Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:22:24 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 ... 4 5 [6]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Ornitologiczne Mistrzostwa Polski 2014 ???  (Przeczytany 36170 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #75 : Sierpnia 22, 2014, 01:52:17 »

Czyli wszystko sprowadza się do ciągłego czekania i robienia wszystkiego na ostatnią chwilę.
Nieprawda, to że coś zajmuje dużo czasu nie oznacza, że robi się to na ostatnią chwilę.

Tym bardziej, że jak wspomniałeś wcześniej PFO „nie narzeka na brak kasy”.
PFO nie narzeka na nic, bo jest od działania, a nie od narzekania i nie łap mnie za słówka.

Prezydent PFO dokonał samodzielnej wykładni prawnej, która znajduje się na stronie: http://www.pfo.info.pl/images/pdf/publikacje/publ_org_02.pdf. Komu wierzyć Prezydentowi czy Wiceprezydentowi? Może ustalcie sobie jakieś wspólne stanowisko.

Zagalopowałeś się, papuga. Na stronie jest informacja o sprzedaży w kwestii prawa podatkowego, a nie możliwości lub nie sprzedaży ptaków na targowiskach. To raz. A dwa - ja piszę jako ja, a oficjalne komunikaty PFO są na stronie PFO więc nie wyjmuj sobie z kontekstu moich wypowiedzi bo i tak nic Ci z tego nie wyjdzie.

Nie ma co załamywać rąk i czekać do grudnia! Trzeba działać! Czasu coraz mniej!
Działaj! Bo na razie tylko piszesz.
Nie odwracajmy kota ogonem! Przecież to właśnie PFO jest statutowo powołane do organizacji Ornitologicznych Mistrzostw Polski, a nie moja skromna osoba.

PFO powinno nadzorować organizację OMP, a dodatkowo co rok jest ogłaszany nabór organizatorów. Jeśli należysz do stowarzyszenia zawsze możesz się zgłosić do organizacji OMP lub do pomocy w organizacji. Myślę, że Twoje doświadczenie wiele wniosłoby do organizacji OMP. To miałem na myśli mówiąc o działaniu.

forpus94
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 164

« Odpowiedz #76 : Sierpnia 26, 2014, 06:29:01 »

Minął prawie rok a tutaj ciągle te same problemy. Podziękujmy przede wszystkim choćby klapuchowi,któremu się chce angażować w prace PFO a nie oczerniajmy ludzi pracujących w Federacji. Ciągłe zarzuty i wypomnienia nic tu nie dadzą.

Wszędzie panuje taka zasada ,że wybierany jest organizator a zleceniodawcą jest podmiot nadzorujący. Weźmy przykład piłkarskiego Euro2012- Polska z Ukrainą odpowiedzialne były za organizację ale UEFA ciągle nadzorowała ich prace tak aby w odpowiednim momencie reagować w celu naprawy jakiś niedociągnięć.

G001      forpus-klub.cz     kanarkipapugiastryldy.org.pl
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #77 : Sierpnia 26, 2014, 08:12:56 »

Temat już do zamknięcia. Mistrzostwa znów w Czeladzi! Dziękujemy Rady Federacji za kolejny odcinek Czeladź story!

Jak ktoś dokładnie czytał wątki http://kanarki.eu/index.php?topic=4821.0 oraz http://kanarki.eu/index.php?topic=4819.0 to znajdzie tam takie ciekawą wypowiedzi:
Mam jeszcze jedną dobrą wiadomość dla Was: w 2014 r. znów spotkamy się w Czeladzi na kolejnym championacie!

Chyba kiedyś się sprężę i opiszę jeszcze kilka ciekawych kulis organizacji OMP w Czeladzi! Bo na nic innego nie ma szans!

