Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 07:47:41 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Takie male pytanko  (Przeczytany 51870 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #60 : Stycznia 04, 2015, 04:35:07 »

DarekF coś specjalnie dla Ciebie, przeczytaj to: http://pfo.info.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=24&Itemid=24
Jedyna szansa na rozwiązanie twoich problemów.

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« Odpowiedz #61 : Stycznia 04, 2015, 08:26:36 »

No i po pieciu miesiacach ciszy watek wraca . Duy umiech Duy umiech Duy umiech Duy umiech Duy umiech Duy umiech Duy umiech

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #62 : Stycznia 04, 2015, 08:54:37 »

O czym Ty piszesz?!?

Jeśli PFO nie angażowało się w organizację OMP to czy przynajmniej nadzorowało w jakiś sposób organizatora? czy może dali "organizatorowi" wolą rękę, dzięki czemu OMP jest jakie jest?
PFO jest organizatorem OMP.

Więc pora na to aby PFO samodzielnie zorganizowała OMP i uzyskała z tego znaczące zyski, które przeznaczy, jak mniemam, na rozwój hodowli ptaków w naszym kraju.
Samodzielnie. 4 osoby mają, według Ciebie, zorganizować mistrzostwa? Znasz sprawdzony sposób na klonowanie?
Znaczące zyski? Jakie zyski?

a ten organizator prawdopodobnie zarabia sobie na OMP, a gdzie te pieniądze idą?
Jeśli są jakieś zyski to idą do organizatora, to chyba logiczne.

Kolejna sprawa to braki w dokumentacji przy rozliczeniu się z OMP pomiędzy organizatorem a PFO, jak PFO może w dalszym ciągu korzystać z tego organizatora skoro nawet kompletu papierów nie ma ?
A skąd uzyskałeś takie wiadomości? Sprawdzałeś dokumentację i stwierdziłeś braki? Byłem przy tym, bo nie pamiętam?

Dobrze że owego dofinansowania nie dostał.
No pewnie, że dobrze. Gdyby było dofinansowanie można by kupić np. klatki dla egzotyki, a tak - dobrze, że nie ma, prawda?

Przy odpowiednim wsparciu ze strony PFO inne stowarzyszenia może też by się pokusiły o organizacje OMP
Już się ustawiają w kolejce

Obecnie organizator robi co mu się podoba, niby dostaje od PFO jakieś dziwne wytyczne do którym musi się dostosować przy składaniu oferty, ale listę tych wytycznych należało by powiększyć.
"Niby dostaje"? "Dziwne wytyczne"? Organizator robi co mu się podoba? Czyli co - PFO robi co jej się podoba? O czym Ty piszesz?!?

Co PFO by zrobiło gdyby do konkursu ofert zgłosił się tylko jeden zainteresowany  który nie mógłby " dostosować się " do niektórych wytycznych PFO. Co RF zrobi w tym wypadku?  Przyjmie tą ofertę , twierdząc " że ktoś musi zorganizować OMP"
Robi tak, żeby zapewnić odpowiedni standard.

czy PFO również zakupiła medale/puchary/dyplomy na OMP2014? Czy halę miasto wynajęło odpłatnie czy za darmo?
A Ty jesteś w komisji sprawdzającej? Chcesz wiedzieć pierwszy? Będzie informacja podana na Walnym, to się dowiesz.

Liczę i bardzo proszę aby RF zastanowiła się nad tymi niedociągnięciami i wprowadziła zmiany które mogą zachęcić do skalania ofert lub być pomocne przy zorganizowaniu OMP przez inne stowarzyszenia.
Jakimi niedociągnięciami? Piszesz o czymś bez ładu i składu, cieszysz się, że PFO nie dostała dofinansowania... Cisną mi się brzydkie słowa na klawiaturę, ale spellchecker mi nie pozwala...

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #63 : Stycznia 04, 2015, 08:58:32 »

No i po pieciu miesiacach ciszy watek wraca . Duy umiech Duy umiech Duy umiech Duy umiech Duy umiech Duy umiech Duy umiech

Będzie powracać tak długo, aż nie zostanie rozwiązany. Napisałem już nowy wątek o organizacji OMP2015 i nic się nie dzieje bo PFO zajmuje się jeszcze OMP2014 i zapewne tak będzie aż do jesieni, gdy to nagle PFO obudzi się że nie ma kto zorganizować konkursu harcenów, a nieco wcześniej wybiorą organizatora OMP2015 z jedynej nadesłanej oferty.

