Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:48:57 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 2 [3] 4 5   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Co PFO zrobiła w 2014 roku?  (Przeczytany 26925 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
hencho52
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

śląsk
Wiadomoci: 109

« Odpowiedz #30 : Lutego 10, 2014, 09:58:11 »

Oczywiście że hodowcy (zrzeszeni) mogą się dowiedzieć - wystarczy zapytać. Jeżeli Prezes stowarzyszenia nie zna takich informacji to można bezpośrednio zapytać PFO. Pozostałym nic do tego
A gdzie zasada równego traktowania wykonawców, zasada bezstronności i obiektywizmu, zasada uczciwej konkurencji, zasada jawności, zasada pisemności postępowania? Czyżby PFO nie podlegało polskiemu ustawodawstwu?

papuga po raz wtóry twierdzę, że piszesz jak potłuczony

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #31 : Lutego 10, 2014, 09:59:51 »

A gdzie zasada równego traktowania wykonawców, zasada bezstronności i obiektywizmu, zasada uczciwej konkurencji, zasada jawności, zasada pisemności postępowania? Czyżby PFO nie podlegało polskiemu ustawodawstwu?

Papuga, Ty już chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. Czy Tobie się wydaje, że pójdziesz do Sądu Okręgowego i zapytasz się co robią bo jest "zasada jawności" to oni Ci wszystko powiedzą?
O postanowieniach i wewnętrznych sprawach PFO wiedzą osoby związane z PFO, a Prezesi Stowarzyszeń wiedzą tyle, co muszą aby współpraca przebiegała płynnie. Hodowcy jak mają pytania to pytają się prezesów.
Czas audiencji chłopów u królów minął jakiś czas temu.

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów
Wiadomoci: 292

« Odpowiedz #32 : Lutego 10, 2014, 01:14:45 »

A sądzisz, że platforma wpłynie na rozwój hodowli w naszym kraju? Ja sądzę, że wręcz odwrotnie. Koszty stworzenia, utrzymania i zabezpieczenia platformy uszczuplą zasoby, które można by wydać efektywniej (np. na organizację kilku dużych ogólnopolskich wystaw).
Więc jeszcze raz zmogę się i Ci papuga odpowiem. Uważam że platforma wpłynie pośrednio na rozwój hodowli z tego względu że bardzo uprości funkcjonowanie stowarzyszeń, szczególnie w sferze współpracy z Radą PFO :
1. Uprości i przyspieszy procedurę przyjmowania nowych członków.
2. Do minimum ograniczy błędy podczas zamawiania obrączek (błędne CIHy, zamawianie obrączek dla ludzi nie opłacających składek, błędy w zamówieniach dodatkowych związane z brakiem informacji jakie nr obrączek powinny zostać dorobione, możliwość natychmiastowego wykreślenia członków zgodnie z deklaracjami stowarzyszeń o usuniecie z rejestru CIH)
3. Prosty i bezproblemowy przegląd wszystkich CIHów zrzeszonych hodowców w całym kraju, z określeniem przynależności do stowarzyszenia.
4. Obsługa konkursów organizowanych przez stowarzyszenia z możliwością wydrukowania jednolitego katalogu.
Takie uproszczenia według mnie wpływają bezpośrednio na postrzeganie działalności stowarzyszeń i PFO, co zwiększa ilość chętnych do wstąpienia w szeregi zrzeszonych pasjonatów ptactwa Mrugnicie
Co do stworzenia, utrzymania i zabezpieczenia platformy koszty są takie że nie zorganizujesz za te pieniądze kateringu na wystawie w Podebradach  Duy umiech. Kolega Klapuch, miał okazje testować platformę i o jej kosztach również bardzo dużo wie, jednak konkretne dane zostaną przedstawione podczas Walnego Zebrania Delegatów PFO i następnie przekazane do publicznej wiadomości.

jakie zasady zadecydowały o wyborze podmiotu tworzącego platformę, czy było to robione w trybie zamówienia publicznego?
Tu twoja wiedza znów jest szczątkowa i pochodząca żywcem z wikipedii, ponieważ zamówienie publiczne obowiązuje podmioty sektora finansów publicznych, a także m.in. inne podmioty o podobnym charakterze lub kontrolowane w określony sposób przez jednostki sektora finansów publicznych, jeśli nabywają dostawy, roboty budowlane lub usługi. Na chłopski rozum musza być spełnione 3 warunki:
a) instytucja musi należeć do sektora finansów publicznych,
b) warunek infrastrukturalny - czyli budownictwo, poważne inwestycje wpływające na infrastrukturę,
c) zamówienie powyżej 16 tys euro.
PFO nie spełnia żadnego z tych wymogów  Duy umiech więc nie była zobowiązana do złożenia zamówienia publicznego.
29 sty 2004 - Ustawa Prawo zamówień publicznych. Najnowszy tekst ujednolicony z dnia 24.12.2013.
A gdzie zasada równego traktowania wykonawców, zasada bezstronności i obiektywizmu, zasada uczciwej konkurencji, zasada jawności, zasada pisemności postępowania?
To co naskrobałeś obowiązuje przy zamówieniu publicznym, więc piszesz bzdury Mrugnicie

