|
CarIvan
Go
|
 |
« Odpowiedz #45 : Wrzenia 19, 2014, 05:50:16 » |
|
PFO opóźnia proces zamawiania obrączek na 2014 r. Widzisz dobrze ktoś napisał na Wortalu że nawet nie wiesz co piszesz, w tym roku zamawiamy obrączki na rok 2015. Zawsze 18 września stowarzyszenia mogły składać zamówienia na obrączki a obecnie muszą czekać nie wiadomo na co. A obecnie czekają na uruchomienie pełnej i dopracowanej platformy internetowej, osoba będąca w każdym stowarzyszeniu uprawniona do wejścia na ową platformę wypełni tylko i wyśle drogą elektroniczną ilość i rodzaje rozmiarowe obrączek w danym stowarzyszeniu jakie, który z hodowców potrzebuje i po sprawie. Nawet jak platforma zostanie oddana do sprawnego zamawiania obrączek 30 września to każda z osób wyznaczonych w każdym z stowarzyszeń będzie miała 9 dni na wpisanie w platformie ilości i rozmiarów obrączek przy poszczególnych hodowcach i przesłania zamówienia. W każdym z stowarzyszeń zresztą powinno się odbyć zebranie by osoba jaka będzie wypełniała zamówienie na stronie platformy wiedziała jakie, który hodowca potrzebuje obrączki i ile sztuk na pierwszy rzut zamówienia. U nie w Stowarzyszeniu wszyscy się już określili co do ilości i rozmiaru a kolega, który to będzie wypełniał czeka tylko na taką możliwość. Platforma powstaje po to by ułatwić wszystkim zamawianie obrączek, by zrobić porządek w bazie CIH, bo jest wielu hodowców nie hodujących obecnie ptaków i nie zamawiających obrączek, nawet nie będących w stowarzyszeniach często już a mimo to zgodnie z przepisami należy ich CIH zablokować na 10 lat od daty ostatniej opłaty składki. Weryfikacja wszystkich hodowców w Polsce pod tym względem to nie lada wyczyn i niemało wcale pracy dla kogoś kto robi to jeszcze w czynie społecznym. Nic skomplikowanego i trudnego do zrozumienia dla normalnego człowieka no ale Ty jesteś inny inaczej i dlatego tego nie rozumiesz stąd twoje dziwne pytania. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
forpus94
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 164
|
 |
« Odpowiedz #46 : Wrzenia 19, 2014, 10:45:36 » |
|
Proponuję zakończyć te tematy ,które nic nie wnoszą. Było to wałkowane setki razy....Raz w swojej hodowlanej karierze miałem problemy z obrączkami i był to jeszcze rok "sprzed reformy" PFO poprzedniej Rady. W ciągu ostatnich lat zawsze miałem obrączki na czas więc nie wiem co tu narzekać.
|
|
|
|
|
|
G001 forpus-klub.cz kanarkipapugiastryldy.org.pl
|
|
|
ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 166
|
 |
« Odpowiedz #47 : Wrzenia 19, 2014, 12:42:40 » |
|
BrederGoulda mam do ciebie pytania : -czy ty wiesz co to jest platforma -czy miałeś choć chwile z tym produktem do czynienia jak to działa -czy wiesz co taki produkt powinień zawierać -czy jesteś świadomy co ten produkt zawiera jakie skutki i zagrożenia -czy nie znają tego produktu jesteś nim tak zauroczony ,może to przedcześnie Może by wypadało coś o tym wiedzieć jak to się przysłuży naszym hodowcom,jak widać czytając twoje wypowiedzi razem spójnie to jestem przekonany że jesteś wolontarjuszem PFO i to jest dobre takich ludzi potrzeba,tylko nie znając tematu wychwalasz pod niebiosa,a może znasz wszystkie szczegóły tego problemu to wypadało się podzielić wiadomościami z kolegami,bo ja znam trochę i jestem na początku bardzo rozczarowany ale myślę że po uwagach naszych hodowców poprawią ,tylko jest pytanie czy autorzy tego projektu zechcą,przecież jest to finansowane z naszych składek,ogólnie mówiąc my to kupujemy,tylko co?.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935
|
 |
« Odpowiedz #48 : Wrzenia 19, 2014, 01:05:23 » |
|
Co PFO zrobila w 2014 roku? A moze co zrbilismy my hodowcy w 2014 ? Te pytania mi sie nie podobaja . Moze lepiej pytajmy co PFO i hodowcy moga zrobic 2015 ? Nie warto zajmowac sie sprawami ktorych juz nie zmienimy. Zastanowmy sie jak je poprawic dajac nowe pomysly.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CarIvan
Go
|
 |
« Odpowiedz #49 : Wrzenia 19, 2014, 01:20:53 » |
|
Zbyszku jestem z zamiłowania informatykiem i grafikiem i dobrze wykonana i zabezpieczona platforma żadnych zagrożeń ze sobą nie niesie, może raczej trzeba napisać że nie umie się tego obsługiwać i stąd wynikł problem? Jeśli są jakieś niedociągnięcia owszem należy je poprawić by nie było później problemów. Co do wolontariatu to powiem Ci że owszem popieram działania PFO i nowych członków RF i jeśli będę tylko mógł służę radą i pomocą osobiście. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #50 : Wrzenia 19, 2014, 02:02:30 » |
