Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 07:45:51 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Takie male pytanko  (Przeczytany 51853 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #90 : Stycznia 05, 2015, 06:20:57 »

yotan mnie jakoś nie interesuje kto z jakiego jest stowarzyszenia, bo ja mogę rozmawiać z każdym bez różnicy czy ktoś jest z Egzoty, PZHKiPE o/ Tychy czy Canaria. Chodzi o interesy wszystkich hodowców czy to egzotyki, kanarków czy kur.
Aby już zaspokoić Twoją ciekawość to moje stowarzyszenie to PZHKiPE o/ Częstochowa.
Dzięki za odpowiedź, bo właśnie ciekawością było podyktowane moje pytanie. Tylko ciekawością. Za bardzo się spinasz... Nie jesteś pępkiem świata hihi
Dodam jeszcze, że jesteśmy kolegami z tego samego związku Umiech Ja jestem w oddziale bydgoskim.

yotan jestem spokojny, nie spinam się Umiech nie ma sensu się denerwować  bo po co? moje wypowiedzi mogą wyglądać jakbym się denerwował / spinał ale tak nie jest.
Liczę że kiedyś będziemy mogli się spotkać i porozmawiać. Umiech

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #91 : Stycznia 05, 2015, 09:15:30 »

Aby już zaspokoić Twoją ciekawość to moje stowarzyszenie to PZHKiPE o/ Częstochowa.

To będę miał nowego kolegę i nowego rywala. Witaj w zatem na pokładzie!

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #92 : Stycznia 05, 2015, 09:33:56 »

To będę miał nowego kolegę i nowego rywala. Witaj w zatem na pokładzie!

Dzięki Jacky ! liczę na dobrą współpracę w PZHKiPE. Na rywalizację jeszcze będzie trzeba troszkę poczekać:)

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« Odpowiedz #93 : Stycznia 05, 2015, 09:45:22 »

po lekturze chociażby tego wątku czy wątku http://kanarki.eu/index.php?topic=5220.0 nie widać żadnych zmian. Zmiany widać jedynie po lekturze tego podsumowania http://www.pfo.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=493:relacja-z-77-ornitologicznych-mistrzostw-polski&catid=4:aktualnoci&Itemid=1.
W imieniu własnym Umiech gratulujesz takiej organizacji wszystkim organizatorom z PFO na czele! Jeśli myślisz ze hodowcy  nie oczekują poważnych zmian to niby czego oczekują? Co takiego dla niektórych było zbyt duże? napisz proszę bo jestem ciekaw co to takiego było.
Niektórzy obrażają i denerwują się za prawdę, ale to już ich sprawa, ja Umiech dążę jedynie do tego, żeby nie było w 2015 powtórki z rozrywki.

Darek ja Cię nie poznaję. Co w Ciebie w tej Anglii wstąpiło?

Jakbyś nie  wiedział to ja to napisałem. Wszystko co nie jest podpisane przez kogoś innego jest napisane przeze mnie.
Strona federacji ma ją promować. Ma promować hodowlę  ptaków, wystaw. Co mam tam napisać? Że było fatalnie. Że to wszystko trzeba Że, dwóch czy trzech użytkowników forum narzeka na wszystko?

Znam wiele osób, którym mistrzostwa się podobały.

Co do strony. Wszystko robię ze swojej inicjatywy od początku - pomysły, grafiki, teksty (oprócz komunikatów uchwał itp), często siedząc po nocach, albo zamiast pobawić się z dziecmi czy zająć swoimi ptakami.
Wszystko za free.
Dla kogo? Dla wszystkich hodowców ptaków.
Może to wszystko wyłączyć, zniszczyć. Serio ręce mi opadają. TY CHCESZ ZMIAN. JA CHCIAŁEM TO PRACOWAŁEM.
Przypomnę Ci – PFO prawie nie istniała!

Na naszym zebraniu chwilę dyskutowalismy o OMP i oprócz braku opisanych kart nieslyszałem poważnych skarg. Były tez głosy bardzo pochlebne, a także głosy niezadowolenia z nowych porządków na giełdzie. Temat będziemy rozwijać na najbliższym zebraniu.

Tam będą ludzie, którzy pomagali przy OMP, a nie tak jak ty stukali w klawiaturę. Niektórzy co ledwie chodzą, a klatki do oceny nosili.
Wiesz dlaczego? Bo pomagają, chcą pomagać.
Ty byłeś w ogóle na wystawie?
Jaka to ta twoja prawda? Klepać w klawiaturę każdy może.