Na koniec powiem że miło mi było nauczyć Cię czegoś i mam jedna prośbę: chcąc zacząć dyskusję najpierw ogarnij temat czytając dokumenty po polsku i ze zrozumieniem z czym niejednokrotnie pokazałeś że masz problem. Pozdrawiam Jarek

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #33 : Lutego 12, 2014, 11:32:51 »

Papuga, Ty już chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. Czy Tobie się wydaje, że pójdziesz do Sądu Okręgowego i zapytasz się co robią bo jest "zasada jawności" to oni Ci wszystko powiedzą?
O postanowieniach i wewnętrznych sprawach PFO wiedzą osoby związane z PFO, a Prezesi Stowarzyszeń wiedzą tyle, co muszą aby współpraca przebiegała płynnie. Hodowcy jak mają pytania to pytają się prezesów.

Jawność to jawność! Albo ktoś ma smykałkę do kręcenia, albo nie. Nie jest prawdą, że Prezesi Stowarzyszeń zrzeszonych w PFO wiedzą cokolwiek o kosztach budowy platformy. Jestem w kontakcie z jednym z nich i nikt z PFO nigdy nie udzielał Mu informacji o kosztach platformy. Dlaczego? Może kiedyś się dowiemy.

platforma wpłynie pośrednio na rozwój hodowli z tego względu że bardzo uprości funkcjonowanie stowarzyszeń, szczególnie w sferze współpracy z Radą PFO :
1. Uprości i przyspieszy procedurę przyjmowania nowych członków.
2. Do minimum ograniczy błędy podczas zamawiania obrączek (błędne CIHy, zamawianie obrączek dla ludzi nie opłacających składek, błędy w zamówieniach dodatkowych związane z brakiem informacji jakie nr obrączek powinny zostać dorobione, możliwość natychmiastowego wykreślenia członków zgodnie z deklaracjami stowarzyszeń o usuniecie z rejestru CIH)
3. Prosty i bezproblemowy przegląd wszystkich CIHów zrzeszonych hodowców w całym kraju, z określeniem przynależności do stowarzyszenia.
4. Obsługa konkursów organizowanych przez stowarzyszenia z możliwością wydrukowania jednolitego katalogu.
Takie uproszczenia według mnie wpływają bezpośrednio na postrzeganie działalności stowarzyszeń i PFO, co zwiększa ilość chętnych do wstąpienia w szeregi zrzeszonych pasjonatów ptactwa
Nadajesz się na polityka jak nikt inny na tym forum! Czytając miałem wrażenie, że słucham sejmowego wystąpienia Arłukowicza, który zachwalał system eWUŚ, który ułatwia, usprawnia i przyśpiesza obsługę pacjentów. Jednak dopóki minister nie zrozumie, że nie chodzi o obsługę pacjentów, ani nawet o ich leczenie, tylko o wyleczenie, tak długo służba zdrowia będzie stała na głowie.
Podobnie też sytuacja ma się z PFO. Nie chodzi o żadną "obsługę" hodowców. Czy taka obsługa zwiększy popularność hodowli w naszym kraju? Ja mogę czekać na CIH pół roku, na zamówione obrączki 2 miesiące i mi to zupełnie nie przeszkadza w niczym. Ja oczekuję tylko od PFO stworzenia warunków do zdobywania wiedzy o ptakach i ich hodowli oraz sprawiedliwych warunków do konkurencji z innymi hodowcami. Guzik mnie obchodzi czy katalog na wystawie jest jednolity czy nie. Nawet wolałbym oglądać różne katalogi niż jakąś katalogową sztampę. Widać jednak, że w PFO tego nie rozumieją i dzięki temu mam już w swoim stowarzyszeniu dwóch hodowców z naszego wortalu. Dzięki posunięciom PFO nasi hodowcy są członkami DKB albo I.G.B.A. Ale PFO ma platformę i to jak podkreślił pigmej jest szalenie ważne!

