Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:36:15 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 ... 11 12 [13] 14   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Relacja - 76 Ornitologiczne Mistrzostwa Polski - Czeladź 2013  (Przeczytany 92441 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
leszek
Korespondent1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 95

« Odpowiedz #180 : Stycznia 31, 2014, 02:08:54 »

Proponuje zapoznać się z treścią Listu do Prezydenta PFO i Rady Federacji od hodowcy,uczestnika konkursu kanarka harceńskiego na OMP 2013 ,może on wyjaśni niektóre sprawy ,zachowania hodowców.Treść Listu  http://kanarkiharcenskie.pl/aktualnosci/30-lis-do-prezydenta-pfo-i-rady-federacji

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« Odpowiedz #181 : Stycznia 31, 2014, 03:05:58 »

Proponuje zapoznać się z treścią Listu do Prezydenta PFO i Rady Federacji od hodowcy,uczestnika konkursu kanarka harceńskiego na OMP 2013 ,może on wyjaśni niektóre sprawy ,zachowania hodowców.Treść Listu  http://kanarkiharcenskie.pl/aktualnosci/30-lis-do-prezydenta-pfo-i-rady-federacji
Za rok wszyscy odbierzmy ptaki po ocenie!.
Hodowcom kanarka harceńskiego zawsze są pokrzywdzeni, zawsze im źle.

Bądź poważny! Rada Federacji nie pójdzie na takie rozwiązanie. Po co ma niby rozmawiać z hodowcami? O czym?

O niczym. Większość hodowców nie ma pojęcia co to jest RF PFO i co ona robi. Sensowniejsze jest spotkanie z delegatami (prezesi stowarzyszeń?) którzy będą mówić konkretnie i na temat.

Właśnie.
Przede wszystkim w swoich stowarzyszeniach wybierzcie delegatów, którzy będą w stanie coś zrobić.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #182 : Stycznia 31, 2014, 03:08:29 »

Czy był ktoś na Mistrzostwach z boku, nie z Hodowców kanarków śpiewających i nie Organizator, kto widział i może opisać jak to wyglądało według niego?
Wielka szkoda, bo wybierałem się robić zdjęcia, ale nie dojechałem na konkurs.

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

« Odpowiedz #183 : Stycznia 31, 2014, 03:35:54 »

Czy był ktoś na Mistrzostwach z boku, nie z Hodowców kanarków śpiewających i nie Organizator, kto widział i może opisać jak to wyglądało według niego?
Wielka szkoda, bo wybierałem się robić zdjęcia, ale nie dojechałem na konkurs.
Kto mógł być poza hodowcami kanarków harceńskich?
Tylko obsługa mistrzostw.

Ja byłem bo wklepywałem wyniki i to była paranoja.
Zaraz po ocenie ptaki  z kartami ocen pozabierane.
Katalogu nie było z czego zrobić. Jeden z mlodych hodowców kanarków harceńskich szukał wyników, ręce rozkładał.

Obsługa kanarka harceńskiego przyniosła kartkę gdzie była wypisana komisja do zamieszczenia w katalogu i dodatkowo mąż zaufania Umiech.
Powtarzam, nawet mąż zaufania był Umiech.
I co? To jest ok?
Ocenić ptaki i wziąść do domu.

Cały czas na hali był wiceprezydent PFO. Czy ktoś słowem mu powiedział, że coś jest nie tak?
Pewnie nie. Nie zdążył bo już ptaków nie było.

Panowie, po fakcie biadolicie bo się tego nie spodziewaliście, że ktoś was potraktuje tak jak powinien.
Nie ma dyskusji. Nie ma ptaków - dyskwalifikacja.

Pamiętacie jak hodowca Mikuła wtargnął na scenę któryś tam Mistrzostw  i grzmiał - ... kanarek harceński jest najważniejszy.

leszek
Korespondent1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #184 : Stycznia 31, 2014, 03:45:29 »

JAD  a kto był w tej komisji konkursowej wyznaczonej przez Organizatora lub Radę Federacji ?

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów
Wiadomoci: 292

« Odpowiedz #185 : Stycznia 31, 2014, 04:08:37 »

Leszek masz ją w katalogu  Duy umiech

leszek
Korespondent1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #186 : Stycznia 31, 2014, 04:17:54 »

pigmej   w katalogu w wersji papierowej nie ma nic o dyskwalifikacji

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów

« Odpowiedz #187 : Stycznia 31, 2014, 04:20:31 »

Leszek czy ty robisz ze mnie idiotę, pytasz o komisje nie o dyskwalifikacje, proszę cie bardzo nie rób jaj za poważny jesteś na to Duy umiech

leszek
Korespondent1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #188 : Stycznia 31, 2014, 04:58:09 »

W katalogu jest Obsługa konkursu kanarka harceńskiego i są to osoby które przyczyniły się do tego aby ten konkurs się odbył,a nie jest to Komisja Konkursowa Sekcji A wyznaczona przez Organizatora lub RF PFO.