Jak byłeś członkiem naszego stowarzyszenia to pomagałeś w czymś?
Ja nie przypominam sobie czegoś takiego. Oświeć mnie proszę.

Jacky po tym zachowaniu jakie kolega Darek prezentuje obecnie to ja Ci współczuje za takiego nowego kolegę.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #94 : Stycznia 05, 2015, 09:57:18 »

Nie narzekam na wszystko!
Nie podoba mi się jedynie sprawa konkursu w sekcji A.

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« Odpowiedz #95 : Stycznia 05, 2015, 10:03:49 »

Trzeba zrobic zeby bylo lepiej. Samo sie nie zrobi?

W Egzocie tez ci sie nie podoba?

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #96 : Stycznia 05, 2015, 10:23:30 »

Trzeba zrobic zeby bylo lepiej. Samo sie nie zrobi?

W Egzocie tez ci sie nie podoba?

Kiedy tak napisałem?Co Ty,w ogóle,napisałeś teraz?
Widzisz,nie oczekuję,że zostanę wybrany na prezesa,czy innego prezydenta zaraz,nawet się tam nie pcham.To nie dla mnie.
Cała rzecz rozbija się o ten nieszczęsny konkurs.Zapewnienie rywalizacji sportowej,oceny sędziowskiej itd.
Szlag mnie trafia,że na oddziałowym konkursie potrafi to być lepiej zorganizowane,zupełnie po amatorsku,podczas gdy na OMP konkurs będzie lub nie.To po co jest organizator?
Ja,jak się nie znam na czymś,kupuję usługę.
Odprowadzamy takie same składki,a jednak ja mam pod górkę a Ty nie.
Angażujesz się i ja to doceniam,nawet myślę,że nadałbyś się do RF bardziej niż ktokolwiek,bo masz o tym pojęcie.A są ludzie,którzy nie mają pojęcia,a nie spytają-wiedzą lepiej.I nie chodzi tu o Michała.
Razem może byście coś ruszyli.
Może jestem arogancki w swoich wypowiedziach.Trudno.Jestem na to porządnie wnerwiony.Na co dzień jestem"do rany przyłóż".
Ofiaruję radzie moją osobę na jeden dzień podczas OMP.Mogę zamiatać guano.Na poprzednich wziąłem urlop(szefowa się ucieszyła) i przyszedłem.Przyszedłem?
Oczekuję tylko pomysłu i planu.I żeby nie było takich gadek jak ostatnio,że się konkurs może nie odbyć.
Bo zrobię jeszcze gorszą zadymę Duy umiech

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #97 : Stycznia 05, 2015, 10:39:46 »

po lekturze chociażby tego wątku czy wątku http://kanarki.eu/index.php?topic=5220.0 nie widać żadnych zmian. Zmiany widać jedynie po lekturze tego podsumowania http://www.pfo.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=493:relacja-z-77-ornitologicznych-mistrzostw-polski&catid=4:aktualnoci&Itemid=1.
W imieniu własnym Umiech gratulujesz takiej organizacji wszystkim organizatorom z PFO na czele! Jeśli myślisz ze hodowcy  nie oczekują poważnych zmian to niby czego oczekują? Co takiego dla niektórych było zbyt duże? napisz proszę bo jestem ciekaw co to takiego było.
Niektórzy obrażają i denerwują się za prawdę, ale to już ich sprawa, ja Umiech dążę jedynie do tego, żeby nie było w 2015 powtórki z rozrywki.

Darek ja Cię nie poznaję. Co w Ciebie w tej Anglii wstąpiło?

Jakbyś nie  wiedział to ja to napisałem. Wszystko co nie jest podpisane przez kogoś innego jest napisane przeze mnie.
Strona federacji ma ją promować. Ma promować hodowlę  ptaków, wystaw. Co mam tam napisać? Że było fatalnie. Że to wszystko trzeba Że, dwóch czy trzech użytkowników forum narzeka na wszystko?

Znam wiele osób, którym mistrzostwa się podobały.

