Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:12:58 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: POMOZCIE WYBRAC.....  (Przeczytany 6743 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« : Sierpnia 27, 2014, 10:23:32 »

W przyszlym roku chce sie zapisac do jakiegos Polskiego zwiazku. Do ktorego Co?Co?Co?
Czy wszystkie sa jednakowo dostepne i pomocne zeby mi pèozniej wyslac obraczki?Co?
Moze jakies propozycje.

CarIvan
Go
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 28, 2014, 07:54:10 »

Do mojego stowarzyszenia śmiało możesz się wpisywać, mogę nawet sam osobiście obiecać Ci wysłanie obrączek, to nie problem. Kwestia że Kalisz to centrum Polski prawie i nawet jak byś chciał dojechać choć raz w roku to nie wiem czy odległość nie będzie dla Ciebie zaporą bo to jak wiadomo koszty.  Mrugnicie

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #2 : Sierpnia 28, 2014, 08:39:18 »

A ja zapraszam do Egzoty w Sosnowcu

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #3 : Sierpnia 28, 2014, 10:38:09 »

Ciężko cokolwiek doradzić. Obrączki to z pewnością wyśle Ci każde stowarzyszenie. Powinieneś raczej zapytać co stowarzyszenia mogą zaoferować takim hodowcom jak Ty poza obrączkami? Sam musisz zdecydować, choć za pewne z Twojej perspektywy nie jest to łatwy wybór. Kiedyś pisałem taki mini-poradnik dla początkujących (zamieszczony obecnie na stronie: http://pzhkipe.org/zapisy) ale to raczej nie jest poradnik dla Ciebie). Czytaj, pytaj i wnioskuj samodzielnie, aby dokonać trafnego wyboru.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #4 : Sierpnia 28, 2014, 11:23:27 »

A dlaczego chciałbyś zapisać się do polskiego związku? Bo ja nie widzę sensu - w Twoim przypadku.
Otóż po pierwsze odległość. Każdy związek u nas ma w statucie zapis o obowiązkach członków, które obejmują m.in. branie aktywnego udziału w zebraniach, wystawach i konkursach. Słabo to widzę w Twoim wykonaniu - zwyczajnie będzie Ci trudno przyjechać na określony termin, poza tym dochodzi fakt wożenia i katowania podróżą w obie strony ptaków, które potencjalnie stanowić będą Twoją drużynę na innych, włoskich lub międzynarodowych konkursach.
No i jeszcze jeden fakt: każde stowarzyszenie pewnie chciałoby mieć Ciebie w swoich szeregach: bo ten prestiż! Pewnie od razu będziesz kandydatem do zarządu! Ale każde z nich będzie również próbowało zdobyć od Ciebie (już "po koleżeńsku", no bo przecież "kolegami ze związku" będziecie) materiał hodowlany, najlepiej po "koleżeńskich" cenach. Bo u nas niewiele dzieje się bezinteresownie. Bo polskie oczy zezują zawsze na czubek własnego nosa, a polski nos obraca się zawsze w kierunku, z którego czuć korzyść...
PS.: w powyższej wypowiedzi nie ma ironii ani innych szyderstw w Twoim kierunku. Raczej w kierunku polskiej rzeczywistości hodowlanej.

CarIvan
Go
« Odpowiedz #5 : Sierpnia 28, 2014, 07:54:48 »

No i jeszcze jeden fakt: każde stowarzyszenie pewnie chciałoby mieć Ciebie w swoich szeregach: bo ten prestiż! Pewnie od razu będziesz kandydatem do zarządu! Ale każde z nich będzie również próbowało zdobyć od Ciebie (już "po koleżeńsku", no bo przecież "kolegami ze związku" będziecie) materiał hodowlany, najlepiej po "koleżeńskich" cenach. Bo u nas niewiele dzieje się bezinteresownie. Bo polskie oczy zezują zawsze na czubek własnego nosa, a polski nos obraca się zawsze w kierunku, z którego czuć korzyść...
PS.: w powyższej wypowiedzi nie ma ironii ani innych szyderstw w Twoim kierunku. Raczej w kierunku polskiej rzeczywistości hodowlanej.
I tutaj bym Cię zaskoczył bo u mnie w stowarzyszeniu nie miał by chętnych na ptaki jakie hoduje z racji innego typu hodowanych ptaków przez członków naszego stowarzyszenia, do zarządu pewnie też by go nie powołali bo nie bywał by co miesiąc na zebraniu.  Nie każdy patrzy przez pryzmat zysku i wyzysku więc proszę nie wrzucaj wszystkich do jednego worka.  Smutny Mrugnicie

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #6 : Sierpnia 28, 2014, 08:22:30 »

I tutaj bym Cię zaskoczył bo u mnie w stowarzyszeniu nie miał by chętnych na ptaki jakie hoduje z racji innego typu hodowanych ptaków przez członków naszego stowarzyszenia

No i zobacz - wyszła Ci negatywna reklama. Umiech
Zapraszam do Egzoty - my nie jesteśmy tak wybredni Umiech Umiech Umiech

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« Odpowiedz #7 : Sierpnia 28, 2014, 08:25:47 »

I tutaj bym Cię zaskoczył bo u mnie w stowarzyszeniu nie miał by chętnych na ptaki jakie hoduje z racji innego typu hodowanych ptaków przez członków naszego stowarzyszenia

No i zobacz - wyszła Ci negatywna reklama. Umiech
Zapraszam do Egzoty - my nie jesteśmy tak wybredni Umiech Umiech Umiech
Kiedyś mieliśmy członka ze Stanów Zjednoczonych Umiech.