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów

« Odpowiedz #189 : Stycznia 31, 2014, 06:46:38 »

chwilka, a to nie to samo Co? bo jeśli nie to już nic nie rozumiem Z politowaniem

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

« Odpowiedz #190 : Stycznia 31, 2014, 07:16:18 »

chwilka, a to nie to samo Co? bo jeśli nie to już nic nie rozumiem Z politowaniem
To nie to samo.
Nie jestem w 100% pewien, ale o ile pamiętam skład komisji konkursowej podał prezes Sekcji Sędziów. Dlaczego nie było nikogo z sekcji A? Nie potrafię odpowiedzieć. Słyszałem o braku zaangażowani wśród sędziów Sekcji A. Nie wiem ile w tym prawdy.
Wcześniej słyszałem, że za konkurs kanarka harceńskiego (nie podano go w składzie komisji konkursowej, ale uczestniczył w konkursie i był podczas konkursu) jeden z sędziów - leszek wie o kim mówię. Zawiła sytuacja.

Pamiętacie  pewnie, że parę lat temu ptaki konkursowe kanarka harcenskiego nie uczestniczyły w wystawie. Hodowcy wystawiali ptaki mniej wartościowe, często samice:).
Tak było.
Między innymi dlatego też w regulaminie jest zapis o dyskwalifikacji ptaków nie biorących udziału w wystawie.

W tej kwestii dla mnie wszystko jasne i oburzenie zdyskwalifikowanych jest niezrozumiałe tak jak ich wcześniejsze zachowanie.
Jeśli były nieprawidłowości ze strony organizatora?
Organizatorzy byli cały czas na sali i trzeba było interweniować od razu. Ja przynajmniej bym tak zrobił.

Jeszcze raz zapytam. Co by było gdyby wszyscy hodowcy zabierali ptaki po konkursie?

ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 166

« Odpowiedz #191 : Stycznia 31, 2014, 08:24:31 »

JAD, piszesz tak wymijająco . Spytałem dzisiaj mojego członka z naszego stowarzyszenia który miał też ptaki, odpowiedz jest:brak osoby odpowiedzialnej która by się tymi ptakami zajmowała,inne lata była tam osoba ,ale teraz jej nie ma ze względu choroby, wniosek jest jeden organizator ponosi odpowiedzialność , a organizatorem wiadomo kto był RF. Proszę tu nie debatować to RF wybrała organizatora,nie pomogą tu żadne komisje,przekazywanie informacji, szukanie dziury w płocie,mleko się wylało.RF musi się z tym pogodzić że przez jej zaniedbania tak się stało, po prostu trzeba przyjąć to do wiadomości.
Jest to samo z powołaniem spółki z.o.o PFO,która została powołana bez zgody w tym przypadku stowarzyszeń,[gdzie stowarzyszenia mają osobowość prawna] jest to jajo kukułcze, gdzie PFO będzie musiało sobie radzić.

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

« Odpowiedz #192 : Stycznia 31, 2014, 09:06:47 »

JAD, piszesz tak wymijająco . Spytałem dzisiaj mojego członka z naszego stowarzyszenia który miał też ptaki, odpowiedz jest:brak osoby odpowiedzialnej która by się tymi ptakami zajmowała,inne lata była tam osoba ,ale teraz jej nie ma ze względu choroby, wniosek jest jeden organizator ponosi odpowiedzialność , a organizatorem wiadomo kto był RF. Proszę tu nie debatować to RF wybrała organizatora,nie pomogą tu żadne komisje,przekazywanie informacji, szukanie dziury w płocie,mleko się wylało.RF musi się z tym pogodzić że przez jej zaniedbania tak się stało, po prostu trzeba przyjąć to do wiadomości.
Jest to samo z powołaniem spółki z.o.o PFO,która została powołana bez zgody w tym przypadku stowarzyszeń,[gdzie stowarzyszenia mają osobowość prawna] jest to jajo kukułcze, gdzie PFO będzie musiało sobie radzić.
Jak wymijająco?
Piszę co wiem i co myślę.

Zbyszek też przywieziesz ptaki na Mistrzostwa i po ocenie je zabierzesz?

Spółka została powołana między innymi do dystrybucji obrączek.
Jak stowarzyszenia same płaciły do producenta też było larmo, nie pamiętasz?

leszek
Korespondent1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #193 : Stycznia 31, 2014, 09:29:15 »

Jad   na Wystawie Egzota 2013 kanarki harceńskie były na wystawie gdzie była odpowiednia temperatura i miejsce dla tych ptaków-brawo .Dla przypomnienia link http://glostery.katowice.pl/relacja-ornitologiczne-mistrzostwa-egzota-2013/       Na pewno to widziałeś i chyba też pomagałeś przy organizacji tej wystawy.

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów

« Odpowiedz #194 : Stycznia 31, 2014, 09:53:01 »

Leszek ja to widzę tak bo już nie mogę powoli. Jeżeli warunki były tak fatalne to chyba były od początku tak? nie można było doprowadzić do nie odbycia konkursu jeżeli była taka tragedia? Nie lepiej dać ocenić ptaki i sruuuu do domu to jest fair?Co?Co?Co?Co?
dlaczego nikt nic nie zgłosił tylko umówilście się z Teodorem i do domu, to jest normalne zachowanie, liczyliście że co herceny to najważniejsza rzecz na MP i nikt was nie ruszy - sorki ale po przeczytaniu komentarzy tak to odczuwam, mimo wcześniejszej, telefonicznej dyskusji z czołowymi hodowcami hercenów w Polsce

Strony: 1 ... 11 12 [13] 14   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!