Co do strony. Wszystko robię ze swojej inicjatywy od początku - pomysły, grafiki, teksty (oprócz komunikatów uchwał itp), często siedząc po nocach, albo zamiast pobawić się z dziecmi czy zająć swoimi ptakami.
Wszystko za free.
Dla kogo? Dla wszystkich hodowców ptaków.
Może to wszystko wyłączyć, zniszczyć. Serio ręce mi opadają. TY CHCESZ ZMIAN. JA CHCIAŁEM TO PRACOWAŁEM.
Przypomnę Ci – PFO prawie nie istniała!

Na naszym zebraniu chwilę dyskutowalismy o OMP i oprócz braku opisanych kart nieslyszałem poważnych skarg. Były tez głosy bardzo pochlebne, a także głosy niezadowolenia z nowych porządków na giełdzie. Temat będziemy rozwijać na najbliższym zebraniu.

Tam będą ludzie, którzy pomagali przy OMP, a nie tak jak ty stukali w klawiaturę. Niektórzy co ledwie chodzą, a klatki do oceny nosili.
Wiesz dlaczego? Bo pomagają, chcą pomagać.
Ty byłeś w ogóle na wystawie?
Jaka to ta twoja prawda? Klepać w klawiaturę każdy może.

Jak byłeś członkiem naszego stowarzyszenia to pomagałeś w czymś?
Ja nie przypominam sobie czegoś takiego. Oświeć mnie proszę.

Jacky po tym zachowaniu jakie kolega Darek prezentuje obecnie to ja Ci współczuje za takiego nowego kolegę.

Nie wiem Jacek co, może ta pogoda angielska tak działa na mnie:)

Doskonale wiem ze masę roboty wsadziłeś w to co robisz, to nie podlega dyskusji. Jeśli tylko będziesz chciał to Ci pomogę na miarę moich możliwości, tylko napisz mi. Pisałem innym również o pomocy, także poczekam może ktoś skorzysta.

Ja już kiedyś pisałem to nie byłem, byłem za to na wystawach przed moim wyjazdem, i tylko wystawę egzoty zapamiętałem bo mi się podobała. A czy wtedy pomogłem? nie, nie pomogłem. Dopiero co zapisałem się do egzoty, będąc na zebraniu nie wiedziałem o co w ogóle chodzi. Za to zostałem skazany na banicje:) Ale bardzo się ciesze że wspominasz stare czasy. Umiech

To że nie ma mnie w kraju to nie znaczy ze mam siedzieć cicho. Odkąd jestem na forum i czytam wątki to z PFO i OMP są jakieś problemy, to świadczy o tym że one faktycznie są i nikt ich sobie nie wymyśla. Czepiam się ale i chcę pomóc, ale póki co to i ja i Wy siedzimy i klepiemy w klawiatury zamiast zacząć rozmawiać o pomocy i rozwiązywaniu problemów oraz zacząć działać razem.

Fajnie jak wielu osobą się podobało, bo może to co się zmieniło im odpowiada, innym zaistniałe zmiany nie odpowiadały bo woleli stary nieporządek.

Podsumowując,
Może komuś pasuje to co jest.  Ja chcę zmian prawdziwych, a nie papierowej fikcji. Zgłaszam się do Rady z ofertą pomocy i co? tylko jedna osoba miała chęć napisać i zacząć rozmawiać. Proszę Radę o przedstawienie planu działania i nic. Proszę o wyjaśnienie spraw finansowych i nic mam czekać - ok poczekam. Proszę o wskazanie trudności w organizacji OMP i nic. Okazuje się, że tu tylko i wyłącznie Rada Federacji ma działać, a reszta ma tylko czekać i klaskać,że jest dobrze, jak nie jest? czy tak trudno jest napisać gdzie były błędy i zapytać ludzi jak je naprawić? czy tak trudno jest tym zająć? Trudno jest zrobić taki plan?

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #98 : Stycznia 05, 2015, 10:42:36 »

I żeby nie było takich gadek jak ostatnio,że się konkurs może nie odbyć.

Odnoszę wrażenie, że nie masz zielonego pojęcia dlaczego konkurs sekcji A był zagrożony.
A jeśli moje wrażenie jest słuszne może porozmawiaj z kolegami-hodowcami i dowiedz się w czym był problem i dlaczego ruszyło się dopiero kiedy postawiłem hodowcom pewne ultimatum? Zaryzykuję stwierdzenie, że gdybym tego nie zrobił to podejrzewam, że konkursu sekcji A by nie było.