Co do stworzenia, utrzymania i zabezpieczenia platformy koszty są takie że nie zorganizujesz za te pieniądze kateringu na wystawie w Podebradach
Jasne! Niedługo (może już po zebraniu delegatów) pewnie usłyszę, że ktoś sponsorując platformę dopłacił PFO za jej przyjęcie.

zamówienie publiczne obowiązuje podmioty sektora finansów publicznych, a także m.in. inne podmioty o podobnym charakterze lub kontrolowane w określony sposób przez jednostki sektora finansów publicznych, jeśli nabywają dostawy, roboty budowlane lub usługi. Na chłopski rozum musza być spełnione 3 warunki:
a) instytucja musi należeć do sektora finansów publicznych,
b) warunek infrastrukturalny - czyli budownictwo, poważne inwestycje wpływające na infrastrukturę,
c) zamówienie powyżej 16 tys euro.
PFO nie spełnia żadnego z tych wymogów  Duży uśmiech więc nie była zobowiązana do złożenia zamówienia publicznego.
29 sty 2004 - Ustawa Prawo zamówień publicznych. Najnowszy tekst ujednolicony z dnia 24.12.2013.
Zatem wszystkie stowarzyszenia, fundacje i prywatne firmy nie stosują zamówień i przetargów? Tylko wydają pieniądze na lewo i prawo?
Poczytaj o przetargach organizowanych przez związki hodowców psów, gołębi, koni i czego tam jeszcze. Wszystkie te stowarzyszenia bezprawnie organizują przetargi?

Brakło argumentów czy kultury? Ponoć kiedyś na tym wortalu był ktoś, kto ścigał takie wypowiedzi. A teraz JAD się dziwi:
Chciałem tylko zwrócić uwagę, że kiedyś na forum pisało pełno hodowców, znanych i lubianych wystawców ptaków na wystawach.
Teraz jakoś ich tu teraz nie widać.

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów

« Odpowiedz #34 : Lutego 12, 2014, 11:59:15 »

Zatem wszystkie stowarzyszenia, fundacje i prywatne firmy nie stosują zamówień i przetargów? Tylko wydają pieniądze na lewo i prawo?
Poczytaj o przetargach organizowanych przez związki hodowców psów, gołębi, koni i czego tam jeszcze. Wszystkie te stowarzyszenia bezprawnie organizują przetargi?
Jeszcze raz Ci tłumacze czytaj ze zrozumieniem. Jeżeli organizują przetargi, nie musząc tego robić to kto im zabrania ja ci odpowiedziałem prosto na Twoje śmieszne pytanie że PFO nie musiała tego robić i tyle,. Jak ktoś nie zna polskiego ustawodawstwa to potem organizuje różne cuda i pyszczy na wortalu heheheheheh, bez odbioru papugo jesteś śmieszny w swoich przemyśleniach i niech tak zostanie. A smykałkę do kręcenia masz Ty - jesteś mistrzem w wpuszczaniu wortalowiczów w maliny i podburzaniu innych, ale dzięki bogu już się wszyscy na tobie poznali.
Chciałeś jeszcze wiedzieć ile kosztuje zorganizowanie prostej oddziałowej wystawy, też Ci odpowiem bo to nie to samo co wożenei kiełbasek do Czech :
1. sala w Centrum Kultury na 3 dni ok 1200 zł, jak uda się załatwić przez Prezydenta miasta koszt tylko 120 zł za utrzymanie czystości.
2. sędziowie - 3 (2 kanarki + 1 egzotyka) : 300 + 300 + 180
3. weterynarz - 50
4. wykonanie katalogu - 100 (50 szt)
5. transport klatek - 150
6. wystrój (kwiaty, paprotki) 300
7. kawa, herbata, cukier - 50
8. plakaty informacyjne - 100
9. przechowanie klatek i regałów wystawowych w pomieszczeniu na rok 600 zł
10. nagrody dla zwycięzców - 1450 (puchary, medale, rozety, dyplomy)
Wynik 3700 zł - wystawa na której jest 350 do 400 ptaków - platforma jest tańsza o niecała połowę  Duy umiech - TAKIE MASZ POJĘCIE O ORGANIZACJI WYSTAW - przykre!

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów

« Odpowiedz #35 : Lutego 12, 2014, 12:04:19 »

Nie jest prawdą, że Prezesi Stowarzyszeń zrzeszonych w PFO wiedzą cokolwiek o kosztach budowy platformy. Jestem w kontakcie z jednym z nich i nikt z PFO nigdy nie udzielał Mu informacji o kosztach platformy. Dlaczego? Może kiedyś się dowiemy.