|
No cóż jestem rozczarowany twoją odpowiedzią konkretne pytania a odpowiedz lakoniczna,ale tu tak jest ,dla zrozumienia dużo pisania artykuły na płu strony ale z tego nic nie wynika,ten odnośnik temat nie taki powinien być{CO PFO ZROBIŁA W 2014 ROKU} tematem powinno być co zrobili delegaci poszczególnych stowarzyszeń,co wnieśli do hodowli jakie rozwiązania,to jest temat z pierwszej ręki.Ale cóż ,co tu wymagać przyjazd delegatów ogranicz się tylko do podniesienia mandatu do góry podczas głosowania,zjedzenia obiadu i to wszystko,brak poruszania tematów ,brak zadawania pytań, to i nie ma odpowiedzi,wszystko jest okej,i tu popieram RF w jaki sposób przeprowadza walne zgromadzenia,ja bym tak samo robił,a że jeden coś tam ,to możemy być spokojni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #51 : Wrzenia 19, 2014, 03:38:01 » |
|
To może ja odpowiem? -czy ty wiesz co to jest platforma tak -czy miałeś choć chwile z tym produktem do czynienia jak to działa tak, sprawdzałem jej działanie, wydałem dwie pisemne opinie na temat działania -czy wiesz co taki produkt powinień zawierać tak -czy jesteś świadomy co ten produkt zawiera jakie skutki i zagrożenia tak -czy nie znają tego produktu jesteś nim tak zauroczony ,może to przedcześnie od początku wyrażam się ostrożnie, a wręcz niechętnie ogólnie mówiąc my to kupujemy,tylko co?.
ogólnie odpowiadając - wyjście z zeszycików, notatek i stosu papieru na rzecz komputeryzacji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #52 : Wrzenia 19, 2014, 05:04:30 » |
|
Klapuch: ja nie przypominam sobie jakieś pytanie do ciebie,za każdego odpowiadasz,ale to nie wypada żeby osoba która jest odpowiedzialna za coś odpowiadała za kogoś.Wiadomo że ty masz z tym do czynienia i jest słowo tak. A ja mam odmienne zdanie,jeżeli masz odwagę to napisz co w korespondencji e-mal wnosiłem niech inni się też dowiedzą to nie jest przestępstwo tylko wiedza cały czas się uczymy,niech inni wydają swoją opinie na ten temat czy to co ja wnosiłem mam racje czy nie,przyjmę każdą opinie pozytywną lub negatywną,przecież to dotyczy nas wszystkich,platforma ma nam służyć i to jest pozytywna sprawa, i musimy tak robić żeby to było zgodne z prawem,ale co nam grozi gdzie nie są spełnione wymagania,jakie konsekwencje będziemy ponosić,co nas czeka i to powiniśmy wiedzieć.Jest jakaś komunikacja wiedzy,jeżeli mnie członek pyta jak to będzie wyglądało a ja nie wiem więc szukam informacji u żródła i wypadało temu członkowi na to pytanie odpowiedzieć,wiadomo w jakich czasach żyjemy,na jedno nam pomaga a na drugie szkodzi, tak ja to uważam. Wiadomo że nik nie wraca do zeszycików ale to co przechodzi na rzecz komputeryzacji ma swoje uwarunkowania ustawowe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
|
 |
« Odpowiedz #53 : Wrzenia 19, 2014, 07:37:49 » |
|
Nie będę tutaj umieszczał korespondencji. Generalnie nie podoba mi się Twój sposób załatwiania spraw, jeśli już poruszyłeś ten temat na forum - starasz się pomóc (jak mi mówiłeś), ale przez zastraszenie, grozisz sankcjami, dzisiaj wynikła kolejna bardzo mało sympatyczna sprawa, w której podobno masz udział, a która generuje kolejne koszty. Problem w tym, że swoją "pomocą" powodujesz, że 70% swojego czasu musimy poświęcać na irytację, odkręcanie tego co zrobiłeś, poświęcanie czasu na rozumienie tego co chcesz powiedzieć i pisanie odpowiedzi do Ciebie, jak sobie zażyczyłeś - na papierze. Chciałeś numer zgłoszenia - powiedziałem, że otrzymasz później, bo nie miałem do niego dostępu. Wymyśliłeś błędne wnioski i wysłałeś na podstawie tych wymysłów emaila do wszystkich, chyba z całej książki adresowej. Jak otrzymałeś ode mnie tę informację to powiedziałeś mi, że w ogóle nie o to Ci chodziło bo w rzeczywistości chodzi o coś innego. Wymuszasz na nas łamanie postanowień i uchwał RF, bo musisz mieć wszystko inaczej niż wszyscy. Efekt jest taki, że swoimi działaniami doprowadzisz do tego, że Twoje stowarzyszenie nie dostanie obrączek. Tak się to skończy. A wiesz kto dostanie po uszach? Hodowcy. Zwykli hodowcy, którzy nie mają pojęcia o co w tym wszystkim chodzi.