Bo zrobię jeszcze gorszą zadymę
Na forum czy kolejnym pochwalnym listem?

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #99 : Stycznia 05, 2015, 10:49:07 »

Zgłaszam się do Rady z ofertą pomocy i co? tylko jedna osoba miała chęć napisać i zacząć rozmawiać. Proszę Radę o przedstawienie planu działania i nic.

Nie, nie prosisz. To znaczy piszesz na forum, ale RF nie czyta forum. Jak chcesz coś napisać do PFO to napisz emaila - mogę podać - biuro@pfo.info.pl. Na forum piszę ja, co nie znaczy, że reprezentuję tutaj zdanie RF, chociaż pewne informacje mogę przekazać. Ale jak chcesz coś zrobić oficjalnie to musisz się dostosować do pewnych standardów - np. napisać emaila. To nie jest forum PFO, to jest forum hodowców, ale piszę to po raz kolejny i kolejny i kolejny.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #100 : Stycznia 05, 2015, 10:51:50 »

Obojętnie jak.Będziesz mógł wybrać formę.Wpuszczę moje harceny do Twoich glosterów i zobaczymy Duy umiech
A co do przyczyn...wolisz oficjalne(są na pfo.com.pl),czy nieoficjalne?Z resztą,to już nie ma znaczenia.
Mam wysyłać ten polecony znaczy się?
Ok.Polecimy w farsę troszeczkę Duy umiech

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #101 : Stycznia 05, 2015, 10:53:10 »

Szkoda,że RF nie czyta forum.Może powinni członkowie zacząć od rozmów z hodowcami.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #102 : Stycznia 05, 2015, 11:03:13 »

Szkoda,że RF nie czyta forum.Może powinni członkowie zacząć od rozmów z hodowcami.

Ja usiłuję, ale

Wpuszczę moje harceny do Twoich glosterów i zobaczymy (...)
Ok.Polecimy w farsę troszeczkę

z tej rozmowy nic nie będzie.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #103 : Stycznia 05, 2015, 11:05:38 »

Masz rację.My się nie dogadamy

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #104 : Stycznia 05, 2015, 11:27:02 »

Zgłaszam się do Rady z ofertą pomocy i co? tylko jedna osoba miała chęć napisać i zacząć rozmawiać. Proszę Radę o przedstawienie planu działania i nic.

Nie, nie prosisz. To znaczy piszesz na forum, ale RF nie czyta forum. Jak chcesz coś napisać do PFO to napisz emaila - mogę podać - biuro@pfo.info.pl. Na forum piszę ja, co nie znaczy, że reprezentuję tutaj zdanie RF, chociaż pewne informacje mogę przekazać. Ale jak chcesz coś zrobić oficjalnie to musisz się dostosować do pewnych standardów - np. napisać emaila. To nie jest forum PFO, to jest forum hodowców, ale piszę to po raz kolejny i kolejny i kolejny.

ok. klapuch wysłałem maila do RF, mam nadzieję że bezie nam dane się dogadać:)

Dlaczego mam się dostosowywać do standardów? Do jakich standardów? Gdzie są te standardy? Masz na myśli standardy pisania oficjalnych maili? Chętnie o nich poczytam. Dziwne że udzielacie się na forum a każecie sobie pisać oficjalne maile. Pierwszy raz się z tym spotykam, bo zawsze jak chciałem komuś pomagać, to dzwoniłem, pisałem sms-a, rozmawiałem i mówiłem że pomogę. Nikt nie chciał abym pisał jakiegoś oficjalnego maila.
Dlaczego PFO unika spotkania z hodowcami. Nawet na tym forum. Nie można wymieć zdań, nie można zapytać, nie można skrytykować, tylko emaile trzeba dodatkowo pisać i czekać. Zaczyna mnie to już drażnić, że nie można zwyczajnie pogadać. Czemu ma służyć takie unikanie rozmowy? Teraz portale społecznościowe, czaty, komunikatory i inne środki porozumiewania się trzeba stosować do szybkiego rozwiązywania problemów a nie oficjalne maile które oczywiście należy pisać ale np. w kwestii ważnych spraw między stowarzyszeniami a PFO.

wloczykij jest praca dla Ciebie:) Słyszałem że jest vacat na sekretarza PFO. Będziesz się ubiegał o to stanowisko?

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!