś linki do tegorocznych MP i PPKK? Z góry bardzo, bardzo dziękuję! Darek Siwobrody
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
|
 |
« Odpowiedz #57 : Padziernika 06, 2013, 10:07:59 » |
|
W przy okazji czy ktoś byłby na tyle uprzejmy i życzliwy by potwierdzić mi terminy i podać jakieś linki do tegorocznych MP i PPKK?
Ależ proszę uprzejmie: http://kanarki.eu/index.php?topic=4687.0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator