Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:54:17 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2 3 ... 5   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Co PFO zrobiła w 2014 roku?  (Przeczytany 26922 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« : Stycznia 28, 2014, 08:48:58 »

Co PFO zrobiła dla hodowców w 2014 roku?

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Stycznia 28, 2014, 08:50:25 »

Skłóciła środowisko hodowców swoimi decyzjami.

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Stycznia 28, 2014, 08:53:18 »

Na posiedzeniu Rady w dniu 19 stycznia utrzymano bezprawną dyskwalifikację ptaków na OMP 2013. Opisałem to w wątku http://kanarki.eu/index.php?topic=4821.0.

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Stycznia 28, 2014, 08:58:25 »

Nie wyciągnięto żadnych konsekwencji wobec organizatora OMP. Mało tego! Rada odznaczyła Jerzego Kozłowskiego

za  zaangażowane i wkład pracy w organizację Mistrzostw

CarIvan
Go
« Odpowiedz #4 : Stycznia 28, 2014, 09:02:56 »

Skłóciła środowisko hodowców swoimi decyzjami.
Czy ktoś Cię zmusza do bycia członkiem PFO jeśli nie podoba ci się działanie tego Związku? Na zmiany trzeba czasu, nie pstryknie się palcami i będzie jak chcesz Ty czy wszyscy hodowcy, bo gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania i nie jesteś zawsze w stanie dogodzić każdemu. Pisałem Ci już chcesz zmian weź się za robotę a nie klepiesz na wortalu wkoło i umiesz tylko wytknąć co Ci się nie podoba lub co Twoim zdaniem jest złe albo źle wykonywane. Chcesz zmian przyczyń się do nich aktywnie a nie pasywnie tylko krytykując. Jesteś wogóle zrzeszony w PFO? jeśli tak masz pole do popisu by się wykazać, jeśli nie twoje krytykowanie działań PFO spływa po mnie jak woda po kaczce bo nie jesteś nawet stroną do dyskusji.  Zo

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #5 : Stycznia 28, 2014, 09:41:09 »

Muszę Ci papugo przyznać, że potrafisz rozkręcać dyskusje! Gdybyś jeszcze obok tej krytyki wskazywał jakieś konkretne rozwiązania, które można by pojąć to byłoby o wiele więcej pożytku dla nas wszystkich.

Zapewne wszyscy zdają sobie sprawę z niedoskonałości OMP. Należy się zastanowić co zrobić, aby w 2014 r zorganizować wystawę OMP na lepszym poziomie. Jak scalić i zjednoczyć hodowców, aby chcieli nie tylko wystawiać ptaki, ale i pracować na rzecz nie tylko PFO, ale na rzecz każdej sprawy, która służy rozwojowi hodowli.

Pamiętam stagnację, jaka panowała w chwili, kiedy wstąpiłem do PZHKiPE. Praktycznie nikt nic tam nie robił. Teraz zupełnie na odwrót. PZHKiPE organizuje wiele ciekawych i dużych, jak na nasz kraj i możliwości, wystaw. Widać, że coś się dzieje. Daleko jeszcze do ideału, ale hodowcy pokazują, że można lepiej, przyjaźniej. Atmosfera na wystawach daleko odbiega od tej opisanych przez Ciebie na OMP 2013. Zapewniam Cię, że można stworzyć coś z niczego.

hencho52
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

śląsk
Wiadomoci: 109

« Odpowiedz #6 : Stycznia 28, 2014, 01:05:12 »

