Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:45:19 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2 3   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Hodowcy  (Przeczytany 20749 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Padziernika 06, 2008, 07:59:15 »

W tym dziale możecie wskazać hodowców od których warto lub niewarto nabywać ptaki. Proszę jednak o niepodawanie ich danych kontaktowych, jak adres, telefon czy email. Takie informacje możecie wymieniać ze sobą w prywatnych wiadomościach. Na wortalu wystarczy, że podacie imię, nazwisko i miejscowość, gdzie mieszka taki hodowca (np. Jan Kowalski z Warszawy).
Proszę opisywać natomiast dlaczego polecacie lub nie polecacie dokonanie zakupu kanarków u konkretnego hodowcy. Jakie macie wspomnienia związane z zakupem ptaków u tego hodowcy, czy udało Wam się wyhodować pisklęta po zakupionych ptakach, czy kupiony lub kupowany ptak spełnił w jakimś stopniu Wasze nadzieje i oczekiwania?
Jeżeli macie jakieś zastrzeżenia do konkretnego hodowcy, opiszcie na czym one polegają. Proszę nie wypisywać obelg i epitetów pod adresem hodowcy, którego nie polecacie (będą one usuwane z naszego wortalu), ale merytoryczne informacje, które będą wskazówkami dla innych użytkowników i gości przy podejmowaniu ostatecznej decyzji o zakupie kanarka.
Im więcej rzeczowych wiadomości zamieścicie, tym łatwiej będzie innym osobom zorientować się gdzie warto kupować dobre ptaki.
Nasza akcja ma nie tylko na celu promować dobrych, rzetelnych hodowców i pętnować nieuczciwych, ale także zmuszać tych pierwszych do podnoszenia poprzeczki, a tych drugich do zmiany swego postępowania i poprawienia standardów sprzedaży.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #1 : Marca 01, 2012, 11:49:59 »

Przy okazji dyskusji o nowej ustawie, o ochronie przyrody Yotan napisał, że "skończą się pseudohodowle, każdy trzymacz będzie się musiał zapisać do jakiegoś związku...."Co sądzicie np. o tym hodowcy(jak sam siebie nazywa)? http://allegro.pl/kanarki-kanarek-od-hodowcy-samiczki-i2176973716.html
« Ostatnia zmiana: Marca 12, 2012, 01:02:33 wysane przez Jacky » Zapisane

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #2 : Marca 01, 2012, 01:58:33 »

wystarczy, że podacie imię, nazwisko i miejscowość, gdzie mieszka taki hodowca (np. Jan Kowalski z Warszawy).

Nazwisk podawać nie wolno, ale wolno podać pierwszą literę nazwiska i wszystkie dane sugerujące, np. pan Jan K. z Warszawy, hodowca glosterów. Nie wiem jak z numerem CIH, ale wydaje mi się, że ten numer nie jest zastrzeżony - w końcu każdy obrączkujący samodzielnie go upublicznia.

czy udało Wam się wyhodować pisklęta po zakupionych ptakach

Nie uzależniajmy odchowu młodych od innych hodowców. To, czy uda się odchować młode, czy też nie, zależy od zbyt wielu czynników, żeby winą za niepowodzenia obarczać innych.

dariuseki
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Olsztyn, War-Maz
Wiadomoci: 207

http://www.warminskie-kanarki.gq/

« Odpowiedz #3 : Marca 01, 2012, 06:48:36 »

Przy okazji dyskusji o nowej ustawie, o ochronie przyrody Yotan napisał, że "skończą się pseudohodowle, każdy trzymacz będzie się musiał zapisać do jakiegoś związku...."Co sądzicie np. o tym hodowcy(jak sam siebie nazywa)?http://allegro.pl/kanarki-kanarek-od-hodowcy-samiczki-i2176973716.html

Tak przejrzałem te zdjęcia z bliska i ... Hmm może nie powinienem wydawać pochopnych ocen ale tak na pierwszy rzut oka to mogę skomentować to co widzę na tych  zdjęciach w następujący sposób: SYF KIłA I MOGIłA ORAZ EGIPSKIE CIEMNOŚCI.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #4 : Marca 02, 2012, 09:23:38 »

Czy jest możliwość zgłoszenia gdzieś takiego "hodowcy"?
Osobiście nasłałbym nawet policję, gdyby nie fakt, że podejrzewam, że nie wiedzieliby co zrobić.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #5 : Marca 02, 2012, 08:35:26 »

Ten "hodowca" od dłuższego już czasu prezentuje na Allegro warunki w jakich trzyma ptaki i nic z tego nie wynika.A może by tak zgłaszać jego aukcje do pracownika allegro jako naruszające zasady?

Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 273

« Odpowiedz #6 : Marca 02, 2012, 08:43:15 »

Próbowałem w południe sprawdzić o co chodzi ale akcja już była usunięta przez pracownika allegro, więc nie do końca wiedziałem o co chodzi, ale po ostatnim wpisie jot-ki mogę się domyślać.

Tomek_wawa
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 42

« Odpowiedz #7 : Marca 02, 2012, 09:42:57 »

A mnie już dłuższy czas zastanawia ten człowiek i jego ptaki
allegro.pl/kanarek-kanarki-samiec-2011-i2169578923.html

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #8 : Marca 02, 2012, 09:59:15 »

Czy chodzi Ci o to, że to nie samiec?

Tomek_wawa
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #9 : Marca 02, 2012, 10:14:47 »

Ja sie dobrze na tym nie znam ale właśnie wydaje mi się że to raczej samiczka

maromak
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Grudziądz
Wiadomoci: 137

« Odpowiedz #10 : Marca 03, 2012, 10:55:30 »

Ja sie dobrze na tym nie znam ale właśnie wydaje mi się że to raczej samiczka
Niekoniecznie to musi być samica, jeśli to mieszaniec może mieć taki wygląd też samiec.

Tomek_wawa
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa

« Odpowiedz #11 : Marca 03, 2012, 11:15:35 »

Aha i znów sie czegoś nauczyłem Umiech ten gość na innych aukcjach miał właśnie samiczke mozaiki z maską czyli to tez może tak być u mieszańców ?
http://allegro.pl/kanarek-kanarki-samica-2011-i2165551540.html

maromak
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Grudziądz
Wiadomoci: 137

« Odpowiedz #12 : Marca 03, 2012, 08:45:15 »

Do prawidłowej maski kanarka czerwonej mozaiki trochę jej brak. Moim zdaniem to mieszaniec mozaiki z kanarkiem czerwonym, bo ma przebarwienia w rożnych niepożądanych miejscach.

lolek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 159

« Odpowiedz #13 : Marca 03, 2012, 09:34:51 »

Witam podłączając się do tematu chcę pokazać hodowlę papug falistych spójrzcie w jakich warunkach są one trzymane... http://allegro.pl/sprzedam-papuzki-faliste-z-wlasnej-chodowli-i2153776215.html  warunki karygodne zapewne tysiące bakterii i chorób jest w takich klatkach nie wiem czy są one czyszczone przynajmniej raz na miesiąc... na trzecim zdjęciu po prostu przepapurzenie (jest ich za dużo w jednej klatce). widać że hodowla na skale masową... pióra oblepione w w głanie... na drugim planie widać jaki syf jest wkoło klatek.

marcelolsztyn
Go
« Odpowiedz #14 : Marca 03, 2012, 10:00:11 »

WITAM
WTR¡CÊ SWOJE TRZY GROSZE  Duy umiech
Sledze allegro od dłuższego czasu....Co mogę stwierdzić ze na kanarki był tzw. bum-  3 lata temu  bardzo dużo osób kupiło ptaki od pewnej osoby z Rudy Ślaskiej co sprzedaje na allegro ...Faktycznie w owym czasie  osoba ta sprzedawała w miesiącu bez przesady ok 100 kanarków ...Pewne osoby kupiły kanarki z myślą o szybkim dorobieniu się .. Zaczęto je rozmnazac byle jak aby tzw. sztuka  i najlepiej samiec to 100 zł jest  Duy umiech
Jednak z roku na rok było coraz słabiej  -do tego stopnia ze znani hodowcy zaczeli ogłaszac sie i sprzedawac swoje ptaki na allegro  Spoko a nawet zaczęli wysyłać ptaki poczta  co kiedyś wogóle nie wchodziło w rachubę.
Wiec teraz nie dziwcie się ze  nadwyżki hodowlane tzw;trzymaczy '' sa trzynane w takich warunkach ktoś kto  mieszka  w bloku wyhoduje  50 kanarków i co bedzie je trzymał w mieszkaniu  Duy umiech albo działka albo piwnica  Duy umiech
Przykre to jest ale z drugiej strony  jak  kogoś to tak boli to może wszystkie odkupić i  stworzyć im lepsze warunki  Umiech
To na tyle myślę  ze mnie nie zlinczujecie  Duy umiech

Strony: [1] 2 3   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!