Jedna jaskółka (Prezes) nie czyni wiosny - a w kontakcie to ty na pewno jesteś, ale z UFO  Duy umiech

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« Odpowiedz #36 : Lutego 12, 2014, 12:09:01 »

Brakło argumentów czy kultury? Ponoć kiedyś na tym wortalu był ktoś, kto ścigał takie wypowiedzi. A teraz JAD się dziwi:
Chciałem tylko zwrócić uwagę, że kiedyś na forum pisało pełno hodowców, znanych i lubianych wystawców ptaków na wystawach.
Teraz jakoś ich tu teraz nie widać.

Dla wyjaśnienia.
Ja cię nie uważam za znanego i lubianego hodowcę.
Po pierwsze nie wiem kim jesteś, po drugie piszesz tak jak określił to hencho52.
Po twoich wypowiedziach dla mnie jesteś zerem.
Dzięki tobie parę osób „olało” forum. Ja dawno bym cię zbanował.

hencho52
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

śląsk
Wiadomoci: 109

« Odpowiedz #37 : Lutego 12, 2014, 01:27:02 »

Jawność to jawność! Albo ktoś ma smykałkę do kręcenia, albo nie. Nie jest prawdą, że Prezesi Stowarzyszeń zrzeszonych w PFO wiedzą cokolwiek o kosztach budowy platformy. Jestem w kontakcie z jednym z nich i nikt z PFO nigdy nie udzielał Mu informacji o kosztach platformy. Dlaczego? Może kiedyś się dowiemy.

Wykonałem kilka telefonów i otrzymałem informacje na temat kosztów platformy cyfrowej, jej zaawansowania i testowania, ale mnie się chciało by mieć tą wiedzę i koszty za rozmowy telefoniczne nie doprowadziły mnie do ruiny.
Celowo piszesz nieprawdę by wprowadzić chaos i zamęt wśród hodowców i delegatów na walne ponadto wortal odwiedzają ludzie nie zrzeszeni i też czytają Twoje brednie.
Dla mnie jesteś bezimienną szują która swoimi bredniami chce rozbić ruch ornitologiczny.

JK
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Czeczewo
Wiadomoci: 164

« Odpowiedz #38 : Lutego 12, 2014, 06:56:02 »

Panowie gdzie jest administrator, aby te ogólnie mówiąc "pyskówki" zlikwidować. Takie "długie i nudne" uszczypliwości można sobie kontynuować na poczcie prywatnej, dlaczego mamy być pośmiewiskiem dla innych for

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #39 : Lutego 12, 2014, 08:24:09 »

aby te ogólnie mówiąc "pyskówki" zlikwidować

już wkrótce

alex24
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 62

« Odpowiedz #40 : Lutego 12, 2014, 09:23:15 »

Gościu paple jak papuga, a wy się nakręcacie. [USUNIĘTO]
« Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2014, 01:44:12 wysane przez klapuch » Zapisane

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #41 : Lutego 13, 2014, 08:57:58 »

Dla mnie jesteś bezimienną szują która swoimi bredniami chce rozbić ruch ornitologiczny.

Aby coś rozbić to musi to istnieć! Co to za ruch ornitologiczny, który sypie się po kilku wpisach na jakimś forum?

CarIvan
Go
« Odpowiedz #42 : Lutego 13, 2014, 06:30:21 »

Co to za ruch ornitologiczny, który sypie się po kilku wpisach na jakimś forum?
Nic się nie sypie po prostu ludzie zaczęli ignorować twoje wpisy, jest takie fajne stare przysłowie "Nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i wygra" - bez urazy za słowo użyte w przysłowiu, nie mam zamiaru Cię w jakikolwiek sposób obrażać ale już Ci raz napisałem że nie jesteś stroną do dyskusji i nie warto z Tobą dyskutować, dlatego jakiś czas temu przestałem i widać inni zrobili równie dobry krok a Ty nie potrafisz sobie z tą sytuacją poradzić i i nadal próbujesz bić pianę licząc że ktoś Ci odpisze. Odpisałem (chyba po raz ostatni Tobie) byś może wreszcie zrozumiał że Twoje wpisy nie robią na nikim wrażenia i sądzę (może się mylę) że spora ilość osób jaka podjęła z Tobą dyskusję dała sobie spokój, bo po co sobie psuć nerwy.  Duy umiech

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #43 : Wrzenia 18, 2014, 10:28:50 »

PFO opóźnia proces zamawiania obrączek na 2014 r. Zawsze 18 września stowarzyszenia mogły składać zamówienia na obrączki a obecnie muszą czekać nie wiadomo na co.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #44 : Wrzenia 18, 2014, 10:34:21 »

To będą mogły zamówić kilka dni później - naprawdę nie masz większych problemów?

Strony: 1 2 [3] 4 5   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!