CarIvan
Go
« Odpowiedz #78 : Sierpnia 26, 2014, 08:45:23 »

papuga chcesz by te OMP były lepsze niż wcześniejsze weź aktywnie udział w ich organizacji, przynajmniej i Tobie będzie można coś zarzucić wtedy, jak teraz Ty to robisz. Czas pokaże jakie będą te MP, ja mam nadzieję że biorąc wszystkie te uwagi o jakich pisaliśmy pod uwagę RF i organizator dojdą do konsensusu by było to zorganizowane na właściwym poziomie.  Mrugnicie

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #79 : Sierpnia 26, 2014, 08:46:30 »

Niezły numer: wczoraj późnym wieczorem jeszcze sprawdzałem i nie było informacji, a tu dziś taka niespodzianka! No to przynajmniej znamy termin i miejsce! Mrugnicie

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« Odpowiedz #80 : Sierpnia 26, 2014, 09:14:45 »

papuga chcesz by te OMP były lepsze niż wcześniejsze weź aktywnie udział w ich organizacji, przynajmniej i Tobie będzie można coś zarzucić wtedy, jak teraz Ty to robisz. Czas pokaże jakie będą te MP, ja mam nadzieję że biorąc wszystkie te uwagi o jakich pisaliśmy pod uwagę RF i organizator dojdą do konsensusu by było to zorganizowane na właściwym poziomie.  Mrugnicie
Właśnie papuga.
Zamiast siać zamęt, weź się do pracy. Pokaż na co Cię stać Umiech.

Ja się cieszę, że OMP będą w Czeladzi.

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« Odpowiedz #81 : Sierpnia 26, 2014, 09:38:14 »

To ze Mistrzostwa odbyja sie w Czeladzi kazdy wiedzial.
apuga chcesz by te OMP były lepsze niż wcześniejsze weź aktywnie udział w ich organizacji, przynajmniej i Tobie będzie można coś zarzucić wtedy, jak teraz Ty to robisz. Czas pokaże jakie będą te MP, ja mam nadzieję że biorąc wszystkie te uwagi o jakich pisaliśmy pod uwagę RF i organizator dojdą do konsensusu by było to zorganizowane na właściwym poziomie. 
Problem w tym ze z tego co widze problemy nie sa zwiazane z tymi Mistrzostwami ale trwaja lata. Ja szczerze mowiac rozumiem Papuge . W swoich postach ma on duzo racji.

Za rok nowe Mistrzostwa i nowe wyzwania. Dobrze jakby PFO juz oglosilo nowy konkurs na organizatora przyszlych.

CarIvan
Go
« Odpowiedz #82 : Sierpnia 27, 2014, 05:37:03 »

Ja nie twierdzę że kol. papuga w wielu sprawach nie ma racji, bardzo dobrze że porusza tematy z pewnych kwestii jakie należy poprawić, wszystko w tym jednak jest sprowadzone przez niego do negatywnej krytyki nic poza tym. Pisać na Wortalu nie jest sztuką, wymagać również, chcąc coś poprawić trzeba się też samemu chcieć wykazać. Najłatwiej jest powiedzieć że jest RF niech działają by było lepiej, owszem ale to też nie maszyny z możliwościami czasowymi 24h na dobę by zająć się tylko tym, to tylko ludzie i weźcie pod uwagę że "nie myli się tylko ten co nic nie robi" więc chcąc coś poprawić i uzyskać lepszy poziom OMP trzeba pomóc tym osobom, by później można było krytykować i swoje działanie, bo zawsze znajdzie się ktoś komu się coś nie będzie podobało. Ilu hodowców tyle zdań i ocen wystawionych po mistrzostwach.

Za rok nowe Mistrzostwa i nowe wyzwania. Dobrze jakby PFO juz oglosilo nowy konkurs na organizatora przyszlych.
Ależ to już dawno jest ogłoszone - Zaproszenie do składania ofert na organizację 78 Ornitologicznych Mistrzostw Polski w 2015 r.  Mrugnicie

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #83 : Sierpnia 27, 2014, 10:30:34 »

Ja nie twierdzę że kol. papuga w wielu sprawach nie ma racji, bardzo dobrze że porusza tematy z pewnych kwestii jakie należy poprawić, wszystko w tym jednak jest sprowadzone przez niego do negatywnej krytyki nic poza tym.
papuga podaje też propozycje rozwiązań. I jeśli nie wprost, to przynajmniej wytyka rażące niedociągnięcia, prowokując poszukiwanie rozwiązań przez innych. Lepiej tak, niż się wcale nie odzywać i pozwalać na powielanie błędów. A takich osób jest najwięcej.

