papuga chcesz by te OMP były lepsze niż wcześniejsze weź aktywnie udział w ich organizacji, przynajmniej i Tobie będzie można coś zarzucić wtedy, jak teraz Ty to robisz. Czas pokaże jakie będą te MP, ja mam nadzieję że biorąc wszystkie te uwagi o jakich pisaliśmy pod uwagę RF i organizator dojdą do konsensusu by było to zorganizowane na właściwym poziomie.
Nie w Czeladzi nic nie będę robił. Po wieloletnich doświadczeniach z OMP w Czeladzi widać, że to osiągnięto tam kres zdolności organizacyjnych i nic się tam już nie da zrobić. Co roku jest tylko gorzej. Będę oczywiście na mistrzostwach aby porównać je np. do Exoty Olomuniec. Liczę, że pokażecie mi, że się mylę i przebijecie moją wystawę, którą będę też w niewielkiej części przygotowywał. Korzystając z okazji zapraszam Was do Ołomuńca w drugi weekend października.
Zamiast siać zamęt, weź się do pracy. Pokaż na co Cię stać
Jasne! We wrześniu będę kilka dni działał przy organizacji Międzynarodowej Wystawy Ptactwa Egzotycznego. Zapraszam na wystawę do Ołomuńca o porównania z OMP.
Ja się cieszę, że OMP będą w Czeladzi.
Cieszysz się z jakiego powodu? Że OMP się odbędą? Czy, że dlatego, że odbędą się w sprawdzonej przez lata Czeladzi?
Za rok nowe Mistrzostwa i nowe wyzwania. Dobrze jakby PFO juz oglosilo nowy konkurs na organizatora przyszlych.
RNA07TE nie chodzi tu o ogłoszenie ze strony:
http://www.pfo.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=452:zaproszenie&catid=4:aktualnoci&Itemid=1 tylko o poważny przetarg na organizację OMP. Bo na takie ogłoszenie jak obecnie wisi na stronie PFO żadne poważne stowarzyszenie nie złoży oferty. I znów będą kolejne OMP 2015 w Czeladzi.
Najłatwiej jest powiedzieć że jest RF niech działają by było lepiej, owszem ale to też nie maszyny z możliwościami czasowymi 24h na dobę by zająć się tylko tym, to tylko ludzie i weźcie pod uwagę że "nie myli się tylko ten co nic nie robi" więc chcąc coś poprawić i uzyskać lepszy poziom OMP trzeba pomóc tym osobom, by później można było krytykować i swoje działanie, bo zawsze znajdzie się ktoś komu się coś nie będzie podobało.
Od Rady Federacji wymagam tylko rozsądnych i sensownych decyzji, ale widać za dużo wymagam! Nigdy nie mówiłem, że Rada Federacji nic nie robi, bo robi, tylko nie tak jak powinna. Hodowców zadowolonych z decyzji Rady jest coraz mniej a niezadowolonych coraz więcej.