Kim jest papuga? Pojawił się na wortalu 15.07.2013 r. i od początku atakował PFO i RF PFO  i szukał punktów zaczepienia swojego ataku i znalazł 76 OMP. Wcześniej nie było 74, 75 OMP w tej samej hali a więc takie same warunki tylko organizacja z roku na rok lepsza bo i doświadczeń przybywa. Czy można było lepiej zorganizować 76 OMP?, zapewne tak tylko jakim kosztem i czy PFO ma na to środki finansowe dysponując budżetem około 25 tys. zł. Papuga i inni (a są tacy) posługują półprawdami oraz mijają się z prawdą by wprowadzić zamęt w głowach delegatów na WZD oraz chaos na WZD w dn. 30.03.2014 r. Czy papuga nie dąży do rozbicia PFO a tym samym puścić w niwecz 4 lata pracy wielu ludzi gdyż papuga będzie na WZD i będzie próbował przeforsować przejęcie RF i PFO by realizować własne zachcianki kosztem pozostałych.
Delegaci na WZD takie rozwiązania też musicie brać pod uwagę głosując uchwały.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2014, 01:14:16 wysane przez Luka » Zapisane

hencho52
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

śląsk

« Odpowiedz #7 : Stycznia 28, 2014, 01:19:18 »

Na posiedzeniu Rady w dniu 19 stycznia utrzymano bezprawną dyskwalifikację ptaków na OMP 2013. Opisałem to w wątku http://kanarki.eu/index.php?topic=4821.0.
piszesz nieprawdę http://www.pfo.info.pl/images/uchwaly/rf2010/12_10.pdf
2.9. Ptaki wydawane są hodowcom po zakończeniu wystawy, zgodnie z ustaleniami zawartymi w regulaminie (programie) wystawy.
9.20. Nie dopuszcza się w żadnym przypadku zabierania i podmieniania ptaków ocenionych w konkursie. Wszystkie ptaki konkursowe
muszą uczestniczyć w wystawie bez względu na uzyskaną punktację (zarówno wyróżnione, jak i nie). Zabranie lub podmienienie ptaka równoznaczne jest z dyskwalifikacją, anulowaniem karty ocen, zwrotem i unieważnieniem nadanych tytułów oraz nagród. Jednocześnie hodowca ukarany zostanie stosowną karą regulaminową.

CarIvan
Go
« Odpowiedz #8 : Stycznia 28, 2014, 01:48:53 »

gdyż papuga będzie na WZD i będzie próbował przeforsować przejęcie RF i PFO by realizować własne zachcianki kosztem pozostałych.
By na nim był najpierw musi być zrzeszony w PFO a po drugie musi być delegatem wybranym z swojego stowarzyszenia/zrzeszenia i posiadać mandat delegata. Bez tego papuga może sobie swoje żale powypisywać na wortalu póki są one na poziomie nie kwalifikującym się do usunięcia. Zakładając że nawet jest członkiem PFO i będzie miał mandat delegata to jako jednostka może sobie poskakać jak wsza na grzebieniu. Pisałem chcąc coś zrobić należy się za to zabrać i wspomóc PFO i Członków Rady Federacji a nie tylko paplać co ktoś zrobił źle.

Delegaci na WZD w tym roku ja jestem za spokojną dyskusją i zastanowieniem się wspólnie co zrobić by PFO funkcjonowało dla wszystkich hodowców a i by hodowcy mieli satysfakcję z przynależności do PFO oraz z osiągnięć na wystawach regionalnych i OMP. Wzajemnie przekrzykiwanie się, spory czy próba przejęcia RF i PFO przez kogokolwiek nie doprowadzi do niczego dobrego. Zastanówmy się wspólnie jak poprawić to co już funkcjonuje i co zrobić by to udoskonalić.  Mrugnicie

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #9 : Stycznia 28, 2014, 02:06:47 »

Zastanówmy się wspólnie jak poprawić to co już funkcjonuje i co zrobić by to udoskonalić.  Mrugnicie

Według mnie przede wszystkim należy wprowadzić jakiś sposób komunikacji PFO z hodowcami. Sytuacja kiedy listy, emaile lub pytania pozostają bez odpowiedzi przez miesiące wprowadza tylko niechęć w odniesieniu do PFO.
Ja nie mówię, że emaile mają być sprawdzane co 15 minut, bo to bajka. Ale raz dziennie już powinny. W dzisiejszych czasach wykorzystania mediów oczekiwanie na odpowiedź powyżej 2 dni jedynie psuje wizerunek.

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów
Wiadomoci: 292

« Odpowiedz #10 : Stycznia 28, 2014, 02:14:41 »

I tu mnie hencho mile zaskoczyłeś Mrugnicie nawet przeboleje te półprawdy  Chichot - ale zapewniam że staram się rzetelnie odpowiadać na pytania. Ale nie o tym chciałem pisać Panie Henryku. Czekałem aż się Pan odezwie i pod Pańskim postem będę mógł oficjalnie przeprosić za mój wpis skierowany do Pana. Jest Pan dużo starszy ode mnie, a ja zawsze miałem i mam szacunek do starszych od siebie. Więc przepraszam za moje niesmaczne wpisy i to "klepanie", które nie przystoi poważnemu człowiekowi, a za takiego się uważam.
Do moich obowiązków należy również Pana powiadomić, o ile nie zrobił tego prezes oddziału do jakiego Pan należy, że został nadany Panu CIH: C052 a obrączki zostaną przesłane do oddziału z początkiem lutego. Jeszce raz bardzo przepraszam i pozdrawiam Jarek.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #11 : Stycznia 28, 2014, 02:22:41 »

Według mnie przede wszystkim należy wprowadzić jakiś sposób komunikacji PFO z hodowcami. Sytuacja kiedy listy, emaile lub pytania pozostają bez odpowiedzi przez miesiące wprowadza tylko niechęć w odniesieniu do PFO.
Ja nie mówię, że emaile mają być sprawdzane co 15 minut, bo to bajka. Ale raz dziennie już powinny. W dzisiejszych czasach wykorzystania mediów oczekiwanie na odpowiedź powyżej 2 dni jedynie psuje wizerunek.

Komunikacja z hodowcami wydaje się być prirytetem. Pisanie listów w dzisiejszych czasach to rodzaj anachronizmu. Skoro wdrażana jest już Platforma Internetowa Polskiej Federacji Ornitologicznej, więc nie ma sensu, żeby hodowcy pisali listy i oczekiwali na odpowiedź tygodniami.

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów
Wiadomoci: 292

« Odpowiedz #12 : Stycznia 28, 2014, 02:30:05 »

Jacek dokładnie tak jak piszesz. Duy umiech a przykładem może być PZHKiPE gdzie jeszcze w zeszłym roku przychodziły na mój adres domowy listy z oddziałów, po moich apelach 90% oddziałów prowadzi ze mną korespondencje mailową co bardzo przyspieszyło i ułatwiło kontakt oraz uzyskanie informacji  Umiech

CarIvan
Go
« Odpowiedz #13 : Stycznia 28, 2014, 03:18:27 »

Do moich obowiązków należy również Pana powiadomić, o ile nie zrobił tego prezes oddziału do jakiego Pan należy, że został nadany Panu CIH: C052 a obrączki zostaną przesłane do oddziału z początkiem lutego. Jeszce raz bardzo przepraszam i pozdrawiam Jarek.
I to jest właściwe podejście.

Komunikacja z hodowcami wydaje się być prirytetem. Pisanie listów w dzisiejszych czasach to rodzaj anachronizmu. Skoro wdrażana jest już Platforma Internetowa Polskiej Federacji Ornitologicznej, więc nie ma sensu, żeby hodowcy pisali listy i oczekiwali na odpowiedź tygodniami.
Czyli mamy od czego zacząć dyskusję na poziomie. Może wypiszmy co jeszcze byśmy widzieli do poprawy by poddać to dyskusji na WZD?

hencho52
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

śląsk

« Odpowiedz #14 : Stycznia 28, 2014, 03:20:03 »

Czekałem aż się Pan odezwie i pod Pańskim postem będę mógł oficjalnie przeprosić za mój wpis skierowany do Pana. Jest Pan dużo starszy ode mnie, a ja zawsze miałem i mam szacunek do starszych od siebie. Więc przepraszam za moje niesmaczne wpisy i to "klepanie", które nie przystoi poważnemu człowiekowi, a za takiego się uważam.

Przeprosiny przyjęte

Strony: [1] 2 3 ... 5   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!