CarIvan
Go
« Odpowiedz #84 : Sierpnia 27, 2014, 10:38:59 »

I jeśli nie wprost, to przynajmniej wytyka rażące niedociągnięcia, prowokując poszukiwanie rozwiązań przez innych.
Jasne, ja też wytykam niedociągnięcia tylko robię to innym językiem i brzmi to inaczej zauważyłeś?  Mrugnicie

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #85 : Sierpnia 27, 2014, 02:45:47 »

papuga chcesz by te OMP były lepsze niż wcześniejsze weź aktywnie udział w ich organizacji, przynajmniej i Tobie będzie można coś zarzucić wtedy, jak teraz Ty to robisz. Czas pokaże jakie będą te MP, ja mam nadzieję że biorąc wszystkie te uwagi o jakich pisaliśmy pod uwagę RF i organizator dojdą do konsensusu by było to zorganizowane na właściwym poziomie.
Nie w Czeladzi nic nie będę robił. Po wieloletnich doświadczeniach z OMP w Czeladzi widać, że to osiągnięto tam kres zdolności organizacyjnych i nic się tam już nie da zrobić. Co roku jest tylko gorzej. Będę oczywiście na mistrzostwach aby porównać je np. do Exoty Olomuniec. Liczę, że pokażecie mi, że się mylę i przebijecie moją wystawę, którą będę też w niewielkiej części przygotowywał. Korzystając z okazji zapraszam Was do Ołomuńca w drugi weekend października.

Zamiast siać zamęt, weź się do pracy. Pokaż na co Cię stać
Jasne! We wrześniu będę kilka dni działał przy organizacji Międzynarodowej Wystawy Ptactwa Egzotycznego. Zapraszam na wystawę do Ołomuńca o porównania z OMP.

Ja się cieszę, że OMP będą w Czeladzi.
Cieszysz się z jakiego powodu? Że OMP się odbędą? Czy, że dlatego, że odbędą się w sprawdzonej przez lata Czeladzi?

RNA07TE nie chodzi tu o ogłoszenie ze strony: http://www.pfo.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=452:zaproszenie&catid=4:aktualnoci&Itemid=1 tylko o poważny przetarg na organizację OMP. Bo na takie ogłoszenie jak obecnie wisi na stronie PFO żadne poważne stowarzyszenie nie złoży oferty. I znów będą kolejne OMP 2015 w Czeladzi.

Najłatwiej jest powiedzieć że jest RF niech działają by było lepiej, owszem ale to też nie maszyny z możliwościami czasowymi 24h na dobę by zająć się tylko tym, to tylko ludzie i weźcie pod uwagę że "nie myli się tylko ten co nic nie robi" więc chcąc coś poprawić i uzyskać lepszy poziom OMP trzeba pomóc tym osobom, by później można było krytykować i swoje działanie, bo zawsze znajdzie się ktoś komu się coś nie będzie podobało.
Od Rady Federacji wymagam tylko rozsądnych i sensownych decyzji, ale widać za dużo wymagam! Nigdy nie mówiłem, że Rada Federacji nic nie robi, bo robi, tylko nie tak jak powinna. Hodowców zadowolonych z decyzji Rady jest coraz mniej a niezadowolonych coraz więcej.