CarIvan
Go
« Odpowiedz #8 : Sierpnia 28, 2014, 09:19:09 »

No i zobacz - wyszła Ci negatywna reklama.
Wyszła nie wyszła, nie brałem p[od uwage by reklamować swoje stowarzyszenie w jakikolwiek sposób, w każdym razie nic na siłę, i tak kolega RNA07TE podejmie sam decyzję czy wogóle chce być członkiem jakiegoś stowarzyszenia i jak rozważy czy mu to potrzebne jak napisał Marcin.

WIL.K.
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 278

« Odpowiedz #9 : Sierpnia 28, 2014, 10:11:54 »

Witam
RNA O7TE jak będzie chciał i to ma sens posiadając CIH i obrączki PFO może reprezentować Polskę na konkursach,wystawach międzynarodowych które patronuje COM np.w Reggio Emilia,Cesena,Udine na terenie Włoch nie mówiąc o Ornitologicznych Mistrzostwach Świata.
Pozdrawiam

Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351

Kanarki: żółte, białe recesywne

« Odpowiedz #10 : Sierpnia 28, 2014, 10:19:58 »

Zapraszam do PZHKiPE oddział Raciborz.
Widzę że hodujesz żółte kanarki.
Miałbyś na wystawach oddziałowych godnych konkurentów. W moim związku 3 osoby hodują żółte kanarki.

CIH F-047
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #11 : Sierpnia 29, 2014, 12:05:08 »

Witam
RNA O7TE jak będzie chciał i to ma sens posiadając CIH i obrączki PFO może reprezentować Polskę na konkursach,wystawach międzynarodowych które patronuje COM np.w Reggio Emilia,Cesena,Udine na terenie Włoch nie mówiąc o Ornitologicznych Mistrzostwach Świata.
Pozdrawiam
Racja. Ale będzie stał przed dylematem, którą obrączką zaobrączkować ptaka: polską czy włoską. W zależności od tego będzie mógł lub nie mógł wystawić danego ptaka na polskiej czy też włoskiej wystawie. Bo na zawodach międzynarodowych nie będzie grało to roli.
Osobiście wolałbym, żeby reprezentował Polskę.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2014, 08:01:40 wysane przez Jacky » Zapisane

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« Odpowiedz #12 : Sierpnia 29, 2014, 01:38:41 »

Witam
Pozdrawiam
Tak naprawde byc czlonkiem jakiegokolwiek zwiazku ornitologicznego w Polsce to juz dla mnie  wielki zaszczyt Mrugnicie przeciez wkoncu jestem Polakiem!! Wil.K dokladnie zrozumial moje zamiary. Czy to nie byloby piekne zobaczyc Polski zwiazek na jakiejs imprezie zagranicznej  (dla mnie miejscowej  Duy umiech ) Ale to co dla mnie najwazniejsze jako hodowcy "konkursowego" to napewno udzial w Mistrzostwach Polski. Byc Polskim zwiazkowcem to juz jakis krok do udzialu wiec wczesniej czy pozniej bede uczestniczyl.
o i jeszcze jeden fakt: każde stowarzyszenie pewnie chciałoby mieć Ciebie w swoich szeregach: bo ten prestiż! Pewnie od razu będziesz kandydatem do zarządu! Ale każde z nich będzie również próbowało zdobyć od Ciebie (już "po koleżeńsku", no bo przecież "kolegami ze związku" będziecie) materiał hodowlany, najlepiej po "koleżeńskich" cenach. Bo u nas niewiele dzieje się bezinteresownie. Bo polskie oczy zezują zawsze na czubek własnego nosa, a polski nos obraca się zawsze w kierunku, z którego czuć korzyść..
Nie jestem typem zeby byc przedstawicielem zarzadu ( za mlody i za glupi  Duy umiech ) i do tego trzeba miec czas i doswiadczenie.
Każdy związek u nas ma w statucie zapis o obowiązkach członków, które obejmują m.in. branie aktywnego udziału w zebraniach, wystawach i konkursach
i to jest duzy problem dlatego wychodze ze skoromnym zapytaniem ktory zwiazek tolerowal by takiego biernego hodowce Co?
Racja. Ale będzie stał przed dylematem, którą obrączką zaobrączkować ptaka:
Proporcjonalnie pol na pol bez zadnych dylematow.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #13 : Sierpnia 29, 2014, 12:59:26 »

Czy to nie byloby piekne zobaczyc Polski zwiazek na jakiejs imprezie zagranicznej 
Byłoby, oj byłoby...

pina1954
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Pewel Mała /żywiec
Wiadomoci: 169

« Odpowiedz #14 : Sierpnia 29, 2014, 10:04:31 »

zapraszam do PZHKiPE  oddział BIELSKO BIAŁA będziemy  dumni mieć w oddziele takiego członka .

Strony: [1] 2   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!