Moja prośba. Nie strasz, nie groź sankcjami, nie nasyłaj kontroli. Tobie się wydaje, że w ten sposób pomagasz. Nie pomagasz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CarIvan
Go
|
 |
« Odpowiedz #54 : Wrzenia 19, 2014, 08:16:02 » |
|
Efekt jest taki, że swoimi działaniami doprowadzisz do tego, że Twoje stowarzyszenie nie dostanie obrączek. O to podziękują ładnie łódzcy hodowcy swojemu prezesowi za takie działanie. Szkoda ludzi. Moja prośba. Nie strasz, nie groź sankcjami, nie nasyłaj kontroli. Za coś takiego można odpowiadać prawnie, zgodnie z kodeksem karnym to przestępstwo. A prywatnie gdybym był w Radzie Federacji i ktoś by mi groził albo straszył będąc prezesem jakiegoś stowarzyszenia zwołał bym naradę nadzwyczajną RF i wysłalibyśmy oficjalne pismo do zarządu stowarzyszenia o natychmiastowe odwołanie takiego prezesa ze stanowiska pod rygorem wykluczenia całego stowarzyszenia z członkostwa w PFO. Uważacie że trzymali by na stołku takiego człowieka przez którego nie dostali by obrączek na 2015 rok lub mogło by być stowarzyszenie wykluczone z szeregów PFO a tym samym hodowcy pozbawieni możliwości wystawienia swoich ptaków na wystawie w tym roku czy w przyszłym?, sądzę że z marszu by go zdegradowano za działanie na szkodę stowarzyszenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #55 : Wrzenia 19, 2014, 09:17:16 » |
|
Witam; Wypisywanie bzdur i grożenie komuś to dopiero anarchia. Temat jest następujący wystąpiłem do RF o informacje czy dane jakie czeba składać i wpisywać na platformie są danymi zgłoszonymi do Generalnego Inspektora Danych Osobowych,jeżeli sa zgłoszone otrzymuje się numer zgłoszenia i o taki numer poprosiłem. Na takie zapytanie odnośnie numeru otrzymałem odpowiedz dostane w najbliszym czasie,ale kiedy nie wiadomo. Czy powiadomienie Stowarzyszenia o takich zabezpieczeniach to co taka wielka sprawa przecież chodzi o dane jakie ktoś będzie wpisywał w te rubryki ,od nazwiska adresu telefonu każdego hodowcy pesel,czy jest tak trudno to zrozumieć.Nasuwa sie pytanie jeżeli hodowca nie będzie chciał podać swoich danych i będzie chciał zabezpieczenie formie pisemnej o jaką wystąpiłem to tragedia. Nik tu nikogo nie straszy ,nie grożi jakimiś wymyślonymi sankcjami,i nik nie nasyła jakiejś kontroli widzę że te dokumenty które ci wysłałem do porówniania jaka mnie spotkała sprawa są dokumentami w przypadku nie zgłoszenia danych osobowych ja to przeszedlem i w tym przypadku była moja pomoc żeby tego uniknąć,a ty piszesz bzdury i straszysz członków ŁSHKiPO dzisiaj my a potem następni jak będą nie posłuszni bo odważą się wystąpić z zapytaniem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
|
 |
« Odpowiedz #56 : Wrzenia 19, 2014, 09:59:36 » |
|
Temat jest następujący wystąpiłem do RF o informacje czy dane jakie czeba składać i wpisywać na platformie są danymi zgłoszonymi do Generalnego Inspektora Danych Osobowych,jeżeli sa zgłoszone otrzymuje się numer zgłoszenia i o taki numer poprosiłem. Na takie zapytanie odnośnie numeru otrzymałem odpowiedz dostane w najbliszym czasie,ale kiedy nie wiadomo.