Luka dzięki bardzo, jesteś wielki:)

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #64 : Stycznia 04, 2015, 09:23:28 »

Tak będzie Chichot
Panika na jesieni Chichot
Najpierw walne,potem wakacje,potem jesienna panika i już zimowa zadyma Umiech
Tylko czemu nie ma chętnych do pomocy?
Trzeba to przeanalizować,zrozumieć i poddać pod głosowanie Umiech

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #65 : Stycznia 04, 2015, 09:43:50 »

klapuch

Cyt.1
PFO wogóle nie angażowała się w organizację

czyli według mnie nie jest organizatorem, bo zleca organizację " prywatnemu organizatorowi"

Cyt.2
Samodzielnie. 4 osoby mają, według Ciebie, zorganizować mistrzostwa? Znasz sprawdzony sposób na klonowanie?
Znaczące zyski? Jakie zyski?
        dlaczego 4 a nie 5. Rada Federacji liczy 5 osób a nie 4, tak stanowi statut PFO. Skoro Rada sobie taki zapisała w statucie, to chyba wiedziała co robi. po za tym trzeba rozmawiać z hodowcami odpowiednio wcześnie to i chętni do pomocy się znajdą. Może będą nawet tacy co wezmą sobie urlop w pracy. Wątpliwe jest też to że organizator ( czyt. Kozłowski ) dopłaca do interesu.

Cyt.4
A skąd uzyskałeś takie wiadomości? Sprawdzałeś dokumentację i stwierdziłeś braki? Byłem przy tym, bo nie pamiętam?
         Cytat który zamieszczam obok to pisał pigmej ->
( o takie dofinansowanie od RF wystąpił organizator, nie uzyskał jednak tego dofinansowania, gdyż nie był w stanie przedstawić dokumentacji związanej z rozchodem powyższych środków)
.
[/color]

Cyt.5
No pewnie, że dobrze. Gdyby było dofinansowanie można by kupić np. klatki dla egzotyki, a tak - dobrze, że nie ma, prawda?
         mam tutaj na myśli organizatora, czyli Kozłowskiego. On raczej by tych klatek nie kupił Umiech

Cyt.6
Już się ustawiają w kolejce
         Z takim podejściem do tematu to nie dziwie się że chętnych nie ma. 

Cyt.7
"Niby dostaje"? "Dziwne wytyczne"? Organizator robi co mu się podoba? Czyli co - PFO robi co jej się podoba? O czym Ty piszesz?!?
         No właśnie o czym Ty piszesz? Bo ja piszę o organizatorze którym był i jest Kozłowski. Macie tylko podstawowe wytyczne aby można było złożyć ofertę, ale może w tym roku przemyślicie sprawę i poprawicie te wytyczne. Kozłwoski nawet nie potrafi przestrzegać regulaminu.

Cyt.8
Robi tak, żeby zapewnić odpowiedni standard.
        do tej pory nie ma rozliczenia finansowego z OMP ( ma być na walnym ) , więc co tu mówić o kompletności dokumentacji. Skoro nie ma rozliczeń to co mówić o jakichkolwiek standardach organizacyjnych. Nie wierzę, żeby Miasto Czeladź nie partycypowało w kosztach OMP. Poza tym byli też inni sponsorzy, którzy wyłożyli kasę. To nieprawda, że wyłącznie organizator OMP wyłożył kasę.

Cyt.9
A Ty jesteś w komisji sprawdzającej? Chcesz wiedzieć pierwszy? Będzie informacja podana na Walnym, to się dowiesz.
         Niestety nie jestem, może kiedyś będzie mi dane. Z niecierpliwością będę czekał do Walnego.

Cyt.10
Jakimi niedociągnięciami? Piszesz o czymś bez ładu i składu, cieszysz się, że PFO nie dostała dofinansowania... Cisną mi się brzydkie słowa na klawiaturę, ale spellchecker mi nie pozwala...
         Wiem że nie potrafię pisać ładnym postów tak jak inni, ale Tobie to też nie najlepiej wychodzi. Dofinansowanie tyczyło się organizatora Kozłowskiego który nie dostał dofinansowania od PFO. Ale w wcześniejszych latach miasto mogło zakupić ( czyli w pewnym sensie dofinansować   ) medale czy udostępnić hale to dlaczego mogło nie zrobić tego w roku 2014 ? Ale na odpowiedz co do tego poczekam do Walnego. Więcej o niedociągnięciach możesz sobie poczytać tutaj -> http://kanarki.eu/index.php?topic=5220.0
Jeśli nie możesz czegoś napisać publicznie na forum, to możesz pisać na pw. Umiech

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #66 : Stycznia 04, 2015, 09:46:37 »

Tak będzie Chichot
Panika na jesieni Chichot
Najpierw walne,potem wakacje,potem jesienna panika i już zimowa zadyma Umiech
Tylko czemu nie ma chętnych do pomocy?
Trzeba to przeanalizować,zrozumieć i poddać pod głosowanie Umiech

I trzeba chcieć skorzystać pomocy osób które pomoc oferują. Widzisz wloczykij ja i Ty już podpadliśmy, także mamy już " po palcach" , nie będą chcieli naszej pomocy:)

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #67 : Stycznia 04, 2015, 09:51:29 »

dlaczego 4 a nie 5.
źle napisałem. 5 osób. Zmienia to cokolwiek?

do tej pory nie ma rozliczenia finansowego z OMP
I znowu to samo. A skąd wiesz, że nie ma? Posiadanie dokumentacji, a upublicznienie dokumentacji to są dwie odrębne rzeczy.