CarIvan
Go
« Odpowiedz #86 : Sierpnia 27, 2014, 07:19:01 »

Jasne! We wrześniu będę kilka dni działał przy organizacji Międzynarodowej Wystawy Ptactwa Egzotycznego. Zapraszam na wystawę do Ołomuńca o porównania z OMP.
Co masz wspólnego z wystawą w Czechach że jesteś jednym z organizatorów?, tamtą wystawę możesz przygotowywać jako jeden z organizatorów a do OMP nie masz odwagi podejść by podjąć się choćby pomocy bo jest to w Czeladzi a nie gdzie indziej?

Po wieloletnich doświadczeniach z OMP w Czeladzi widać, że to osiągnięto tam kres zdolności organizacyjnych i nic się tam już nie da zrobić. Co roku jest tylko gorzej.
Mamy nowy zarząd RF, mamy uważam wiele uwag i wytycznych podsuniętych organizatorom, mamy chęć by ta wystawa była lepsza niż poprzednie a czas zweryfikuje jak będzie. Ja jestem dobrej myśli jeśli uda się wprowadzić wiele z tego o czym tutaj na Wortalu pisaliśmy.

Hodowców zadowolonych z decyzji Rady jest coraz mniej a niezadowolonych coraz więcej.
Z tej RF czy poprzedniej?

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #87 : Sierpnia 28, 2014, 08:46:15 »

poważny przetarg na organizację OMP.
Do takiego przetargu mogą stanąć firmy (już widzę te tłumy), które kanarka widziały tylko na zdjęciach. Może lepiej gdyby organizatorzy mieli chociaż podstawową wiedzę, potrafili złapać kanarka i np. sprawdzić obrączkę?

Nigdy nie mówiłem, że Rada Federacji nic nie robi, bo robi, tylko nie tak jak powinna. Hodowców zadowolonych z decyzji Rady jest coraz mniej a niezadowolonych coraz więcej.
Nic nie znaczące ogólniki - co jest robione nie tak jak powinno? Z jakiej decyzji hodowcy są niezadowoleni? Z iloma hodowcami rozmawiałeś? Z jakich rejonów Polski?

jan.gorzycki
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Netykieta: Ortografia skandaliczna! Proszę zwracać uwagę na ortografię!
Wiadomoci: 28

« Odpowiedz #88 : Sierpnia 28, 2014, 01:29:31 »

Cóż to się powyrabiało z tymi mistrzostwami, świat zwariował, Czeladź:reszta Świata 10:0
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2014, 01:33:18 wysane przez klapuch » Zapisane

norwik.pan
Go
« Odpowiedz #89 : Sierpnia 28, 2014, 11:37:03 »

RNA07TE nie chodzi tu o ogłoszenie ze strony: http://www.pfo.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=452:zaproszenie&catid=4:aktualnoci&Itemid=1 tylko o poważny przetarg na organizację OMP. Bo na takie ogłoszenie jak obecnie wisi na stronie PFO żadne poważne stowarzyszenie nie złoży oferty. I znów będą kolejne OMP 2015 w Czeladzi.

STATUT  PFO
§ 12.
Federacja realizuje swoje cele przez:
Spoko organizowanie ogólnokrajowych i międzynarodowych wystaw i konkursów ptaków o „Mistrzostwo Polski"
§ 44.
Do kompetencji – uprawnień i obowiązków Rady należy:
17) planowanie, wybieranie organizatora oraz nadzorowanie
konkursów i wystaw ptaków o „Mistrzostwo Polski”

OGÓLNY  REGULAMIN  KONKURSÓW  I  WYSTAW  PFO
Rozdział 4
Organizacja Ornitologicznych Mistrzostw Polski
4.1. Organizacja OMP przyznawana jest stowarzyszeniom na podstawie konkursu ofert na ich organizację. Konkurs ofert ogłaszany jest na stronie internetowej PFO, w terminie do 30 lipca roku poprzedzającego OMP.

papuga jak zmienisz Statut PFO i Regulamin konkursów i wystaw PFO to będziesz do woli urządzać przetargi na OMP, jaka papuga takie postrzeganie prawa

Strony: 1 ... 4 5 [6]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!