Na to odpisałeś mi, że "Co to oznacza (...) w póżniejszym terminie,dla mnie oznacza to jak nie ma numeru zgłoszenia że platforma nie jest przygotowana odnośnie danych osobowych" Czy powiadomienie Stowarzyszenia o takich zabezpieczeniach to co taka wielka sprawa Nie, nie byłaby żadną sprawą, gdybyś zaraz nie wysłał emaila do wszystkich o treści: "Podczas korespondencji e-mail z jednym z członkiem RF poproszono o numer zgłoszenia do zbioru danych do IP-PFO, takiego dokumentu żeśmy nie otrzymali.Otrzymanie dokumentu było by potwierdzeniem zabezpieczenia danych osobowych na Platformie.Takiego zabezpieczenia nie ma, w takiej sytuacji i bardzo dużego zagrożenia poprzez wykorzystywanie danych osobowych,członkowie ŁSHKiPO informują,a jednocześnie proszą o dokumentacje zabezpieczenia danych osobowych do ŁSHKiPO ,dokumentacje prosimy o wysyłkę,listem poleconym na adres podany na stronie ŁSHKiPO . Do obecnej sytuacji jaka zaistniała nie będziemy korzystać z IP-PFO." Czyli: 1) piszesz nieprawdę - że nie ma zabezpieczenia 2) sugerujesz nieprawidłowe wykorzystanie danych osobowych - przez kogo? Do jakich celów? 3) Według Ciebie zabezpieczenie platformy i zgłoszenie bazy to jest dokładnie to samo, a to są dwie, zupełnie niezależne rzeczy 4) Zamiast poczekać na informacje wysyłasz - nie wiem jak to nazwać - odezwy, decydując za wszystkich o niekorzystaniu z Platformy, a tym samym pozbawiasz hodowców obrączek 5) Wzywasz do przekazania dokumentacji, pisemnej, ale sam dokładnie nie wiesz o co Ci chodzi - czy chodzi Ci o skrypty zabezpieczające czy o kodowanie bazy SQL czy o kodowanie zapytań do bazy czy jeszcze o nie wiadomo co. Poza tym - jak mamy udostępnić rodzaj i sposób informatycznego zabezpieczenia bazy hodowcom? Czy mają podpisane klauzule o nierozpowszechnianiu informacji? Czy przedstawiłeś takie dokumenty? Czy uważasz, że mówienie wszem i wobec jakie dokładnie są zabezpieczenia to według Ciebie rozsądne i potrzebne działanie mające na celu poprawę bezpieczeństwa?!?!? Zbyszku - robisz wielką aferę z niczego. Pytałeś o zgłoszenie - odpowiedziałem Ci osobiście w emailu. PO CO TO DALEJ CIĄGNIESZ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #57 : Wrzenia 19, 2014, 10:26:10 » |
|
Dobrze Klapuch nie będę poruszał już tego tematu proszę załatwić to i poinformowanie. Co dotyczy wysyłanie informacji ale muszę ci na to odpowiedzieć u nas jest tak, informacje są przekazywane członkom na bieżace i tak jest zawsze,pisałem że jest spotkanie członków naszego stowarzyszenia w niedziele i będzie poruszana ta sprawa,na zebraniu zapadła taka informacja i mam polecenie wysłania takiej informacji i poinformowanie członków o tej czy została poinformowana RF i to zrobiłem,informacja została przekazana do RF i członków ŁSHKiPO wyłacznie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 409
|
 |
« Odpowiedz #58 : Wrzenia 22, 2014, 10:06:26 » |
|
Cytat: papuga Wrzesień 18, 2014, 10:28:50 PFO opóźnia proces zamawiania obrączek na 2014 r. Widzisz dobrze ktoś napisał na Wortalu że nawet nie wiesz co piszesz, w tym roku zamawiamy obrączki na rok 2015. Oczywiście chodziło o zamawianie obrączek na 2015 r. Dziękuję za sprostowanie. Z tego co wiem, to zamawianie obrączek było jedną z niewielu rzeczy, którą PFO robiło od lat dość dobrze. Dlatego nie wiem czemu to zostało zmienione? Czyżby dlatego, że było dobrze? Teraz już słychać skargi na zamawianie obrączek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CarIvan
Go
|
 |
« Odpowiedz #59 : Wrzenia 22, 2014, 11:02:13 » |
|
Oczywiście chodziło o zamawianie obrączek na 2015 r. Dziękuję za sprostowanie. Z tego co wiem, to zamawianie obrączek było jedną z niewielu rzeczy, którą PFO robiło od lat dość dobrze. Dlatego nie wiem czemu to zostało zmienione? Czyżby dlatego, że było dobrze? Teraz już słychać skargi na zamawianie obrączek. Ale była to wersja papierów i mnóstwo czasu i pracy dla osoby jaka się tym społecznie musiała zajmować, komputeryzacja poprzez platformę ma to tylko poprawić i usprawnić a i min. zrobić porządek w CIH hodowców.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|