Bo ja piszę o organizatorze którym był i jest Kozłowski.
Mogę Ci pisać jak jest, a Ty i tak wiesz swoje. To trzymaj się tego swojego, ale mi trochę szkoda czasu na przekonywanie Cię, że rzeczywistość jest inna.

-----

I trzeba chcieć skorzystać pomocy osób które pomoc oferują. Widzisz wloczykij ja i Ty już podpadliśmy, także mamy już " po palcach" , nie będą chcieli naszej pomocy:)
Pisanie na forum to jedno, a zgłoszenie się oficjalnie do pomocy to drugie. Żaden z Was na razie nie zgłosił się do pomocy w PFO więc o czym tu rozmawiamy?

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #68 : Stycznia 04, 2015, 09:56:24 »

Ale w wcześniejszych latach miasto mogło zakupić medale czy udostępnić hale to dlaczego mogło nie zrobić tego w roku 2014 ?

A o wyborach słyszałeś?

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #69 : Stycznia 04, 2015, 09:59:23 »

Bo ja piszę o organizatorze którym był i jest Kozłowski.
Mogę Ci pisać jak jest, a Ty i tak wiesz swoje. To trzymaj się tego swojego, ale mi trochę szkoda czasu na przekonywanie Cię, że rzeczywistość jest inna.

-----

Pisanie na forum to jedno, a zgłoszenie się oficjalnie do pomocy to drugie. Żaden z Was na razie nie zgłosił się do pomocy w PFO więc o czym tu rozmawiamy?

A możne spróbuj mnie przekonać?
Pewnie przeczytałeś moją wiadomość na pw, czy to jest coś złego że napisałem Tobie że chciałbym pomóc jak tylko potrafię z racji tego że mieszkam gdzie mieszkam? Może wypadało by odpisać np. " dzięki za propozycję współpracy ale musisz twoją propozycję wysłać na oficjalnego maila RF PFO" ale ja sobie pomyślałem że skoro jesteś w RF to nie robi Ci to różnicy gdzie ktoś Tobie i RF zaoferuje pomoc.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #70 : Stycznia 04, 2015, 10:07:51 »

Ale w wcześniejszych latach miasto mogło zakupić medale czy udostępnić hale to dlaczego mogło nie zrobić tego w roku 2014 ?

A o wyborach słyszałeś?

Jeśli masz na myśli wybory do UM to faktycznie mógł być problem że nowe władze i nie pomogły ale po cichu liczę że pomogły - przekonamy się niebawem. Jeśli natomiast masz na myśli wybory w PFO to mogę pomyśleć że za późno się zabraliście za robotę albo nie przekonaliście nikogo z UM aby wsparli OMP.

klapuch gdyby każdy z członków Rady włożył taki wkład w organizację OMP co Ty, to mielibyśmy może OMP na jako takim poziomie, a było jak zwykle.
Dlaczego niektórzy członkowie Rady nic nie zrobili dla organizacji OMP. Czyżby już się im znudziła praca w Federacji?

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #71 : Stycznia 04, 2015, 10:12:00 »

Polecony mam wysłać?

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #72 : Stycznia 04, 2015, 10:27:20 »

Może wypadało by odpisać

Masz rację, przepraszam, zmyliło mnie trochę jak pisałeś o swoim serwisie, a do tego było OMP i potem wypadło mi z głowy.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #73 : Stycznia 04, 2015, 11:17:06 »

Może wypadało by odpisać

Masz rację, przepraszam, zmyliło mnie trochę jak pisałeś o swoim serwisie, a do tego było OMP i potem wypadło mi z głowy.

nie ma problemu Klapuch, każdy jest człowiekiem i może mu się zapomnieć .

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #74 : Stycznia 05, 2015, 08:36:05 »

Polecony mam wysłać?

Arogancja. Ale niech będzie. Wiesz jak się zachowujesz? Chcesz pracować w barze, ale zamiast iść do kierownictwa stoisz przed drzwiami na ulicy i krzyczysz, że ten bar jest źle prowadzony, ale jak Ci dadzą całą dokumentację to Ty im pomożesz i uzdrowisz tę nędzną spelunę. Wcześniej obrażasz kierownictwo twierdząc, że jak im się chciało prowadzić bar to teraz niech pracują w pocie czoła, bo przecież sami chcieli.

Więc tak, wyślij polecony. Albo wiesz co? Lepiej go nie wysyłaj.

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!